|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako povedati...
17.3.2005 13:55:48   
nasty
nekomu, da vam ne paše, e je poleg vas? Kako povedati nekemu sorodniku, da niso zaželjeni njegovi obiski pri vas in da zato tudi vi ne hodite k njemu????:zmeden::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako povedati...
17.3.2005 13:57:29   
Anonimen
Kaj ti je pa tako hudega naredil? Odvisno od tega.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako povedati...
17.3.2005 13:58:44   
fricka
Težko. Če ne bo tega razumel, potem s tem pretrgaš vse stike. Odvisno kaj res hočeš.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako povedati...
17.3.2005 14:09:35   
nasty
Gre za nekoga, ki se vmešava v mojo family in podkupuje moža, da ni z nami, ampak da hodita skupaj okoli.
Potem pa vsi doma trpimo.
A ta človek je na moje besede imun.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako povedati...
17.3.2005 14:19:35   
fricka
Mogoče pa moraš to razčistit s svojim možem. Brez njegove privolitve ga pa ne more podkupiti, ne? Mogoče sta tukaj dve resnici. Ne moreš pas kar možu ukazat s kom se druži.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako povedati...
17.3.2005 14:32:20   
Anonimen
Ne vem, če bo kaj drugače, tudi če mu prepoveš obiske. Poskusiš sicer lahko, saj ti je najbrž vseeno, tudi če se mu boš zamerila. Samo po moje tako ne boš čisto nič rešila.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako povedati...
17.3.2005 14:47:20   
Petra P.
Kaj pa pravi na to mož? A on tega ne vidi?

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako povedati...
17.3.2005 15:11:58   
nejcko

Ne vem, no... mislim, da bi se morala, preden nekoga takole "obtožiš", pogovoriti z možem. Ker če bi mu bilo hoditi z nekom okoli res tako odveč, tega pač ne bi počel za nobeno ceno.
Moje mnenje pač...




(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako povedati...
17.3.2005 16:11:22   
nasty
Pred časom sem napisala, da se ločujem. Verjetno tega niste zasledili. Mož je nasilen do otrok in mene, zato poskušam vse rešiti na miren način.
Ta sorodnik pa že leta dela težave in na začetku je to jezilo tudi moža, odkar pa ve, da sem dala ločitev noter pa ga iz zlobe vabi k nam, po cele noči pijeta alkohol in potem razgrajata, klicala sem policijo, pa ni kaj dosti pomagalo. No, včasih se piajna odpravita ven in potem je še slabše. Zadnjič pa je prišlo celo do tega, da se je ta sorodnik tako pijan hotel celo spraviti name, mož ga je pa celo vzpodbujal.
Zdaj seveda malo pazita, a kljub temu je iz tedna v teden slabše.
Mož noče poslušat nič, najslabše pa je to, da mi celo reče, da se ne bo izselil, stanovanje je sicer dedno moje, a nima kam in da bo k nam pripeljal še tega sorodnika.
Vem da tega ne more narediti a se nočem prepirat.:zmeden2:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako povedati...
17.3.2005 18:26:43   
fricka
To pa nisem vedela, oprosti. Ampak ne boš mogla dopovedat niti možu niti sorodniku, naj ti data mir. Govorim ti iz svojih izkušenj. Moj mož je imel na žalost obdobje, ko ga je tako pil in sral s prjatli. Čisto nič ni pomagalo moje teženje, še zloben je bil do mene. Še zbutala sva se v moji jezi, tud gledat ga nisem več mogla. Sam je moral prit do spoznanja, da mu veza z mano veliko pomeni in se vzet v roke. Tega je že dve leti in zdaj res funkcionirava tako kot treba. Alkohol je neobvljadljiva zadeva za zunanjega soudeleženca, sam se mora spremenit. V takem stanju je človek čisto drugačen in pridejo na površje same čudne stvari. Če ga je vloga za ločitev prizadela, pa sploh vse tolče na plano.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako povedati...
17.3.2005 19:38:59   
Anonimen
A pri kakšnem odvetniku si že bila in povprašala, kaj se da naredit? Ker če je nasilen, se, kolikor jaz vem, v takem primeru, ko je stanovanje tvoje, lahko vloži tožbo za urgentno izselitev ali nekaj takega.

(odgovor članu nasty)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako povedati...
18.3.2005 9:13:12   
Rozalija
Jaz ti tudi svetujem, da greš po nasvet k odvetniku, ta ti bo vsaj točno povedal kakšne so tvoje pravice in kaj lahko sploh storiš. Ker reči in prositi moža ali njegovega prijatelja je brez pomena... itak sta nastrojena proti tebi in ne bosta ubogala.... mogoče edino preko ostalih sorodnikov, vendar saj veš kako je... ne glede na to da vsak ve kaj se nekje dogaja, bo vsak potegnil s svojim sorodnikom in ne s tabo... ćal.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako povedati...
18.3.2005 9:38:29   
baguSka
Če se prou spounem, ji tud odvetnik ni pomagu..:zmeden2:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako povedati...
18.3.2005 10:03:54   
Moyca_
parkrat še pokliči policijo pa boš imela potem dovolj dokazavov za prepoved prebliževanja

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako povedati...
18.3.2005 10:15:13   
baguSka
Hmmm..dobra ideja - jst bi tud pomoje v tem primeru skoz policijo klicala, pa tud če na vsake 5 minut. Ker če nisi tok učinkovit, policija ne jebe 5%.:grrr:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako povedati...
18.3.2005 10:15:39   
Petra P.
A imaš kakega moškega sorodnika, s katerim se dobro razumeš (oče, brat, bratranec)? Ali mogoče prijatelja, sodelavca? Če si na kaj od zgornjega odgovorila pritrdilno, potem takole:

- vrži moža ven - takoj - saj kot sama praviš grejo stvari le še na slabše. Slej kot prej boš končala na urgenci. Te bo mož ali pa kolega.

- hkrati preseli tistega sorodnika, kolega (karkoli pač) k vam. Zakaj? Ker bo tvoj mož na vsak način hotel nazaj. In to z grda. Če pa boš imela moškega v hiši, ga lahko namaha, tako da mu izbije neumnosti iz glave. Nekaj časa bo že moral ostati, žal...

- verjetno mi ni treba svetovati menjave ključavnice, ne?

- draga, verjemi, z lepa tole ne bo šlo. Tudi pravna pomoč je v tej državi zanimiva stvar. Zoorganiziraj se sama. Nasilnega moškega pa lahko zaustavi le grožnja še večjega nasilja in s tem imam izkušnje (ne osebne, ampak v neposredni biližini). Če ne bi moj ravno odhajal na misijo v tujino, bi kar njega poslala k tebi :)(je popolnoma netoleranten do ljudi ki grozijo ali se znašajo nad šibkejšimi). Je že enkrat poštimal ene take domače tragedije, da se ga je pol tisti mož bal kot hudič križa (ampak domači so imeli pa mir).

Čimprej in čimboljše poštimaj zadeve,
Petra.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako povedati...
18.3.2005 10:19:28   
baguSka
Jah sam konc koncev jo lohk tud mož v tem primeru tož
:zmeden: Ker ga baje ne sme na cesto vržt..:zmeden:

Ja mogoče pa res najbolš da kšnga bilderja nabavš da mau moža zastraši:zmeden:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako povedati...
18.3.2005 10:26:12   
Petra P.
Zakaj ga ne more na cesto vrečt? A je njeno stanovanje? Pa še tako, kot sem že rekla - s pravnimi zadevami je v tej državi tako kot v Butalah. On jo že lahko toži, ona pa njega. In naj najame vredu odvetnika, pa bo mož (če ne bo dal miru) še brez gat ostal.


(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako povedati...
18.3.2005 10:41:34   
baguSka
Ja jst ne vem kako to poteka.. Ampak je takrat omenila - če se ne motm, da ga ne more vn vržt, če nima nikjer drugje nobenga prebivališča..al kuko. Da mu mora ona kej prskrbet in da ga ne sme vržt na cesto.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako povedati...
18.3.2005 10:52:18   
Petra P.
Hja. Pardon, sem bila zelo kratka, sem morala nahranit malega škrata. Tako nekako tole gre. Če jo on toži, bo vsaj 5 let trajalo, da bo karkoli pravno močno. Ampak - dobit mora dobrega odvetnika, priznano firmo, predvsem pa nekoga, ki se mu s tem da ukvarjat (ker nekaterim odvetnikom se ne da, pol pa nasrkajo stranke). Torej DOBER odvetnik, ne kar en, samo toliko da je. Pol pa se da na vse pritožit. Tudi če razsodijo njej v prid. In ker gre za mamico z otrokom (saj je en, ne?), gre za to, da ji država ni sposobna zagotoviti varstva, niti pravnega pred nasilnim možem. (bivšim). Zato se lahko pritoži na vse možne organe, tudi na Variuha člov. pravic ipd. Saj ne da s tem kaj druga doseže, le proces zelooo zavleče. Mož si v tem času mora najti novo prebivališče, s čimer je osnovni problem odpravljen. Ne?

No, pol jo on teoretično še vedno toži,(minilo je že vsaj pet let). In če jo že najvišja sodna inštanca česa obtoži, se lahko pritoži na Evropsko sodišče za čl. pravice, ker ji država ne omogoča varstva v teh zadevah. Sledi: mož izgubi ( a nisem rekla, da je to super zadeva: namreč VSE sodne stroške, tudi za oba odvetnika, mora poravnati tisti, ki izgubi) in še država ji jmora plačati odškodnino in to v 10.000 evrih.

problem je samo v tem, da moraš imeti jajca, da to izpelješ in odvetnika, ki ti ne jamra, kako ima drugo delo.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako povedati...
18.3.2005 11:02:36   
malika
Joj groza. Čimvečim povej kaj se pri vas dogaja, da boš imela priče

Ko bo ločitev pravno močna ,pa mu kufre postavi pred vrata.

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako povedati...
18.3.2005 12:10:32   
Vidov ati
Pred kratkim je bilo na TV o nasilju v družini. Strokovnjakinja je dala izjavo, ki se mi je še posebej vtisnila v spomin - ženske, ki prenašajo nasilje in nič ne storijo oz. samo jamrajo, so odvisne od zveze. Ne morejo biti brez moškega, ne glede na to kaj se dogaja. Če že pokličejo policijo, ga potem branijo, da ni mislil tako, da je drugače ko je trezen čisto v redu in ljubeč, in da ji je žal in se opravičuje.... za bruhat.

To poznam tudi iz lastne izkušnje, saj je mati moje bivše punce bila čisto ista. Fotr nasilen pijanec, ona pa ga je zagovarjala, otroci pa trpeli in bodo meli in že imajo travme. Oba brata od bivše pijeta in se tudi že čudno obnašata. Prevzela sta vedenjski vzorec. No, v glavnem, da ne bom predolg. Ta isti pijanec je poskušal ustrahovati tudi mene.... hehehe. Pa sva se nahitro zmenila, da če bo stopil proti meni še korak, jih bo dobu na gobec, pa da ga bom premlatil ko psa. Da če že ustrahuje svojo družino, da z mano pa mojo bivšo pa se naj ne zajebava. Od takrat naprej se me je izogibal ko hudič križa, njih pa je ustrahoval le še takrat, ko jaz nisem bil prisoten. Njena mati ni znala presekati vsega skupi. Kljub temu, da so se odselili, ga je prevlekla v novo stanovanje, pol jim je pa težil na vratih al pa po telefonu.

Konec koncev, tipa vrži ven, zamenjaj ključavnico, če ti bo grozil pa prijavi na policijo. Vsakič bodo z njim opravili razgovor, to pa bo tudi pravna podlaga za vložitev vloge za preprečitev približevanja tebi in tvojim otrokom ter odvzem skrbništva. Pijanci so v osnovi strahopetci in če se jim konkretno postaviš po robu, se userjejo ko pekinezer. ;) Če ne gre drugače pa si zagotovi varovanje.

Kaj jo bo tožil? Ne ga srat. A zato, ker se mu ne pusti več tepsti? Naj toži, če če. Dlje ko se bo vleklo, manj gnarja bo mel za pijačo, pa še otroci, bodo prej šolo končali, preden bo kaj dosegel- kar pa itak ne bo.

Če boš samo jamrala, pol pa jebi ga, boš pač nadaljevala s svojo sago. Čas je, da sprejmeš odločitev. A si človek al nisi? Feministke bi rekle: a si baba al ne?

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako povedati...
18.3.2005 12:12:09   
Vidov ati
malika: :)-:)-:)-:)-

Če nekaj čimvečim poveš, le-ti še niso priče. Priče morajo biti prisotne oz. biti "priča" dogodku. Ne velja pričam ti priču. :)-:)-;)

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako povedati...
18.3.2005 14:21:23   
Petra P.
Zakaj pa komaj ko bo pravno močna? A do takrat pa je itak vse o.k.?

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako povedati...
19.3.2005 16:10:44   
nasty
Pozdravček ponovno od mene. Kot vidite, se le vsake nekaj dni prikažem gor, ker drugače je dedc vedno doma in mi gleda za hrbet.

No,malo so se stvari še zakomplicirale, meli smo doma tudi policijo, saj sem menjala ključavnico in sem ga vseeno morala spustit noter, to so rekli policaji saj je še vedno tu prijavljen. Tako,da sem mu morala dat ključ, so pa izdali sodno prepoved sorodniku, mi pa zato zdaj vsak dan ded in on po telefonu pijeta kri.
Dala sem zahtevek za sodno približevanje za moža, ker počne vse kar počne.
Tudi hčera in sin sta izjavila, da ne želita bit več z očkom, on je zdaj že od včeraj pri nekem kolegu. Staršev žal nimam več, kakega takega moškega sorodnika, ki bi hotel pomagat pa tudi ne, ker se ga vsi bojijo.
Včeraj sem dala preklicat vse kartice,kjer je bil pooblaščen, na občini sem ga odjavla iz skupnega gospodinjstva, pa na socialnem sem povedla akako je zdaj po novem.
Rekli so, da bo verjetno ponorel,ko bo dobil obvestilo z občine in od njih, saj sem kar zahtevala preživnino, pa naj se takrat magari za par dni nekam preselimo ali pa gremo na počitnice.

Upajmo da bo kaj koristi saj so me že sosedje grdo gledli.
Meni se je pa itak že mešalo.
Hvala za lepe in vzpodbudne besede,lep dan

Nastja:rozica:

(odgovor članu nasty)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?