|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kontrola pri moteni toleranci glukoze
22.8.2008 9:12:23   
Mesečnica
V 33. tednu nosečnosti so mi odkrili moteno toleranco glukoze. Ko sem po pošti dobila izvid, je v njem napisano le, da imam kontrolo čez 4 tedne (določili so mi datum in uro). Zanima me, kako ta kontrola izgleda. Ali ponovijo presejalni test ali pa je kontrola drugačna?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kontrola pri moteni toleranci glukoze
22.8.2008 9:45:53   
temboli1
Pozdravček,


meni so jo odkrili dosti prej kot tebi, tako da sem bila zelo velikokrat tam. Prišla sem zgodaj zjutraj, so mi enkrat vzeli kri, potem sem pa čakala na rezultate in na zdravnico. No to je pa trajalo tudi do tri ure.
Mi ni bilo čisto nič fajn tam sedet, bilo nas je ogromno, ne samo nosečnic. Aja vedno sem morala prinest tudi urin.
En teden preden sem rodila, sem imela zadnji pregled, je zdravnica rekla, da me ne bo več matrala in mi ni treba več kontrole, ker sem se držala diete. Sicer sem imela sladkor takrat čisto rahlo povišan. Drugače sem pa že sama pri sebi rekla, da če me še enkrat naročijo, ne bom več šla, ker mi je blo tok naporno tam, pa vročina, čakanje, milijon ljudi. No in kaj se zgodi, teden dni kasneje sem rodila, mesec pred rokom.

V glavnem vzeli ti bojo kri in vodo in čas. Ampak se da preživet.

Lp

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kontrola pri moteni toleranci glukoze
22.8.2008 10:01:57   
Mesečnica
Pa moraš priti na tešče? Sestra mi je zadnjič rekla, da mi bodo napisali na izvid, ali naj pridem na tešče ali 90 minut po jedi, če me bodo naročili na kontrolo, pa zdaj ni nič napisano user posted image

< Sporočilo je popravil Mesečnica -- 22.8.2008 10:03:19 >

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kontrola pri moteni toleranci glukoze
22.8.2008 10:42:41   
temboli1
Jaz sem vedno zajtrk pojedla, kontrola je ca. 90 minut po zajtrku.

Lahko pa da je pri tebi kaj drugače, rajši pokliči in vprašaj.

Lp

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kontrola pri moteni toleranci glukoze
28.8.2008 20:28:05   
Naja30
Meni so na kontroli samo kri vzeli. Res pa je, da sem imela takrat, ko so odkrili diabetes, tudi predavanje o zdravi prehrani.

(odgovor članu temboli1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kontrola pri moteni toleranci glukoze
29.8.2008 7:42:12   
lana17
Po pozitivnem 50 g testu, so me poslali na polikliniko, tam sem morala naredit še 100g test, ker je bil pozitiven sem morala it na predavanje o uravnteženi prehrani. Naslednjič sem morala priti 90 po zajtrku, da so mi vzeli kri in dobila sem epruvetko za urin. Potem sem šla še k zdravnici, ki mi je dala aparat za merjenje sladkorja. Edukacijo z auporabo tega aparata pa sem imela šele čez teden dni, ko sem bila spet naročena. Mislim, da te naročajo glede na to kako ti uspeva uravnavati nivo sladkorja. Jaz sem bila naročena približno na en mesec.

_____________________________

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?