|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naprej,...
13.10.2004 9:55:46   
tpoljak
Drage mamice pozdravljene!

Potrebujem vaš nasvet, da poizkusim rešiti zadevo, ki je nastala v naši družinici.
Naj najprej povem, da sem mamica 5 mesečnega sinčka, ki je res pravi dobrovoljček, težava pa nastane pri našemu očitu. Pa naj opišem situacijo. Seveda tako kot vse ostale mamice sem tudi jaz še na porodniški. Oči hodi v službo do treh potem pa do sedmih dela na novo nastajajoči hiški, ki pa je seveda v drugem kraju kot pa sva sedaj midva s sinom. K nama pride ko konča z delom in večkrat je to kar pozno. Naj povem še da smo sedaj v hiši mojih staršev in posledično sta tako tudi stara starša precej s sinom. In v čem je problem boste rekle? Problem je v tem, da sinček očita ne obrajta najbolje in da je vedno zelo hud jok ko ga prime v roke. Nikakor nam ne uspe izboljšati situacije. Na vse ostale je seveda bolj navajen in tako oči pravi, da je za njega šele na četrtem mestu!
Sedaj pa ne vem ali je to pri sinu prehodnega obdobja ali je res toliko bolj navezan name in na stara starša kot pa na njega.
Je imela katera podobno izkušnjo, mi zna katera dati kakšen nasvet?
Jaz sem že predlaga da bi tudi on imel sina malo čez teden in da bi bile to njegove urice samo z njim, ampak pravi, da kdo bo pa potem na hiši naredil vsa opravila, ki ga čakajo!
Prosim pomagajte, če ima kakšna kakšno idejo in zamisel kako se izvleči iz začaranega kroga!

Še vnaprej hvala za pomoč in lep dan vam zaželim!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:15:30   
Donja
Če tvoj dragi pride pozno domov, koliko je sploh z :duda:? Čisto možno da se ne navadi nanj, ker je premalo z njim. Če je to je edina rešitev, da je več z njim. Po moje se lahko delu odreče za eno uro na dan in ta čas posveti malemu. Delo se bo že opravilo, otrok pa zraste in se zamudi ogromno časa, ki se ga nikoli ne da nadomestiti.

Upam, da se bo problem čimprej rešil in dosti cartanja z :duda:.

Lp

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:16:40   
ANJA5
Mislim, da bo res najbolje, da preživlja več časa z njim. Pri moji kolegici njen sin ni poznal svoje babice. Obiskovali so se enkrat na mesec in vedno je začel jokati ko ga je prijela. Potem so se začeli obiskovati bolj redno in sedaj je ok.
Otrok se mora navaditi na vonj, obliko, glas...

Sicer pa kako je lahko kaj bolj pomembno od vajinega sončka, bo hiška pač malo kasneje prišla na vrsto. Te začetni meseci življenja malega sončka so res najlepši in zakaj jih zamuditi...

Upam, da bo vse ok.

Lep pozdrav
Anja

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:18:41   
Lenny
Bojim se, da si odgovor na tvoje vprašanje napisala že sama. Očka mora več časa preživeti z malim, da se bosta en drugega bolj navadila. Verjamam, da je služba in gradnja kar velika obremenitev, vendar si bo moral vzeti več časa za sinka! Zdaj bo hitro tema, pa naj pride prej domov, ga pomaga spraviti spat, se igra z njim pred spanjem, .... Ko mu bo mali miško začel vračati naklonjenost, bo zagotovo navdušen.
Pozdravček in hitro rešitev problema :rozica:

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:22:47   
tpoljak
Res je tako kot ste napisale in ker nikoli ni časa je posledica ta, da ga sine ne obrajta najbolje.
To tudi jaz ves čas govorim, da bo moral biti več z njim, da se ga sin navadil in seveda tudi on njega, a se mi zdi da vedno zadanem v mrtvo točko, ko to predlagam in odgovor je ponavadi, da jaz pa tega ne razumem!

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:28:21   
KIRA
Tpoljak, ti mas enak problem, kot je pri meni. Tudi moj moz rihta bajto na drugi lokaciji, zato ga vidim malo zjutraj ko gre v sluzbo - tako cca. 5 minut, pol opoldne, pol ure, da se naje, pa malo zvecer, predno gremo spat. Nekaj casa je pozno hodil domov in ga nisem nic videla, pa tudi za malo se takrat ni imel casa pobrigat. Pa sem naredila rompompom in zdaj hodi domov tako med 18 in 19 uro, da mi pomaga malo okopat. Potem jo pa mora hoces - noces nafutrat (nahranit). Tako je vsaj malo z njo. Na zacetku ga je mala tudi nekak nejeverno gledala, ampak se je na njega navadla.
Moj nasvet: poskusaj zrihtat tako, da bo tvoj mozek cimvec z vajinim detecem, ko bo doma, pa ce je se tako utrujen. Igra ali pogovarja se vedno lahko. Najbolje pa je, ce vajinega :duda: hrani, ker otroci pred in po hranjenju opazujejo starse. Tako se ga bo hitro navadil in vec ne bo joka in stoka..

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako naprej,...
13.10.2004 10:49:04   
Dadi
Hojla! No tudi pri nas je majckeno podobna situacija. Tudi pride ocka domov poje, pol pa na novo hisico(se dobro da je zraven)Ampak si zmeraj vzame cas za malo. Jo popestva, pa mal polupcka, pa kej se zabavata, pol gre pa delat. Mala se ga ne boji, ima ga zelo rada in ga obozuje. Naj poskusi it pol urice kasneje delat. Pol urice se pa pozna pri otrocku.
Nikoli ne bo mogel vrniti casa nazaj.

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako naprej,...
13.10.2004 12:07:35   
frutka_
Ravno okrog 5. meseca pride do obdobja, ko otrok spozna ljudi, ki so okrog njega. Prepozna njihov glas, vonj, dotik...Prej mu je baje tudi vsaka mamica njegova mamica...hm! To me je kar malo zabolelo, ko sem prebrala...:(:(:love::(:(
No, v tem času otrok:duda: spoznava ljudi, ki so v njegovi bližini in z njim preživijo večino časa. Poleg mamicce je to običajno ati ali pa babica. Zdaj se otrok več ne nasmeji vsakemu, k vsakemu v naročje tudi več noče iti, ker spozna da nekaterih ljudi enostavno ne pozna!

Mislim, da bi bilo fino, če bi bili malo več skupaj. Morda se peljita tja in obiščita atija8) medtem ko dela, ker njemu najbrž tudi ni lahko biti cele dneve na "gradbišču". Poskusita tudi, da ga ati kdaj pazi ali nahrani, se igra z njim. Vsaj po kosilu.:kuza:

Saj se bodo stvari uredile. Verjamaem da imate kaotično stanje, ker se tudi mi selimo in rihtamo stanovanje.
Toda moj možek :ups:po kosilu malce počaka doma, da se jez najem medtem ima maleckega potem gresta malo počivat in on nato odide.

Saj bo...:muca::kuza::kuza:

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako naprej,...
13.10.2004 12:22:09   
bled
Oj!

Več ali manj so že ponce napisale. Jaz bi pa dodala še to, da je določeno obdobje otrok pač bolj navezan na mamico (predvsem na začetku, ko se še dojita). Je bilo pri nas tudi tako, da sem bila en čas samo jaz dobra za vse (hranjenje, previjanje,..), tako da se je atiju kar malo za malo zdelo. Danes (Nika je stara skoraj 2 leti) je pa čisto nora na atija (on pa nanjo) in se tudi zgodi, da kdaj mami česa ne sme (vozička pelat) ali pa ne sme biti zraven (mi je zadnjič rekla, ko smo bili v njeni novi sobi ''pejt dol'').

Ati naj se potrudi biti malo več z otrokom in naj sodeluje pri previjanju, hranjenju, kopanju (to pri nas od prvega dne dela ati), nekaj pa bo prinesel čas. V glavenm se bo pa sigurno vse uredilo.

Vesna

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako naprej,...
13.10.2004 14:36:35   
Anonimen
Jaz sem imela točno tak problem kot ti. Očka hodi iz službe nekje med peto in šesto uro, tako, da se z malo vidita le kakšno urico na dan. In ko jo hoče prijeti v naročje : joooook. Mnogo joka. Pa smo poskusili vse, pa nič ne pomaga. Otrok se pač navadi tistega, s katerim preživi več časa.
No, naj povem še eno vzpodbudno stvar: odkar tudi jaz hodim v službo in pridem domov šele ob petih, se tudi pri očku skoraj nikoli več ne joka. Občasno seveda še ampak sem končala porodniško šele pred manj kot 14 dnevi.
Moje mnenje je, da ne silit malega k očku v naročje, če tam noče biti. S tem lahko dosežete le nasprotni učinek: otrok bo pri njem še manj zadovoljen. Naj ga pač poskusi pocrkljati kadar ima par minutk časa, sem in tja bo tudi mali dobre volje, pa ne bo jokal.
Večji, ko bo otrok, lažje bo! Pustite času čas!

(odgovor članu tpoljak)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako naprej,...
13.10.2004 20:59:57   
kimi
Sicer mojega dragega tudi po cele dneve ni. Dela do 17 pride domov se preobleče gre na trening. Ga ni do 20 pride dam se stušira in gre za pol urce pred tv pa spat. Jaz pa tašča in tast pa brat od fanta pa smo z malčkom ki je star toliko kot tvoj. Živimo še vsi skupaj. Pa malček nič ne joka ko očka pride. Samo ga pa veliko vn vozim in imamo skoz ene obiske pa se je navadil tujih ljudi.

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako naprej,...
14.10.2004 9:00:51   
Anonimen
Kratek nasvet:
DELO LAHKO POČAKA OTROCI ODRASTEJO.
Navadno prej kot mislimo.

Iz lastnih izkušenj lahko rečem, da sem jaz še danes bolj navezana na babico oz. se mi zdi da imam z njo tak odnos, kot naj bi ga normalen otrok imel s svojo mamo in me zaradi tega fuuul peče vest:zmeden2:.
Me je pač ona vzgojila, ker so naši hišo zidali.
Veliko sreče s hišo, pa naj vam postane srečen domek, tudi če bo trajalo kako leto dlje, da se boste vanjo preselili.
pikec .

(odgovor članu tpoljak)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako naprej,...
14.10.2004 13:11:13   
tpoljak
Punce hvala! Res je vse skupaj en velik krog, ki se povezuje med seboj. Predno bo hiša gotova bo preteklo še kar nekaj vode in bojim se da bodo minila tudi tista najlepša najbolj občutljiva leta najinega sinčka. Tudi včeraj je pri naju tekel pogovor na to temo, a kaj dosti pametnega se nisva zmenila. Upajmo samo da vse skupaj preživimo in se čimpreje usmerimo na prave tirnice, kjer bo tudi sinček imel nekaj od očita.
LP pozdravček in še enkrat hvala za nasvete.

(odgovor članu tpoljak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako naprej,...
15.10.2004 11:52:38   
Anonimen
Joj, Kimi, uf, a navadil se je tujih ljudi? Zato se svojega očka ne boji? To je tako žalostmo slišat.

(odgovor članu tpoljak)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?