|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolonoskopija
3.4.2012 20:58:19   
Paštetka
Kako ste otroka pripravile na kolonoskopijo?
Mislim psihično. Star je 6 let.
Jaz vedno pred kakršnim koli posegom otroku zadevo razložim do potankosti, tako nikoli nimamo problemov z jokom, ne ob jemanju krvi, ne pri zobozdravniku, nikjer...
Kako mu naj to razložim, povemuser posted image
A res delajo to otrokom v anesteziji? Sem prebrala na eni stari spletni strani. Ni pisalo v kakšni.
A poteka "čiščenje" enako kot pri odraslem?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolonoskopija
3.4.2012 22:31:02   
Urska09
Tudi jaz sem slišala, da edino otrokom delajo v anasteziji. Sicer pa ti osebno toplo svetujem diagnostični center Bled, ki ima svoje ambulante tudi v Lj. in sicer v Vili Urbana. Jaz sem ta pregled opravila pri njih samo zato, ker so bili lani prvi v Sloveniji, ki so uvedli povsem novo nebolečo metodo. Mene ni čisto nič bolelo ampak res nič, pa sem sicer velik zajec z nizkim pragom bolečine, pa še zelo zavitim črevesjem, zaradi česar je tak pregled menda zelo boleč.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kolonoskopija
3.4.2012 22:48:45   
Pi-kica 1
Moj sin je bil že dvakrat na kolonoskopiji, tak da ti lahko povem iz prve roke. Sam poseg poteka v anesteziji, tako da ni nič posebnega in bolećega. Čiščenje je pa precej bolj neprijetno. Prvi dan, ko je otrok sprejet v bolnišnico, dobi samo tekočo hrano, vse obroke in mora pit Donat. Drugi dan je samo na tekočini, zjutraj dobi odvajalo in se sčisti. Zvečer sledi najbolj neprijeten del, klistir. Za ta del nimam pametnega nasveta, moj se je upiral, zato ga je verjetno precej bolelo. Upam, da boš ti uspela tvojega pripravit, da bo sodeloval, bo manj neprijetno. Zjutraj še en klistir in čakanje, da prideš na vrsto. Sam pregled je hitro gotov, če je vse v redu, greš proti večeru domov. TAko je v Ljubljani, na Pediatrični, kjer so za moje pojme največji strokovnjaki. Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kolonoskopija
4.4.2012 8:24:09   
lily32
S kolonoskopijo pri otroku nimam izkušenj, ti pa lahko povem, da je tudi sicer precej odvisno od človeka do človeka, kako jo prenaša. Meni je bila muka pit tisto toplo tekočino za čiščenje, ker me je kar malo sililo na bruhanje in tudi sama preiskava me je kar precej bolela (na srečo je vsaj to otrokom prihranjeno). Moj brat pa ni imel težav s čiščenjem in preiskavo, saj ga ni nič bolelo. Ga je pa bolel trebuh po preiskavi, ko je črevesje polno zraka in rabi dan ali dva, da ponovno napolni z blatom in izloči zrak.

Urska, hvala za informacijo. A izvajajo pregled le samoplačniško ali tudi na napotnico? Me zanima, ker me letos spet čaka user posted image in če je kakšna manj boleča varianta bi jo rada izkoristila.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kolonoskopija
4.4.2012 9:11:59   
Paštetka
Pikica, kakšno anestezijo dobi? A spi?
Imava sprejem v Pediatrični, pri dr. Orlu sva.
Drugače sem jaz dala tudi kolonoskopijo skozi, tako da postopek poznam pri odraslem, mene bolj skrbi poseg in psihične obremenitve ob in kasneje po posegu.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 4.4.2012 9:16:19 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kolonoskopija
4.4.2012 22:49:33   
Urska09
Lily, jaz sem šla na napotnico.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kolonoskopija
5.4.2012 15:04:20   
Pi-kica 1
Ja, spi. Popolna anastezija. Najprej pomirjevalo, Dormicum, potem anastezija. SE kar hitro po posegu tudi zbudi. Sam poseg ni bil problem pri nas, klistir pa, odkrito povedano. Star je bil pet let. Je pa hitro pozabil.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kolonoskopija
19.4.2012 10:01:46   
Paštetka
Pi-kica, še nekaj vprašanj bi imela, prosim:

- ali si bila oz. je lahko mamica zraven, ko mu dajo anestezijo in pri posegu?
- kako je tisti prvi dan, zvečer, ponoči v času čiščenja? Ali si bila skoz zraven v času čiščenja, kako je ponoči?

Star je ravno 6 let in ne morem biti zraven ponoči. Od kdaj do kdaj si čez dan lahko pri otroku zraven?


Hvalauser posted image


(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kolonoskopija
8.5.2012 13:25:38   
Paštetka
da opišem, kako je bilo pri nas, mogoče še komu pride prav.

en dan pred sprejejetjem v bolnišnico ima doma bolj tekočo, kašasto hrano (pudinge, jogurte, gres, polento, sladoled, kompot...) pije lahko soke, čaj, vodo, Donat...

na dan sprejema ne rabi biti tešč (kot so nama rekli), ampka ima lahko tekoči zajtrk. 1. dan sprejema je jedel samo bistre juhe (goveja, kurja) in vodo od kompota, sok, čaj, DONAT user posted image .
ker je tako majhnim otrokom nemogoče dati 1,5 litra donata, sploh, ker ne prenašajo okusa in mehurčkov, sem mu jaz Donat mešala s čajem, ki sem ga kupila v pediatrični na avtomat. zelo lepo diši in je lepo sladek.
ker ne smejo nič jesti, sem s sabo vzela lizike, ki jih je lahko lizal, da lakota ni bila prehuda. vendar jih ne sme gristi, topiti se morajo. Zvečer je dobil klizmo.
Lepo je, da otroku razložimo kako poteka klizma, da jih pripravimo. Ker stiskajo ta zadnjo skupaj je poseg boleč, zato sem mojemu govorila, da naj globoko diha na usta, ker se ob tem sprosti.
Nastavijo mu infuzijo, ki teče dopoldne prvi dan, ponoči in dopoldne drugi dan.
Prvi dan izpolnite z otrokom tudi želje za kosilo, malico in večerjo, ki jih bo dobil na drugi dan oz. po posegu. to se mi je zdelo zelo lepo, da si lahko izberejo, kaj želijo jesti.

Čiščenje ni bilo hudo, je pa fajn, da vzameš več gat, pižam s sabo, ker jim hitro kaj uide. najboljše je pa itak, da si tam sprosiš pižamice in potem ne rabi gat, pa še hitreje je rita prosta user posted image

Mamice lahko spijo pri otrocih tudi po dopolnjenem 6. letu. doplačilo za spanje je 5 celih nekaj evrov. lahko imajo tudi obroke. za en dan znese nekje 15 evrov.

Na drugi dan je zjutraj klizma še enkrat, otrok je na tešč. Poseg skupaj z gastroskopijo je trajal cca 30 minut. z otrokom greš skupaj v prostor, kjer bo poseg, si ogledata lučko s kamero. potem se uleže, pogledajo zobke, če se kateri maje. potem mu vstavijo v usta "plastiko) in takoj vbrizgajo sedativ. Otrok zaspi v roku 3 sekund, z rahlo odprtimi očmi. Do tega trenutka si z otrokom skupaj, potem pa zapustiš prostor. ko je preiskava gotova, greš skupaj z otrokom nazaj na oddelek, otroka peljejo na postelji, ker še spi.

Moj se je na oddelku zbudil po treh urah. Bil je omotičen. otroka je potrebno paziti, da ne pade s postlje. nekateri vidijo dvojno, moj ni imel teh problemov, je pa bil še cca. 1 uro "pijan". Ne smejo kakšno uro s postelje. nekateri kričijo, jočejo, ker ne vejo kaj se dogaja, jaz sem mojemu rekla, da je pijan zato, ker je tako dolgo spal user posted image . foro mi je kupil user posted image . No potem še jim malo uide, ker je črevo polno zraka, ampak se morajo lepo "sprdet", da jih pote ne mučijo krči.

in potem pride končno kosilo po želji, malica....user posted image
po šestih urah po posegu gresta domov..

in če nimata sreče kot midva, vam na avtocesti v največjem dežju, treskanju in toči,še raznese gumo in evo dodatnega stresa user posted image user posted image



< Sporočilo je popravil Paštetka -- 8.5.2012 13:28:08 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kolonoskopija
23.8.2022 9:45:23   
jimmiegilbert
in potem pride končno kosilo po želji, malica....
po šestih urah po posegu gresta domov.. phoodle

in če nimata sreče kot midva, vam na avtocesti v največjem dežju, treskanju in toči,še raznese gumo in evo dodatnega stresa


Ker sem prvič mati, moj dojenček doživlja nekatere od zgornjih simptomov, kaj naj storim?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kolonoskopija
29.8.2022 4:49:25   
shara12
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Kako ste otroka pripravile na kolonoskopijo?
Mislim psihično. Star je subway surfers 6 let.
Jaz vedno pred kakršnim koli posegom otroku zadevo razložim do potankosti, tako nikoli nimamo problemov z jokom, ne ob jemanju krvi, ne pri zobozdravniku, nikjer...
Kako mu naj to razložim, povemuser posted image
A res delajo to otrokom v anesteziji? Sem prebrala na eni stari spletni strani. Ni pisalo v kakšni.
A poteka "čiščenje" enako kot pri odraslem?

Hvala

Mislim, da bi morali svojemu otroku zagotoviti, da med endoskopijo, kot je dajanje hrane v usta, bolečine ne bo. Zdravniku lahko rečete, naj vašemu otroku da anestetik, da bo kolonoskopija potekala bolj gladko in vašega otroka ne bo bolelo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kolonoskopija
21.11.2022 9:24:03   
lorde
Ringaraja.netForumiBlogerjiStrokovnjakiDarilni paketiPrehranaFinanceIzleti&PočitniceLepota&ModaFitRingarajaOtroški kotičekE-NOVICE


Nahajate se:Forum > [Otrok] > Otroci > Kolonoskopija

Prva stvar, ki jo morate storiti, shell shockers je zagotoviti, da je vaš otrok zdrav. To pomeni, da morate preveriti njegovo ali njeno težo, višino in krvni tlak. Preverite lahko tudi njihove oči, ušesa in nos za znake okužbe.

(odgovor članu shara12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kolonoskopija
30.5.2023 9:37:07   
andree23

IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

Ja, spi. Popolna anastezija. Najprej pomirjevalo, Dormicum, potem heardle anastezija. SE kar hitro po posegu tudi zbudi. Sam poseg ni bil problem pri nas, klistir pa, odkrito povedano. Star je bil pet let. Je pa hitro pozabil.

Priprava otroka na kolonoskopijo je pomembna, saj lahko pravilna komunikacija in razumevanje postopka otroka pomirita in zmanjšata tesnobo ali strah

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?