Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark I ne samo to - kad se već hvalim nek se hvalim krajnje bahato! Sutra mi starije dete ima prvi javni nastup. U obližnjem konservatoriju, nije baš marakana ali oke, u veliku učionicu može da se sabije nekih 40-50-tak ljudi. Upisali ga ove godine na gitaru, krenuo tek u septembru a već skida Jimija Hendrixa Bila moja najdraža u jednom trenutku gotovo posrnula, nevješta muzičkog jezika (noti i tonova), ne znajući da li je njezino tutorstvo (kad ja nisam u prilici) na kućnim vježbama efektno ili ne, riješim da dobijem direktan odgovor od sinovog učitelja i na taj način razbijem svaku sumnju o djetetovoj vještini na popularnom muzičkom instrumentu: "Voljeli bi samo da znamo, kako mu zapravo ide?". Kaže učitelj: "Daleč najboljši je, tu ni nobene dileme!". Pitam moju najdražu, "jesi mirna sad?". "Samo opušteno" i poljubim je... Nadam se A onomad pritom i doda:"Bomo ga kar dali na prvi nastop, da ga čim prej pripravimo za večje podvige!". A ja ono k`o fol iskuliram, a zapravo okrenuo bi se, izašao napolje i ladno zapalio cigaru sa velikim kezom na licu samo što, eto, više ne pušim... Pitaćemo ga kasnije dali je spreman, a dijete se, naravno, odma složilo... Mnogo lijep instrument ova gitara... Nemogadoh da odolim, pa sam i sebi kupio jednu Evo popucali mi jastučići prstiju lijeve ruke... Eto, otkrio sam još jednu malu tajnu, dešnjak sam Wow !!! Samo tako.. Cestitam! Krasno je kada svako nadje svoj djir.... i kada je u tome uspesan - jos bolje... A da se ne bi samo ti hvalio.... prosle nedelje je nas podmladak razveselio svoje stare roditelje sa dva zlata... jedno u vidu medalje, a drugo u vidu plakete Sada znam (a znas i ti) kako je nastao kvasac! A tvoji prsti... jel to neko podsvesno takmicenje sa sinom ili inat coveka u godinama koji bi da s eprodaje kao mlad decko ...
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 26.10.2011 8:33:18 >