|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ukrepati- učiteljica
9.9.2008 10:03:29   
Anneda
Sin in hči hodita na podružnično šolo. Vas je majhna v vsakem razredu sta 2-4 otroci. Imamo 2 učiteljici za 5 razredov. Prva je starejša, izkušena in uči 1. 2. in 3. razred. Skupaj ima 7 otrok. Druga je mlada, neizkušena, to je njena prva zaposlitev in že kar takoj uči kombinirano 4. in 5. razred. Pa da preidem k problemu.

Prvi problem je ta, da ima ta druga učiteljica majhne otroke in velikokrat manjka. Sigurno teden do dva na mesec. V tem času ni zagotovljenega dodatnega učitelja ampak prva učiteljica uči vseh 5 razredov! Si predstavljate kako to izgleda! Drugi problem je ta, da v prvih treh letih otroci nimajo težav s snovjo, ker se prva učiteljica zelo potrudi pri razlagi. Stvar se spremeni, ko pridejo k tej drugi učiteljici. Ko delamo nalogo velikokrat ugotovim, da jima snov sploh ni bila razložena (podoben problem imajo tudi druge mamice s katerimi sem se pogovarjala). In potem moram doma sama jima razložiti snov in potem šele delamo domačo nalogo, ki jo je vedno veliko, saj so v zaostanku s snovjo. Tako skoraj vsak dan sedimo za knjigami  po 3 ure, da se prebijemo čez snov in čez nalogo. Praktično delamo samo še za šolo. Moje vprašanje je ali je to normalno in kaj se da ukereniti. Naj še povem, da se starši strinjajo, da ta učiteljica ne zmore dela, ampak pač nič ne rečejo, saj se bojijo, da bodo potem še to podružnično šolo ukinili. Meni pa se vendarle zdi, da bi mogli biti pogoji za kvaliteto šolanja za vse otroke enaki. Prosim za vaša mnenja in predloge.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ukrepati- učiteljica
9.9.2008 10:26:16   
mojcaziga
Mogoče bi bilo dobro, da starši sopite skupaj do učiteljice in se dogovorite za kak sestanek, kjer ji te stvari poveste in poskušate priti do rešitve. Včasih novinci pač potrebujejo samo malo časa, da se uvedejo, ker na faxu, verjela lai ne, prakse ni kaj dosti, večino teorije pa je neuporabne, ko stopiš v razred. Ti kombinirani oddelki pa so sploh rožica. V glavnem najprej stopit do učiteljice, če pa se nič ne spremeni, pa seveda s tem seznanit tudi vodstvo, KOnec koncev bo snovi vedno več .......
To, da pa se vsi starši strinjate v tej stvari, pa noben ne reče nič, pa po moje ni najboljša rešitev ne za učiteljico (ki bo prepričana, da delo opravlja dobro) ne za otroke in ne za vas, starše.

lp, Mojca

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ukrepati- učiteljica
9.9.2008 12:09:35   
aluš
Najbrž je starejša učiteljica hkrati tudi vodja podružnične šole. Mogoče bi rajši stopili do nje in jo povprašali kaj ona misli. Sigurno ji ni vseeno, saj ima že na leta prakse in je očitna ta prava učiteljica, ki rada dela z otroci in jih tudi veliko nauči. Mogoče skupaj z njo najdete kakšno rešitev. Kernjej najbrž dirigira ravnatelj iz matične šole.
Je pa tudi vprašanje ali je ta tovarišica čisto nova, prvo leto sploh uči, ali ima že par let prakse.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ukrepati- učiteljica
9.9.2008 14:11:52   
pomar*ANČA*
jaz sem hodila na podružnično šolo, kjer je ena učiteljica učila dva razreda. ko sem šla potem v 5.razred sem imela pa težave.... starši so pri meni sedeli tudi po več ur, da smo lahko predelili vso snov poleg tega, da sem mogla veliko učiti za nazaj. jaz svojih otrok nebi dala v tak razred, saj je preveč težav ko pridejo v višjo stopnjo in večji razred.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ukrepati- učiteljica
9.9.2008 14:15:24   
aluš
Pomaranča
tudi jaz sem hoila na podružnično šolo, samo nas je bilo več (cca 35 v 4. razredih, kombinaron 1. in2. pa 3 in 4.). Pa nisem imela nobenih težav potem v petem, ko sem šla na matično šolo. Tako, da ni rečeno.
Prav tako je hodil moj sin v podružnično, sedaj je prvo leto na matični šoli in ne pričakujem večjih težav. Ker so baje učenci iz podružnice, kamor je hodil med boljšimi na matični.
Tako, da jaz pravim ogromno je odvisno od učiteljic. Pri nas na podružnici imamo res fin kolektiv.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ukrepati- učiteljica
10.9.2008 21:17:12   
Gina
Moja tudi hodi na podružnico, je tudi kombinacija, pa imajo več otrok kot pri vas, tako da bi kao morali biti problemi, pa ni nobenih. Čisto nobenih. Fajn razlagajo, vse razume in to zelo dobro, nikdar se ne učim z njo in je imela same petke, pa še kakšno priznanje vmes. Podružnice so še tolk boljše, ker prestavljaj si, da učitelj, ki ne razlaga dobro, govori 28. otrokom, al pa petim? Kdaj boš vseeno boljše razumel? V morebitnem šundu pri 28. otrocih? Ma ne ga biksat. Tam pa sploh nič ne bi odnesel od razlage. Tukaj na podružnicah imajo tudi čas utrjevat, saj učitelj lahko čisto individualno dela z vsakim. Kako pa češ delat individualno z 28.?

Če boste rekli prvi učitlejici, ne boste nič dosegli. Ona nima vpliva na to. Tudi če v srcu ve, da druga učiteljica ne dela ok, ne bo rekla nič, ker nima vpliva na to, da bi jo zamenjali, s tem bi se samo drugi učitlejici, s katero mora delati vsak dan, zasrala. Torej nima vzroka da bi čez njo sploh kaj rekla ali celo ukrenila.
Če boste rekli drugi učiteljici, je sicer boljša varianta, ampak če ne zna razlagat, se ne bo naučila v par dneh. Morda ji res manjka praksa. MOrda se bo pa vseeno malo bolj potrudila. Lahko pa morda razlog ni v njej. Morda je razlog v tem, da bi otrok tako ali tako slabše sledil snovi, ker pač ni šolski tip človeka. Ne vem. Ugibam.
Reči nekomu, naj ne hodi tolk na bolniško tudi ni glih etično. Vsaka od vas ima najbrž več ali manj otroka, pa če je bolan se tudi na rr svetuje, naj gredo pač na bolniško. Šimfa se čez delodajalce, ki pritiskoajo, naj ljudje ne hodijo na bolniške. Te pa razumem. Zoprno je, če učitelj pogosto manjka. Za otroke je to neprijetno in ne vpliva nanje dobro. Niti malo dobro.

Jaz bi na vašem mestu zahtevala normalno suplenco, če učitlejica manjka. To lahko zahtevate na osnovi tega, da če je sistemizirano delovno mesto, za katerega ministrstvo plačuje, da ga mora šola zagotoviti tudi v primeru bolniške. Se pravi da pošljejo učitelja samo za 4. in 5. razred. Tukaj vztrajajte in če ne bodo tega naredili, kličite na ministrstvo za šolstvo. Do tega imate pravico.
Kar se tiče strokovnosti učitelja, pa se lahko obrnete na ravnatelja, vendar ti moram povedati, da v takih primerih starši težko kaj ukrenejo, saj niti šola ne more. Včasih obstajajo zelo resni primeri, ko vsi vedo, da nekdo dela zanič, pa ne morejo preko njegove pogodbe narediti nič. Nič, četudi bi si tudi šola, ne le starši in otroci, le to želela. V šosltvu šteje zgolj birokracija. Če učitelj dela zakonsko ok, beri po birokratskih postopkih, je zanj stvar zaključena. V šolstvu samo delo z otroki kot tako ne šteje nič.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?