|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
3.9.2005 15:35:43   
Anonimen
Na nemškem programu VOX je vsako soboto ob 19.10 oddaja o otrocih, ki so staršem ušli iz nazora in pri vzgoji rabijo strokovno pomoč. O tej oddaji bi se lahko marikaj napisalo, meni je zelo zanimiva, ker se vedno znova pokaže, kako zelo pomembna je doslednost, ampak to temo odpiram zaradi druge zadeve.
Velikokrat berem, kako imate starši probleme, kako otroka prepričati, da bi pojedel sadje, zeljeavo ali da bi sploh jedel. No, v tej oddaji je bilo prikazanih kar nekaj idej, ki so očitno delovale, mogoče bo komu kaj prišlo prav.
Bil je primer 3-letne deklice, ki sploh ni hotela jesti. Njeno kosilo je izgledalo tako, da je sedela v triptrap sedežu (ki ji je bil seveda premajhen), njena mama je stala zraven in ji neprestano težila, da mora jesti, v usta ji je dala veliko žlico špagetov, ko punčka v dveh urah ni pojedla ničesar, jo je na koncu še zmerjala. Vse skupaj je izgledalo kot v kakšni vojašnici. Mama se je trudila, da bi njena hčerka jedla, vendar ni več vedela, kaj naredi, da bi to dosegla in je posegla po metodah, ki so bile še bolj kontraproduktivne.
Problem so rešili tako, da je punčka jedla istočasno kot drugi člani družine za isto mizo, ne izolirana od drugih, potem so ji kupili nove krožnike in kozarčke, seveda vse z princeskami in metuljčki, da ji je bilo optično všeč, potem so ji dali manjšo žličko, ker navadno žlico je komaj spravila v usta, kaj šele, če je bilo kaj na njej. Istočasno so ji tudi zmanjšali količino hrane, ki naj bi jo pojedla (prej naj bi pojedla toliko kot odrasli). Potem so vsi skupaj sedeli za mizo, najprej prebrali kakšno pravljico, se pogovarjali o najbolj vsakdanjih stvareh, mama pa je pazila, da punčki ni težila, kako, kaj in koliko naj poje, naj ne packa po mizi, nasploh naredili so zelo prijetno vzdušje. In punčka je pojedla vse. Problem so torej odpravili, prej je bilo prehranjevanje stresno in ponižujoče, naenkrat je postalo zabavno in zanimivo.

Drugi primer je bil, ko dvojčici nista hoteli jesti zelenjeve in sadja. Vse sta vedno vestno prebrali ven in nista pojedli niti enega grahka. Mama se je lahko metala na trepalnice, pa nista hoteli pojesti ničesar.
Naredili so sadje in zelenjevo zanimivo in zabavno. Usedli so se za mizo in iz sadja oblikovali na krožniku podobe, klovne in podobno, iz korenčka so naredili zobe za vampirje, punčkam so pokazali, od kje pridejo grahki,... Zelenjeva je postala zabavna. Sicer potem še vedno nista ničesar probali razen malo jabolka ampak s časom in veliko zabavanja sta tudi onidve začeli jesti zelenjavo. Seveda je treba vedeti, da sadja in zelenjave nista zavračali, ker jima ne bi bil všeč okus, temveč iz preproste trme, da sta lahko živcirali mamo.
Rečeno je bilo, da morajo starši skozi igro otroku ponuditi sadje in zelenjavo tudi dvajsetkrat, preden jo bodo otroci začeli postopoma jesti.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
3.9.2005 15:39:47   
CatJa
Skoda, da ne znam dobro nemsko

Drugace pa, silit otroka s hrano je hudic, jaz vcasih postanem zivcna, ce tamali noce jest, sam si pa potem recem, bo pac kasnej. Sej otrok cuti, kje te lahk zaj****, ce se pretirano jezis zraven. Tulit na otroka, .... to je pa itak cist mimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
3.9.2005 17:13:46   
Jančika_
Ankica, tudi jaz sem gledala to oddajo. Saj ko takole vidiš, je vse čisto jasno, a ne, samo včasih sami sploh ne pridemo na take preproste ideje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
3.9.2005 18:10:38   
Maxica
Zanimivo, prav res. Samo kaj, ko je v praksi vse drugače...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
3.9.2005 18:46:13   
india
Mi pa prakticiramo tako: kadar nekdo česa ne želi jesti , pa, da je ta hrana prvič ali po dolgem času ponovno na mizi, lahko poskusi prvi grižljaj z mojeg akrožnika. Določimo količino,ki jo vsak poje, minimalno, če kdo hoče več, seveda ni problema, če kdo sploh noče, pa ni sladice. Do sedaj smo vsi pojedli še vse, raen gob in vampov, s katerimi pa nikogar ne silimo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
24.9.2005 15:38:33   
KIRA
Pri moji najprej začnem s prigovarjanjem, če noče jest. Vmes jo kaj hecamuser posted image , da se pozabi bunit, včasih jemo tud po 1 uro, ali pa še delj. Seveda dela poleg vse mogoče afne in čirečare. Vse je o.k., dokler je pridna in je, tud če vstaja za mizo in rogovili.. user posted image  Glavno da papca. Zadnje čsase je dosti bolje, kot pa je blo en cajt, ko niti ust ni hotela odpret.

Kadar pa VSE ostale finte ne zaležejo, ampak res čist vse,  se skregam in če je res treba, dobi tudi eno po riti. Sva imeli en cajt lepo šolo glede tega. Sedaj ve, da bo rita trpela, pa odpre usta, ko zlarmam. Hvalabogu, ker me tako srce boli, če jo moram po ritki - včasih je taka prav histerična in drugo ne zaleže - lahko jo miriš kolk  češ, pa prigovarjaš - ko jo zgrabi histerija, pol je šlus mit lustig. Mislim, da mene to prizadene bolj kot njo. user posted image  Pol pa sicer mal jokca, ampak bolj zaradi užaljenosti, kot pa da bi jo bolelo - saj je niti ne upam fest udart, ko je pa še tako majhna. Bogi otroček- leto dni ima, pa jo je že treba šeškat. Srce me boliuser posted image user posted image user posted image . Jaz sem tako proti tepenju otrok, ker sem sama prenekatero dobila od staršev,  da mi vse navzkriž hodi, ker drugo ni zaleglo,  ampak res NIČ drugega. Hvalabogu da je končno skapirala, kdaj je mama huda in da mislim resno, pa da je treba ubogat. RES HVALA BOGU.najraj bi še sebe natepla, ampak to je v njeno dobro in pač moram bit stroga, drgač bo hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
24.9.2005 17:04:27   
KIRA
aja, pa da boste vidle, kakšen napredek smo naredili, odkar smo imeli šolo - od popolnega zavračanja žlice, pa "samo" do stiskanja ust k temu....
sedaj pa poglejte kako lepo nam laufa:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=620004&mpage=1

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
28.9.2005 22:13:40   
tejčica
Tudi naša pupa je imela velike probleme z zelenjavo. Potem sem ji pa v vsako zelenjavo dala banano user posted image  , postopama vedno manj, dokler ni bila sama zelenjava in je vse pojedla. Meni se je sicer gabilo, je pa vendarle uspelo.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako otroka pripraviti, da bo jedel?
29.9.2005 11:23:46   
Pupica
Jaz sem odnehala. Zjutri sem ji dala flaško mleka, pa do popoldneva ni naredila niti požirka, čeprav sem vedela da je žejna, ker do takrat spije že cca.500 ml soka, čaja, kompota...
Sem ji dala za foro aktimel v flašo, ki je isti kot melka, pa ga je na dušek spila. Sem poizkusila z čokoladnim, vanilijinim mlekom.Nič.
Ne vztrajam več. tud men ne bi bilo všeč če bi me kdo z mesom silil.
Glavno, da daovolj zelenjave, sadja in mesa poje...mleko pa pač v pudingih, skutkah, navadnem jogurtu in pa za zajtrk v čokolinotu dobi.




(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?