|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 21:32:41   
ursah
Zdravo.

Kakšna se vam zdi cena 105000 EUR za stanovanje na Vrhniki, veliko 61 m2, od tega bivalne 57 m2 (ostalo klet in balkon), zgrajeno 1979, 2-sobno, menjan parket, obnovljena centralna v bloku, zraven (na razdalji 5-10 min) trgovina, pošta, vrtec, šola, avtobusna postaja, uvoz na avtocesto, lekarna, zdravstveni dom. 2. nadstropje, 14 stanovanj v bloku, ni lastniških parkirišč pred blokom.

Zanimajo me mnenja...

BTW: če gre verjeti novemu informacijskemu sistemu, ki je obljavljen na Geodetski upravi in ti pokaže cene nepremičnin na izbrani lokaciji, so v tem koncu cene cca podobnih stanovanj od 90K do 120K.

Tnx in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 21:59:27   
LARA25
Glede na to, da bo stanovanje staro 30 let, bi lahko še kakih 1000€ spustili.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 22:00:13   
Anonimen
Bi komentirala tisti zadnji del glede cen, objavljenih na geodetki upravi: vzemi jih malo za rezervo. Pri veliko stanovanjih, ki se jih prodaja, se v pogodbo vpiše nižja prodajna cena od resnične, da se zmanjša plačilo davka.
Na os novno ceno se v vsakem primeru lahko malo cena in ceno zniža za kakih 10%, razen če ima prodajalec čas in lahko prodaja dlje časa ter zato doseže izhodiščno ceno ali pa če ima veliko interesentov. Tako da, daj se cenkat user posted image .
Pa preveri, če ima prodajalec vse originalne (!) dokumente od izgradnje stanovanja dalje oz. kakšno je stanje v ZK.

Glede cene same ti pa ne vem povedat, je pa Vrhnika eno luštno obvladljivo mesto - vse imaš na dosegu rok, pa udi Lj. je blizu.

(odgovor članu ursah)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 22:02:39   
Anonimen
Glede na to, da bo stanovanje staro 30 let, bi lahko še kakih 1000€ spustili.


Mislis 1.000€? Ali deset tisoc, 10.000€?

(odgovor članu LARA25)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 22:13:25   
Gina
Meni se zdi cena realna. Jaz sem pred letom in pol prodala 68m2 veliko stanovanje, od tega 62m2 stanovanja z balkonom vred, ostalo klet in kurilnica, s samostojnim ogrevanjem, v skoraj 40 let starem bloku z ne veliko stanovanji, sicer obnovljeno in zelo lepo opremljeno, v centru logatca za čisto majčkeno manj kot 100.000 eur. Glede na to, da so šle cene gor, pa da je vrhnika dražja od logatca, pa glede na to, da se za tako kvadraturo stanovanja gibljejo podobne cene v postojni, se mi zdi cena čisto normalna. Edina stvar, ki bi mene motila, je vrhniški smrad iz smetišča, ki obkroža polovico dni v letu celo mesto, pa to, da se tam začne ljubljanska grda megla. A veš kolikokrat pripeljem iz sonca točno na vrhniškem klancu zjutraj v meglo.... Luštno mesto, vse sorte ima na dosegu, samo jaz zaradi zgoraj omenjenega ne bi šla tja živet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 22:31:33   
Annny
Jaz bi se pogajala.Glede na to, da je bilo stan. zgrajeno ca 30 let nazaj, je veliko vprašanje, kako je objekt izoliran, pa gotovo bi bilo treba že kakšne napeljave obnovit...pa pogledat, kako je kaj z okni itd.Lp

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 22:53:00   
Anonimen
Hja, glede na to da se pri nas dvosobna za 100.000prodajajo pa smo kar nekaj kilometrov dlje od ljubljane(isto notranjska), je cena kar ugodna.
Men drgač vrhnka tud ne sede. Smrad za znoret, jaz vsak dan k grem po avtocesti mimo skor bruham, dogaja se nič kaj dosti ne tam. Se mi zdi da je to tako zelo zaspano mesto. Pa še megla, kokr je gina omenila. Mene bi že smrad pa megla prepričala da bi šla par kilometrov dlje raj.

Tiste cene k si pa ti gledala pa niti približno niso realne.
Poglej podobno kvadraturo stanovanj v vrhniki, saj pomoje se jih kar nekaj prodaja pa primerjaj.
TUKAJ jih imaš kar nekaj. Mislim da je to tvoje res zelo ugodno.

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
11.5.2008 23:18:45   
Anonimen
Midva sva ga precej ceneje dobila, zato mi je ta cena nesprejemljiva, ker folk misli, da bo kar zaslužil.user posted image  Če realno poznaš situacijo na trgu, boš kmalu doumela, da je to resnično predrago. Za ta denar dobiš lepo in urejeno hišo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 6:15:56   
zoom zoom
Kakšen smrad pa je na Vrhniki? Sicer nisem čist iz Vrhniki,a mpak par km stran, pa velikokrat tam, pa nisem še nikoli nič zavonjala?

Ok, megla pa je .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 7:20:00   
ursah
Glede smradu: imam dobro prijateljico na Vrhiki, živijo v bloku skoraj pri IUV-ju (v tistih blokih nasproti). Pogosto sem bila pri njej, ampak smradu se ne spomnim.

Zelo pogosto se govori o nekem smradu, ampak jaz nič ne voham user posted image Menda je bilo to povezano z IUV-jem, ampak so očitno spremenili način proizvodnje, ker res ne smrdi okoli.



(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 7:37:07   
anitaz
Bom komentirala samo glede smradu: res ne vem kaj vi vohate? Vsak dan sem na Vrhniki, pa je edino kdaj pa kdaj zavohati komunalo-ob slabem vremenu.


(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 8:32:16   
Anonimen
K se pelješ po avtocesti zavohaš. Mislm še če maš orng zamašen nos zavohaš.
Pa tudi v določenih delih vrhnike ful smrdi kadar piha.

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 9:08:37   
Anonimen
Smetišče na Vrhniki je zaprto. Edini del smetišča, ki še obratuje in zaradi katerega tisti smrad na AC, je kompostirnica - kompostirajo biološke odpadke. 
Osebno kot kraj mi je bolj všeč Logatec - isti vzrok, kot so že druge navedle - zaradi megle, isto pa je vse na dosegu roke, kot na Vrhniki. Je pa Vrhnika eno zaspano mestece, ja user posted image .

Sicer pa so cene v LJ. in okolici fajn navite, za kar je en čisto preprost razlog: ponudbe je še vedno bistveno manj kot pa je povpraševanja. In če si isto stanovanje želi 10 kupcev, je logično, da bo prodajalec imel visoko ceno. Fajn s stališča prodajalca in nefajn s stališča kupca.
Kje dobiš hišo za 100.000€, pa res ne vem, v tem okolišu zagotovo ne, še pri nas, pa smo ven iz Vrhnike, so cene daleč nad 200.000 za eno obično hišo.

(odgovor članu ursah)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 9:34:30   
Anonimen
Kje dobiš hišo za 100.000€, pa res ne vem, v tem okolišu zagotovo ne, še pri nas, pa smo ven iz Vrhnike, so cene daleč nad 200.000 za eno obično hišo.


Ja očitno eni v drugem svetu živimo.user posted image
K midva sva mela oglas da prodajava trosobno v cerknici par mesecev nazaj, k sva nameravala parcelo kupit pa gradit, pa sva mela dva resna kupca ki sta bla pripravljena 120k dat. Moj kolega je pa enosobnga na rakeku prejšnji mesec za 80k prodal. Pa smo kar nekaj kilometrov dlje od vrhnike.

Sam očitno se obe motivi. Pomoje uni hiše sam za foro dajo 300k ceno, so jih verjetno pripravljeni za 100k prodatuser posted image

Al pa sam jaz pač ne poznam nobenga k bi rdeč križ špilal pa pod ceno stanovanje prodajaluser posted image

Se pa priporočam za lepo urejeno hiško na vrhniki za 100k. Če jo kdo najde jo takoj kupim. Pa tud če smrdi pa je meglauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 9:40:58   
Mišni
V Kranju so 2-sobna stanovja okoli 100.000 evrov. V bistvu glavno vlogo igra kvadratura, tisto, koliko je vzdrževano, pa zelo malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 21:05:25   
ursah
Karininega odgovora sicer nisem čisto razumela - ali se ji zdijo stanovanja draga ali da lahko dobiš hišo za 100K, ampak OK....

Glede hiše za 100K pa moje mnenje: če jo kje dobiš na razdalji Lj-Vrhnika in podobni razdalji izven LJ in gre za "obično" hiško - potem si car, ker ti je uspelo nekaj, kar nikomur ni oz. zelo zelo redkim. Sem veliko pregledovala cene hiš in stanovanj in vam povem, da nobena ni niti blizu 100K....

Zato ne govoriti, da dobiš hišo za 100K na tej lokaciji.

Verjamem pa, da jo lahko narediš kje dlje iz Ljubljane, kjer so parcele po 100 EUR na m2 . Tako je npr. v okolici NM, iz kjer prihajam. Pa še za tu nisem ziher, da so stroški hiše (t.j. vse - lokacija, gradnja...vse razen pohištva) do 100K.

Kdor to trdi kupuje ali kako čudno/staro hišo ali pa ni preveril situacije na trgu.

Glede precenjenosti pa: v Sahari bi dali za pol litra vode milijon EUR, če bi bilo treba. In to bi trajalo toliko časa, dokler ne bi Sahara imela v izobilju vode. Potem bi dali zanjo 1 EUR, kot npr. v Sloveniji. Kdaj bomo mi imeli na pretek stanovanj? Bojim se, da nikoli...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 21:14:58   
Anonimen
Karininega odgovora sicer nisem čisto razumela - ali se ji zdijo stanovanja draga ali da lahko dobiš hišo za 100K, ampak OK....


Dotično stanovanje se mi zdi normalna cena. Hiše za 100k pa ne dobiš. Niti podrtije ne, kaj šele vseljive.
Če jo pa kdo najde sem pa napisala.....prosim da mi sporoči. Ker tak čudež pa takoj kupim.

(odgovor članu ursah)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 21:29:16   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Midva sva ga precej ceneje dobila, zato mi je ta cena nesprejemljiva, ker folk misli, da bo kar zaslužil.user posted image  Če realno poznaš situacijo na trgu, boš kmalu doumela, da je to resnično predrago. Za ta denar dobiš lepo in urejeno hišo.user posted image


Sam tole si ga pa res precej mim vsekala. Smo drugače približn ene 110km vstran od LJ, pa pri nas zlo težko dobiš hišo, ki ji lepa in urejena za 100tisoč €.

Verjemi, da je tako. Pa poznam realno situacijo na trgu, sploh zadnje čase, ko precej delam z nepremičninami. sicer z eno drugo vejo, pa nema vezeuser posted image
Samo tako eno realno sliko si nariši: pri nas,sg, cena hiše zg.leta 1978, brez nove fasade, z novo streho, pa en pljunek zemlje okoli - nekje 150tisoč evrov. ven iz mesta. Potem bi sklepala, da za podobno hišo v bližini Lj ne bi razmišljala o ceni pod 200tisoč €.


ursah, cena se mi zdi sprejemljiva, vsekakor pa bi se še pogajala, glede na to, da je blok resda star že 30let, sčasoma bo potrebna konkretna adaptacija, tako da bi verjetno poizkušala ciljati na okroglih 100k.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 21:36:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Se pa priporočam za lepo urejeno hiško na vrhniki za 100k. Če jo kdo najde jo takoj kupim. 


Tudi jaz...user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
12.5.2008 22:03:26   
jakaracman
Kolikor jaz poznam nepremičninsko situacijo je to primerna cena.O smradu ni več govora, IUV pa itak crkuje.Meni je Vrhnika všeč.O megli je bv razpravljat, je pač pozimi.Štartaš recimo pred sedmo in se vračaš okoi 17 ure domov, ko je že tema in imaš res veliko od sonca.
Če se voziš v službo v Lj bi jaz gotovo iskala službo bližje LJ.Skratka, je pa tudi odvisno od kako boš plačala, če te nič ne čaka in je keš takoj lahko da tudi malo popusta , pa srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
13.5.2008 7:20:18   
ursah
Hvala za odgovore.

Ja, vozim se v službo v Lj, in od Vrhnike do moje službe je 20-25 minut. ko se bo firma selila na obrobje Lj (na Brdo, v cca 1 letu), bo 15 minut.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
13.5.2008 22:38:38   
Gina
Punce drage moje, saj se nisem mislila več oglašat, samo na laž me pa ne boste postavljale. Na Vrhniki zelo pogosto fejst ornk, pa še malo zraven, smrdi. Ne vsak dan, ampak vsaj 1x na teden. Ta teden npr. je zaudarjalo v soboto dopoldne, ko sem šla na en rojstni dan v ljubljano. Jaz imam zelo slab nos, skoraj nobene reči ne zavoham, če ni zelo intenzivna. Tole na vrhniki pa je hud smred, pa če se še tolk zgovarjate, da ne. Vsak dan grem tam mimo, tako da bom menda ja vedela. Ne smrdi na zgornjem koncu, ampak v predelu od vstopa na avtocesto, pa do vrtnarije. Sklepam, da smrdi smetišče. Dvomim da je to industrija usnja, ker je na drugem koncu.

100.000 je ugodna cena za vrhniko. Hiše za ta denar na vrhniki ne dobiš, niti če ima 30m2, je brez zemlje in razpada. Vrhnika je zelo blizu ljubljani in ima zelo ugodno povezavo, do viča - boljšo kot npr. iz jarš ali črnuč, da o trzinu ali škofljici, medvodah ne govorimo.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kakšna se vam zdi ta cena?
14.5.2008 9:15:25   
Anonimen
user posted image  Gina, saj sem napisala, da smrdi s smetišča, ampak ne samo smetišče, ki je zaprto, temveč en delček smetišča, kjer pa še vedno delajo kompost iz bioloških odpadkov. In tisto fajn smrdi user posted image . Vem, bila tam, smetišče podrobno spoznala (faks), ljudje smo velike PACKE, milo rečeno. Ampak smrdi tam okoli ovtoceste, ker je kompostišče direkt na drugi strani za grmovjem. Nikoli pa smradu še nisem zavohala v samem mestu, pa sem dol 2x tedensko po takšnih in drugačnih obveznostih. No, dopuščam možnost, da je ravno takrat tako vreme, da veter ne piha proti mestu user posted image user posted image user posted image . Sicer pa je za celotno Slovenijo in Evropo značilen stalen zahodni veter, ki se pri nas obrača v JZ zaradi Alp, kar pomeni, da veter odnaša smrad stran od samega mesta  Vrhnike, proti Vrtnariji, Šparu. Tam pa smrdi, ja user posted image . Tako da smrad je, ampak v centru, na Cankarjevemu trgu, po Tržaški ali pa odzadaj na Betajnovi nisem še nikoli nič vohala, tudi v Verdu ali Mirkah ne. Tam pri AC proti Sinji Gorici pa ja, smrdi user posted image .

Iz IUV-ja pa ne smrdi več oz. zelo redko, ker so pred kratkim nekaj spremenili glede same proizvodnje, sem že pozabila kaj točno.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?