|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kašice s Pregominom
23.10.2006 9:39:02   
triša
Ne vem kako je drugim ampak nam je bljek. Povejte s čim mešate žitne kašice,( mi smo jih do zdaj s Pregominom, ker ima sum na alergijo na kravje mleko) ? Vendar bi rada kaj bolj okusnega, ker tistega tudi jaz ne morej pogoltniti, kaj šele otrok ,ki se navaja na gosto hrano, poskusila sem z dodajanjem sladkorja pa tudi to ni šlo.
Trudim se že kakšen mesec pa ne gre.
A obstajajo tudi kakšne skutice, jogurti, ki so braz kravjega mleka.Sem bila v soboto v Šparu pa imajo samo sojine z jagodo in z žiti te pa spet vsebujejo gluten.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kašice s Pregominom
23.10.2006 13:12:18   
nuala
Ne vem koliko je star otroček, ampak jaz sem uporabljala riževo mleko za kašice in kasneje tudi kot napitek. Moraš pa računat s tem, da je nemasten ( torej je treba drugače dodajati malo maščobe v hrano; npr. žličko kakega dobrega olja ).
Dobijo se tudi riževi pudingi ( lahko jih kuhaš tudi doma, pa gres, polento, riž,... vse z riževim mlekom  ).


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kašicepre s Pregominom
23.10.2006 16:06:47   
Pi-kica 1
Pregominove kašice so tebi bljek, otroku, ki še nima razvitega okusa, pa ravno ne. Če boš vztrajala, je to za tvojega otroka najboljša hrana trenutno. dobijo se sojini jogurti, ki so navadni, brez dodatkov in ne vsebujejo glutena, vendar je tudi soja zelo alergena. Veliko izbiro sojinih jogurtov z različnimi okusi imaš v Mercatorju, v Sparu je vedno bolj slabo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kašicepre s Pregominom
23.10.2006 19:18:28   
trdozimc
Se podpišem pod Pikico. Tudi jaz mu ne bi dajala sojinih izdelkov, ker baje kar 40% otrok alergičnih na mleko razvije tudi alergijo na sojo.
Riževo mleko - sploh za manjše dojenčke - nima dovolj vitaminov in ostalih snovi, ki jih ima pregomin - tako da, če otrok res striktno ne odklanja tega mlečnega nadomestka, ga jaz ne bi zamenjevala s čem drugim.
Ti pa iz lastnih izkušenj povem, da ga razen mogoče po prvih parih presenečenih ali namrgodenih obrokih, dojenčki brez problema sprejmejo in ga pijejo z enako slastjo kot katerokoli drugo.
Držite se!

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kašicepre s Pregominom
23.10.2006 19:51:40   
triša
Ko mleko zmešam v flaško, da ga pije je čisto vredu, odklanja le kašice narejene s pregominom, naprimer rižolino. Zato sem pač mislila da bi jih zmešala s čim drugim. Hvala za odgovore.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kašice s Pregominom
23.10.2006 21:34:23   
polonaa
Uporabljaš lahko tudi ovseno ali pa sojino mleko.Za kašice se mi zdi sojino boljše ker sicer je z riževim mlekom to zelo sladko.BOdi pazljiva glede kašic,ker je v večini prisotno mleko!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kašice s Pregominom
24.10.2006 18:45:15   
trdozimc
Jaz mu včasih naredim kašico (brezmlečno) z vodo in kakim sadjem. Samo zvečer dobi riževe kosmiče v pregominu, ki pa jih zaenkrat še dajeva po flaški.
Malo eksperimentiraj, se bosta že pogruntala!user posted image

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kašice s Pregominom
25.10.2006 10:44:44   
vanč
Mi smo alergični na mleko in ko smo začeli piti sojo smo ugotovili, da tudi to povzroča težave. sedaj imam napotnico za testiranje. Pediatrinjo sem pozabila vprašati kam se moram naročit. Ali mi lahko ve poveste?user posted image Aja za Ljubljano sprašujem. Hvaalaaa!

_____________________________

vanč

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kašice s Pregominom
25.10.2006 14:47:02   
sarazan
IZVIRNO SPOROČILO: vanč

Mi smo alergični na mleko in ko smo začeli piti sojo smo ugotovili, da tudi to povzroča težave. sedaj imam napotnico za testiranje. Pediatrinjo sem pozabila vprašati kam se moram naročit. Ali mi lahko ve poveste?user posted image Aja za Ljubljano sprašujem. Hvaalaaa!


Meni so rekli, da se lahko naročim v Dravljah na Regentovi ulici pri privat alergologinji dr. Plevnik Vodušek ali pa kar na pediatrično kliniko na oddelek za alergije. Jaz sem izbrala Voduškovo, ker smo prišli 3 mesece prej na vrsto.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kašice s Pregominom
25.10.2006 16:01:21   
vanč
Sarazan! Še par vprašanj imam zate.
Koliko časa ste pa čakali pri dr.Voduškovi? Ste bili zadovoljni? Glede na to,da je privat ste imeli kaj za plačat?
Nam se je začelo počasi mudit,ker ima naš nejc dobesedno rane na ritki (najbrž je dermatitis). kljub temu, da smo že pred dvemi meseci popolnoma izločili vse mlečne izdelke in pred 14 dnevi še sojo se stanje samo slabša.  Po vsej verjetnosti je navzkrižno alergičen še na kaj drugega. Ker pa je star že 14 mesecev in praktično jemo vse, je težko preizkusiti kaj bi še škodilo. Sploh ne vem kaj naj naredim. Najbolje je da mu ne dam nič za jest! user posted image


Vnaprej hvala za odgovore!

_____________________________

vanč

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kašice s Pregominom
25.10.2006 18:26:15   
trdozimc
Se opravičujem za vskok. Tudi mi smo pri dr. Voduškovi. Zadovoljni. Če imaš napotnico, ne plačaš nič, ker ima koncesijo. Povej, da je sila, pa te bo naročila prej, če pa res ne bo šlo drugače ali če napotnice nimaš, pa je samoplačniško (pregled kožni+krvni cca. 40.000 SIT).

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kašice s Pregominom
25.10.2006 21:06:18   
sarazan
Kot ti je že trdozimc napisala.
Mi smo prišli z napotnico na vrsto čez 1,5 mesec od klica, ko sem jo naročila. Plačali nismo nič.
Mogoče ima tudi Voduškova kakšne krajše roke za samoplačnike. Tega ne vem, lahko pa preveriš, če pokličeš tja.

Bila sem zadovoljna, ne pa navdušena.
Bilo je vse precej brezosebno in brez posebnega zanimanja. Izpolnila sem vprašalnik - ki jim je v pomoč za ugotavljanje, kako bi lahko okolica škodila otroku. Zdravnici sem povedala, kaj sem sama opazila - na katero hrano je bila reakcija. Potem smo šle v "laboratorij", kjer so Saro napikal in ji vzeli kri.

Izvid sem dobila čez 1 mesec (ker smo imeli testiranje ravno v času počitnic), se pa drugače baje dobi že čez 10 dni. Napotek je bil, da normalno uvajam vso hrano primerno mesecem, tudi mleko, za katerega pa vem, da ga Sara ne sme niti videti, kaj šele piti. S tem nisem bila preveč zadovoljna, saj očitno moja opažanja niso bila pomembna, ampak samo izvid preiskave, ki pa je bil očitno lažno negativen.

Ne vem pa, kako bi bilo šele na Pediatrični kliniki, kjer je pacientov verjetno še več in je lahko otrok res samo številka. Mogoče se pa motim user posted image .

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kašice s Pregominom
26.10.2006 10:58:14   
trdozimc
Ja tudi mi imamo take izkušnje. Tudi Pregomin kupujemo, zato ker so bili izvidi negativni, čeprav se je na moji dieti (ko sem ga še dojila) pokazalo 100% da ne smem ne mleka in mlečnih izdelkov in ne jajc; in ga baje ne moremo dobiti na recept.
Zdaj me je skrbelo, za cepljenje pri enem letu, ker je cepivo na podlagi jajc, pa je bil tudi odgovor, da naj sploh ne skrbim, ker ni nič. Hja, no ja.......user posted image
Se pa strinjam s sarazan, da je na pediatrični še večja gužva in čakaš dlje, glede odnosa pa res ne vem.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kašice s Pregominom
26.11.2006 21:25:38   
poliloni
Kot je napisala že ena od predhodnic - OTROK TO DOJEMA DRUGAČE KOT TI!!!! Tebi je bljek, nemu pa ne more biti, saj drugega ne pozna!!!! Naš ta mal je alergičen na kravje mleko in smo tudi na Pregominu, tako da vsak večer je kaše z njim! Je pa res, da kupujem kaše od Alnature (v DM) - proseno, ovseno, riževo, ajdovo,.... in da mu RIžolino (ki smo ga enkrat kupili, ker je ostalega zmanjkalo) ni bil všeč; pa ne zato, ker je bil s Pregominom, ampak po moje zato, ker je nenormalno sladek. Meni osebno pa je bil boljši od tistih kaš, ki jih je on - zanimivo, a ne? Vendar se je naš otrok navadil na manj sladke stvari in mu zato te sladke kaše ne dišijo. No, kljub temu je potem po nekaj dneh tudi Rižolino pojedel, a mu raje še naprej kupujem Alnaturine!!!!!

Tako, da menim, da ni Pregomin kriv za zmrdovanje otroka!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kašice s Pregominom
1.12.2006 17:34:32   
tincci
Midve sva bili na Pediatrični ful dobr obravnavani, so me poslušali, testirali vsa
živila, ki sem jih imela za problematična, in res odkrili alergije tudi na to. So previdni in se niso nič zaletavali, ampak so jo dali za 3 tedne izključno na Pregomin AS, da se je telo prepucalo, zdaj pa sva začeli z uvajanjem prvega živila, ki so ga testirali in na krvi ni protiteles. Pa še to živilo nam dela malo problemov, slabšo kožo. Tako da vas potolažim, "mi" smo stari 13 mesecev in pije samo Pregomin, uvajati začnem zdaj (že tretjič!) vse od začetka. Tako da se vse da, če se mora.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kašice s Pregominom
4.12.2006 20:30:28   
mulan
Mi dajemo vsak večer kašico (rižolino), narejeno s pregominom. Prvič smo to naredili pri 4. mesecih, pa ji ni bilo všeč, je odklanjala in se stresala. Pa smo idejo opustili. Mesec kasneje sem ponovno poskusila s kašico s pregominom, pa ji je ful všeč!! Zdaj ji je to še vedno najljubša trda hrana. Res pa je, da meni ni všeč. Pomembno je, da odgovarja otroku in ne nam! Če otroku kaj ni všeč, mu je treba dat čas, malo odmora, pa ponovno poskusiti. Pri nas to deluje!
Pa vsem mamicam: izogibajte se soji!!  Tako nam je priporočala alergologinja. Aja, hodimo k dr. Deisingerjevi na Debelem Rtiču. Z napotnico smo prišli na vrsto v slabem tednu.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?