|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:08:17   
MarijaPo
Pospravljam omare in opazam, da vecine stvari nisva z mozem oblekla ali nikoli, ali pa samo parkrat pred parimi leti.

Kako se ve spopadate s tonami oblek, ki so se vam enkrat zdele kul in ste jih kupile, zdaj pa kraljujejo v vasih omarah in vam ne dajo miru, zal pa vam jih je stran dat, ker so bile drage...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:12:08   
Reja
Jaz vsake toliko obleke pospravim v vreče in jih odnesem mami ali sestri. Če so jima všeč in prav, jih nosita, drugače jih odnesemo sorodnikom, ki z njimi preskrbujejo celo cigansko naselje.

Saj mi je žal, ko jih oddajam, ampak je bolje, da jih vsaj nekdo nosi.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:30:40   
Yasminka
Tudi jaz se "dušim" v oblekah. Sem dve leti nazaj shujšala za 18kg in mi stara garderoba sploh ni bila več prav. Oblačila kot so kostimi, plašči sem si dala prekrojit ostalo pa sem dala sestri.
Kar ni več nosljivo uporabim kot krpe za brisanje prahu.V našem bloku pa je navada, da pustiš vrečko oblačil  ob smetnakih in kogar zanima oz. potrebuje jo vzame, če ne - gre v smeti. Imajo pa nekatere občine zabojnike za stara oblačila, vendar jih v Ljubljani še nisem zasledila. 

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:34:18   
Anonimen
Jaz vsake toliko časa malo cunj v te zabojnike strpam, ampak mi je vsega škoda ..., zato več nimam kam kaj dati. Omare pokajo.

(odgovor članu Yasminka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:56:01   
Anonimen
Jaz to težavo rešujem z Space bag vrečami. V hipu spremenim kup cunj v 3 cm blazino user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 12:56:22   
muki1
Na Rdeči križ jih nesi, bojo ziher veseli. Pri nas je isti problem, da pokajo omare. Samo ne moja, ampak moževa. Joj, koliko ta človek ima cunj. Če bi jih vse prodala po nabavni ceni, bi si lahko privoščila dva tedna tropskih krajev - oba user posted image  user posted image  user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 13:24:06   
anitaz
 
Jaz svojo omaro vsake tolk časa (kadar me prime) pospravim in kar ne nosim vsaj dve sezoni, dam stran. Pa tudi premejhne stvari, ki jih je zadnje čase vedno več. user posted image  Vse to potem dam moji mami, ki odnese eni družini, kjer imajo bore malo za preživljat. Tam je ena punca, najstnica, ki z veseljem vse ponosi.

Meni se zdi zelo neumno, da imaš v omari, samo zato ker se ti zdi škoda dat stran user posted image , drugje pa nimajo za oblečt. Sigurno vsak pozna koga,ki bi bil vsake cunje še kako vesel.

Sramezljivka-a so res dobre te space bag vrečke? Jaz bi jih rabla za Tjašine cunce,ki jihh preraste,pa me zanimam kako se obnesejo?

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 13:33:38   
darja72
Teh težav pri nas praktično ni, ker cunj v tri dni ne kupujemo. Če se že odločim za kaj novega pa rajši dam kakšne par jurjev več in kupim kvalitetno zadevo. Glede prepolnih omar, izprazniš jih po načelu: kar nisi nosil niti enkrat v zadnjih dveh letih, daš na kup in odneseš tistim, ki bi to z veseljem vzeli.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 14:06:10   
Marogica
Kadar se spravljam k pospravljanju, kar je zelo redko, najprej sama naredim red, potm pa pokličem še mamo ali sestro, ki do mojih cot nimata "čustev" in verjameš ali ne, da se kup še za enkrat toliko zveča. Vedno imam občutek, da bom kaj še nekrat oblekla in naj ostane v omari. Po novem se držim pravila, da če bom coto oblekla (mogoče) enkrat, bom sigurno našla kaj drugega za tisti "enkrat". Pa se jih počasi rešim.
Imam pa očutek, da jih imam še vedno preveč.
Odpeljem jih pa na Rdeči križ ali Karitas, včasih pa tudi komu od mojih znank kaj podarim

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 14:37:08   
Jančika_
Ker ne kupujem brezglavo (predvsem zato, ker nimam s čimuser posted image ), je presežka malo, pa še do tega ne gojim sentimentalnih čustev. Nisem nagnjena k hrčkanju in vsakih nekaj mesecev pregledam stanje ter odvečno robo podarim internatu šole za otroke s posebnimi potrebami (sem majhna, tako da so jim moje cote prav). Ob taki priliki poskusim še moža prepričati v enako, ampak on se težje loči od cot; pa že tako jih ima 3x več od meneuser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 15:54:21   
Anonimen
Tudi meni so omare pokale in ne samo ena.
Mislim, da je bilo dve leti nazaj, ko sem se s spalnico polno praznih škatel spravila h generalnemu čiščenju. Po tistem mi je v omari ostalo le še nekaj parov hlač in bluz in nekaj oblek. Oblačila, ki so bila športna in neprimerna za ven, sem dala v posebne škatle in v klet in zdaj jih uporabljam takrat, ko počnem kaj umazanega (pleskanje, barvanje,...) in so za enkratno uporabo saj gredo potem direkt v smeti.
Oblačila, ki jih zagotovo več ne bi nosila, sem odnesla v tiste zabojnike za rabljena oblačila in bilo jih je toliko, da sem štirikrat peljala.
Je pa res še pol škatle oblačil na podstrešju, od katerih se res nisem mogla ločiti, ker "nekega dne,..." Glede na to, da niti več ne vem, kaj je v njej, jo bom spokala in odnesla v zabojnike.

Od tistega dne naprej:
- doma ponosim (za na vrt) stara bolj športna bombažna oblačila, ki jih imam od prej, in jih zavržem, ko res niso podobna nobeni stvari,
- nove stvari kupujem premišljeno in nestihijsko in jih res nimam preveč.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 16:01:43   
matahari
Jaz sem leta in leta vse sproti razdajala potem mi je bilo pa za kakšno cunjo žal..zdaj razdam res samo tisto, kar sploh ne nosimo, vse ostalo je rezervo ali za bog ne daj,,user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 20:21:10   
frutka_
Ko se spomnim, oblačila spakiram prijateljici, da jih odnese na Hrvaško revnim sorodnikom. Baby oblekce nekaj tudi šenkam, nekaj šparam...
Se mi zdi, da mi samo stara oblačila kramo delajo po omarah.

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
23.2.2006 20:42:20   
lelaval
Jaz počakam na dan, ko mi ni žal dat stran (ko sezonska oblačila prestavljam v omari) in takrat dam za vstran kar precej stvari. Tiste res 'znucane' dam za krpe za brisat, ostale pa razdelim - sestri, sosedi, nečakinji, kolegicam, na RK. Vstran vržem tiste, ko res niso za nosit, saj bi mi jih bilo nerodno komu dat. Sicer pa nikoli oblačil in čevljev ne mečem stran, saj vem - in vidim, da vse, kar podarim tudi res nosijo.
Pa tudi od otrok stvari takoj dam drugim, ko so jim premale - ne delam kupov doma. Ne hranim niti stvari od prve hčere, saj se mi 8 let res zdi preveč, da bi šparala. Dobim še od drugih, pa tu pa tam kupim kak kos oblačila tudi zanjo - da je moderna. user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
25.2.2006 21:57:51   
Jutra
Najine omare s cotami so pa zelo prazneuser posted image  To pa zato, ker pogosto delam čistke. Prav uživam v tem. Kadar si zaželim nove garderobe, najprej med svojimi oblekami, obutvijo in modnimi dodatki (torbice, rutke, šali...) pregledam, česa več ne nosim že dalj časa oz. ne bom več nosila. Potem pa naredim kupček ali dva, pa odpeljem na Karitas. 

Ugotavljam, kako malo oblek dejansko potrebujem in nosim. Zato si ob začetku sezone raje kupim kakšen modni kos oblačila in se v njem dobro počutim, kot pa čakam na razprodaje. Ko pa se prenajem tistih cot, pa nadaljujejo svojo pot...user posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
25.2.2006 22:15:35   
rija
user posted image user posted image user posted image  Muki, moj je isti. Ima vsaj tri krat več cot od mene....pravi cotni manijak je. No da se lepše izrazim: metroseksualec.

Kakšno obleče komaj kdaj, potem pa okrog tala. Mislim, da je še najbolj srečen moj brat, ki potem denar ki ga prišpara na cotah porabi raje za potovanja....mi pa zopet kupujemo nove cote....user posted image user posted image

Drugače pa MarijaPo: če kake cunje ne oblečem dve leti, gre v "dobrodelne" namene. Prejemnika pa izbere moja mami, ki to potem raztala po familiji.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
27.2.2006 20:53:10   
Sulfinija
Vse kar je meni premajhno ali ne nosim vsako pomlad dam moževi nečakinji tale je pa tok vsela da je joj.Ostale mamicine pa na karitas.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
28.2.2006 8:37:42   
Anonimen
js vsako pomlad in jesen menjam zimsko/poletno garderobo vn in not iz omare...in kar tisto sezono nism oblekla in ne mislm res več nikol oblečt nažokam v en žakl in dam mami in teti in onidve pogledata če je kej uporabnega za njih, drgač pa data naprej kakim revežem. kar pa je res že ponošeno ampak še ne za prah brisat pa dam v kontejnerje humana.

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
1.3.2006 16:24:45   
Minka Pobalinka



Kje v Ljubljani so ti kontejnerji? Jaz še nikjer nobenega nisem videla, se pa ubadam z istim problemom - kam z cotami.. user posted image



 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
1.3.2006 19:16:12   
lucika
ce ne veste kam z kakimi nosecnisko-poletnimi..jaz vem....v mojo omaro!

drugace pa mam jaz tudi predpoletne cistke, ko menjujem garderobo glede na letni cas. samo pri nas ne laufa karitas in kontejnerji, mi imamo kar menjave... das naprej tistemu ki rabi. sem se pa letos koncno resila polne ikeine vrece hlac, ki so mi bile maaalo premale, ze par let. tasca pa cela vesela, ker je ravno na novo shujsala:) samo za ta korak (da sem si priznala, da mi mogoce ne bojo vec prav) sem rabila veliko poguma.-

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
10.3.2006 18:09:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
12.4.2006 14:41:12   
joze972
user posted image POZDRAV;VPRAŠALA BI TE A ŠE IMAŠ TISTA OBLAČILA IN KATERO ŠTEVILKO NOSIŠ.NAMREČ JAZ RABIM ZA MOŽA STVARI,KI SI NE MOREMA PREVOŠIT KER JE VSE TAKO DRAGO.PROSIM ČE MI SPOROČIŠ.LP. NATAŠA

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
12.4.2006 14:43:53   
joze972
user posted image POZDRAVLJENA;VPRAŠALA BI TE A ŠE IMAŠ OBLAČILA IN KATERO KONFEKCIJO NOSIŠ.POZNAM ENO GOSPO,KI BI RABILA OBLAČILA .LP.NATAŠA

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
12.4.2006 14:46:26   
joze972
user posted image POZDRAVLJENA; VPRAŠALA BI TE A ŠE IMAŠ OBLAČILA IN KATERO KONFEKCIJSKO ŠT.NOSIŠ.NAMREČ RABIM ZA ENO GOSPO OBLAČILA.LP.NATAŠA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako premagat omaro, polno oblek?
12.4.2006 14:51:49   
joze972
user posted image POZDRAVLJENA;VPRAŠALA BI TE A ŠE IMAŠ MOGOČE OBLAČILA ZA MOŠKEGA IN KAKŠNA JE VELIKOST.A IMAŠ MOGOČE ZA PODARIT,KER POZNAM ENEGA ,KI BI MU PRIŠLA PRAV.PRAVI DA SPREJME USE.ŠT.MIKIC,SRAJCJE 45-XL-HLAČE 52.ČE BOŠ NAŠLA KAJ BI MU POSLALA.PROSIM SPOROČI MI.LP.NATAŠA

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Ime za punčko
titi10

Odločava se za ime najinega dojenčka, pa nikakor ne najdeva skupnega jezika ;)

Katarina (19%)

Lucija (15%)

Amanda (16%)

Špela (12%)

Klara (22%)

Maja (16%)


Število vseh glasov: 219

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!