Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
takoj ko dojim, zaspi, potem pa leno sesa, včasih na eni dojki 20 min, nato podreva kupčka, pa spet na drugi komaj dajem ker že trdno spi. Tudi kadar pri eni dojki dojim 10 min, na drugi pa je ne morem, ker jo težko zbudim,
.
. 
Otročka nikoli ne zbujaj zaradi hranjenja. Ko bo lačena bo že jedela. Pri meni je bilo enako. V porodnišnici ni nič pil mleka, bil je samo na glukozi. Potem je doma pil na približno 3 ure. Kdaj 2, kdaj 4 ure. Zgodilo se je tudi da po 6 ur ni nič jedel. pa kaj, ko je bil lačen je jedel. Če si boš črpala mleko boš naredila samo slabše. Punčka ti veliko več mleka iztisne iz dojke kot črpalka (ne bo se ti dovolj delal). Če boš črpala se bo navadila na cucelj in ti bo potem zavračala dojko (po cuclju gre lažje). Ti jo pusti na eni dojki, če zaspi podrita kupčka in konec, naj spi. Ko se bo zbudila ga daj na drugo, če zaspi podrita kupčka in konec. Tako se hranita. Moj je jedel 5-8 minut in konec. Na teži je pa zelo pridobival. Otrok se dovolj naje, če bi bil lačen bi dlje jedel. Tudi odraslem človeku ne paše po urniku jesti, kaj šele otroku. Če pa pridobiva na teži pa sploh brez skrbi. Meni je rekla patronažna, da je otročka nespametno buditi. Da ga ne smeo.