|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvna skupina?
29.6.2005 8:34:31   
Nomika
Dobro jutro!

Ali morda katera ve kaj svetovati glede enake krvne skupine partnerjev?

Neka sestra v KC mi je slučajno povedala, da če imata partnerja enako skupino O+ ali 0- je potrebno neko zdravljenje oz. zdravila pred zanositvijo, da se ta faktor uravna.

Ali je katera že slišala kaj o tema ali pa je bila v podobni situaciji?


Hvala in lep, ne prevroč dan vsem!

Nomika :kava:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Krvna skupina?
29.6.2005 8:38:14   
Anonimen
:ups::ups::ups:Če imata oba enako krvno skupino pa RH faktor:al sta oba- ali oba+ sploh ni problema.
Če bi tvoj dragi bil RH+ ti pa RH- pol je pa malo komplicirano in je potrebna dodatna skrb zate in otročka z strani zdravnika.

(odgovor članu Nomika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Krvna skupina?
29.6.2005 8:57:34   
rija
Če je ista, ni problema. Če sta pola različna, ti naredijo Cooperjev test na začetku nosečnosti, ugotovijo, ali imaš prisotna protitelesa, in potem v 28 tednu nosečnosti dobiš rhogam injekcijo. Pa mislim, da še eno po porodu. Če je test negativen, ni posebnih problemov. Če pa je pozitiven, ti pa nebi vedela povedai...

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Krvna skupina?
29.6.2005 9:55:16   
Napolitanka
Ja le pojdi do svoje G in ji to povej, moja znanka je zaradi takih težav že 2x spontano splavila..

Želim vse najnaj..

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Krvna skupina?
29.6.2005 10:05:51   
Anonimen
Kolikor vem, ni problem v krvni skupini, temveč v različnem Rh faktorju. Tega pa itak vsaki nosečnici določijo in če ni pravi, dobi ene tablete.

(odgovor članu Nomika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Krvna skupina?
29.6.2005 10:14:03   
Anonimen
Res je samo RH faktor je lahko problem.

(odgovor članu Nomika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Krvna skupina?
29.6.2005 11:10:00   
piščanc
midva imava različa rh faktorja, pa je blo vse OK

jaz imam 0-, moj pa B+. Če ima ženska rh-, potem naredijo coombsov test, ker, če kri s krvno skupino rh+ pride v rh-, potem telo sproži antireakcijo in otroček z rh+ postane tujek, ki ga telo zavrne, ampak to šele pri drugi nosečnosti.

moja dva :duda: sta eden 0+, drugi B-, pa je blo vse OK

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Krvna skupina?
29.6.2005 11:11:50   
Anonimen
Jaz pa zase niti ne vem, katero krvno skupino imam.:ups::zmeden::ups:

(odgovor članu Nomika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Krvna skupina?
29.6.2005 16:54:49   
girly
kok je rekla že piščanc. pomemben je samo rh faktor, in sicer, če ima ženska rh negativen, partner pa je rh +. naredijo combatov test, če je pozitiven, dobiš injekcijo gamaglobulina (znižuje število protiteles), ki zmanjša možnost zavrnitve zarodka. če je negativen, potem dobiš injkcijo šele po porodu. običajno prve nosečnosti ne povzročajo težav, razen v primeru, da je imela ženska že kakšen splav (spontani ali umetni) in po njem ni dobila injekcije.

naj te ne skrbi, bojo že g vse uredili, ko bo treba!

aja, krvno skupino ti pa določijo itak med nosečnostjo!

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Krvna skupina?
29.6.2005 17:13:34   
anajmad
Jst imam krvno skupino Rh A neg.Prvič mi je bilo zelo hudo,ker je baje moje telo zavračalo plod in sem že zelo zgodaj dobila injekcije dve roghama,mislim da že tam v 23.tednu in še potem eno,ko sem rodila.
Drugič sem pa dobila komaj, to injekcijo po porodu,ker so zagrozili iz Lj,drgač mi v Izoli sploh ne bi dali.Sta bila pa oba moja otročka Rh pozitivna,ker ima tudi moj mož Rh pozitivno krvno skupino.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Krvna skupina?
30.6.2005 7:24:08   
Nomika
Dobro jutro!

Hvala vsem za odgovore, sem se že pomirila.

Saj veste kako je to, dopusti in preden prideš na vrsto pri G, sedaj pa je ravno pravi čas za :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Lep dan vsm!

:rozica:

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Krvna skupina?
30.10.2008 20:35:24   
kati43
Pozdravljena Nomika, tudi jaz imama Rh negativen mož pa rh pozitiven, pri prvi nosečnosti je bilo vse ok, pač ginekologinja ti mora narediti na prvem pregledu ICT test ( katero krvno skupino imaš, ali je rh+ ali rh- in ali imaš prisotna proti telesa v krvi), v 28 tednu ti mora ponoviti test in dobiti moraš cepivo rogham. Po porodu morajo otroku pregledati ter obvezno določiti rh faktor, v primeru da je otrokov rh+, moraš biti ponovno ceplejna v roku 72 ur - ponovno dobiš cepivo rogham, v nasprotnem primeru če je otrokov rh- nisi ceplejna.
V primru da je otrok Rh+ in se odločiš za drugega otroka, tukaj pa bodi previdna in od ginekologinje obvezno zahtevaj da ti ponovno naredi ICT test (nekateri genikologi vzamejo ICT izvid iz prve nosečnosti), možnost obstaja, da so v krvi prisotna poz. protitelesa.
Drugače pa ta pregled poteka kot v 1 nosečnosti in si cepljena v 28. tednu če vse poteka normalno, in tudi v primeru, da pride do spontanega splava, te morajo OBVEZNO CEPITI - ZAHTEVAJ.

Vse to ti pišem, ker se je meni v drugi nosečnosti, ko mi je ginekologinja naredila ICT test v 28. tednu in so bila prisotna pozitivna protitelesa in kasneje sem še dobila Rogham ter mi ob enem zagotovila da je vse ok, šla sem v LJ v KC - pataloška nosečnost. Pri pregledu izvidov v LJ je zdravnica pogrešala izvid, ki bi mi ga morala ginekologinja narediti na začetku druge nosečnosti, takrat je nastala panika, da je lahko otrok prizadet, da mu je moja kri uničevala dojenčkovo in tako se niso dobro razvili možgani ter da lahko pride do okvare srčka. Takoj so mi naredili genski test iz moje krvi, kjer so testirali katero krvno skupino in rh faktor ima dojenček, izvid je bil Rh+, tako da je zdravnico zaskrbelo, ampak zelo natančni ultrazvoki ki mi jih je izvajala tedensko do konca nosečnosti, tako kot tudi tedenski pregledi CTG srčka so bili ok, preden sem šla rodit ( rodila sem v 38.tednu) so mi ponovno naredili genski test in bilo je vse ok.
Bodi pozorna in zahtevaj od ginekologinje da ti v vsaki nosečnosti 2x naredi ICT test, ker ti to pripada.

Želim ti lepo nosečnost brez kakršnih koli zapletov

(odgovor članu Nomika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?