|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 9:19:52   
Anonimen

Tista tema "Eno po riti" se je kar razvlekla.. zato odpiram novo..

Vceraj sem hcerki napisal nekaj vprasanj.. in potem je napisala odgovore..

1.) Na kaksen nacin naj te spravimo spat? (ker noce spat) :)-

Odg: Da mi recimo receta, da se bomu jutri kaj igrali...

2.) Kako se pocutis ce te kregava?

Odg: Pocutim se zelo zalostno in kot da me nobeden ne mara. Tako kot da bi ostala sama.

3.) Si potem jezna?

Odg: Po tem grem v sobo in se ulezem na posteljo in strmam. Pocutim se zelo zalostno in jezno.

4.) Kaj bi takrat najraje storila?

Odg: Takrat bi se najraje kar zaklenila v svojo dobo.

Nikjer nobene besede o tem, da bi jo to dejanje kaj spremenilo.. da bi naslednjic ravnala drugace..

Torej.. kazen ali nagrada?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 9:22:43   
india
Tjazy, koliko je stara tvoja hči????

In še nekaj, pri različnih otrocih zaležejo različne metode. Preverjeno! Jih imam doma dovolj,da vem,kako so različni, poleg tega pa še iz časa, ko sem učila na šoli, vem, da lahko ennemu otorku z lepo besedo marsikaj dopoveš, medtem,ko drugemu ne zaleže čisto nič. Kaj boš oba nagradil???


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 9:26:10   
Anonimen
9 let..

To imas prav.. samo mislim, da tudi tistim, ki lepa beseda na zaleze.. jim grda se manj.. Oziroma verjetno ne uposteva ne ene ne druge..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 9:42:23   
Anonimen
To o padanju v spanec ob misli na kaj lepega, kar se bo zgodilo jutri, je meni pri mojem otroku, ki je star 3 leta, že nekaj časa jasno. Zdaj me že kar sam vpraša, ko ga položim v posteljico, kaj bomo pa jutri delali? In se moram spomniti kaj, kar mu je všeč, pa čisto preprostega, in takrat se vrže na bok, usta v nasmeh in zaspi.
Ampak nohtov pa še vedno ne pusti postriči ... pa jopice obleči v dnevni sobi ... pa vedno drugo zobno ščetko vzame, kot jo jaz primem v roko ... pa če jaz rečem, da greva gor, reče, da ne, če pa rečem, da bova zunaj, pa reče, da greva gor ... pa noče 2 metra do predsobe iti bos, je treba copate dati gor... pa zvečer noče potegniti roke iz rokava ... pa noče obleči dolgih hlač, ko je mraz ... pa v vrtcu noče dati dol jopice ... pa pri spanju v vrtcu noče dati dol hlač ... pa noče se pokriti ... pa noče jesti ... pa take finte. To prinesejo otroci s seboj na svet ali pa ne. Taki se rodijo. Ker pri petih mesecih, ko se je to začelo, pa res ni moglo biti nobenega posebnega vzroka za to, ni bilo nič takega, da bi karkoliko lahko narobe delali. Do takrat je bil zlati dojenček, ne moreš si želeti bolj mirnega in zadovoljnega otročka. Eni otroci so pač taki, ne zaleže ne graja ne pohvala.
Ampak če se nekaj mora, se pač mora. Naprimer dolgih, umazanih in polomljenih nohtov pa res ne more imeti, norme in kalupi gor ali dol.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 10:06:59   
Anonimen
Kar se spanja tiče, isto kot Splišni...vedno se zagarnatnira, kaj bomo počeli, ko se zbudi :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 10:25:42   
Gina
- pohvala je zihr boljša kot kazen
- nobeden se ne počuti fajn, če ga kdo krega
- določeno dozo frustracij se otrok mora naučit prenesti, in ravno to se mora naučiti, da se ob tem ne počuti ničvrednega ali neljubljenega (to pa ga komot naučiš doma)
- otroka ni treba kregat, lahko pa zahtevaš, da gre v posteljo, tudi če se ob tem slabo počuti, ker otrok še ni dovolj star, da bi se odpovedal luštnemu za ceno zdravega
- otrok se ob stalnem ponavljanju nečesa (vsak dan grem spat ob 20.30), nauči spoštovati pravila spanja in sčasoma ugotovi, da je to ok in upošteva to, tudi ko te ni zraven, ker sčasomna ugotovi, da to ni niti grozno, pa da je to zdravo, vendar mora imeti vzorec. Če se z njim pregovarjaš ali je to prav ali ne, misli, da nisi čisto prepričan v to, da je to zdravo, oz. da to ni tako pomembno
- če veš vzrok in če je ta vzrok občutek samote, zakaj otroka ne pustiš spati v svoji postelji?, ali pa se zmeniš, da sredi noči lahko pride k tebi, da ima občutek varnosti (mogoče je otrok kinestetični tip in si tukaj ne more pomagat, v tem primeru pa bi čutila varnost, ker bi lahko prišla k vama sredi noči+ vidva bi imela nekaj časa zase. Pri nas smo bili tako zmenjeni, ko sem bila otrok in smo bili vsi zadovoljni)

- vprašala sem svojega otroka, kaj bi ga najbolj prizadelo, kadar nekaj hočem od njega, on pa tega noče naredit: da se kregam, da zahtevam da to naredi in se ne premaknem, dokler ni to narejeno, da dobi eno po riti, da ga ignoriram, zaklenem v sobo, se ne pogovarjam ali da je kaznovan. Rekel je, da nič ni primerljivo z ignoranco. Da bi se ob tem počutil najbolj grozno. Zato jaz tega nikoli ne izvajam. Nikoli ne zaklenem otroka, nikoli se ne zgodi, da se ne bi pogovarjala z njim in nikoli ga na noben način ne ignoriram. Ker tudi jaz tako čutim, da je to najhujša oblika odvzema ljubezni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 20:11:50   
Pia73
Jaz se poslužujem obojega; kazni in nagrade. Pač tako najboljše in najlažje funcioniramo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kazen ali nagarada?
24.5.2005 21:40:08   
frutka_
Tjazy zelo mi je všeč kako si se lotil "kratkega stika" med vama s hčerko.

1.Ali je boljša kazen ali nagrada v takem primeru ne bi mogla reči. Jaz bi se morda vprašala ali sem kje kixnila prej, ko se je red še vzpostavljal, posledice pa žanjemo danes.
Morda pa je deklice strah, ko gre spat. Jaz sem bila (in sem še) prava pizdika za temo. Vedno moram videti pramen svetlobe sicer imam občutek da se bom zadušila in da se bo strop zrušil name...to je že od malega tako.

Mislim tudi, da moraš vztrajati pri tem da gre spat ko meniš da je nabolje.

2. Hm, kreganja tudi jaz nisem marala nikoli. Sem zelo nekonflikten človek in me je vsaka ostra beseda globoko prizadela...in sem jokala ko dež, da je bil celi poušter moker. Tudi dandanes lahko rečem, da se z možem ne prepirava, res nikoli, poveva si pa vedno kadar naju kaj tišči.
Sicer pa je kreganje pri meni vzbudilo občutek totalne krivde in sem se počutila kot ena žrtev...

3.Glede jeze pa bi rekla, da je eno zelo slabo in neg. čustvo. Morda v trenutkih, ko je mala sama v sobi počakaš in nato čez nekaj časa stopita z ženo do nje pa se pomenita zakaj je tako. No, tako smo mi komunicirali pri nas. Najprej kreg, jaz v jok, potem v sobo med pouštre, čez nekaj časa pa je prišel ati vprašat kaj bom jedla in smo se pomenili. Mene pa je bolela glava od jokanja.

4.Kdaj takrat? Ko mora iti spat pa noče ali ko mora ubogati pravila igre ali ko se počuti jezno? Ne vem točno na kaj se nanaša...


Jaz sem v vsakem primeru za neko sankcijo, mile narave, ker se mi to ne zdijo neki blazni prekrški.
Kaj pa če jo pustiš gledati tivota do konca, da omaga, ali pa se zmenite da lahko ostaja dlje pokonci ob vikendih?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 8:29:13   
karmy
jzt sm tud za oboje... večinoma pa je nagrajevanje verbalno in fizično alias da mu dam lupčka al pa objamem... kar se mi zdi da mu več pomeni kot materialno nagrajevanje, in to se mi zdi super :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 8:44:09   
Anonimen

Sem danas vprasal hcerko se to.. ali takrat, ko je recimo kaj okregana (pa to ne gre samo za spanje, ni spanje tak drasticen problem..) kdaj pomisli na to, da bi naslednjic naredila drugace.. Da ne bi vec pocela to, za kar je bila kregana..
In mi rece.. "Nee, zakaj pa?" Prav s tistim naglasom.. "pismo si cuden.. kao" Hmm.. Torej to cist brez veze.. Otrok, vsaj moj, sploh ne pomisli, da mi morala ona kaj spremeniti, kadar je kregana..

Ocitno gre samo za naso slabo voljo in nadmoc nad otroci.

Slipsi.. ti si sicer nohte postrigla.. ampak naslednjic bo zgodba verjetno cist enaka.. To, da je dobil eno po riti, ga ni spremenilo,. le tebi je olajsalo delo. Sej.. ne da bi mu to zdaj ne vem kako skodilo.. ampak koristilo pa tudi ne..

Ja seveda, ce nagrajujes materialno.. to po hitrem postopku postane izkoriscanje..

Drugace pa pravite.. da vsi otroci niso enaki.. s cimer se vsi strinjamo. do tukaj je vse OK..
Ampak vse otroke, ceprav so razlicni, poiskusamo na razne nacine spravit na skoraj enako vedenje.. enak sistem.. enake vrednote, enake kolupe. To pa ni cist logicno.
Ce ze so razlicni.. spostujmo in dopustimo to razlicnost.. drugace postanejo papige in posnemovalci in niso vec tisto, kar so. In ce nisi tisto kar si.. ne zivis.. ampak umiras.

Ko se zgodi trenutek, da se rodis imas dve moznosti.. lahko zivis.. lahko pa umiras.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 8:50:52   
karmy
veš različnost je trenutno zelo diskriminirana v sloveniji... te ljudje postran gledajo in drugač obravnavajo če si drugačen od njih oz. izstopaš v nečem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 8:51:28   
Anonimen

O vem, vem.. vcasih obcutim.. :)- :)- :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 10:08:07   
Anonimen
Ja, čisto možno, da bo naslednjič enako pri striženju Tiborjevih nohtov. Je že večkrat bilo tako. Sicer je ponavadi odvisno, kakšne volje je tisti trenutek, jaz parvim temu, če ima mevlje ali ne. Vedno se pa ne da čakat na to, da bi mu mevlje popustile, ker so na Tiboja zelo navezane, so veliki prijatelji. Nohti lahko v tem času že preveč zrstejo in se začnejo zatikat v nogavice, ha, ha.
Kaj naj bi pa tvojem, TJazy, naprimer naredila? Saj pohvalila sem ga po striženju itak, samo malo mi je šlo na smeh zraven, to je res. Sem mu rekla, no, vidiš, kako si bil korajžen, si videl, da ni čisto nič bolelo? Tibor pa: Ja pa jeeeeeeeee, veeeeeeee!
- Oh, pa ni bilo preveč hudo, a ne? Malo, ampak je tako hitro mimo, a ne?
- Ne, pa niiiiiiiii, veeeee!
Potem se pa polubčkava in požgečkava, pa se smeje in skače. Ampak naslednjič bodo verjetno spet mevlje nagajale. Pa ne samo pri nohtih, ponavadi povsod...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 10:20:59   
Anonimen

Kaj bi naredila.. jah nic.. sej je tko cist v redu. Itak bo ta tegoba pocasi minila.
Sej ce je to narejeno bolj ko ne v duhovitem smislu ni panike.. Problem bi bil, ce bi ti postala histericna in zivcna in pravo dramo naredila iz teh nohtov..
Sej ze po komentarjih vidim, da imas tak dober smisel za humor.. :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 10:29:21   
Primoza
4 l:

1.) Na kaksen nacin naj te spravimo spat? (kadar nočeš spat)

Odg: Da mi zapreta vrata (od nekdaj spi v svoji sobi, vendar pri odprtih vratih).

Se pravi je mnenja, da kazen bolje učinkuje kot nagrada (?????).

Ostali vprašanja so se ji zdela ponavljanje tem in je niso zanimala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 11:10:59   
Anonimen

Ponudi ji dva odgovora...

- da ji zapres vrata
- da se boste zjutraj nekaj igrali..

Morda se ni spomnila, ni pomislila, da je mozno, da dobi nagrado, kadar nekaj ne naredi. ?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 11:25:03   
Primoza
Ponujanje odgovorov je polaganje besed v usta. Bom poskusil, ampak je zvita ima dober spomin polaganje besed v usta takoj dojame.
Zato vedno vprašam "kako" in ne "ali". Sploh pa je resnico povedala zato, ker po izkušnjah ve, da ne bo to povzročilo nikakršnih posledic. Da to ni kot v kakšni vojski, ko vprašajo za prostovoljca, ta se javi, potem pa mu dajo za čistiti WC.
Pove to kar misli.
Navajena je na razmerje "Nagrade" : "kazni" = 10:1.
Je pa res vprašanje ali je kazen tudi to, da ostane brez nagrade?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 11:44:15   
Anonimen

Nekako tezko verjamem, da je nekdo nagnjen k samokaznovanju. To je mozno, ko si starejsi, ko se ze pocutis krivega.. ko si mlad pa ne vem..

Ja.. da ostanes brez nagrade je tudi lahko kazen, ko to postane rutina.. ko potem nekaj pocne zaradi nagrade..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 15:30:14   
Primoza
Evo, spet je bil odgovor zapreti vrata. Pomen kazni ji je popolnoma jasen, pa še pomodrovala je, da se potem vedno pomenimo in je dobro.
Občutek ima, da je boljša kazen kot obljuba nagrade pri usmerjanju iz neprimernega v primerno obnašanje. Nagrado očitno najbolj poveže kot nekaj s čimer se proslavlja doseženine uspehe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 15:58:40   
Anonimen

Noo prav.. Hmmm?! :zmeden2:


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 18:10:54   
Gina
Tjazy, jaz mislim, da si se usmeril na napačno stran. Stalno se sprašuješ, če se bo otrok prav razvijal in če bo dovolj razvijal svojo individualnost, če boš kaj zahteval od njega, kar on noče.
Pa trdiš, da se ne bo tako razvijal, če ga ukalupimo v življenje v skupnosti in zahtevamo, da strižemo nohte in da hodijo spat in podobno.
Po moje pretiravaš. Če bo otrok vedno delal le tako, kot mu paše, bo sicer res razvil svojo individualnost, vendar ga bo življenje izven doma teplo. In to zelo. Sem že napisala v tisti drugi debati, do česa potem pride in garantiram ti, da bo tudi pri tvojih otrocih tako. Ne more biti drugače.

Pa še nekaj. Svoji deklici si zastavil napačna vprašanja. Ne gre za to, da ti bo ona v resnici povedala, kako jo spraviš spat, povedala ti bo možnost, ki je malo drugačna od tvoje, toda v osnovi bo itak vztrajala pri svojem. Moja je na isto vprašanje odgovorila, da bi jo tako lahko spravila spat, da bi jo poslala spat kasneje, ker itak ni nič utrujena nikoli (pošteno, kajne, spat noče iti zato, ker se z mano ne strinja in torej hoče, da je po njeno). Potem jo sprašuješ, kako se počuti? To pa v bistvu ni važno, ker če je za njeno dobro, da gre spat, naj gre spat. Kaj pa potem, če je jezna nate ali žalostna. Ali bo potem vsakič, ko v življenju ne bo po njeno jezna in žalostna, pa se bo zjokala, npr. ker ji ne daš heroina in ti se boš počutil zato krivega in ji ga boš dal, zato da ne bo čutila teh čustev, čeprav ji boš s tem škodoval? Ampak v resnici pa ona čuti varnost šele takrat, ko ima jasno postavljene omejitve, ne pa takrat, kadar lahko počne kar jo je volja.
Pa še to, seveda ne razmišlja o tem, da ji bilo pa kar naenkrat fino hodit prej spat. V vsakem primeru ji to ni ok. Niti ji nikoli ne bo. Razmišljala o tem bo takrat, ko bo to sposobna (ločit med zdravjem in nečem prijetnim, da je prvo pred drugim). Če bo navajena na to, da mora hodit spat takrat, se bo sčasoma navadila (ne zaradi razgovora, ampak zaradi rutine in zaupanja tebi), kasneje pa bo tudi sama sposobna to naredit, če boš ti vztrajal na tem, da je to zanjo dobro, ker samo tako jo boš prepričal, da je to res pomembno in da resno misliš, da te skrbi njeno zdravje in da ti ni vseeno. Lahko pa prepustiš otroku lastno voljo, če misliš, da je to ok. Jaz menim, da je treba za mladiče skrbet včasih tudi tako, da jim ne dovoliš da delajo njim škodljive reči.
No, itak pa vsak dela po svoje in tako je tudi prav.:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 22:06:02   
Anonimen
Ja, se strinjam, da so nekatere stvari pač v življenju nujne, četudi so nam težke, in manj se ob njih komplicira, lažje so. Tudi za otroka. Če ve, da se bo moral spoprijeti s težavo, z nečim, kar mu ni po volji, da ne bo možnih nobenih ovinkov, jo bo rešil takoj in mu bo vedno lažja. Če pa se bo ob njej ustavil in začel premišljevati, ali bi ali ne bi, pa kako bi, pa zakaj ne bi, pa kaj če bi malo pozneje, potem bo ta težava postala čedalje večja. Pa čedalje več jih bo.
To je res tako. Preizkušeno na meni. Na vzgoji mojih staršev. Še vedno vozim slalom med problemi, pa mi je v življenju zaradi tega že marsikdaj kaj šlo hudo narobe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kazen ali nagarada?
25.5.2005 23:16:58   
L&F&B
Zakaj bi otroku ponudili nagrado za nekaj, kar ima negativne posledice. Čista znanost. Vzrok in posledica. Tudi v življenju se neznanje kaznuje. Mislim, da more otrok čim prej dojeti, da hočeš nočeš, obstajajo tudi negativne posledice. Mislim, da je naloga nas staršev, da jih poučimo o tem. In opremimo za življenje. Oz. vsako dejanje nosi za seboj določeno posledico in odprti um pri otroku je garancija, da bo spoznaval vzroke in posledice v čim širšem kontekstu. Mi starši seveda včasih blažimo posledice neumnosti, ne moremo pa zaradi tega še nagraditi otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kazen ali nagarada?
26.5.2005 9:02:52   
Anonimen

Ne Gina.. to ni res..

Jaz se ne sprasujem o tem, ali od otroka nekaj zahtevati ali ne zahtevati.. ampak samo to, ali sem jaz res tisti, ki je poklican, da bi otroka kaznoval.

Ce greva v trgovino.. ji pred vstopom povem.. danes pa ti ne bom nic kupil.. in nobenega najmanjsega problemcka ni.. ce bo videla nekaj, kar bi imela. Popolnoma ji je jasno, da se jaz premislil ne bom. Tudi ko recem spat.. je to spat.. in ni vec pogajanja.. ali ja spat.. ali en spat.. ker ce nisem siguren, da naj gre spat.. ji raje dovolim, da je pokonci do 22.00 ali pa se malo cez..
Tukaj gre za odlocnost tistega kar reces.. predno se nekaj zgodi.

Ko pa naredi nekaj, kar v druzbi velja za slabo.. drugace pa ni nujno, da je slabo.. pa se mi zdi totalno blesavo uporabljat kazni. Samo zato, ker je druzba nekaj shalucinirala.. naj jaz kaznujem otroka, da bo lazje zivel v suzenjstvu?
Velikokrat se zgodi, da otroci bolj pravilno ravnajo, bolj naravno, kot pa jih mi hocemo nauciti.
V tem idiotskem sistemu, je potrebno nehat sodelovat, ne pa uciti in kaznovati otroke, kako bojo cim bolj podlozniski in kako jih bo dusna mafula lahko cim bolj ucinkovito izkoriscala in manilupirala z njimi.

Slovenc, pa nemc, pa hrvat, pa kristjan, pa budist, pa sufist, pa bla bla.. To je eno veliko SRANJE, ki obstaja zgolj zaradi manjvrednostnega kompleksa.
Mnogi ucijo otroke, da bo zaveden slovenc, pa zaveden anglez.. ampak ze to, da mislis, da si anglez je nezavestno.. kako je potem mozno biti zaveden aglez? To je popolnoma nemogoce in zblojeno.

Kako je mozno, da clovek tako zelo pozabi na SEBE.. in pade v neke kolupe drzav, vedenja, ki pa zanj ni niti malo koristno. Ce bi pozabil na vse okoli sebe.. in ohranil SEBE.. bi razumel. To je mozno.. to je celo logicno. Ampak da pozabi na SEBE.. in hkrati ohrani svojega medvedga, ki ga imenuje bog.. in ga vedno nosi s seboj.. seveda v svojih halucinacijah.. in kar je najbolj paradoksalno.. hkrati na neki tocki zacne "peglat" otroka, naj da stran svojega medvedka.. ker zdaj pa je ze cas, da odraste.. a on, ki je kao "odrasel", pa se ni pripravljen odpovedat svojemu medvedku. ?!?!?!?
Mi tole nemunost lahko kdo razlozi?

V bistvu.. kar je se bolj bedasto, hoce odrasel otroku zamenjati medvedka.. vzeti plisastega, ki ima lastnost, da je resnicen.. in dati nekega boga (recimo krscanskega), ki je locen od njega.. ki je tam nikje.. vsemogocen in vse je odvisno od njega.. ti si nihce.. ti si gresnik, ki bos kaznovan, ce ne bos delal tako kot ti pravimo..

Je pa res, da se kaznovanje na nek nacin zgodi.. samo to ni kaznovanja.. je le posledica.. je le preprost fizikalni zakon.. "Kar das dobis".

In strinjam se.. ce pocnes nekaj, kar ni koristno zate.. bos trpel posledice.. ampak nihce ni poklican, da bo te posledice serviral nekomu na nacin...
Aha.. zdaj pa si storil to in to.. zdja pa stop igre.. in se bova pogovorila o kazni.. ali pa ti kar dolocim kazen.. in tiho bodi.. Zdaj si sel preko mojega EGA.. preko mojih mej.. preko moje halucinacije, kaj je dobro zate.. jaz sem alfa in omega.. zdaj bom storil tako, da bo zate DOBRO!!??

Kaj bolj idiotskega si jaz ne morem predstavljati. Samo se v kopalkah se lahko kopas na morju, da je neka enekovredna neumnost.. :)- :)- :)- IN to samo zato, ker te je religija naucila obcutka krivde kadar uzivas pri seksu. In sram naj te bo ti gresnik, ker uzivas pri seksu.. S trpelnjem si kupujes vstopnico za nebesa, ki pa so lahko le tukaj in zdaj.. ne pa tam in po smrti.

Religija, etika in morala uci popolnoma zreseno pot.. in sicer da pozabis na SEBE.. in das druge na prvo mesto.. drugim je potrebno pomagat.. Torej slepec vodi slepca.. in oba se zvrneta v jamo. V resnici pa je tako, da je potrebno SEBE 100% ozavestiti.. in potem se zgodi, da JAZ izgine... nima vec nikjer prostora, da bi se skrival.. zato ga ni vec.
Oni pa so prebrali ,da je potrebno, da JAZ, EGO izgine in v tem videli trzno niso, za manipulacijo z ljudmi, ali pa so res tolk butasti in zaverovani v svoj prav..
Mogoce malo prevec religijo tukaj vpletam.. ampak kaznovanje, obcutek krivde, nesamozavest, necenjenje sebe.. sramovanje.. in podobno.. to so vsi stranski produkti religij.. posebno krscanstva, ker med drugim, je krscanstvo edina religija na svetu, ki ima vecni pekel. Torej je najbolj usrahovalna, najbolj izkoriscevalska.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kazen ali nagarada?
26.5.2005 9:39:58   
Gina
Lahko se absolutno strinjam s tabo, kar se tiče družbenega sistema. In zelo zagovarjam, da je treba otroku pustiti, da uporablja svojo glavo in da ga ni treba učiti nekih kompleksov, kakršnihkoli že, pa halucinacij.
Kar se pa kazni tiče, imaš v principu tudi prav, kdo pa smo mi, da bomo otroka kaznovali? Saj res, ne vem s kakšno pravico npr. zahtevam (kaznujem) od enega otroka v šoli, ki je premlatil drugega, da je ves dan ob meni, vse dotlej, dokler nisem prepričana, da je varen za okolico? A misliš, da bi bilo boljše, da mu povem, da se to ne dela in čakam, da se to zgodi še x-krat, pa da nekoga v resnici poškoduje? Ali je boljše, da rečem pretepenemu, naj ga udari nazaj, naj se zmlatita, pa kdor bo zmagal bo pač zmagal, bo obveljal zakon narave, da šibkejši pač umrejo?

Vidiš, jaz imam tak rahel občutek, da si preveč posplošil zadeve. Pa še vedno ne razumem, kako npr. ne gre tvoja spat, če vztrajaš pri tem. Moja izkorišča v bistvu mojo "lenobo", ker ne stojim ves čas poleg in kontroliram. Kadar sem zelo dosledna v smislu, gledam te, pazim, da bo vse ok, potem se itak spravi v posteljo do določene ure. Pa če misliš, da s tem zatiram njen jaz, potem pa ga pač zatiram. Vendar bi jaz raje, da mi ne bi bilo treba se takrat, ko tri otroke spat spravljam, samo z njo ukvarjat, se pravi, bi rada, da gre spat na besedo, z razumevanjem.
In mislim, da je povsod približno enako. Če si zelo dosleden in to vsako sekundo daš vedet, potem dosežeš svoje, če pa samo rečeš, pojdi spat in čakaš pol ure, se pa nič ne zgodi. To ni kazen, je pa nasilno zahtevanje. In mislim, da jo s tem nič ne zatiram.

Če pa npr. naš šolski sistem ni ok, pa moj otrok zganja cirkus tam, za moje pojme povsem upravičeno, ker ji je dolgčas za umret, učiteljice je pa ne znajo zmotivirat, ker se ukvarjajo samo s povprečnim otrokom, potem pa smatram, da je to njun problem, pa da je moja že itak neprimerno kaznovana, ker mora to trpet cele dneve. Kaj naj pa tukaj naredim, kjer družba hoče zatreti um nekega otroka? Mojega otroka, ki že celo leto stagnira, ker se ukvarjajo samo s tem, zakaj otrok ne sedi pri miru, da bi pa kdo opazil, kaj bi otrok rabil, kljub temu, da jim konkretno povem zakaj se to dogaja, pa ne. In ne znam pomagat. Moj otrok počne pa isto, kot sem jaz konec oš, in celo srednjo šolo, pa jo popolnoma razumem. Učiteljici pa rečeta: seveda te nihče ne mara, poglej kako se obnašaš. Kako razložiti enemu tako majhnemu otroku, da ni važno, če te nihče ne mara, da moraš vseeno biti tak, kot si, da moraš slediti svoji viziji, da se ni treba prilagodit za tako veliko ceno, za nobeno ceno sploh. Da si tak čisto ok in da ni res, da si vsem čuden, čeprav zdaj tako izgleda, ker s svojim vedenjem učiteljici ne spodbujata niti obnašanja sošolcev do nje kaj drugačnega, kot ga imata oni dve?? Da včasih v življenju tako pride in da si kot človek ok. Zelo ok. In kako dopovedati otroku, da mu ni treba sedeti pri miru, kadar ga posiljujejo z neumnostmi, in kadar kljub prošnjam in alarmom nič ne naredijo v smeri izboljšanja, če vendar družba to zahteva, ampak družba tudi nič ne naredi zato, da bi se sistem spremenil? Kako mu razložiti, da bo moral sam čez to in da ga bo to zaradi svobodomiselnosti in neukalupljanja to spremljalo celo življenje, da pa je šolo vseeno primerno hodit, čeprav je slaba, ker žal potrebuješ nek listek, če hočeš kaj v življenju delat?
Torej ja, družba je gnila.
Sistem je zanič.
Še vedno plačujem davke.:)- Na vseh področjih.:)- Sploh ker razmišljam malo drugače.:)-:zmeden::zmeden:

Vprašanje je samo, kje je meja med tem, da boš otroka zatrl in med tem, da bo razvijal svojo dušo v pravi smeri. To je pa umetnost, na katero ne vem odgovora. Se pa trudim. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?