|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 11:46:07   
filipinka
Zanima me ali ste rodile svojeuser posted image user posted image , po naravni poti ali z carskim rezom? In kakšen je bil vzrok, da so vam naredili CR?
S prvim porodom imam namreč slabe izkušnje, saj se je med porodom mali ustavil v moji medenici. To sem omenila ginekologu na samoplačniškem UZ (3D) in mi je rekel, da mi priporoča CR. Povedal mi je tudi nekaj primerov naravnega poroda dvojčkov in kaj vse se lahko zgodi-tako, da si res nič več ne želim naravno roditi.  Naj omenim, da imam tudi povišan pritisk 150/90. Kakšne so moje možnosti za CR-po vaših izkušnjah in mnenju?
lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 11:52:44   
emaa
Kolikor vem, če je indikacija zato, potem je CR. Jaz sem bila naročena na CR, pa sem ga prehitela, razlog zadnjična vstava dvojčka A. Pa se je porod začel spontano, odprla sem se tudi brez problema, potisni popadki so tudi že bili (na srečo še ni bilo hude sile potiskat), ker sem jedla prej. Sem pa na koncu imela CR v spinalnem bloku, nimam pripomb razen to, da moj ni smel biti zraven. Na porod imam kar lepe spomine. 

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 11:54:21   
gt
Nama so od samega začetka za trojčke govorili: če pridemo do konca bo carski.
No, na dan poroda so se odločili, da rodimo naravno.
Fantje so bili tako mali, da ni bilo nobenega problema sploh in je bilo "konec" v šestih minutah.

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 19:00:31   
mpotocn
Jah, jaz sem vedno za naravni, če se le da!
Imam izkušnjo enega naravnega in enega kombiniranega poroda z dvojčki (prva naravno, druga CR). Stanje po porodu se ne da primerjat, po naravnem sem bla kot rožica, po CR pa kar nekaj časa zelo slabo. Seveda pa je na prvem mestu zdravje tebe in otročkov.
Ponavadi so CR zaradi lege ali preeklampsije. Pogovori se z gin., omeni izkušnje prve poroda.

Vse dobro

_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu gt)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 20:36:24   
tatam
Tudi sama sem imela povišan pritisk-160/100,pa sem rodila naravno!
Sem zagovornica naravnega poroda,a ne za vsako ceno!Tudi meni se je pri prvem porodu ustavlo,saj je bla pupa ooogromna in ni mogla ven.Kasneje so jo spravle ven v bistvu babice,ki so se mi metale po trebuhuuser posted image
Drugič je blo bolje,zato sem si tudi sedaj želela rodit naravno!In sem to večkrat tudi povedala zdravnici,ki je bla na koncu pri porodu!Tak da rodila sem naravno,a obenem skoraj ostala brez enega user posted image saj se je pri drugem kar zakompliciralo.
Tak da poslušaj svoje občutke in vztrajaj pri svoji odločitvi!!Če si za CR kar povej!!!!

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 20:40:53   
Afnica
Jaz sem rodila naravno, pa sem imela preeklampsijo. Bila sem v bolnici že 10dni prej. Imela visok pritisk. 175/110 najvišji. Začelo se je spontano, odtekla voda. Še v porodni sem dobila zdravila za pritisk. Potem pa moji popadki in porod. Sem tudi računala na CR, ker me je bilo strah komplikacij. Rodila v 32. tednu.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 21:52:01   
siskamiska
Rodila naravno, na koncu sta se mi zagozdila ampak smo tudi to rešili.
Kaj so pa delali z mano ti pa raje ne povem user posted image .

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
28.1.2008 23:43:53   
NAVT
Tudi jaz sem zagovornica naravnih porodov, a ne z glavo skozi zid. Obakrat sem rodila naravno. pri prvem se je mali ustavil in smo zaključili z vakuumom, porod se je vlekel skoraj 12 ur in mislim, da sem prihajala k sebi še cel mesec. V drugo z dvojčki je bilo v dveh urah in pol vsega konec. Prva je bila glavično, druga na ritko. pričakovala sem CR, a upala, da bo šlo naravno. Seveda sem se malo bala komplikacij. Bilo je vse OK. No, skoraj. Neža (B) je imela zlomljeno ključnico in precej nizek apgar (4). Ključnica se je poštimala v enem tednu, tista štirka se ji pa nič ne pozna. S sestrico se krasno in enakomerno razvijata. Imam pa super izkušnje na poroda, predvsem na drugega.

Poslušaj sebe. Vsaka od nas ti lahko pove svojo zgodbo in situacijo, a zase veš le sama kako se boš najboljše in najbolj varno počutila.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
30.1.2008 13:15:01   
anči13
lep pozdrav!
svoji dveuser posted image user posted image sem rodila naravno v 38tednu.porod so mi sprožili zaradi mlečne vode.obe sta bili v glavični vstavi.končalo se je v uri in pol.pikici pa sta bili super,zdej sta stari en mesec.in še to zelo lepo so ravnali z mano,spoh moj G,ki me je cel čas držal za roko in me spodbujal.zelo lepa izkušnja.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
31.1.2008 7:27:33   
dodi
Pozdravljena!

Jaz sem vedno rodila naravno.Prvi dve sta bili obe glavično-rodila naravno,39t2d,drugi dve-zopet glavični,rodila naravno39t4d,tretji dve pa sta bilki,prva zadnjično,druga prečno-rodila naravno-39t6d-prva se je lepo porodila,drugo pa so mi notranje obračali.Lahko prebereš mojo porodno zgodbo pod naslovom Spet sem tu.
Srečno!
lp,dodi

_____________________________

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu anči13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
5.2.2008 1:12:22   
patricija4
Imela sem carski rez saj je dvojčica a bila medenično. b pa prečno. Brez kakršnega koli popadka, čeprav jih je ctg kazal na 5 minut. Prvi dan je malo bolelo, drugi dan pa sem bila kot nova.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
12.2.2008 16:02:30   
filipinka
Hvala vsem, da ste mi napisale svoje izkušnje! verjetno bo CR, z zdravnikom se dogovarjava. CR hočem imeti zaradi user posted image user posted image  in ne zaradi sebe-bom že zdržala.

(odgovor članu patricija4)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
18.2.2008 15:32:54   
soncek.djukelica
ojla,

še ena,ki je rodila svoji dve punci naravno! Obe sta bili glavično, v porodni sobi sem bila 8 ur, dvojčica A je šla ven z vakumom in jaz z rezanim presredkom, dvojčica B, pa je dobesedno priplavala!user posted image Tudi sama sem si želela naraven porod, čeprav sem bila par dni kar boga, vendar punci sta super, nismo rabili intenzivne, le Victoria je dobila zlatenico in je bila 1 dan pod lučko! Rojeni pa sta bili v 36 tednu! Sicer pa ti lahko povem,da je bilo osebje v lj. P super, pomagali so mi malce več, kot tistim, ki so imele enega otročka!


_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu filipinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
29.2.2008 10:47:11   
VALČA
Sama sem moja dvojčka rodila naravno, bila pa sem, kakor tudi zdravniška ekipa, pripravljena tudi na CR. Priznam, da če ne bi bilo ob porodu večih babic, katere so ob poroditvi ajčke zadrževale bejčka v glavičnem položaju in ga potem dobesedno iztisnile iz mene, ne vem kaj bi bilo. Ali pa se mi to samo zdi, skratka vse se je lepo izteklo, tako da niti šivana nisem bila. Najbolje da se poskusiš sprostiti, čimmanj misliti na komplikacije, če bo potrebno ti bodo sami naredili CR, razen če se naravnega poroda tako zelo bojiš potem je najbolje da se že prej odločiš za CR. Aja, tudi jaz sem imela celo nosečnost visok pritisk in sem jemala tablete ter redno hodila na preglede k internistki.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako ste rodile svoje dvojčke?
29.2.2008 19:37:54   
tananejka
Porod sprožen v 37. tednu zaradi diskordantne rasti dvojčic. Porod se je končal s CR zaradi nenapredovanja.
Vse je bilo ok, 6. dan smo šle domov.

Srečno!

(odgovor članu VALČA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?