|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 19:08:35   
XXYY
Lep dober večer!

Mene pa zanima, koliko časa imate svoje sončke v vodi, da se zmatrajo, da potem lažje spijo? Pa kaj počnete z njimi ko so v vodi, posebej tiste, ki imate eno mesečnike, da vam takoj zaspijo po kopanju?

Jaz ne vem. Naša je stara 1 mesec in se kopamo vsak večer. In v vodi jo imam tam približno največ 5 minut, ko jo damo ven je jok in stok in tudi potem mi ne zaspi tako rada ali pa če že zaspi, pa spi približno 15 minut in konec. Po mojem je 5 minut premalo za 1 mesec starega otroka. Kaj pravite ve? Ne vem kaj naj naredim? Ali naj malo dlje ostanem z njo v banjici ali kaj?

Prosim za vaše nasvete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 19:09:52   
XXYY
Ups, narobe sem dala v forum. Kajti to ne spada glih sem! Sorry vsem.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 19:12:25   
Anonimen
ne razumem...zakaj pa bi otrok po kopanju utonit v globok spanec?

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 19:19:14   
XXYY
No, če glih prej ne spi kakšne urco ali dve. Potem jo pa greš kopat in pričakuješ, da bo zaspala kot top. A ne. Pa naša potem še kar vedno noče in noče zaspati. Ne vem, no. Čas bi lahko bil, da zaspi vsaj po kopanju, če prej ne. Samo naši to očitno nič ne pomaga - kopanje zvečer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 19:34:00   
NRMM
Al bina a ni to znano,da se otroci zmatrajo pri kopanju in potem lažje zaspijo (topla voda otroke utrudi)? Zato tudi priporočajo kopanje zvečer.

Ovčka midve sva skoraj 10 min v vodi, če pa je ati doma pa več (s tem, da pazim temp. vode in včasih dolijem malo tople zraven,če se preveč ohladi). Ko sva sami jo prej pustim,da se razbinca, da je potem bolj mirna pri umivanju, ker z eno roko jo držat z drugo pa umivat je (vsaj zame)kr težko, imam bolj malo roko,pa še strah me je, da mi uide v vodo user posted image . (jo pa ''vozim'' sem in tja po banici, razmigujeva nogice ipd) 
Pred kopanjem se podojiva,da ni prevelikega vika in krika od lakote, po kopanju dobi pa še flaško in zaspi pri podiranju kupčka kot top, jo prestavim v postlco in spi tudi do 8 ur, čist odvisno.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 20:04:08   
April
Če smo našega zvečer kopali je zneraj slabše spal. Zato ga sedaj vedno kopam zjutraj, pa še to ne vsak dan. Vsak dan ga samo tuširam, kopam pa dvakrat na teden. Da se koža preveč ne izsuši.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 20:35:12   
2ursae
NR, ni res, da priporočajo kopanje zvečer. Jaz sem slišala, da enim otrokom odgovarja kopanje dopoldne, ker so po kopanju živahni, enim pa zvečer, ker jih to utrudi.
Tko da - vsak po svoje user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 20:51:14   
Jessy
Ovčka, to kar ti opisuješ, je meni kar znano. V upanju, da bo po kopanju zaspala, sem jo vedno kopala zvečer. Po kopanju je bil jok, potem pa je zaspala, ampak se je po 20. minutah VEDNO zbudila. Seveda smo potem še vedrili kakšni 2 urci, nato pa je končno zaspala. Kopala sem jo cca 5 minut, morda tja do 8 minut, več pa zagotovo ne, ker sem bila utrujena le jaz, nanjo pa dolžina kopanja ni imela vpliva.
Kljub temu nisem spremenila načina kopanja. Nekje pri 3. mesecih se je to spremenilo in ko je zaspala, je zaspala za ta pravo spanje in tako je tudi danes. Sem jo pa vedno šla kopat približno pol ure po hranjenju, tako da ni bila lačna, ko sva bili v vodi in tako je bilo tudi manj joka, ko sva prišli iz vode.

Kopali smo jo in jo še danes na vsakih 3-4 dni.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 1.2.2006 20:52:04 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
1.2.2006 23:14:37   
lelaval
Kopanje naj bi jih utrudilo in bi potem laže zaspali. Ampak ljudje smo različni in to se kaže že pri dojenčkih. Očitno tvoj ne potrebuje dosti spanja.
Jaz imam mojo tudi več kot 5 minut v vodi. Pa, ko jo vzamemven, jo malo zamotim s kremami, pa ni joka. Potem pa mi tudi ne zaspi takoj, a se ne ubadam s tem, da bi morala spat. Če ni sitna, pač ne rabi spat.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
2.2.2006 12:38:00   
Lory
Vsak dan ga samo tuširam, kopam pa dvakrat na teden. Da se koža preveč ne izsuši.
IZVIRNO SPOROČILO: April

Mi pa našo 2,5 mesečnico vsak dan namakamo v oljni kopeli. Z milom pa samo enkrat na teden. In je koža mehka in voljna.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
2.2.2006 13:51:26   
soncek&luna
jaz pikca kopam vsak dan zvecer in sicer pred hranjenjem... 2x na teden z milom, potem ga namazem najprej z oljem sweet dream od Johnson&Johnson-a, ko je se moker, potem pa se z mlekom sweet dream... ga dam v pizamco in nahranim in potem zaspi. user posted image

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KOPANJE VAŠIH SONČKOV
2.2.2006 20:24:44   
SashaB
Res drži da so otroci različni, tako kot smo vsi ljudje. Tako ene otročke kopanje utrudi in postanejo zaspane druge pa zbudi. Tako moraš sama ugotoviti kašne "vrste" je pri vas in temu prilagoditi čas kopanja (zjutraj ali zvečer).

Pri nas ga vedno utrudi in zato ga že od rojstva kopamo zvečer. Na začetku smo ga kopali le 5-10 minut, sedaj (pri 7m) pa odvisno od tega kako se počuti in koliko je že prej utrujen, včasih 10, včasih pa 20 minut. user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?