|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LJ porodnišnica
4.7.2007 23:05:25   
mpotocn
Ker prejšnjič nisem rodila v LJ, me zanima par stvari...
Ali je možna kakšna pomoč pri dvojčkih oz. vem, da pri enem otroku ni možno prosit, če otrok ne spi, da ti ga npr. za kakšne par ur odpeljejo, da si lahko malo odpočiješ oz. če imaš premalo mleka, da dajo dodatek. To gotovo velja za tiste bolj zgodaj rojene, kaj pa za tiste ob roku(ne glede na način poroda)?

Kako je z možnostjo 'aktivnega poroda? Koleko si lahko sploh mobilen-glede na vse stvari, ki jih kontrolirajo. Ali je vsaj postelja lahko tolk privzdignjena, da si lahko v polsedečemm položaju, čeprav si priklopljen na CTG?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 8:06:07   
emaa
Za posteljo so mene vprašali kako jo želim imeti med porodom. Dodatek sem za dvojčke dobila brez problema, saj sta se pri dojenju preveč zmatrala, vsekakor ni bilo problema. Če boš imela naravni porod ti ju ne bodo odpeljali, na oddelkih, ki so po vaginalnem porodu, ni stacije, in so otroci skoz pri tebi. Meni so sestre pomagale. Če imaš pa CR, ti pa ponudijo, da jih čez noč odpeljejo tudi potem, ko naj bi bili že pri tebi, ali da ti enega odpeljejo.
Če imaš še kakšno vprašanje ga kar postavi, sem bila na oddelku po CR in na navadnem, ker sem bila toliko časa v porodnišnici.

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 9:37:17   
masna
emamair, mam tudi jaz par vprašanj glede porodna dvojčkov.. Ali so ti sestre pomagale pri pristavljanju, dojenju? Tudi ponoči? A si imela svojo sobo na navadnem oddelku?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 10:16:53   
guppy
mpotocn, ravno zadnjič sem pisala Pušenjaku glede "aktivnega poroda". Morda ti odgovor pride prav:

odkar imamo novejše aparate CTG s tipali, ki so z aparatom povezane brezžično, je tudi gibanje porodnice pri dvojčkih omogočeno. Zato menim, da razen izjemoma ni posebnih omejitev pri gibanju in izbiri položaja.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 10:23:40   
masna
guppy, pa imajo te CTG-je v vseh porodnih sobah? Jaz malo dvomim, ko sem bla 2x v porodnišnici so me na nek prastar CTG  dali...

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 12:14:47   
mpotocn
jA, TOLE Z BREZŽIČNIM ctg-JEM IN GIBANJEM BI BLO PRAV FAJN (uPSSS), čeprav gotovo ni zmeraj na voljo.

Ja, men se napoveduje zaenkrat naravni porod, prvi je v glavični, drugi pa prečno, sem v 33. tednu, eden pa je že velik za polnih 35, torej bo kar konkratno se treba potrudit za rojstvo.
Skrbi me glede pomoči po porodu glede na izkušnje od prvič, ko ni blo mleka, tamala je jokala zelo veliko in sem bla res hvaležna sestram, ko so jo vsaj za nekaj ur odpeljale, da sem lahko zaspala. Tukaj pa bosta 2 in če tega ne bo. Ja, sej vem, sam pesimizem zganjam. 

A mamice z dvojčki imajo potem sobo normalno z ostalimi mamicami z enojčki?

Kako pa je s prisotnostjo zdravnikov pri porodu? A je normalno zraven, a le prihajajo naokoli in čekirajo situacijo? Izbirat gotovo ne moreš, razen če nisi že prej na oddelku? Jaz niti v LJ ne hodim na preglede, ker sem Gorenjka.

(odgovor članu masna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 14:42:23   
emaa
Babica (če ne ona pa pripravnica, ki je bila tudi super punca) je bila skoz prisotna pri porodu. Kolikor je bila pripravnica sama, je babica hodila noter na 10-15 minut gledat (je bila gužva). Zdravnica je na začetku hodila na 15 minut, potem na 10, pol na 5. Na koncu, ko so me pripravljali za carskega, so bili pa vsi notri. Oz. pri porodu, bood na koncu itak vsi notri: babica (verjetno dve), zdravnik, pediater, pa še cel kup ljudi. Prosili so me naj še ne potiskam kljub potisnim popadkom, odprla sme se do konca. Kolikor vem imajo tudi brezžični CTG, svakinja ga je imela. Moj je bil s kabli, pa ne vem, če za dvojčke imajo brezžičnega, bi verjetno bila priklopljena na dva CTGja.  Sicer mi pa itak ni bilo za hodit okoli, sem med popadki rajši počivala. če bi želela bi verjeto lahko.
Na oddelku, imajo sobe kjer so tri ali dve porodnice. Če imaš dvojčke, pa si v sobi za tri porodnice, potem imaš samo še eno porodnico zraven. V kolikor si v sobi za dve porodnici, si sama. Meni so se ponudile za pomoč pri pristavljanju, ampak ni bilo potrebe, mi je šlo brez pomoči. Tudi ponoči sem klicala, če je bilo potrebno. Dodatek dobiš brez problema, na začetku so mi ga nosile, ker sem bila toliko časa tam, so mi pač povedale kje je. Če bo carski ti bodo enega ali dva otroka odpeljali po potrebi (tvoji), na ostalih oddelkih se to ne bo zgodilo. In zna biti zelo naporno, če ne bosta spala. Kar se zna zgoditi predvsem zjutraj, Luka je ravno zaspal, pa je bila nega, pol je spet zaspal, pa je prišel pediater, doma je najbolj fino.
Na splošno meni ni bilo tako slabo (razen hrane, ki sem jo že med prejšnjimi bivanji zasovražila), zna pa biti zelo hudo, če otroka ne spita. Pol pa komaj čakaš dom, da imaš kaj prave pomoči, da se lahko spočiješ. Vem, ker so Luku začeli dajati AD3 kapljice, nisem nič spala, samo sprehajala sem ga celo noč, tako ga je zvijalo, pri dveh bi se mi odpulilo. Ko sem morala začeti dajati kapljice sama, sem takoj prenehala.
Upam, da vas nisem prestrašila in da se je našla kakšna uporabna informacija vmes.



(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 18:33:51   
siskamiska
Ker sem pred kratkim rodila v Lj dvojčke vam lahko povem še moje izkušnje.

Med porodom je bila postelja v napol sedečem položajo ( rodila sem v mercatorjevi sobi) , CTG je bila navaden z kabli za dvojčke. Med porodom sem ves čas ležala, le na kahlo sem šla čepe kar na postelji.

Na oddelku sem bila najprej v sobi za 2 z mamico ki je imela tudi dvojčke ( obe sva jih imeli na EINT ), ko jih je ona dobila k sebi, so me prestavili v sobo za 3, kjer je bila že notri ena z enim otrokom in ena z dvojčki. Ker je zadnje čase zelo gužva v P, bo malo verjetno da boš sama v sobi oz. da bosta v taveliki sobi samo 2. Razen če boš imela srečo.

Sestre so zelo prijazne ( govorim za oddelek B), dodatek mleku ni problem ( če boš videla da se ti količina mleka manjša prosi za tablete), za pristavljanje ti pomagajo če želiš, skratka brez pripomb, same pohvale.

Kar se pa tiče hrane se pa strinjam z Emamair, je res ogabna, oz. totalno neprilagojena otročnicam. user posted image  To je lahko odlična shujševalna kura user posted image , le da po porodu ni priporočljiva.


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 19:10:57   
guppy
za ta mobilni CTG pojma nimam ali ga imajo povsod, ampak tudi jaz dvomim. Siskamiska je res pred kratkim rodila in če je ona imela kable v Mercatorjevi sobi, potem verjetno niso imeli prenosnega tam.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LJ porodnišnica
5.7.2007 20:57:48   
emaa
Guppy mislim, da za dvojčke sploh prenosnega nimajo, je samo za enega otročka, smo pač posebnost.
Sem bila pa tudi jaz nekaj ur v sobi za tri s še dvema porodnicama, gužva za ****. Ko so vrata odpirali sem morala posteljico odmaknit, da mi kdo ni otorka zraven odnesel. Pol sva bile pa v sobi za tri, dve z dvojčki.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?