|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako in kaj? Začetki? Finance?
21.7.2011 2:34:55   
KmaluOčka
Pozdravljene mamice, očki in vsi tisti ki bodo to postali.

Nebom tvezil okoli vrele kaše in bom kar na plan z mojimi vprašanje, četudi se bodo zdeli nekaterim "nemoralni".

Kot pove moj psevdonim, bom kmalu postal oče in sem se snašel v zadnjem času v marsikateri dilemi. Najbolj me peče vprašanje "kako preživeti?"

Jaz sem pred kratkim dobil zaposlitev, plača je, čeprav ni blesteča, ampak JE, moja partnerka (ki jo nadbožansko ljubim) je pred nedavnim izgubila službo in sedaj sem stisnjen v kot in ne vidim pravega izhoda.

Kaj so najine možnosti, da si olajšava vsakodnevni boj za obstoj in zagotovima otroku vse kaj potrebuje?

Nekateri pravijo, da se bi naj prijavila kot mati samohranilka... O tem sem ogromno razmišljal ampak so mišljenja glede tega deljena. Eni pravijo da se ne splača drugi spet da in izvajajo "navidezno samoskrbništvo".

Kot sami veste se dandanes gre za vsak evro, zato me zanima, se res splača? Koliko več pridobiva če se prijavi kot samohranilka? Kako urediti samoskrbništvo? Kaj bi mogla reči na CZSD? Na kaj morava paziti? Kakšno je tveganje tega početja? Kaj izgubim oziroma pridobim jaz? Kaj in kako potem z očetovskim dopustom? (Če sem kaj izpustil, prosim pripišite iz lastnih izkušenj.)

Dejstvo je tudi, da bom seveda priznal očetovstvo, saj je to le MOJ otrok, (naj bi bila) moja majhna princeska in je najina želja da bo nosila moj priimek.

Če se ne odločiva "goljufat", kakšni postopki so takrat? Kako urediti vse, da lahko pričnemo naše skupno življenje? Na katere urade se bo potrebno obrniti?

Za vsak nasvet bom hvaležen in mi bo več kot pomagal, zato se vam zahvaljujem v naprej!

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako in kaj? Začetki? Finance?
21.7.2011 9:07:05   
Jada82
Ne vem, jaz osebno nisem za goljufanje .... Resnično. Vem, da res veliko ljudi goljufa in fajn pridejo skozi, ampak jaz nisem taka oseba. Tudi vem, da če bi goljufala, bi me takoj dobili.
Pa saj, če ti plačo imaš, bo tudi ona pomoje nekaj porodniške dobila, nekaj že bo. Za otročka kupujta rabljeno opremo, se splača ... Pa saj na začetku še en potrebuje toliko, nekaj tudi dobiš od države, občine ... pa se da nekako. Če nista zapravljiva, se da. Naj se gre partnerka na CSD pozanimat za višino porodniške.
Ko se porodniška izteče, pa itak lahko išče novo službo ... morda bodo takrat časi že boljši in bo sigurno kaj dobila.
Ne vem, jaz sem bolj za to varianto ...
Vsekakor pa, kakorkoli že se odločita, veliko sreče želim!

Aja, saj morda imata pa tudi kakšne stare starše, da bi vsaj malo pomagali .... user posted image

(odgovor članu KmaluOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?