|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naredit?
3.4.2006 14:23:04   
Anonimen
V naši šoli imamo primer, ko je neka učenka imela izpad ipike in je v jedilnici govorila sošolcem, da bo učitelju plunila v obraz, ker ji je slednji zagrozil, da bo morala plačati škodo, ki jo je povzročila z neustreznim ravnanjem s šolskim predmetom. Ne gre za večji predmet, tudi škoda ni večja, pa vseeno...

Podpisi so brezveze, ker jih ne pokaže doma. Da bi klicali starše, je tako ali tako nesmiselno, ker ne bodo prišli, ali pa bodo zamahnili z roko, češ, kaj pa te to je? Pedagoginja se bo sicer pogovarjala z učenko, ampak bo pogovor v petih minutah zaključen v smislu: "Boš bonbon? Kaj si rekla? Je bilo to prav?" In tu se bo zadeva zaključila. Meni osebno se zadeva ne zdi tako nedolžna.

Kaj sploh lahko narediš v takšnem primeru? Gina in ostale učiteljice, svetujte mi, prosim.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 14:46:50   
nejcko
Nič. Lahko izkoristite vse možnosti, ki si jih naštela (seveda, če se ravnatelj strinja), zalegle pa itak ne bodo, kot si že ugotovila.
Žal, stvar je pravzaprav zelo nedolžna, saj je punca le govorila, kaj bo storila, konkretno pa ni storila še nič (o.k. tisto poškodovanje stvari, ki pa vprašanje kako hudo je).
Pri nas še kaj hujšega mularija počne in govori, ukrepa se pa ne, oz. učitelj sam pravzaprav sploh ne more ukrepati. Žal, taki časi so, da bo punca najprej mogla učitelju res v obraz pljunit, šele potem bo MOGOČE kakšen opomin dobila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 18:03:29   
Anonimen
A ni to žalostno?

Potem pa pametni psihologi pametujejo, da moramo otrokom pustiti, da izrazijo svoje mnenje...

Kje so pa zdaj tu pravice učiteljev???? A ni to žalitev časti?

To je samo moje razmišljanje.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 20:00:15   
Anonimen
Mnenje dr. Divjakove; OTROK JE NEVZGOJEN. To je rekla meni, ker je otrok zelo živahen, v vrtcu pa se tudi stepe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 20:38:29   
Anonimen
user posted image  Bi rekla, da je nevzgojen, ja!!!

Eh, ta Divjakova... saj lepo govori, ampak v nekaterih primerih pa zna pretiravat!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 20:51:39   
bskrle
Koliko pa je stara?

Kaj razrednik ne bo ukrepal v smislu, da se ji določene ugodnosti odpovedo - npr. za KD ostane v šoli, namesto da gre s sošolci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj naredit?
3.4.2006 21:13:17   
Gina
Joj, saj ne vem, če ti znam svetovat. Jaz bi najbrž odreagirala nekako takole:
Če bi otrok imel napad trme, sklepam da potem kriči in nori, pa včasih kak tak tudi opleta z rokami in nogami in celo obrne kak stol ali mizo, bi jaz sigurno najprej zelo ostro zahtevala naj neha. Še zelo ostro ga vprašam, "Prosim, kaj si rekel?, in rečem da naj ponovi, kar je izjavil - to jaz povem večkrat, ne enkrat in resnično sem zelo zelo zelo resna pri tem, da me zelo resno vzamejo. Večina si ne upa. Zelo zelo redko kdo si upa. Kakšen pa še kar nori naprej. Takemu povem, da bom napisala obvestilo staršem, ker je nevaren in da se ljudje takole ne moremo obnašati - in napišem, naj ga naučijo osnov varnega vedenja med ljudmi. Seveda ga prej ustavim, če se le da, saj nehajo, če si dovolj strog in odstranim vse nevarne reči. Če se to ne da, odstranim otroka, da ne bi poškodoval sošolcev-tudi to se je že zgodilo, samo so bili res hudi primerki, ki so mize prevračali vsevprek - so bili navajeni od doma.

Če obljubiš, moraš napisat sporočilo staršem. In ne, ni brez veze. Mogoče se starši delajo, da je brez veze, ampak vsaj sekirajo se malo zato doma. Četudi pljuvajo čez tebe, se vsaj malo globoko v sebi vprašajo, če pa ni mogoče res kaj narobe z njihovo vzgojo. Seveda ti tega ne bodo povedali. Ampak ni važno - njim ni v interesu se ukvarjat s podpisi. Več ko jih bo, bolj jim boš šla na živce in mogoče bodo celo kaj naredili v zvezi s tem. Več možnosti imaš, da kaj dosežeš, če si vztrajna, kot če kar obupaš že v naprej. Enako je s klici staršev na dom. Če se ipika ne neha, smo pri nas dogovorjeni na šoli, da obveščamo starše. In mi je vseeno, če jih bomo zmotili sredi službe. Jaz bi v takem primeru klicala tako mamo kot očeta. Bodi brez skrbi, da se bodo zasekirali, ker jih boš v službo motila, če jih boš večkrat. Tudi če bodo navzven kazali, da jim je vseeno, jim zihr ni, poglej kako se je učenka zasekirala, da je cela ipična, ko si rekla, da bo treba škodo povrnit, se pravi jo sekirajo zato doma.
No, zdaj smo še v šoli, a ne in otrok še tuli. Ko se pomiri, je jaz ne bi spustila iz svojega mesta. Niti na igrišču je ne bi spustila nikamor od mene - ker je nevarna za sošolce - saj jim ni treba prenašat izpadov dretja in kaj vem česa še - pa še naučijo se od nje, da se ipika splača, bodo še oni to počeli, če ne boš ustavila. IN v resnici bi jo imela "na kratko" ves čas, dokler bi se čudno vedla. Aja, zdaj moraš nujno zahtevat povračilo škode, ker sicer bi dosegla ravno tisto, kar je hotela + zgubila še tisto spoštovanje, ki ga ima do tebe. Ipična je bila, da bi se ti ustrašila in ne zahtevala svoje. Pri teh rečeh moraš biti ti bolj trmasta od nje. Ne gre drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?