|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Komentarji sorodnikov in ostalih
20.3.2006 21:47:43   
MaRe
A imate izkušnje z vprašanji "pametnih" sorodnikov, sodelavcev, sosedov itd.: Kaj še čakata? Ali nista že vidva na vrsti? A ne znata, kako se "delajo" otroci?... Ne veva več, kaj naj odgovarjava, glede na to, da o tem nihče odkrito ne govori (vsaj v najini okolici ne). Na naju je to hud psihični pritisk, saj se trudiva. Kakšne so vaše izkušnje in ODGOVORI??? NAJ OMENIM, DA SO NOSEČE ALI PA ŽE IMAJO OTROKE SKORAJ VSE MOJE PRIJATELJICE IN ZA POVRH JE NOSEČA ŠE 6 LET MLAJŠA SESTRA, KI JE VSE PRESENETILA.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 6:21:18   
Mala Vita
Ja, vedno se najdejo takšni pametnjakoviči. Žal. In to so ponavadi takšni, ki nikoli niso imeli problemov z "delanjem" otrok. Jaz vem, da nikoli ne bom spraševala tega, ker so takšni meni šli zelooo na živce. Sploh pa so takšne pripombe težke za pare, ki se trudijo na otroku a ne gre in ne gre. Ne se sekirat.

LP

(odgovor članu MaRe)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.3.2006 6:59:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mala Vita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 7:03:35   
Anonimen
mare te popolnoma razumem kako ti je.. veš tut sama nisem človek, ki bi svoje osebne probleme govorila drugim ljudem...pa se tudi emni vsakodnevno dogaja da se kdo najde pa vpraša kaj študirama(stara sem 25 on 26). nazadnje me je  prav zbodlo, ko mi je nekdo reko...ooo tako velika hiša, otroškega glasa pa ni..kar brez besed sem obstala....tudi sama ne sprašujem ljudi tega, ker vsak ima svoje probleme in vem kako je,... večkrat sem pa uporabila izgovor,  da hodim še v šolo ali pa da si morem stanovanje dokonča, skratka prvo štalca potem pa kravca,.....

lp

(odgovor članu Mala Vita)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 7:12:03   
Saša27
Se strinjam z vsemi, ki pravite, da zelo zaboli, ko ti kdo reče, pa zakaj še nimata otrok, pa kaj čakata, mene osebno zelo moti, ker si jih iskreno želim. Stara sem 28, mož pa 29 let, lahko mi verjamete, da se dnevno dogaja, da kdo reče: " ali rabita koga, da vama pokaže kako to gre?" ZELO BOLEČE in moteče, kot da že ne boli dovolj, ko se toliko trudiš, hodiš okoli zdravnikov, na oploditve, ki ne ratajo,...
Najbolj me pa moti, ko ti kdo reče v obraz, da se mu smiliš, tega pa enostavno ne prenesem, ko pa obrneš hrbet, pa ogovarjajo in iščejo vsakršne nesmiselne odgovore in teorije, zakaj nama ne rata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 8:18:15   
bskrle
Ljudem ni nikoli prav. Jaz bi vsaj ožjim povedala, kako je.
Otalim pa lahko kaj zabusita, tudi nesramnega.

(Sicer pa imajo ljudje pozitvne komentarje le na prvega otroka, nekateri že pri drugem začenejo godrnjati in modrovati, kaj pa šele, če nosiš tretjega  ali šestega...)

(odgovor članu MaRe)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 8:38:33   
Anonimen
Takim bi jaz vrat zavila. Meni je enkrat en kolega reku: če se ne prime pridi k meni, pa ti bom pomagal. Haaaaaalo?????? Izjava da bruhaš. 

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 9:39:14   
Saša27
Saj to mene najbolj jezi, ko so vedno najbolj pametni tisti, ki nimajo pojma kaj prestajamo mi, ki se trudimo na vse možne načine.
Midva imava v ožji družini dve osebi, ki si dejansko delata norec iz naju in najinega problema, govorita takšne besede za naju, ki so jih včasih izgovarjali za živali, ki niso ratale breje (mislim da me razumete kaj), so pregrobe besede, da bi jih napisala in to je tisto ki resnično boliuser posted image , ko čuješ take krute besede od sorodnikov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 9:50:47   
Anonimen
js bi na take utujajoče komentarje odgovorila. vi si pa dost upate goflo otrešat glede na to da se ve kolk je problemov z neplodnostjo v današnejm času. a ste že kdaj pšomislil da se midva trudva met otroka pa ga ne morva met?
tak odgovor bi vsakmu gobec zapru!
in tut res ne razumem tistih k se trudjo in ne rata zakaj jih je tega sram? js bi vsakmu k bi me gnavu to v ksiht vrgla in bi najbl zalegl. bl k to da skrivaš in se pretvarjaš insamo boli te še bl. ne bi sicer razglašala naokol brez potrebe če bi pa en izrecno hotu vedt bi mu pa povedala a ne?
tut sama sva se za 1. kr namatrala tko da vem kako je, sam k sreč nama ni še ni noben utrujov več al mn.

(odgovor članu MaRe)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 10:00:21   
babylove
Sama imam prijateljico (30) in se poskušam izogniti vprašanjem, kdaj misli imeti otroke. Nekako pogovor zmeraj (obe) obrneva v to smer, da si jih želi in ne kdaj jih bo imela.
Je pa bila 1x zelo simpatična, ko jo je nekdo opomnil, da bi že bil čas za to. In je prijazno in z nasmeškom odvrnila, da za1x še ne, ampak ko bo velika, bo pa imela polno otrok user posted image .

(odgovor članu MaRe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 10:06:45   
hati
O kako poznana situacija. No jaz sem se že privadila vseh teh neumnih vprašanj. Vedno imam nek odgovor pripravljen, sedaj je to pač služba, ki je samo začasna. Je pa malce utrujajoče odgovarjat enim in istim osebkom na njihove neumne pripombe. Eni so pač malce omejeni in nimajo kaj drugega vprašat, kot kdaj bomo imeli otroke. Imava ene kolege, ki striktno vsakič vprašajo če še ni nič, pa kaj čakava. Najbolj me pa razpuser posted image  ko mi uni postavi nek rok...se mal zareži pa reče itak tebe drugo leto za silvestrovo ne bo k boš v porodnišnici.... ej meni prtisk naraste na 300. No zdej so se oni tudi poročili in je že slabo leto mimo in najverjetneje se jim dogaja podobna zgodba, ampak tip me še kar najeda. In prav vesela sem bla v soboto, ko je naznanu da kupujejo nov avto in mu je moj dragi zabrusu, de zdej pa nej kupi karavana, ker bo čas de si kakega otroka omisli, pa da neha naju najedat.

Seveda potem so tukaj še popolni sorodniki, ki jim vse uspe točno takrat ko želijo in me spet z nekimi butastimi pogledi pogledujejo in stikajo glave skupaj in opravljajo. Vem kako je, ker smo že imeli primer neplodnosti v sorodstvu. Vam povem, da so te babe tej punci prov prvoščle de ne more imet otrok. V stilu, glej kaka graščina, zdej pa ne morta mulcev imet. Meni je takrat tko zavrelo, da sem jim kar rekla, da nej jezike raje za zobmi držijo, ker enkrat se vsa žlehnoba poplača. ( aja govorim pa o moževih sestričnah). Torej takih zgodbic se nabere še in še. Edino kar ti rečem je, da ostani hladna...poglej nadlegovalce direkt v oči...in resno izusti.... v najinih pravilih pa nikjer ne piše da morava imeti otroke.... a vam se zdi da je to nujno.... potem boš dobila še bolj zgrožene poglede, tvoji nadlegovalci pa novo snov za opravljanje.
Ko jih naslednjič vidiš pristopi in reci...Ja ja, je že bolj da te ljudje opravljajo, kot pa da te ne...tako vsaj veš da so te opazili...se zasmej in odidi... No tko sem si jaz pri enih mir nardila. user posted image  user posted image

(odgovor članu MaRe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 10:08:28   
lelaval
Jaz teh težav k sreči nimam (imam 3  otroke), pač pa poznam par, ki je na istem.
Najbolje, da če ti kdo še da takšno pripombo rečeš: *Zelo rada bi jih imela vsaj 5, in se že leta trudiva, pa žal brez uspeha. Pa naj se ti sedaj prav nič ne smiliva  (pa tudi opravičevat se ne rabiš) - preden kaj izrečeš, je bolje premislit.* Potem se pa samo stran obrni in odidi. Že  res, da boš s tem povedala za svoje težave, a bojo res raje premislili, kadar kaj izjavijo.  Verjemi, da deluje. user posted image
Ko bo pa za vaju prišel ča, bosta tudi vidva ponosna starša. user posted image


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 10:10:45   
hati
lelaval, ja to bi bila najlažja rešitev. Ampak nekako nočemo ali pa težko povemo, da imamo težave. Sploh pa takim butljom. Poveš pač tistmu, ki se ti zdi vreden zaupanja. Fora je v tem, da je skrajni čas, da se ljudje začnejo brigati zase in pustijo druge na miru.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 11:41:22   
Saša27
Pri nama že najbrž vsi vedo, da je nekaj narobe, ker po 7 letih zakona nimava otrok, jih pa zelo muči to, da ne vedo kaj je narobe, zakaj ne morem zanositi, ker tega ravno ne razlagam.

O ko bi res ljudje začeli skrbeti za svoje probleme in jih reševati, pa smo vedno v središču obrekovanja ravno midva, bom enkrat popuser posted image  in jim vsim povedala, da naj nehajo reševati moje probleme.
Sem že slišala 100 različnih verzij, zakaj nama ne rata, od tega da mož ne more imeti otrok, do tega, da jaz nočem njegovih otrok, da ga nimam dovolj rada, da bi mu rodila otroka, do tega, da sem šla na splav (nikoli), pa da zaradi tega zdaj ne morem zanositi,...., pa kar naj, če jim to daje veselje, moj mož in jaz veva zakaj.

(odgovor članu hati)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 11:59:45   
kapica
Pri nama so tudi taksni problemi. Nisva nikomur se povedala, da imava tezave, tudi starsem ne, pa se mi ne zdi najbolj prav. Moz pravi da raje obdrziva zase, meni bi pa prav prislo da bi se kdaj z mojo mamo o tem pogovarjala.
Kar se drugih tice pa me taksna vprasanja prav zarezejo, pa ne vem zakaj, saj ne mislijo nic grdega s tem. Pa vedno recem, eh, saj je se cas, treba je malo uzivat. A pocutim se pa tako prizadeto zraven, pa v tem trenutku ko me nekdo vprasa, mi ne pride kaj boljsega na misel. Pa sem ze veckrat hotela kaj nazaj zabit, pa sem si premislila, sploh v sluzbi, pa tudi v familiji nocem, da vejo za to. Pa ne da se sramujem, ampak se mi zdi da bi se ze nasel kdo ko mi to nesreco privosci in prav zato ne bi rada se medu zraven polivala.


_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 12:18:36   
Anonimen
Hvala za to temo..... Isti problemi... Meni gre pa najbolj na živce, ker
ljudje izrabijo vsako priložnost za to, da omenijo otroke. Naprimer čestitke ob Novem
letu: bla bla bla pa da bi kmalu postali družina, zaenkrat sta dva, ko pridejo otroci boste
pa družina....... Pa čestitke ob rojstem dnevu: bla bla bla pa čim prej kakšnega otročka.

Jaz sem že tako elergična na te besede, da ko mi naslednji kaj reče bom pop......
To je že kar pravilo, ko se poročiš, takoj otroci, drugač si pa čist čuden. Nobeden pa ne
pomisli, da je mogoče kaj narobe!!!!!!!!! Eni ljudje so res ČUDAKIIIIIIII

lp

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 12:35:58   
Saša27
Ko sva se midva poročila, so začele po podjetju krožiti govorice, da sem noseča (delava v istem podjetju), možu so sodelovci že čestitali, da bomo postali družina, njemu pa je bilo resnično, resnično hudo (je zelo čustven).
Ljudje imajo predstavo, da če se par poroči, je samo zaradi tega, da ima naraščaj na poti, ne pa zaradi ljubezni.
Midva sva vedela, da ne moreva imeti otroke po naravni poti (problem je pri meni) že pred poroko, pa se je moj vseeno poročil z mano, zdaj mu pa njegovi starši pravijo, naj se loči od mene, če hoče kdaj imeti otroke. Res kruto, vendar vem, da ima mene mož resnično rad in da tega nebi nikdar storil, zatorej me vse to vleče naprej v nove boje za user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 12:40:42   
Anonimen
Ja ja, vse to mi je zellllllllooooooo znano. Se mi je zgodilo, da so me na enem abrahamu sorodniki na stra na raport potegnili, češ kdaj pa bosta vidva kaj naročla, pa sem jim zabila, da pač še ne načrtujeva otrok, ker jih pač ne bova imela, pa se je en skor na juhi zadrgno.
Pa teta me je na stričevem pogrebu premerla od nog do glave in komentirala "A te pa ti nisi noseča? Kaj pa sta se tak na hitro in na tiho ženla?" Pa sem jo vprašala, če misli, da je pogoj za poroko nosečnost, pa da se nisva poročila na tiho, ampak v krogu ljud, ki so nama blizu, ona pač ni med njimi. Pa se je na peti obrnila in tak užaljeno faco nardila, da je blo joj.

Kaj naj ti svetujem, enostavno moraš otrdeti, ker se mi ne zdi pametno vsakomur razlagati o teh težavah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 12:56:01   
Saša27
Vidim, da imamo po večini enake probleme, pa vendar se razlikujejo.
Vse skupaj pa nas je utrdilo, 50% želja po otroku, naslednjih 50% pa boj z sorodniki in ostalimi.
Jaz pravim, če je ljubezen, pol se vse potrpi.
Pa še nekaj, jaz sem povedala za svoje težave samo mami in sestri, vse ostalo kar se govori okrog naju je plod pokvarjene user posted image  domišljije in človeške zlobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 13:15:24   
andrejka82
Ziviva skupaj, sva na svojem, porocena ze leto in pol, skupaj 4 leta....... ja na to se naslanja vsak , ki naju pozna le z izjemo mojih starsev. Ki poznajo najine zelje. Vsak dan se najde kdo, ki pametno povprasuje iz zbada, "ja, kaj se vidva cakata, vsi ze imamo, vidva pa se kar ne, bodo ja otroci imeli stare starse". Mislim za kozlat. Sicer ne pokazeva, da naju to zalosti, vendar se kako zbode. 

(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 14:47:49   
siskamiska
Živjo punce,
po dolgem času še jst.
Jst rečem vsem da mora za vsako stvar v življenju pridt pravi trenutek, sj u bistvu je to res - naš bo takrat ko nam bo rataluser posted image user posted image user posted image  a ne?!
Prjatlcam k majo pa otroke pa rečem da bom počakala da one nehajo rojwvat, pa da bom pol "poverbala" vse stvari od njih in da je to nov način šparanja.
Sj vsi vejo kolk so drage stvari za našeuser posted image .

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 15:26:28   
Anonimen
Kot bi slišala svojo zgodbo, škoda je le, da naju ne razumejo, da bo tud za user posted image  še čas, čeprav delava na tem, sicer ne tako zagnano, ker sva še mlada in si pač oba misliva, če bo, pa bo.Držimo skupaj in vsem zaprimo gobce, pa bomo vsi srečni...
Nati

(odgovor članu siskamiska)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 21:34:23   
Ulaa
Ja zal je res tako, da imajo ljudje neprimerne komentarje. Sama imam ze enega otroka, v drugo pa ne  gre. In, da ne boste mislile, da mi je kaj lazje. Neprestana vprasanja, kdaj bomo imeli pa se enga, pa zakaj ga se nimamo, pa kako ni fino imeti tako velike razlike v letih, pa ce se ne zastopiva s partnerjem... Bi vsem vrat zavila!!!
Vendar imam sedaj za vse isti odgovor: Baje si otroci izberejo starse sami, in ko si bo naju se kaksen izbral, bo dobrodosel. 

(odgovor članu MaRe)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 23:05:09   
MaRe
morrak- morda imaš prav.
anonimen- tudi midva imava veliko hišo, brez otroškega smeha(zaenkrat)
bskrle- saj bi midva tudi povedala staršem, pa ne veva kako?
Lara- tvoj odgovor je malce grob.(pa ne zamerit)

Hvala vsem za komentarje in spodbudne besede. Vendar vse morate vedeti, da  sva midva dala skoz HSG in spermiogram, eni baje hodite že na umetno oploditev, midva pa ne veva kaj naju čaka. Predvidevava, da bova šla še na Lpsc in Hysc, ampak to po 11.05.2006. Po trditvah kolegic, ki so na tem forumu in so to že dale skoz, bom na bolniškem 14 dni in to se ne da skriti. Kaj povedati v tem primeru staršem in kaj "ostalim"(sorodniki, sodelavci, prijatelji, ipd.)???????

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Komentarji sorodnikov in ostalih
21.3.2006 23:13:45   
MaRe
Prepričana sem bila, da si ti v boljšem položaju kot mi, ki še nimamo nobenega otroka. Prepričana sva bila, da če rodiš enega je potem vse lažje in si siguren, da jih lahko imaš več. Očitno ni tako. Hvala, da si nama to zaupala. Midva pa upava, da ti bo ratalo tudi v drugouser posted image .
Očitno tisti, ki postavljajo butasta vprašanja v prvo, očitno postavljajo butasta ali še bolj butasta v drugo.

(odgovor članu Ulaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?