|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:11:26   
nejcko
Zanima me, katera knjiga (če sploh katera) vas je dotolklauser posted image : spremenila vaš pogled na življenje ali spremenila vaš odnos do drugih in/ali sebe, do sveta, morda ste se našli v njej; torej, katera je vaša osebna biblija, knjiga, ki ste jo celo večkrat prebrali ...

In lahko napišete tudi, zakajuser posted image


Moja je Stepni volk Hermana Hesseja.  Ko sem jo prvič brala, sem bila v tistih najbolj kritičnih letih (sladkih 16-17 let) in se mi je zdelo, da je to zgodba mojega življenja in sem skladno s tem razumela tudi njen konec in sporočilo.
Ko sem jo brala drugič, kakšno leto kasneje, mi je bilo njeno pravo sporočilo že nekoliko bližje, šele ob tretjem branju  me je dokončno razsvetlila (šla sem proti dvajsetici). Od takrat je nisem več prebrala, sem pa večkrat posegla po njej in prebirala določene odlomke. Verjetno pa bo spet treba poseči po njej zdaj, ko prihajam v krizo srednjih letuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:25:15   
ziva_
mene je spremenil robert fulghum... in to knjiga Vse kar morem vedeti sem se naucil v vrtcu in Ljubezen. Ko sem prebrala njegova dela, sem bila bolj optimisticna in bolj sem cenila male stvari. zelo dobra knjiga, ce ste slabe volje...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:30:11   
Marogica
Meni je skoraj vsaka knjiga dala nekaj novega, ja skoraj vsaka. Je tudi zelo dosti knjig, ki sem jih prebrala dvakrat ali celo trikrat.
Konkretno spremenila oz. osebno pretresla pa me knjiga, Mi, otroci s postaje Zoo. In to v tem smislu, da si v življenju nisem želela niti poizkusiti drog, ne mehkih, ne trdih. Opisovanje t.i. životarjenja odvisnikov in njihov težki boj, da bi premagali odvisnost, me je podzavestno očitno dosti bolj pretresel in mi segel do živega, kot sem se tega zavedala ob samem branju. Tega sem se zavedla dosti kasneje, mogoče čez 10-15 let.
Možno je tudi to, da sem to knjigo brala v bolj "občutjivem" obodobju, pa da je to bil razlog, kaj pa vem.
Ne morem pa reči, da je to zame neke vrste osebna bibilja, kajti ostale knjige so mi dale neko znanje, so tešile mojo željo po "vednosti" v celoti in ne morem nobene kar tako izvzeti

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:36:45   
cmokec
Jaz nisem kak knjigožer, a sta se me do sedaj dotaknili dve knjigi.

V srednji šoli smo mogli prebrati slavni Dnevnik Ane Frank. Knjigo sem brala s takim občudovanjem, vsedla se mi je v srce. Je prva in zadnja knjiga do sedaj, ki mi je med branjem na koncu zvabila solze.

Druga pa je Alkimist. Pod roke mi je prišla med puberteto, kot darilo za rojstni dan. Pojma nimam, kje je sedaj, a sem jo prebrala najmanj 5x. In to vsakič, ko sem bila slabe volje in brez kakega cilja, kako in kam. Predvsem, ko sem bila nesrečno zaljubljena, pa problemi v šoli, ... Meni je knjiga pomagala.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:41:16   
frutka_
Full mi je ostala v spominu prva knjiga, ki sem si jo sposodila v knjižnici. To je bila Kanglica kaše. Od takrat do danes sem prebrala kar nekaj knjig.
Nekako najbolj se mi je usedel v srce Mali Princ. S svojo ljubkostjo in preprosto resnico.

Zelo všeč so mi Pavčkove knjige ter knjige  pokojne Mile Kačič.

Rada berem otr. literaturo. Predvsem Eptine slikanice ter slikanice  založbe Kres.
 
V bistvu bi morala knjiga biti presneto dolgočasna da je ne bi prebrala do konca, ko sem jo enkrat začela brati.


Hm, imam pa čudno navado, da konec preberem najprej in nato začnem na začetku...user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 22:48:06   
mamči
Uf, res skoraj vsaka knjiga je nekaj spremenila, tud ta najbolj pocukrani ljubezenski romani.

Prvi hip lahko rečem Arhipelag goli , pa Sadovi zla, Življenje po življenju, pa od enega nemškega avtorja, ki opisuje življenje "gastarbaiterjev" v ZRN  - Čisto na dnu,
Pa ziher jih je še veliko, ki se jih ta hip ne spomnim , aja pa Metulj je tud ena taka. Uf, saj se bom jih še spomnila....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 23:13:53   
Margareta
Ljubimec - Marguerite Duras  Všeč mi je njen slog pisanja. Sama zgodba se mi zdi bolj v drugem planu.

Sexus - Henry Miller  Ta knjiga me je pa enostavno prevzela. Ne vem zakaj. Zaradi veselja do življenja.user posted image


_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 23:19:19   
Annny
Malo sem prebrala te vaše zgornje poste...od teh knjig, ki jih naštevate, sta se mi globoko vtisnili v spomin predvsem Charriere-ov Metulj in pa Christiane F.-Mi otroci s postaje ZOO..ta zadnja me je pravzaprav šokirala. Jaz v bistvu ločujem knjige najprej po zvrsti in potem po učinku, ki so ga imele name..ker sem res prebrala in preberem veliko. Med te, bolj šokantne, npr. štejem knjigo nekega slo. avtorja- novinarja (katerega imena se ne spomnim, pa tudi natančnega naslova knjige ne- mislim da je naslov 'V soju/senci rdečih luči' user posted image ), ki je v bistvu njegovo raziskovalno delo o bedi prostitutk in trgovini z belim blagom v Sloveniji...res pretresljivo, zlasti, ker se to dogaja tako blizu nas..Tudi knjige Dave-a Pelzerja so pretresljive in jih nikakor ne morem pozabiti. Od razne 'motivacijske' literature se mi zdi izjemna knjiga Bogati očka, revni očka (Kiyosaki) in Pet jezikov ljubezni (Gray), ker vsebujeta res neverjetno koristnih nasvetov, ki so mi kar precej spremenilii pogled na svet. Od leposlovja sta mi izredno pri srcu novelist fr. realizma Guy de Maupassant in pa 'almighty' Emile Zola...te knjige lahko berem tudi 'po stokrat' in so mi vedno znova zanimive. Tudi Cankar me zelo pritegne. Kar se pesnikov tiče, sta moja najljubša Gradnik in Pavček. Tudi Zlobec ni kar takouser posted image  Kar se modernih kriminalnih romanov tiče, mi je všeč John Grisham. Rada imam tudi biografije npr. Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Stalin ipd. Rada berem marsikaj, razen Victoria Holt & Co user posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
9.5.2006 23:51:25   
lelaval
Jaz ne bi rekla, da me je kakšna knjiga posebej spremenila ali se mi vsedla v srce. Vedno sem (in še sedaj) rada prebirala knjige. Lahko pa rečem, da sem od vsake nekaj povzela oz. se naučila.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
10.5.2006 7:55:08   
kalbo
Definitivno je bila to knjiga Mi otroci s postaje ZOO. Mi jo je dala mati prebrati pri 15 letih. Za to sem ji še danes hvaležen, ker me je skoraj zagotovo odpeljala stran od mamljive skušnjave trdih drog, ki so ble takrat na našem koncu za vsakim vogalom. Svojim otrokom jo bom dal zagotovo prebrati.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
10.5.2006 10:32:15   
Anonimen
Nobena knjiga ni imela upliva na moj potek življenja,Krojim si ga sama in nič ne posega v moje potovanje.
Sem pa prebrala ja Otroci iz postaje ZOO.Našla sem si jo sama.V času moje mladosti vprašanje droge ni bilo toliko razširjeno.Obstajali so,to ja ampak ne v tako množičnem številu.Moje sovraštvo do droge je prišlo samo po sebi,ne zaradi prebrane knjige,tisto je bil samo dodatek in potrditev mojega odpora.
Mojim otrokom jo nisem usiljevala,le ponudila v branje.Sicer pa so imeli v neposredni bližini živ dokaz in vso agonijo zadrogirane osebe in trpljenje njene družine.Vsi trije so ostali zelo šokirani od teh dogodkov.Na srečo se je vse pozitivno končalo.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
10.5.2006 12:05:23   
copka
Ko sem bila v osnovni ali pa morda ze v srednji, so vsi govorili o knjigi Ko zorijo jagode. Zgodba kot sama me ni impresionirala, mi je pa ostala v spominu ena malenkost: ko gresta oce in Jagoda kupovat namizno svetilko, pa oce zacne nekaj hvalit svojo hcerko, da ona bo pa studirala, Jagodi je bilo pa ful nerodno ( ne vem, ali je ze bila noseca ali ne). Pa sem se ob tem sprasevala, ali res delamo tisto kar si zelimo, ali pa zelimo bolj ustreci ostalim. 

Knjiga Alkimist mi je dala vedeti, da ce se res potrudis in v nekaj verjames, lahko to tudi dosezes.

Knjigi Alamut in Da Vincijeva sifra pa sta me fascinirali, ker odkrivata, kako zelo clovek potrebuje verovanje v nekaj visjega. V obeh se razkrije prevaro, za katero pa menim, da je prevara( ce to res je) iz cisto preprostih razlogov: da daje ljudem voljo, da dosezejo svoj cilj. Ali je to tako zelo narobe?

Pa verjetno kaksni knjigi delam krivico, da bi pa samo eno izpostavila, je pa verjetno ne bi nasla.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
17.5.2006 14:24:57   
*tasika*
Ob reki Piedri sem sedela in jokala: ta knjiga mi je dala ful misilit in se me je zelo dotaknila.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
17.5.2006 21:02:37   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Definitivno je bila to knjiga Mi otroci s postaje ZOO.

Se podpišem. Dejstvo je, da je knjiga dobra. In seveda Življenje po življenju...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
18.5.2006 9:56:45   
žužu
james redfield- celestinska prerokba
louise l. hay- življenje je tvoje

zadnja celo tako, da sem brez težav shujšala 10kg-ne hecam se.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
21.5.2006 21:36:45   
Laubica
Mene sta pa spremenili dve knjigi Življenje je tvoje ,Moč je v tebi

(odgovor članu žužu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
21.5.2006 21:45:21   
Anonimen
Knjiga, ki me bo spremenila, bo MOJA knjiga (pravljica), ki jo bom izdala v samozaložbi... nekoč ko bom velika. user posted image

(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
7.6.2006 10:19:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
7.6.2006 12:22:37   
katarina2004
Do sedaj sta me samo dve knjigi spremenili moj nacin razmisljanja :
 
Paulo Coelho : Alkimist
Sergio Bambaren : Na morski obali
 
Res sta dobri!
 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
10.7.2006 0:16:32   
Anonimen
Zdajle se prav tocno ne spomnem nobene take, ki bi me spremenila. Vcasih sem veliko brala, zdaj sem knjige zamenjala za racunalnikuser posted image  

Drugace pa so mi bile vsec vecina iz zbirke Odisej (Mi, otroci s postajo ZOO; Debeluska, Ziveti hocem, Nic mi ni, Sramota ...) in se ene, take modre so, manjse (Ali me bo imel rad, ce bom suha; ena o nosecnosti, itd..).

Drugace pa knjiga, ki mi je bila RES najboljs vsec je pa Gimnazijec Igorja Karlovska. Prebrala sem jo pred dvemi leti in to v dveh dneh in nisem mogla verjet, da je kaj takega dejansko mozno. Ni se mi zdelo resnicno. Nekaj dni po tem pa se je v Radecah res zgodil incident - dva gojenca sta poskodovala ucitelja s kladivom ali s cim.
Sem pa prebrala v istem casu tudi Gimnazijko, pa moram reci, da sem jo strasansko tezko brala, ker sem bila full jezna na to punco, ki ni zelela obdrzat otroka. Skratka, jaz sem bila takrat cist noter v Ringaraji in se z njo nekako nisem mogla identificirat in sem vmes skoraj nehala brat knjigo, toliko mi je sla ta punca na zivceuser posted image  

LP, Ribica

(odgovor članu katarina2004)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
16.7.2006 22:48:34   
Mavrična zvezdica
Misli, da sem prav od vsake knjige odnesla nekaj. Vsaka me je zagotovo malo spremenila, mi dala malo več 'širine'. Mi pa zadnje čase ne gre iz glave knjiga POJDI KAMOR TE VODI SRCE (Susanna Tamaro).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
16.7.2006 23:08:42   
Seven*
Mali princ
Imenovali so jo dvoje src


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
16.7.2006 23:10:35   
snorlax
Spremenila me ni nobena, so mi pa mnoge dale za mislit, na primer:

Alex Haley - Korenine

Sanja Rozman - Sanje o rdečem oblaku, Zaljubljeni v sanje, Peklenska gugalnica

Shirley Conran - Divjakinje

Dan Brown - Da Vincijeva šifra


in še katera.



_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
18.7.2006 16:51:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC
POJDI KAMOR TE VODI SRCE (Susanna Tamaro).


user posted image  To sem si iz firbca kupila in prebrala letos na morju in me je res ganila in dolgo mi bo ostala v spominu.


(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Knjiga, ki vas je spremenila
24.7.2006 17:32:01   
iva01
ena od tazadnjih ki me je mal stresla je SUŽNJA -Mende Naber

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Plenička
Ines_L

Kdaj ste žačele odvajati svoje malčke od pleničke?

pred 1. letom (15%)

med 12. in 18, mesecem (21%)

po 18 mesecu (64%)


Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!