|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:00:47   
Amoss
Sigurno nisem edina ki ima probleme s taščo, ampak mislim da je moje že rahlo preraslo v obsedenost.
Svojo taščo že sovražim in tasta tudi.V 3 letih odkar sva skupaj s svojim :love: mi je naredila toliko hudega da se mi je tako zamerila da ne morem reči druga kot to da jo sovražim.
Sploh ne vem kje naj začnem da vam razjasnim situacijo.Fant je edinček, ljubljenček, mamin cartek razvajenec,...Ko je prišel k meni mi je v obraz povedala da me ne mara.:zmeden2:in da mi zameri ker sem ji odpeljala njenega sinčka:zmeden2:.Ok bila sem šokirana ampak to je še najmanj, potem sem zanosila, pa je bila vesela mojim pa je rekla da ni in da si moj :love:ne želi otroka.V glavnem mislim da se je vstrašila da ji ga bom s tem dokončno odpeljala in bo konec, pa je naredla sranje.Potem me je celo nosečnost podkupovala da sma mogla vsak dan pri njej sedet ker mi je nekaj kupila.Potem pa ko sem rodila je bilo vsega konec.Že v porodni je pokazala da ji je vseeno zame, ko je rekla, pa kaj ji ne morejo narret carskega, da bi ona že mela vnuka.
Aja pa konec nosečnosti me je vsak dan 3 krat klicala kaj delam, naj fejt delam da bom šla rodit:zmeden2:.Sploh me ni vprašala če mi kaj pomaga ( renovirala sva stanovanje) in tako sem bila sama za vse, še več še mojemu sončku je rekla da more prit k njej nekaj pomagat, da sem res vse sama naredla, potem pa sem se vlegla v bano in sem mogla biti v njej 2 uri da me je zazeblo ker se nisem mogla ven pobrat, dokler mi moj ni pomagal.
No pa je prišel krst, nbaredli smo vse po njihovo 100 ljudi, pol jih nisem poznala, ker je ona vabila neke svoje kolegice,..Cerkev je kr sama rezervirala kiro je ona hotla,vglavnem vse po njeno.Potem pa je šimfala mojo družino katerih je blo baj the way samo 11, da se držijo,...Kako se nebi če niso nikogar poznali.In tako se z mojim bratom sploh ne pogovarja:zmeden2:
No in tako se mi je zamerila da sploh ne grem tja.Aja pokliče me tudi ne, kliče samo ko je :love: doma, z mano se ploh ne pogovarja.
No in zdaj smo tu.Vsa ta žmešnjava in sovraštvo vpliva na odnos med nama z :love:.Skozi se kregama kr nočem tja, ona dva k nama tudi ne prideta.Potem pa kliče tašča mojega in mu reče da moremo zdaj takoj tja prit!!!Haloo popizdla bom.
Tako sem potem žleht in nočem tja, pa jo zanalašč jezim in grem k njihovim sosedom k njej pa ne.Stokrat sem že rekla da če hoče videti vnukico naj si jo pride pogledat, ampak ne pride, zakaj bi botem skozi jaz za njo plazila.Pa otroka ji tudi ne dam za pazit.

Malo sem se preveč razpisala upam da se bo kiri dalo brat, ker bi rada slišala vaše mnenje ali delam prav ali ne ?Kaj je narobe z mano da sem takšna?Kako naj se odzovem??Ne vem, zmešalo se mi bo.Strah me je da bova zaradi tašče šla z mojim narazen:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:07:02   
Annny
Amoss, to je pa res grozno:(:(
Veš kaj, samo bejž stran od teh ljudi..ne vem, no, če je tvoj najdražji tako navezan na svojo strupeno mamico, naj pa ostane pri njej, ti pa pojdi z otrokom po svoje- pa boste vsi srečni:zmeden2::zmeden2:
Jaz tako ne bi mogla- če bi mi kdo rekle kaj takega, kot je tebi že na začetku 'tašča', ga ne pogledam nikoli več. Kaj šele, da bi ji pustila, da organizira krst, da me 'podkupuje' itd. Ni šanse- samo izgine naj mi izpred oči:grrr::grrr::grrr::grrr:
Se sploh zavedaš, koliko poniževanja si bila deležna??

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:07:42   
CatJa
S tabo je narobe samo to, da imas za tasco noro zensko. Sori, ampak da ena odrasla zenska ne more odraslemu otroku pustit svojega zivljenja, ..... Brez besed. Tudi moja ni idealna, vedno nekaj sika, ko je najmanj potrebno, sam tako dalec pa se ni sla.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:09:21   
CUKRČEK
A tvojemu dečkotu je pa vse čist fajn? A se ne spravi na tvojo stran??
Daj dečkota pred ultimat...ti in dete ali stara hudičevka! Pa naj se odloči. Drugače pa popokaj otroka in pojdi!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:14:10   
Jančika_
Amoss, v vsej tej žalostni zgodbi manjka bistven del: tvoj dragi. Kaj on pravi na to? Se postavi na tvojo stran? Kajti če se ni odcepil od mamice, imaš resen problem - pa ne s taščo, ampak s fantom.

Vztrajaj pri tem, da nimate stikov, naloga tvojega fanta pa je, da stoji ob strani svoji novi družini. Če tega ni sposoben, se situacija žal ne bo izboljšala.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:25:29   
karinka
Ni problem samo v tašči. Problem je tudi v tvojem možu. Kaj pa on pravi na vse to ? Menda vidi kaj počne njegova mama, ali si kar zatiska oči.

Pogovori se z njim, drugega ti ne znam svetovati. Pogovoriti se morata temeljito, drugače ne bo nič.

Če bo kaj zaleglo ti pa ne vem povedati. Upam, da bo. Vsak naj pove kaj bi sploh rad. Šele potem bosta videla ali še plujeta v istem čolnu, ali sta na različnih bregovih.

Prav veliko ti nisem pomagala, a upam da vsaj malo.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:35:35   
Anonimen
Ti maš pa tud MONSTER IN LAW!!:hudicek:
Orenk :hudicek:!
Bom šla jaz mojo kr objet dons, čeprav mamo tud nesoglasja včasih. Ampak tle se morš pa iskreno pogovort s svojim partnerjem, ker to ni normalno. Sam, če je tak kot moj, ne bo nič pomagalo!
Pa da ji ne bi kdaj dala otroka za pazit!!!
:hudicek::hudicek::hudicek:

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:43:48   
Amoss
Moj :love: si zatiska oči in ko kaj rečem pravi da ni tako hudo:zmeden2:
Ko pa pride do česa pa je nevtralen in se umakne

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:51:45   
Anonimen
Tipično! Moj tudi, ampak pri nas gre za malenkosti (beri nižje Imam prav ali ne?)
Sam morta se pogovorit.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 11:58:13   
srki
Joj, Amoss, to je pa res krizaaa!
Pa kako mora biti nekdo lahko tak :hudicek:. A se tvoj dragi ne zaveda, da dela razdor med vama, da vaju hoče ločit?! Vsaj jaz tako mislim. Morata se pogovorit in najt skupni jezik s tvojim dragim, čeprav vem, da je težko. Samo tako ne gre. Poznam par, ki se je ravno zaradi tašče oz. mamice skregal in šel narazen po 10 letih skupne veze, pa še stanovanje sta si urejala, tako da malo poznam situacijo. On, ki je tudi edinček, je skozi poslušal svojo mamico kako pa kaj mora urejat, skozi se je v njih vtikala, on se pa ni zganil nič, zato ga je njegova draga pustila. Tako da mislim, da ji mora njen dragi sinček povedati (na lep način, če ne gre, pa na grd), da naj se že neha vtikat v njiju. Saj sta vidva vendrle zdaj že družinica.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 12:18:10   
Anonimen
Se strinjam z Jančiko.
Amoss, povej tvojemu fantu to. Povej, da dolgo več tega poniževanja ne boš zdržala. Če se njemu to zdi pretiravanje, sploh ni važno. Lahko se mu zdi, ampak to tukaj ne igra glavne vloge. Ne prepričuj ga, da ne pretiravaš. Ker važno je, da tebe to prizadene, da ti to tako čutiš in tudi poveš. Samo to šteje. In on ti mora pomagati, ne glede na to, za kaj gre, za taščo, za bolezen, za karkoli. Ker če ti tega ne boš več zmogla, potem vaju skupaj več ne bo. To mu mora biti jasno.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 12:52:29   
zoya_
Jaz pa sploh ne razumem, zakaj te tvoj sili na obisk k svojim. Saj imajo oni do tebe ravno toliko, kot vidva do njih. Če bodo hoteli vnuka videt, naj pridejo. Niša časa. Tvojmu pa povej, da se pri njegovih ne počutiš zaželjeno, da ne boš hodila k njim, dokler se njegova mama do tebe ne bo začela obnašat kot do odraslega človeka in te ne bo jemala kot neko konkurenco.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 12:53:22   
Amoss
Punce resnično vam hvala za odgovore in podporo, saj sem že res mislila da je z mano kaj narobe, pa vidim da ve tudi mislite podobno kod jaz.Sicer sem fantu že velikokrat rekla kaj me teži, pa se je enkrat gor postavil, pol pa spet nič, pa ne vem ali se noče, mislim pa da se ne upa

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 13:01:53   
ribica.
To, da je tvoja tašča malo čez les sploh ni tako pomembno. To, da pa tvoj dragi stisne rep med noge, to je pa kr mal za zamislit se. Mene bi na tvojem mestu skrbelo predvsem dejstvo, v kakšnem odnosu sem se znašla.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 13:53:25   
Amoss
:zmeden2::zmeden2:Jaz se tudi sprašujem ali je vredno vztrajati in prenašati vse to zaradi ljubezni?Ali naj grem in pustim vse za sabo?Ali naj vztrajam in se še kr trudim reševat?Lažje bi bilo nahraniti vso Afriko kot prepričati taščo da se moti!In mojega da imam vsega že poln kufer on namreč misli da se jaz pritužujem kr tak ker očitno nimam kaj za delat ali zato kr pač se rada kregam:zmeden2:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 14:10:13   
uma
Tvoja situacija je resnično težka. Vedeti moraš, da tvoje tašče ne bo nikoli nihče prepričal da "nima prav", da je to akr dela nadvse podlo in nesramno. V njenih očeh je ona zagotovo 100% prepričana, da je ona tista kateri se dela krivica. Tako da to misel lahko kar opustiš. Če bo kdaj spremenila svoja dejanja se bo to zgodilo zato, ker bo ona sama tako hotela. Glede tega se le nič ne matraj. Sicer je res tudi ona del vaše širše družine sedaj, vendar ji to zagotovo ne daje pravice da tebi (sorry izrazu) serje po glavi. Razumem tvoje občutke, razumem tudi da lahko s vsem srcem rečeš da jo sovražiš. Vendar je res kar pravijo, s tem sebi ne narediš nič dobrega. Gledati moraš nase, pa na svojo princesko in partnerja, če ti je seveda želja da se z njim razumeš in z njim ostaneš. To boš vedela najbolj sama. Pa to ne pomeni, da se vklanjaš tašči (bog ne dej) ali pa da popuščaš. Pomeni le, da si želiš srečno družino in boš za to naredila nekaj kar je najtežje na svetu- ne boš pustila, da bi to "sovraštvo" razraslo svoje korenine v tvoji družini. Taščo in njena dejanja čimbolj ignoriraj, če imaš željo ji lahko tudi poveš kako se pri vsem tem počutiš (pa ni važno če te bo poslušala) ti si naredila nekaj, da boš imela v sebi mir. Ta trenutek verjetno nisi srečna kot bi "morala" biti, kot si mislila da boš?! In potem lahko vidiš, da to kar sedaj počneš ne prinaša tiste sreče. Poskusi nekaj spremeniti pri sebi, da te ne bodo njene besede in njena dejanja tako prizadela. Ker nekaj moraš storiti v drugo smer. Druge pa tako ne moreš spreminjati, to lahko narediš le sama s seboj. Delaj za svojo srečo. Spomnise kaj ti je pomembno in za to se trudi.
ČE pa pri vsem tem čutiš tako sovraštvo, jezo,.... se ne obremenjuj s tem, da je kaj s tabo narobe. Čutiš in to je človeško. Narobe je samo, če boš zaradi tega na koncu sovražila samo sebe.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 14:24:10   
majamo
Amoss

To pa je tak kot v onem filmu Tašča, da te kap. Pojdita ga z dragim gledat, midva sva tudi šla. Boš vidla kar nekak odleglo ti bo, ko se boš malo nasmejala, ko bota šimfala skupaj. Meni so solze tekle od smeha.
Ne jezi se zaradi takšnih stvari kot je tašča. Pomembna si ti in tvoj dragi pa seveda otročiček ki je plod vajine ljubezni in potrebuje vaju oba in tašča tu nima kaj praskati. Nima smisla, ker boš sama sebe zaživcirala. Posveti se otroku maksimalno do tašče pa bodi maksimalno diplomatska. Ne kregaj se z njo in se ne obremenjuj z njo. Verjemi to je najbolje.

pa pa

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 16:10:17   
Pilar
Za začetek: jst se velikokrat vprašam, kakšne tašče bomo me!!!! Resno. to pa zato, ker jaz tvoje Amos, in še kakšne druge res ne kapiram. To enostavno ni normalno. Škoda le, da tvoj ne razume, oziroma, da imata vidva zaradi tega težave. Nimam pametnega nasveta, želim ti le, da se bo to kmalu uredilo.
Sama imam zaenkrat srečo,saj me moj razume in tudi jaz njega.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 17:02:43   
Gina
Hmm, se strinjam s tistimi, ki se sprašujejo, kdaj bo tvoj nehal cincat in se postavil zate. Moj se vedno postavi zame in jaz zanj. A ste familija ali mu tako zelo paše biti mamin sinko, da bo vajin odnos na kocko postavil zaradi tega? Ti pa enostavno ne delaj nekaj zanjo samo za ljubi božji mir. Če ti ne paše imeti krsta za 100 ljudi, ga pač ne narediš. Čisto simpl. Če se potem kuja, je to njen problem, kajneda.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kaj naj naredim?
17.8.2005 22:06:41   
Anonimen
Tudi malo nisi čudna!
In tako kot je Gina napisala - če ti ne paše imet krsta za 100 ljudi, ga pač nimaš (ok, vem, da je za to že prepozno), če ti ne paše it tja na obisk, potem ne greš, karkoli ti ne paše, tega ne narediš! Pa če se vsi na glavo postavijo! Tukaj moraš ostat trdna, mogoče bo vsaj tvoj potem malo dojel, kje so meje. Tašča vprašanje, če bo, ampak do neke mere jo lahko na tak način spraviš iz svojega življenja in skrčiš srečanja na neizogibna.
Vi trije ste družina, vi trije ste tista osnovna celica, in ostali, ki želijo biti v vaši družbi, se morajo prilagajat vam. Mogoče je to malo grobo ali pa čudno rečeno, ampak tako je. Jaz na tvojem mestu ne bi popuščala! Prej ko boš to zrihtala, bolje in lažje bo. Že tako si predolgo odlašala. Po svoje ne razumem, kako lahko tako dolgo požirate take stvari. Jaz nimam potrpljenja za take stvari, jaz kar hitro po mizi udarim.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kaj naj naredim?
18.8.2005 9:05:49   
kalbo
Mene pa poleg vse kolobocije zanima še to, kaj je tvoja tašča iskala v porodni sobi?

Problem imaš s svojim dragim in ne s taščo. Moja mati si je enkrat privoščila izpad, ko sva bila z Marty še frišna. Ko sva se skregala (z mamo) me je vprašala, koga imam rajši, njo ali Marty, pa sem kot iz topa ustrelil, da Marty. Jo je malo šokiralo, ampak je palilo za vse večne čase.
Teta je delala seznam za poroko od sestrične pa je napisala vabilo samo zame. Jo pokličem, vprašam, če to pomeni za oba, pa mi reče, da punce mi pa res ni treba povsot vlačit. Sem ji rekel, ali oba, al pa noben od naju. Jo je tudi streznilo. Če pa takrat nebi ukrepal, bi imele pa obe še vedno čudne ideje.

Tvoj bi se moral vedno postaviti zate in ti zanj, saj živita v partnerstvu. Lahko gre pa tudi k mamici pod kiklco, pol tebe ne rabi, ti pa tud nimaš kaj delat s takim dojenčkom.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kaj naj naredim?
18.8.2005 10:34:25   
mojamura
Vprašaj svojega če nima dovolj ''jajc'' za soočenje s svojo mamico. Ne vem kaj ima tu sploh premišljevati, če hoče biti s tabo naj se vsaj enkrat vede po ''moško'' ne pa kot mamin sinček, če pa mu je šprav tako,pa naj gre še naslednjih 30 let mamo za kiklo držat:zmeden:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kaj naj naredim?
18.8.2005 15:06:54   
Anonimen
Moj :love: je zelo iskren človek, vedno pove, kaj si misli, ne olepšava, pove dejstva. Zato ga marsikdo ne mara, ker je preveč neposreden, ne gre se diplomatskega razglabljanja, niti ga ne zanimajo čustva drugih. On pač pove, kar si misli. Kot Kalbo. In vedno se postavi zame. Vedno. Zato tudi nimava nobenih problemov, ker si nihče ne upa rovariti na moj ali njegov račun. Najino življenje je zato lepše in tudi življenje drugih okoli nas. Ničesar ne prikrivamo, stvari ne olepšavamo, pač povemo, kaj mislimo in kaj nas moti.
Fantje, postavite se za svoje žene. Mamice bodo sicer malo užaljene, ampak potem se bodo pa prilagodile. Ker jim bo šele takrat kapnilo, da so njihovi sinovi resnično odrasli. Drugače jih bodo smatrale za otroke tudi, ko bodo stari 50 let in se bodo stalno vmešavale v življenje svojih potomcev.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kaj naj naredim?
19.8.2005 7:42:07   
kalbo
No, moja mati mi je kasneje povedala, da je šele po moji ostri reakciji dojela, kakšno neumnost je izjavila.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?