|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolo za 2-letnika
1.6.2007 9:40:06   
honey
Včeraj sva bila pri sosedi, ki ima (najbrž) 10-colsko za 2,5 leti staro hčerko. Naš 26m namreč 3-cikel težko poganja, na to kolo se je pa usedel in se odpeljal user posted image  Začela sem razmišljati, da bi mu kupila to malo kolo, samo ne vem, ali bo to manjše 10-colsko ali bi raje 12-colsko. Zanima me vaše mnenje, kaj menite. Ker sem že nekaj brskala po netu, pa mi ni čisto jasno, kolikšna je razlika med 10 in 12-colskimi kolesi oz. od koliko do koliko let so taka kolesa. Predvsem pa prosim za nasvete, kje naj bi ga kupila - v Baby centru so po 100 €, drugje pa ne vem, kje jih še prodajajo. Oni vem, da so ga kupili v Srbiji, tam so po 3.000 starih SIT, jaz bi dala pa 100 € zanj user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 9:54:24   
Naja31
Honey, meni je tudi en znanec razlagal, da otroci veliko lažje poganjajo navadno kolo kot tricikl, ker imajo na kolesu drugačen položaj sedenja kot na triciklu. Očitno je res nekaj na tem.
Poglej še na pikapolonici ali sončku ali pa v kakšni trgovini s kolesi. BC je vseeno najdražji.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 9:56:02   
Anonimen
Imajo jih tudi v Pikapolonici. Mi smo štartali z 12-colskim, samo je Tibor 3 leta star. Poglej malo na intenetno trgovino Pikapolonica.

So pa kolesa med seboj ful različna, ogrodja mislim. Tudi če je kolo recimo-10-colsko (kolesa), je lahko ogrode enako veliko kot pri 12-colskem kolesu. Naše 12-colsko je imelo npr. ogrodje 14-colskega. Tako da je edino pravilno vzeti otrok s seboj, ko kupuješ kolo.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 9:58:02   
Anonimen
Kakšnega im Tibor zdaj? Ker se mi zdi da ne naš malemu že kar premajhen, pa ne me vprašat, koliko colski je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:00:07   
sayuri
Mi smo za našega 3 letnika kupili 12 colskega, pa mi je kar malo žal, da nismo za 14 colskimi malo bolj pogledali.user posted image  Ker se mi zdi, da ga bo že letos prerasel. Jaz mislim, da bi bil 12 colski ok. Sicer pa najbolje, da malega posadiš gor in boš videla.
Mi smo ga kupili v Tomas Sportu: http://www.maxisport.si/schwinn07/tiger.htm 

Cene se nekako kar gibljejo okrog 100€. Nam so dali še nekaj popusta in smo zanj odšteli 94€.
Druače smo pa kolesa gledali še v Hervisu, kjer jih je bilo ogromno, ampak so bila res slabe kvalitete - zračnice so bile že natrgane, opraskani so bili, zavore čist trde...ne vem, mogoče smo ravno naleteli na slabš kvaliteto user posted image . Prejšnji teden sem pa videla, da jih ima veliko tudi Giga Sport.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:00:41   
Anonimen
Evo, tukaj imaš v Trgoavtu 10-colskega za nekaj več kot 50 evrov. Meni se zdi prav v redu. Če ga boste imeli samo za lettos, pa morda še za naslednje leto. Če pa boste kupovali kaj bolj glomaznega, pa vprašanje, če se bo letos lahko vozil. Jaz bi vsekakor la tega probat.

http://www.trgoavto.si/index.php?page=izdelek&id=59&item=101&grp=vivi_bikes&sklop=4&target=otroska_kolesa-vivi_bikes&media=

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:10:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kakšnega im Tibor zdaj? Ker se mi zdi da ne naš malemu že kar premajhen, pa ne me vprašat, koliko colski je.


Tibor ima enega takega:
http://www.a2u.si/a2ushop/ProductInfo.aspx?product_id=136
To je Diamnond back, 16-colski, ampak je ful težak (v bistvu sta oba težka, Tibor in kolouser posted image ), zato smo mu kupili še enega lažjega, tudi 16-colskega, od Esperie. Esperia so v redu kolesa, niso težka, kar je pomembno že pri odraslem, kaj šele pri otroku.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 1.6.2007 10:11:53 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:11:24   
Anonimen
[link=http://www.a2u.si/a2ushop/ProductInfo.aspx?product_id=136][/link]


Oprosti, ta link ne dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:11:58   
Anonimen
Zdaj dela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:14:45   
Anonimen
Ja, zdaj dela, koliko je pa koštal in kakšne so remze oz. ali z lahkoto zabremza ali se "jebe" Ima na pedalih ali na balanci bremze?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:18:45   
Anonimen
Tega ima Tibor
user posted image

samo malo v drugih barvah. Ta je ful v redu, pojdite ga gledat v Trgoavto.

Ebo še link:
http://www.trgoavto.si/index.php?page=izdelek&id=1616&item=103&grp=ostali&sklop=4&target=otroska_kolesa-ostali&media=

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kolo za 2-letnika
1.6.2007 10:21:03   
Anonimen
Tale iz Trgoavta ima bremze na balanci, kar se meni zdi bolje, ker ima pedalo "prosti tek" in ga lažje naštima. Ali pa če mora po klancu navzdol bremzat npr, pa je teren neraven, ima lahko noge spuščene, da je lahko ujame, če ga rukne. Pa tudi ko se otrok ustraši, da avtomatilno noge dol in potem, če je bremza na pedalu, ne more zabremzat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 9:06:03   
Nika v službi
Živ! Naša punčica je sicer stara 20 mesecev, vendar smo dokaj veliki (skoraj 90 cm in 13 kg), zato razmišljam o nakupu kolesa. Sem prav tako slišala o okornosti trikoles, zato se nagibam k nakupu klasičnega kolesa z malimi koleščki. Tale od Trgoavta mi je simpatičen, tudi cena je o.k., le malce krhko mi deluje. Ali ima katera konkretne izkušnje z njim (Splišni?!)?
Ali bi bil primeren tudi za še ne dvoletno punčko?!

Prosim za nasvete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 9:15:59   
honey
Nika v službi, jaz sem istega mnenja, zato sem najprej klicala v Trgoavto in mi je tudi prodajalec povedal, da to kolo je bolj plastično in se bolj splača kupiti 12-colskega, ker niti ni velike razlike (mogoče 1 cm), ima pa kovinsko ogrodje, cena je pa 90 €. Ampak - našla sem pravo kolo za Tima v Hervisu. Je kovinsko, 12-colsko (še vedno dovolj majhen zanj), ima gumo na pomožnih koleščkih (ostali imajo plastične), cena je pa tudi zelo ugodna - nekaj čez 50 €. Tako da ga gremo danes preizkusit in ga bomo najbrž kar kupili. Imajo pa rdeče-rumene za fantke in vijolično-rumene (ubijalska kombinacija, ampak dobr zgleda user posted image ) za punčke.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 9:19:59   
Marogica
Mi smo obema kupili kar tricikel, ker se otrok pri 2, 2,5 letih še ne zna voziti oz. niti prav vsesti na takšno kolo, kaj šel goniti. Ko pa bo potrebno koleščka dol vzet, pa bo premajhno. Pa še toliko je "visoko", da se otrok težko sam spravi nanj, pa tudi kar se ravnotežja tiče, je to kolo nevarno, če starš ni zraven.

Naš 2,5 četnik uporablja tricikel, se vsede, ko mu paše, in vozi kolikor mu paše, ne da mu moram za ritjo stati.

Kaj pa vem? Jaz ga ne bi kupila.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 9:33:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Tale od Trgoavta mi je simpatičen, tudi cena je o.k., le malce krhko mi deluje. Ali ima katera konkretne izkušnje z njim (Splišni?!)?


Poznam eno punčko, ki je imela nekaj takega. Mogoče je bilo tisto edino 12-colsko, sicer pa prav tako plastično, čisto identično temu na fotografiji. Začela se je voziti pri kakšnih 3 letih, pa se je potem kar kakšni 2 leti vozila z njim. In to naprej in nazaj.user posted image  Ne vem, meni se je zdel za za tisto punčko čez glavo dovolj trden. Se mi zdi, da če pri dveh letih kupiš kolo, da ne smeš pretiravat ne z velikostjo, ne s težo. Otrok mora kolo obvladat. Tudi če je samo za eno leto.

Je pa res najbolj pomembno, da otroka vzameš s seboj, ko kupuješ kolo. Ker nekemu otroku bo bolj ustrezalo eno, drugemu pa drugo kolo. Našemu npr. niti slulajjno ne ustreza BMX varianta, ampak gorsko. Saj pozneje je vseeno, ampak za začetke je pa res to pomembno. Za voljo.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 5.6.2007 9:35:52 >

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 9:49:40   
Nika v službi
Ej, hvala vsem. Samo ena pripombica glede obvladovanja vožnje. Naš sosed je pri 2,5 letih vozil kolo brez pomožnih koles!! Je bil izredno gibčen in res strašno hiter. Ko sem gledala njega in sedaj našo princesko, se mi zdi ZF, da bi ona obvladala kolo s koleščki pri 2 letih, kaj šele brez pomožnih koleščkov. Ampak otroci so očitno ful različni.

Sem spet na začetku. Malce bolj se nagibam k nakupu Kettler trikolesnika, mogoče bo res lažje za začetek.... kaj pa vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 10:27:56   
Špacka
 
Moja ima pri 27 mesecih  Schwinn-a 12 colskega, ker noče trikolesnika. Če se vsede na trikolesnik, samo čaka, da jo bo eden porival, nič ne dela z nogami. Na kolo in z njega pa lepo pride sama, goni pa na tem svojem kolesu težje, ji je potrebno občasno pomagat. Brez problema pa vozi kolo sosedove punčke, kjer se pedala kar vrtijo, ni bremz na pedalih, tako da se pedala veliko lažje vrtijo.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 10:56:05   
honey
Marogica, saj naš je že poskusil vozit "normalno" kolo in mu gre, saj zato mu ga imam tudi namen kupit. Na 3-kolesniku pa sedi in sicer 2x požene pa konec. Ko se je usedel na kolo (brez problema je šel in gor in dol) pa je šibal ko pr' norcih, da sem ga komaj ujela. Ker so otroci različni, mislim da je najbolje, da se mu da kolo za preizkusit, če imaš možnost in potem vidiš, če se bo znal vozit z njim ali ne. No, pri nas bo šlo definitivno brez problema.

Aja, pa od sosede fantek se je pri 2,5 letih vozil že brez pomožnih koleščkov.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 11:20:04   
žlička
kaj pa takšen poganjalec, jaz se pa nagibam bolj k temu

user posted image

_____________________________

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray


(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 13:30:20   
Nika v službi
Honey, če ne bi bila iz Logatca bi rekla, da imava istega soseda....

Tvoj stavek mi sicer zveni malce sarkastično (no, mogoče sem ga napačno razumela user posted image ), ampak dejstvo je, da sosedovega fanta spremljam od njegovega rojstva dalje in je strašen v razvoju. Ne samo gibalno, tudi govor je imel strašno razvit, lepo govoril črko R že izredno zgodaj (sem imela direktno primerjavo z nečakinjo, s katero sta razlike samo 3 mesece).

Pri 2 letih in pol na morju zvozil brez pomožnih koleščkov, sedaj pri 6 letih pa vozi ta veliko mountain bike kolo kot en odrasel in skače preko dil na našem igrišču. Pa z očkom pleza po gorah in se pogovarja kot desetletnik. To so dejstva.

Lep dan!


(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 13:32:15   
Nika v službi
Žlička, tudi tega sem gledala, ampak iskreno povedano, bi potem prej kupila skiro.... Ne vem, no, tale mi nikakor ne "sede", pa čeprav naj bi bil kao revolucionaren....

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 14:34:34   
tana-2
Ta je, brez pretiravanja, fantastičen. Naš se je naučil voziti na njem, naučil se je loviti ravnotežje, tako da se je potem naučil voziti normalno kolo tako rekoč v hipu. Poskusi, mogoče si ga lahko najptej nekje sposodiš. Res pa je, da je otrok na njem najprej neroden, ker gre le za učenje ravnotežja. Mi našega posojamo vsem, ki so ga videli, kupilo pa ga je kar nekaj prijateljev, saj so otroci in straši naravnost navdušeni nad njim. Skiro pa je spet nekaj čisto drugega, po naših izkušnjah primeren za starjše.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kolo za 2-letnika
5.6.2007 20:11:51   
lojzika
Med 10 in 12 colskim je kar razlika naš 2 letnik 10 colskega brez težav poganja in se tudi orng pelje. Pri 12 colskem pa niti ne more narediti cel krog s pedali okrog.

(odgovor članu tana-2)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kolo za 2-letnika
6.6.2007 10:09:39   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: žlička

kaj pa takšen poganjalec, jaz se pa nagibam bolj k temu

user posted image


Tale je zelo fajn. Pri nas jih ubistvu ne vidiš, ampak v Švici so imeli pa vsi otroci takšna kolesa. Nisem nobenega videla s pomožnimi koleščki.

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?