|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako mamice "mirnih" otrok doživlja...
2.11.2008 22:42:04   
naja78
no naš se šteje pod ŽIVE!zelo živahne,ki ni 5 min na miru.tudi ko je včasih brca z nogo,da se razumemo.
se pravi imamo otročka,2 letnika s polnim karakterjem škorpiončka,totalen trd temparament-ga ne premakneš ali pa zelo težko,ko skor ne veš kaj hočeš od njega,,a hkrati nežen in zelo čustven.
že kot dojenček je bil živ,zvedav,vse ga je zanimalo,vsaka igrača je še danes zanimaiva 5 sekund.razen kladu,žaga,Nodi-dvd,....ampak trmast pa totalno,z načinom izražanja telesa in ppogovora.
zelo je igriv,gibčen,rad teče,skače,pleše,skratka vse samo da ni na miru,tudi lopne koga...zato smo veliko na zraku,kadar le lahko,da se zlavfa.

problem je ta da se nama včasih z možem zdi,da ga ne obvladava,oziroma malo me skrbi da si prijatelji,ki imajo ravno tako otroke iste starosti,kakor da ga ne vzgajava dovolj strogo,dosledno,...itd ker njohovi pa niso tok živi in ne klofajo.user posted image

v vrtcu ni problemov,je priden,uboga,naredi vse,ok je bolj slabo,ker je že bil neješč,se ne tepe,ne grize,ne pluva,ne ščipa,ne poriva,...skratka zna pa se postavit zase,v" boju za igračo" ne popusti,vztraja,ne pusti se tepst porivat itd,...saj veste...

ko srečamo,zdaj samo še srečamo kako prijateljico(mojo),ki ima isto starega otroka,naš od veselja,vrešči,skače,teče in včasih kar kakega na grobo povleče prime,ampak vse v slogu vabila za igro,....smo že govorile o tem.na obisk skor ne upamo.tam ga vse zanima,če se kak zanj od otrok ne zmeni zja,ga kliče,porine,...skratka not pade totalno,....res pa je da imam 2 prijateljice ,ki imata kar precej mirne otroke.
in ko ravno eni razlagam kako se mi zdi,vedno dobim občutek krivde,da sem jaz vse kriva.kako za boga??ne popuščam mu ne,da bi vedno dosegel svoje -ni varjante,okregam ga vedno,včasih še prevečkrat,učimo ga kaj se sme kaj ne,....

ne vem kako si naj razlagam ali sem res kje popušila v vzgoji???kaj morem če je pa živahen otrok,ki se veseli družbe.sploh druge močno bolj uboga in to mi daje občutek,češ...lej k jo ne jemle resno.pa še kako me.

valda bolj miren njegov prijateljček samo gleda in skoraj ne dojema kaj mu tolk dogaja.včasih kar rikverc hodi k tok skače in maha okol njega.valda če gre za igračo,zmaga naš,ker si jo bo izboril do amena.in iz druge strani pa straaaaašen jok,in jest mam slabo vest-not v sebi  ker prijteljček spet tuli.
enkrat sem se že odpravila takoj ko sva prišla na obisk po 3 min domov.ker valda mu je igračo vzel iz rok(da se razumemo,ga učimo naj ne vleče in ne jelmje igrač iz rok itd...) in spet jok.nočem ga vedno kregat za vsako malenkost če nekdo tuli,ker se mi zdi čist normalno za to obdobje.in on tudi da in posodi stvari.in češ **** je bil spet kriv da naš joka.bruha se mi.user posted image user posted image

isto je s klofanjem.nevem kaj mu pride in nekoga kar od vzhičenosti lopne.tiste,ki mu rečejo NE ne bo več in se potem normalno igrajo.tisti ki pa ne reče nič in samo joka,pa mali mislim da z veseljem pove da **** spet joka.

joj sem zabluzila,ampak a razumete kaj hočem povedat???naj omenim prijateljicam kaj razmišljava z možem?

naj neham hodit v družbo z njem???otroci se imajo drugače med seboj radi.ne uboga na ukaz(kokr sem že slišala od ene,da bi mogu),je pa drugače priden in mislim da ni 2 letnika ki bi na ukaz ubogal,al se motim.user posted image

kak nasvet?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.11.2008 12:37:01 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
2.11.2008 22:45:22   
naja78
neki se naslov čudno vidi....

kako mamice "mirnih "otrok gledate na te "žive"otročke.
ki niso skor nikoli pri miru,se včasih znajdejo v situaciji,ki lopnejo drugega-mirnejšega otročka.
naj se oglasijo mamice tudi mirnih sončkov.rada bi prebrala mnenje.obeh strani.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
2.11.2008 23:22:34   
darja72
Poznano mi deluje, kot bi opisovala mojega starejšega otročka. In ne, nimam nasveta, vsaj kakega extra. Mogoče univerzalnega: pravila, doslednost, meje, svež zrak, aktivnost in seveda veliko ljubezni.
In vedi, da bo čez 2-3 leta bolje.
Uf, če se samo spomnim, kaj vse se je meni takrat dogajalo. Še sedaj grem težko na kaka družinska srečanja. Prijatelji so pa večinoma razumeli.
Včasih sem neskončno zavidala staršem, ki so svoje mladičke pozimi naložili na sanke in jih vozakali po Pokljuki, šli z njimi na kavico ali čaj. Ali pa so se lepo mirno igrali s kamenčki in lopatkami na morju. Jaz tega sploh ne poznam oz. šele spoznavam. Tega ga namreč uči mlajša. In jima gre -trenutno- kar lepo od rok. Že trkam na les...


_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 0:37:20   
Rožica I
Hej, počasi..... a si opisovala mojega sina mogoče user posted image ?!
Poznam vse, celo tisto z brcanjem pod mizo med jedjo user posted image !
Moj sin je sedaj prvošolček, ampak karakterno je ostal tak kot opisuješ, le da sedaj pač tej starostni stopnji primerno.
Včasih sem zgubljala živce, včasih se samo smejala... Skratka, sprejmi ga takšnega kot je, s tem da mu strogo začrtaš meje (s tem mislim dosledno). Od nekdaj sem morala dosti več razlagat svojemu otroku in se več ukvarjat z njim, kot recimo moje prijateljice s njihovimi otroci. Zmeraj je bil korak pred menoj, v vsem. Recimo nekaj me je vprašal in jaz sem se trudila mu razložit v njegovem jeziku, resnično in pravilno, sin me je pa med mojim govorjenjem že spraševal nekaj druga. Verjamem, da je smešno za slišat, ampak nonstop, vsak dan.... ni ravno zabavno. Sploh če hočeš bit ok mama user posted image . Ko zjutraj odpre oči, takoj akcija- jaz sem medtem še v komi in šele prihajam k sebi, on pa že začenja neskončne debate user posted image ...
Kadar gremo na kavico, najprej razložim, kam gremo in kako naj bi se tam vedel oz. kaj pričakujem od njega- potem je nekako 5-7 minut pomirjen, zatem pa že potegnem iz moje sport- billy torbice najprej miniaturne puzle. Čez cca 4 minute pa še barvice in kos papirja. No, tako nekako mine čas v kavarni. Na obisku sem se pa ponavadi zmeraj igrala z otroci, saj ga samega nisem mogla pustit, sploh če so bili šibkejši zraven (večinoma pa so bili).
Skratka moj sin ima zelo oster čut za pravico, mogoče ker sem mu nonstop razlagala, kaj je ok in kaj ne. Dosti bolj sem delala z njim glede prijateljstva, netekmovanja s šibkejšimi, pomaganja drugim... Nonstop razne oblike gibanja.
Skratka, moje dete je blazno živahno, tako verbalno kot gibalno user posted image . Ljudje pravijo, da je nekaj posebnega s to neprestano akcijo in spremljajočo nepresušno energijo.

In če bi slučajno lahko zbirala karakter mojega otroka, verjemi, da bi bil identičen današnjemu user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:38:00   
karinka
No bom jaz povedala kar po pravici. Naša hčerka je sicer stara 8 let, ampak kot dojenček in malček je bila miren otroček. Ni sicer sedela kot cvek, ampak nikoli ni uničevala stvari, če so ji dali kaj za pojest se je usedla za mizo in pojedla, ni uničevala igrač, skakala po sedežni. In zato priznam, da sva oba z možem imela kar probleme če so prišli na obisk kakšni z zelo živahnim otrokom. Sploh ko je njihov začel uničevat vse povprek, skakal kot zajc po sedežni, polil tepih. Če tvoj otrok tega ne dela, je kar težko gledat drugega otroka, sploh še če mu starši čisto nič ne rečejo in kar sedijo.

Vpričo njih seveda nisva nikoli nič rekla, ker vprašanje kako bi  bilo. Le vabili jih nismo več. Žal, tako je prišlo.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:43:00   
MAŠKA
vrtcu ni problemov,je priden,uboga,naredi vse,ok je bolj slabo,ker je že bil neješč,se ne tepe,ne grize,ne pluva,ne ščipa,ne poriva,...skratka zna pa se postavit zase,v" boju za igračo" ne popusti,vztraja,ne pusti se tepst porivat itd,...saj veste...


isto je s klofanjem.nevem kaj mu pride in nekoga kar od vzhičenosti lopne.tiste,ki mu rečejo NE ne bo več in se potem normalno igrajo.tisti ki pa ne reče nič in samo joka,pa mali mislim da z veseljem pove da **** spet joka.



Malce zmedeno si napisala. Enkrat pišeše kako je OK, drugič da lopne.... in pove z veseljem da nekdo joka. Mislim, da bi takrat morala biti ti tista, ki mu kaj razložila. Če razume prijateljčka, ki reče NE, bo najbrž tudi tebe.
In jezna sem na mamice, ki včasih nočejo opaziti, da je njihov otrok nasilen in so včasih prav ponosne, ko vidijo, kako njihov otrok izkazuje premoč nad mirnejšim. S tem ne mislim, da si ti takšna, jih pa v vsakdanjem življenju srečam kar dosti.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:45:11   
Mišni
Kako jaz gledam na take otroke?

V bistvu skozi oči mojega otroka. Če bi videla, da je njemu kljub temu, da je otrok "tak", do njegove družbe, me ne bi motilo. Če bi pa vidla, da mojega otroka to moti, bi se pa takega otroka izogibala.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:48:13   
Mišni
če so prišli na obisk kakšni z zelo živahnim otrokom. Sploh ko je njihov začel uničevat vse povprek, skakal kot zajc po sedežni, polil tepih. Če tvoj otrok tega ne dela, je kar težko gledat drugega otroka, sploh še če mu starši čisto nič ne rečejo in kar sedijo.


Aja, če bi bilo to tako, ko bi k nam prišli na obisk, potem bi pa obiske resnično omejili na minimum (ampak nultiuser posted image ). Pa če bi se moj otrok skozi jokal, ko bi mu kdo skozi pulil igračoe, ki bi jih prijel, iz rok, ne, takega obiska otroka tudi ne bi več ne vem kako želela.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:51:14   
MAŠKA
Če tvoj otrok tega ne dela, je kar težko gledat drugega otroka, sploh še če mu starši čisto nič ne rečejo in kar sedijo.


In jasno je, da jih potem več ne vabiš.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 10:59:55   
Volga
Meni se pa zdi, da se vse prevečkrat uporablja izraze "miren,-živahen" otrok, "zahteven" - nezahteven" otrok, "indigo -navaden otrok", "hiperaktiven - navaden otrok" za "vzgojen-nevzgojen" otrok.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 11:00:48   
Piruri
Evo še ena mamica zelo mirnega otroka...naša je res pridna punca, ki se vsake toliko malo zdivja, ampak v mejah normale...že od mičkenega je zelo vodljiva in umirjena...kamor smo jo dali, tako je bila...tudi zdaj, ko gremo kam s kolegi na kavo ali kosilo...ona sedi poleg nas...tudi doma je zelo samostojna in pridna...včasih trmasta, vendar kdo ni?...
Včasih pomislim, da je res premirna in preodrasla za svoja tri leta, vendar jo jemljem takšno kot je...prav tako žive otroke jemljem kot take...večx se postavim v vlogo starša, ki ima bolj aktivnega malčka in pomislim, da res nimajo lahkega dela, zato nikoli nikogar ne obtožujem, da bi bil premalo "strog", da je otrok takšen...pač otrok ima tak karakter in tako ga je teba jemat...tudi na obisku me ne moti, če nam divjajo po hiši ali razmetavajo igrače, dokler si nihče nič ne naredi mi je vse prav...pustim tudi zato, da se bo mogoče naša bolj odprla in nekako malenkost znorela...Našo tudi učiva, da se otrok ne sme tepsti, ampak, če kdo njo udari, ji pa rečeva naj se kar brani...zaenkrat se še ni...se kar umakne stran...

Ti morem pa po pravici povedat, da če imaš mirnega otroka, se kar razvadiš in večx pomislim, kaj pa če bo drugi živ kot poper?...kot pa obratno...

Ma uživaj s svojim škratkom...ker mislim, da bi ga kar pogrešala, če bi bil preveč miren...user posted image user posted image

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 11:04:32   
saskija
Čeimaš  več otrok potem lahko imaš srečo ali pa tudi nesrečo, da so mirni in živahniuser posted image

Imamo eno zelo pridno, mirno deklico, ki nikoli ni razmetavala, se je mirno igrala, stvari niso letele v franže- vse se je dalo dogovorit- bila sem ponosna na svojo hčerko in seveda nase kako sposobna mamica sem.

Potem pa me je bog z macolo po moji pametni butici in rodil se je naš drugi malček- pravo nasprotje sestrici- vse je odpiral, pregledoval, stanovanje je bil sposoben razmetat v 2 minutah, pri enem letu si je prvič presekl glavo na lego kocki, do 4 let je imel že kup nesreč od padcev takšnih in drugačnih. Še danes ko je že šolar je zelo trmoglav 100 X se skregam z njim, včasih me od prepričevanja že boli jezik,ampak on po svoje.

Tretji je spet bolj ležeren in ne tako živahen, je pa res da smo že svega hudega vajeni od sredinčkauser posted image

Ko sem imela samo mirno deklico sem bila prepričana, da tisti, ki tako norijo, da je to posledica nepravilne vzgojeuser posted image kot sem že napisala sem hitro dobila bumerang nazajuser posted image .

Je pa tudi sredinček v vrtcu in v šoli bil prava mala bubica, brez vsakršnih težav, pa tudi na obiskih ni bilo večjih problemov, v elementu je običajno samo domauser posted image

< Sporočilo je popravil saskija -- 3.11.2008 11:05:17 >


_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 11:33:34   
nejcko
Saj ne vem, kaj naj napišem ...
Pravzaprav se lahko kar podpišem pod Saskijo, saj imam tudi sama dva popolnoma različna otroka; prvi je bil živ hudiček že od rojstva, druga pa prava nagrada za pogum, da smo se kljub prvemu, tako zelo napornemu otroku sploh odločili še za enegauser posted image ; torej hčerka je tisti otrok, s katerim se lahko ponašam, je pravi angel, je lepo vzgojena (mater, le kako nam je vzgoja lahko prvič tako zelo spodletelauser posted image ), pravzaprav dostikrat kar pozabim, da jo sploh imamo.

Kako torej gledam na ene ali druge otroke? Dokler otrok ni zloben, hinavski, egoističen (kar je pravzaprav spet bolj kot ne posledica karakterja), me ne moti. O tem, ali je vzgojen ali ne, pa nočem soditi. Mislim, da o tem, kako je nek otrok pravzaprav vzgojen, lahko sodbe postavljamo mnogo kasneje, ko že nekoliko odrastejo. Poznam namreč kar nekaj "angelčkov", ki so kot odrasli pravi "hudiči" ... in obratno, seveda ... male "hudičke", ki so odrasli v samostojne, odgovorne, uspešne ljudi.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 11:48:36   
lukec
Tud midva imava zelo živahnega, nemirnega, včasih hiperaktivnega otroka in prepričana sem, da to ali je otrok miren ali ne ni odvisno od vzgoje. So si pač različni, hvalabogu!
Res je "živ", je pa tudi izredno nežen, čustven in empatičen otrok, se ne tepe, ne brca ,ne šipa in ne pljuva, včasih se celo za sebe na zna postaviti. Moj mu mora včasih celo sam reči naj se ne pusti, če ga kdo udari.
Na to kaj si mamice mirnih otrok mislijo o mojem živčku, se pa požvižgam.

< Sporočilo je popravil lukec -- 3.11.2008 11:50:31 >


_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 14:58:10   
t5t6
Dokler smo imeli samo starejšega, ki je bil dokaj umirjen predvsem pa zelo priden, so se mi zdeli starši bolj živih otrok, kot da ne znajo za njih poskrbet oz kot da jih ne briga no pa se potem vse lepo obrne, ko dobimo drugega črva, ki je zeloo živ in dojamem, da je tu tudi karakter in res nismo za vse krivi starši. Otroci so taki kot so, je pa prav, da če otrok komu škoduje ali kaj uničuje, da starš takoj posreduje in hkrati mi gre na živce ko starži bolj mirnih otrok gledajo na druge starše, češ kako ga ne znaste obvladat.

Mi take situacije rešujemo tako, da hodimo z otroci na kraje, ki so za njih primerni, igrišča, picerije, bolj odprte gostilne, obiske h ljudem, ki imajo majhne otroke. Na obiske k ljudem ki imajo večje otroke oz jih nimajo, na razne zabave in vse kar je bolj finega pa hodiva sama.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:02:01   
ZARA
Vem, da ni to poanta debate, pa vseeno...
Jaz imam izredno živahno in nevodljivo pupo, ni pa destruktivna in ne uničuje igrač. Pravzaprav ne vem, če je do danes sploh kaj uničila. Morda po nesreči. Skače pa po sedežni, to pa. In po jogiju. Kako gledam na mirne otroke? Meni je pravzaprav zelo čudno, ko vidim otroka, ki se lahko celo popoldne igra na enem mestu; ker enostavno tega nisem navajena. Sem to doživela kake 2 leti nazaj. In sem bila čisto frapirana, kako imajo eni mirne otroke, ker naša je non stop all over.

Pa še to. Ne vem, kako ste lahko tiho, če vam sosedov mulc ( govorim na pamet ) skače po sedežni in raztura stanovanje? Sama se vedno oglasim, če mi kaj ne paše.  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:09:49   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Jaz imam izredno živahno in nevodljivo pupo, ni pa destruktivna in ne uničuje igrač. Pravzaprav ne vem, če je do danes sploh kaj uničila. Morda po nesreči. Skače pa po sedežni, to pa. In po jogiju.


Tako nekako bi opisala tudi moja dva fanta....sta "živa", vendar ne uničujeta zanalašč...sta enostavno divjaka, ko pride do tega, da se razigrata...Pa tudi glasna, da je hudo... No, na koncu smo kar vsi glasni, če sem odkrita.user posted image

Ko včasih gledam te "mirne" otroke, si prav zaželim, da bi tudi moja dva imela kakšen gumb "izklopi", pa ga enostavno ne najdem.... Tako, za kakšno uro na dan...ne bi bilo slabo...





_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:18:51   
kaya2007
jaz za našo ne morem reči, da je mirna..je full živahna, radovedna, redko primiru..ni pa groba, ne do predmetov ne do otrok, če že nakloni komu pozornost, potem ga nežno objame, poboža...
in smo tudi že naleteli na zgoraj opisane "živahne" otroke, torej take, ki so grobo zagrabili našo tamalo, jo podrli na tla ali kaj podobnega. kako gledam na njih? ma na njih niti ne gledam, mi pa full veliko pove to, kako ob takem obnašanju reagirajo njihovi starši. če vidim, da se starši zraven trudijo, da bi jih umirili, jim razlagajo naj bojo nežni itd., potem se mi vse skupaj ne zdi tako grozno in me tudi ne skrbi, da bojo kaj naredili hčerki, saj njihova mamica budno premlja dogajanje in pozna svoje otroke. če pa vidim, da starši vse mirno ignorirajo in se jim zdi ok, potem se tudi jaz poskušam teh otrok (staršev!!) izogibati. bi rekla, da imam potem mogoče slabše mnenje o starših, o otrocih pa ne, vsaj dokler niso toliko stari, da lahko že dojemajo kaj je prav in kaj ne.

< Sporočilo je popravil kaya2007 -- 3.11.2008 21:20:23 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
3.11.2008 21:20:06   
frutka_
Kako gledam nanj? Kot na zdravega in normalnega otroka!user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:24:19   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007
... ni pa groba, ne do predmetov ne do otrok, če že nakloni komu pozornost, potem ga nežno objame, poboža...

Zara je tudi nežna in pokroviteljska do mlajših otrok. Zelo sočustvuje in jim pomaga. Na začetku leta jo je grozno prizadel jok mlajših otrok med uvajanjem v vrtec. Aja, pa še to. Prav moteče komunikativna je včasih. Vtakne se v vsakega, tudi, če ga ne pozna.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:25:36   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Vem, da ni to poanta debate, pa vseeno...
Jaz imam izredno živahno in nevodljivo pupo, ni pa destruktivna in ne uničuje igrač. Pravzaprav ne vem, če je do danes sploh kaj uničila. Morda po nesreči. Skače pa po sedežni, to pa. In po jogiju. Kako gledam na mirne otroke? Meni je pravzaprav zelo čudno, ko vidim otroka, ki se lahko celo popoldne igra na enem mestu; ker enostavno tega nisem navajena. Sem to doživela kake 2 leti nazaj. In sem bila čisto frapirana, kako imajo eni mirne otroke, ker naša je non stop all over.

Pa še to. Ne vem, kako ste lahko tiho, če vam sosedov mulc ( govorim na pamet ) skače po sedežni in raztura stanovanje? Sama se vedno oglasim, če mi kaj ne paše.  


Se čisto strinjam z vsem.
Sploh s tem, da če obiski skačejo povsod, kjer mi ne paše, da rečem, da se to ne dela. Na način, ki ga otrok razume, se pravi na njegov način. In nihče ni užaljen, ampak smo prijatelji naprej. Da zarad tega ne bi vabila ljudi h sebi, nisem nikoli pomisla. Vsi otroci bodo zrasli in en dan se bomo samo še smejali, kakšen cirkus so delali. user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:32:50   
Anonimen
kako mamice "mirnih "otrok gledate na te "žive"otročke.


Ne vem, kako naj ti odgovorim.
To mi je tako nepotrebno predalckanje miren in nemiren otrok. Meni je nemiren samo zivcen in nesrecen otrok, tebi je kaj drugega.

Sicer pa da ti odgovorim na vprasanje.
Meni otroci ali sedejo ali pa ne in to ni odvisno od njihove mirnosti ali zivosti. Tako da na njih gledam kot na otroke.

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 21:35:17   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zara je tudi nežna in pokroviteljska do mlajših otrok. Zelo sočustvuje in jim pomaga. . Prav moteče komunikativna je včasih. Vtakne se v vsakega, tudi, če ga ne pozna.


Tudi moj ta starejši je takšen. Hvala, ker si ti napisala....ni meni trebauser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 23:09:25   
barika
naja78, kot da bi mojega sina opisovala, s tem da moj še 1 leto ni star.
Bom malo hecno napisala in rekla, sprijazni se, doma imaš malega škorpijončka.user posted image


Jaz sem vesela, da se rad igra, se zamoti s 1001 stvarjo, amapk na kakšen bisk, ker imajo male otroke si pa včasih kar ne upam, ker želi pogledat vsako igračo, zelo rad cuka za lase (se tolažim, da še nima občutka za nežnostuser posted image , ampak ga učima, da se ne sme, pa je malo boljeuser posted image ). Njegovih igrač pa tudi "ne sme" nihče od drugih otrok pogledat.


(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
3.11.2008 23:10:21   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zara je tudi nežna in pokroviteljska do mlajših otrok. Zelo sočustvuje in jim pomaga. .


Tudi moj ta starejši je takšen. Hvala, ker si ti napisala....ni meni trebauser posted image


No, naš pa je kar precejšen destruktor; recimo eno igračo je v parih sekundah sposoben uničiti, včasih ker je pregrob, včasih pa, ker hoče videti, kako deluje, ali ji hoče zamenjati baterije ali kaj podobnega. Tudi zravsati se zna ... ampak do majhni otrok je pa tako nežen, da včasih sploh ne morem verjeti (pa tudi ostali, ki ga poznajo), da je to isti otrok. Mnogo mnogo bolj nežen je od naše mirne, ljubke, angelske dečve ... njo dojenčki sploh ganejo ne.

Kaj je torej merilo, a je otrok vzgojen/nevzgojen, miren/živahen ipd?

Meni so vse to bolj kot ne le karakterne lastnosti in nič drugega in skladno s tem pač gledam na otroke - z enimi se bolj ujamemo kot z drugimi, kakor je to normalno tudi v odnosu z odraslimi.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





40 otroških laži, ki jim starši vedno nase...
So laži, ki so skupne vsem otrokom, ne glede na njihovo starost in tem lažem starši tudi največkrat nasedemo. Preverite,...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?