|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj gibi dvojčkov?
23.9.2009 16:03:20   
Zoja Lara
Na forumu sem brala, da ste večinoma prve gibe začutile že okrog 16. tedna. Jaz sem zdaj v 20. in sem komaj danes ponoči začutla gibe- se mi vsaj zdi. Ni to malo pozno? Pa to je moja prva nosečnost.

Pa koliko prej ste rodile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
23.9.2009 20:53:51   
živa
Jaz nisem bila noseča z dvojčki, pa sem jih pri prvem začutila še pozneje kot ti, mislim, da v 23. tednu, nekaj takega. Po mojem je to čisto ok.

Lp,

živa

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
23.9.2009 20:57:12   
Shadow
Jaz sem ju dokaj pozno začutila - nekje v 23. tednu, rodila pa sem v 36. tednu.

Pa čestitam za dvojno srečico!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
24.9.2009 8:02:28   
hedviga
Ja, jaz sem čutila prvič nekaj maaaalega v 16 tednu. Potem pa en časa nič, pa spet in potem vedno bolj. Najprej sploh ne vsak dan. Je pa res da sem celo nosečnost na tistem mestu (samo vedno višje) čutila našo Špelo. Sem potem na UZ videla da ima mala točno tako nogice. In je brcalaaaaa user posted image Preden sem šla rodit sem mislila da bo ven porinla noge user posted image

Skratka nič panike, važno da je sicer na pregledih vse ok. Vse je odvisno od tega kako sta mulca obrnjena. Naš Miha recimo je ornk dedec pa ga skoraj ni bilo čutit.... Boš čutila, brez skrbi, še preveč, sploh zvečer ko boš hotla spat. user posted image

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
24.9.2009 8:04:05   
hedviga
Aja, rodila sem točno na 37 teden, uradno nista nedonošena. Če te zanima pojdi na Dvojčke 2009, 2008 pogledat. Tam so seznami z datumi in tedni... Ampak se ne obremenjuj preveč. Če je doslej šlo ok, ni razloga da ne bi šlo še naprej.

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
24.9.2009 18:50:50   
evamaja
jaz sem prve gibe začutila v 16 tednu, je pa res, da je to moja 2. nosečnost. Rodila pa sem 1 dan pred rokom naravno.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
24.9.2009 21:52:41   
Skorpija
začutila sem ju v 16. tednu, ampak to je itak zelo različno in tudi če si ju kasneje čisto OK. Rodila sem 36 teden in 3 dni, našedva do uradne donošenosti torej ločijo 4je dnevi, tako da sta bila takoj kot puške in smo šli 5. dan iz porodnišnice domov user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
2.10.2009 12:03:47   
crvicek
Jaz sem v 17. tednu in prejšnji teden sem ju prvič začutila - čisto nežno - 1. nosečnost. Zdaj pa že dva dni nič user posted image , mogoče zato ker sem bolj aktivna, ker čistim stanovanje po beljenju.

Priznam pa da sem tudi jaz v strahu do kdaj bom zdržala, še posebno zato ker sem imela lani Lettz (površinsko) pa so me ob zanositvi preventivno takoj dali na bolniško, tudi če je maternični vrat zaprt in primerno dolg, pa še en ss sem imela pred tem. Saj sama nevem kaj je prav, moja G me je full prestrašila da moram samo počivat, ko pa sem bila na pregledu pri Pušenjaku pa je rekel da mirovanje ni potrebno, razen če bi bila odprta. Jaz potem kar po občutku ravnam in po stanovanju postorim vse, ampak veliko bolj počasi z večkratnimi počitki, izogibam se le dvigovanja pa naporov. Zato bom tudi drugi mesec že vse ta glavno pripravila za user posted image user posted image in po 25. tednu res čimbolj počivala, ker bi ju rada donosila čim dlje. Moja teta (ki ima tudi dvojčka) pravi, da so pred leti nosečnice z dvojčki v 27. tednu vse hospitalizirali in so tam čakale na porod.

Kot sem vidla ste tukaj vse visoko donosile, kar je user posted image ! Sem si šla pa pogledat tudi seznam dvojčkov in videla, da so eni rojeni že v 32. t, kar je res zelo zgodaj.
Kaj ste se tudi ve proti koncu bolj čuvale in mirovale, al ste bile aktivne do konca?


_____________________________

Najini princeski raseta...

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
2.10.2009 14:34:25   
hedviga
Crvicek, na začetku je normalno da ju ne čutiš vsak dan. Sta še taka mala...
KAr se tiče pa počivanja in aktivnosti pa sem jaz prav tako delala po občutku. Hodila sem normalno v trgovino, ampak vsak dan po malo. Pa v šopinge za otroke. No pa doma sem več ali manj pospravljala vse, le da bolj počasi, avto vozila do konca, okol tudi letala do konca, še na dopust sva šla ene tri tedne pred porodom, skratka...lepo na easy pa se da vse. Je pa res, da sem potem v visoki nosečnosti recimo po 30 tednu že čutila fajn težek in trd trebuh če sem pretiravala, tako da sem potem en ali dva dni bolj počivala.
ja, strah imamo oz. smo imele pa vse. Ampak sem že ene parkrat napisala, ne razmišljat o najslabšem  ampak o najboljšem! Večina nas je rodila lepo in v primernih tednih!

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj gibi dvojčkov?
2.10.2009 15:40:13   
crvicek
Hedviga hvala!

Ja prav imaš, ne smemo razmišljati o najslabšem ampak o najboljšem, ker itak bo z našimi pikicami vse ok!user posted image user posted image user posted image user posted image

Kdaj pa ste začele z prvimi nakupi?
Meni kolegice pravijo da sem prehitra, če bom v novembru že vse nabavila, ma sem itak tak karakter da bom mirna ko bo vse pripravljeno.  Decembra pa res nebi hodila po trgovinah, ker bo nenormalna gneča in se nebi rada zadrževala v tej gužvi.




_____________________________

Najini princeski raseta...

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?