|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   LJ porodnišnica
14.11.2007 22:01:43   
rozika12
Živjo mame,
skoraj nič ne pišete o ljubljanski porodnišnici.
Kako je kaj z osebjem? Ena mama je na nosečniškem forumu zelo pohvalila PMB (pa kaj vse dobiš za domov: mrežaste hlačke, blezinice, vložke, mandljevo olje). Kar nisem mogla verjeti.
No, glede PLJ pa ni bilo kaj preveč lepih besed. Bolj skop opis, pa me zanima, ker bom tudi sama spet, po 7-10 letih, rodila v PLJ, če se je v tem času kaj spremenilo? Na bolje seveda. Pa če so res obiski očetov strogo med 15 in 18 uro?
 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LJ porodnišnica
15.11.2007 10:59:26   
kjava
Glede osebja je, kakor naletiš. Za domov dobiš na informacijah paket z nekimi reklamnimi zadevami. Obiski so pa res samo takrat, ko so določeni.

Še en skop opis, sam ne vem kaj naj ti še napišem. A te še kaj konkretno zanima?

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 7:49:48   
rozika12
Oj kjava,
 
saj pravzaprav še sama ne vem, kaj bi rada vse slišala. Najbolj me je to zanimao,če se pri obisku moža zelo držijo ur ali ne.
 
Hvala, če se ti pa zahoče, še kaj napisati bo verjetno še zelo prav prišlo vsem, ki se odpravljamo v LJP.
 
 

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 12:34:31   
Naja30
Jaz ti pa tako povem, da kakor se ti obnašaš, tako so oni do tebe. Veliko sem prebrala o lj porodnišnici, preden sem šla prvič rodit in priznam, da sem bila kar malo prestrašena, da kakšne pa so te ženske, če se tako grdo obnašajo do mladih mamic? Pa sploh ni tako.  Če si ti prijazen in lepo vprašaš oz. prosiš za kaj, ti pomagajo. Res pa je, da se veliko žensk ne obnaša ravno primerno, ker mislijo, da so ne vem kaj naredile, da so tam. Jih je bilo veliko takih okoli mene. In normalno, da so sestre bile neprijazne nazaj.

V glavnem, jaz imam z osebjem dobre izkušnje, od babic v porodni do sester in pediatrov in ginekologov.

Od stvari imaš na razpolago vse, kar rabiš. Najpom. so vložki, teh je vedno dovolj, razen pižame znajo zmanjkat in je mogoče dobro, da imaš kakšno svojo samo za rezervo, če ti res ful premoči. Za pit je dovolj, hrana ok (pač bolnišnična, ne hotelska user posted image ), če kaj rabiš pozvoniš in ponavadi dobiš.

Obiski so kot si rekla od 15-18h in tega se držijo, žal tudi za očete. Mogoče lahko prej pride, ampak ob 18h mora oditi. Tak je pač red. Meni je bilo takrat najbolj hudo. Toliko sva si imela še za povedat, pa za opazovat najino punčko in je prehitro minilo. Je bilo pa zato bolj veselo, ko sva prišli domov.

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 12:41:50   
Joob
Ko sem bila prejsnji teden v ljubljanski porodnisnici (UPN), sem bila ful presenecena...od sester, cistilk, sdoktorjev, babc...vsi ful ful ful prijazni...za domou sem dobila 3 paketke plenick, ker sem po splavu ful krvavela...ful so sestre res pozorne...kar naprej so nas hodile kontolirati, ce smo ok, ce kaj potrebujemo, ce nas zebe...v porodni je pa tok osebja okoli tebe, da men ni bilo nic jasno...ko je ena odsla, je prisla druga, ko je ta odsla, je prisla spet ena tretja...ful me je skrbelo, ker mi je ena izmed teh bac vstavila kateter in dala buscopan...pa me je skrbelo, da ne bo tretja mi vstavila kaj drugega...ampak je pretok info.tok dober...sem rekla eni tretji babci, da mi je prva vbrizgala buscopan, pa da me skrbi, ker jih je toliko, da se ne bo kaj zbrkljalo, pomešalo...pa je rekla, ne ne,  mi smo zato tuki, da skrbimo za vas...zato se kar umirite in sprostite...Tko, da moja izkusnja z lj.porodnisnico je res dobra.

_____________________________

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 16:39:15   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3
hrana ok (pač bolnišnična, ne hotelska user posted image )


Meni je bila pa hrana izredno všeč, samo premajhne porcije user posted image
 
Drugače pa ne drži čisto, da prijaznost "rodi" prijaznost. Vsaj moja prva izkušnja z LJ porodnišnico kaže drugače user posted image  Pa tudi po zadnjem porodu je bila na oddelku katastrofa - na srečo ne zame, ker nisem rabila čisto nobene pomoči, bi pa lahko moja cimra napisala cel tragiroman user posted image  Zasmilila se mi je v dno duše.
 
Ampak bom šla, če bo le možno, tudi tokrat rodit v LJ, ker zaupam strokovnosti osebja v porodnem bloku in sem bila pri zadnjem porodu tudi izredno zadovoljna z njihovim odnosom, res ŠPICA user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 18:35:49   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Drugače pa ne drži čisto, da prijaznost "rodi" prijaznost. Vsaj moja prva izkušnja z LJ porodnišnico kaže drugače [image]


Se strinjam. Ko sem jaz prvič rodila, sem bila, jasno, vsa prestrašena, ker nisem vedela, kako vse skup poteka, nesramna tud slučajno ne, je bila pa babica v porodni in to zelo. user posted image
Ko sem šla drugič, sem bila vsa naspidirana, da bi takoj, ko bi mi katera samo prst pokazala, objasnila, da naj z mano delajo kot s žensko na porodu, ne pa kot z eno navadno smrkljo. No, pa je bila čist drugačna situacija. So bili vsi ful prijazni, babici v porodni sem rekla, da bi z njo pa še velikokrat lahko rodila.

Mislim, da jim moraš pokazat samozavest, ne strahu, ker nekateri te v tem primeru ne tolažijo, ampak zaničujejo.

Na oddelku je bilo pa obakrat brez pripomb user posted image . Je pa res, da nisem imela nobenih problemov ne z dojenjem, ne s čim drugim, tko da sester tud nisem nič kaj veliko rabila.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 18:50:27   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kjava
Mislim, da jim moraš pokazat samozavest, ne strahu, ker nekateri te v tem primeru ne tolažijo, ampak zaničujejo.


A veš, da sem točno tole hotela tudi sama zapisati?
 
Sama sem bila pri prvem porodu vsa prestrašena oz. ponižna in me je babica prav na grd in zaničljiv način nadirala. Pri zadnjem porodu pa sem bila samozavestna in so me vsi obravnavali izredno spoštljivo, še skoraj preveč skrbno user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 19:23:12   
kjava
Bravo za naju user posted image user posted image ! Sva jih naštudirali user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 20:21:22   
rozika12
Ojla punce,
 
NAJLEPŠA HVALA. user posted image user posted image user posted image  Mislim, da ste marsikateri nosečki pripomogle s temi informacijami.
 
Če bi še katera rada delila svoje izkušnje, naj le piše. Tudi jaz se oglasim, ko mine težko pričakovani dogodek.
 
Pa še to, kako je z možnostjo solo bivanja v sobi? Me ni bilo v MŠ user posted image  in ... ja ... zdaj pa imam vprašanja na tone.
 
 

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LJ porodnišnica
16.11.2007 20:47:42   
kjava
To pa ne vem, samo meni bi bilo sami ful dolgčas, ker sta mi oba user posted image  v glavnem spala. Sem pa imela drugič dve zelo nezgovorni cimri in ni blo dost drugač, kot če bi bla sama user posted image .

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LJ porodnišnica
23.11.2007 12:25:48   
volkeci
LEP POZDRAVČEK VSEM NOSEČNICAM....


sem na začetku moje prve nosečnosti(16 teden) in na temo ljubljanske porodnišnice sem tudi jaz slisala že marsikaj.Zato me se posebej veseli, ko slisim, da tudi tam funkcionira cista preprosta logika-tak kaksen bos ti do drugih, taksni bodo ljudje okoli tebe tudi do tebe.

Sicer pa smo nosecnice, ki naj bi zarele od veselja in mislim, da moramo to nase veselje delit z ljudmi, ne glede kaksni so....kajti ko odpremo srce mi, smo deležni tudi mi tega od drugih....
pa dosti veselih dni tudi v porodniscnici z osebjem-hehehe user posted image

papa

user posted image  nina user posted image

_____________________________

***z ljubeznijo in srečo v očeh, vse do dneva, ko bo prijokala mala Eva***

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LJ porodnišnica
25.11.2007 16:17:45   
suzolinka
Hmmm ... tudi jaz se strinjam, da prijaznost vedno ne rodi prijaznosti. Jaz sem imela smolo, da sem prve 2 noči imela eno naveličano sestro. In ker sem prvič postala mamica in ker se je moj user posted image non stop jokal in ker .... sem se zlomila. Takrat pa popoln preobrat. Takrat se je pa začela vrteti okoli mene, rahljala blazine, nalila čaj (tudi ostalim v sobi), odpeljala mi je user posted image , da sem se naspala, itd.

Definitivno bodite odločne in samozavestne! Gre za vas in vaše otročke. In če nimaš rezervne pižame, jo naroči. Dolžni so ti jo prinesti. Pa vso srečo vsem

(odgovor članu volkeci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: LJ porodnišnica
25.11.2007 16:24:14   
Foxina
oj,

jst sem bila prejšnji teden v PLJ...in imam dobro izkušnjo...vsi ful prijazni...tko, da...od mene res samo pohvala

(odgovor članu suzolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: LJ porodnišnica
25.11.2007 18:01:02   
birdy
Z obnašanjem v porodni sem bila zelo zadovoljna. Sicer sem dobila precej strogo babico (Mira Ilič- ful faca) in me je parkrat pošteno okregala. Jaz sem bila sicer najprej prav užaljena, potem sem pa začela malo bolj sodelovat in je bilo mnogo bolje.
Oddelek mi je biv pa podenuser posted image   Mislm, prov sram jih je lohk. Mala je dobila vročino drugi dan. Je prišla ena sestra, ji najprej dala dodatek kao da je lačna in pregreta in potem še Lekadol. Naslednji dan na viziti nio nič rekli, je bla zdravnica po kmečko povedano jebiveter. Mali se je isti večer vročina vrnila. Ista sestra, spet Lekadol in dodatek. Naslednji dan vizita- otrok je lačen, pa kao da jaz nimam mleka, pa da je pregreta, pa da ful joka (mala je pa jokala samo kadar so jo previjal- praktično edini stik ki ga je imela z sestrami). Vročina se hvalabogu ni vrnila. Naslednji dan pride ena sestra, pogleda karton in pravi da še ni imela UZ kolkov (ki ga je imela drugi dan, še zraven sem bila) in mi je malo odpeljala. Ko jo je pripeljala nazaj, je posteljico pustila sredi sobe, mala pa brez hlačk, pleničke, odkrita, sestra mi ni niti rekla, da je moja mala, sem mogla it sama pogledat, da sem vidla revčkouser posted image  Potem so mi na viziti povedali, da mala ni bila pregreta ampak da se ji je možganska opna napela od težkega poroda in da ni nevarno, pa š3e to je moja cimra rekla, da mi nič ne povejo kaj je z otrokom in da me skrbi in da sam še jokam. Praktično jim je rekla, naj  mi povejo kaj se dogajauser posted image  Tisti dan sva šli po zaslugi mlajše (sta bili dve) pediatrinje domov. Me je prav vprašala, če želim it domov in sem rekla da ja, pa da ko se bom umirila bo vse lažje. In je dala tudi iz "otroške" strani zeleno luč. Sem ful hvaležna tej pediatrinji.
Ko sva prišli domov se je dojenje uredilo in Neli se odlično razvija.
Jaz sem bila nad Lj. P ful razočarana, pa sem bila prijazna, pa nič nisem težila, očitno je bila to moja napaka. Al pa sam tako delajo, ker sem tok mlada, mam šele 20 let in so si mislil, da ne rabm nič vedet...
Ko bom naslednjič noseča bom šla tud rodit v Lj., pa ne zarad prijaznosti ampak zarad tega, ker glede na to, da je biv že prvi porod težek in kompliciran, nočem tvegat z kako drugo porodnišnico kjer nimajo toliko izkušenj.
Če pa bi se dalo rodit v Lj. in iti na oddelek kam drugam, pa bi to takoj naredila!!!!!

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: LJ porodnišnica
28.11.2007 8:58:18   
TamaraJ
No, jaz imam še časa... Pa vseeno že intenzivno razmišljam o porodnišnicah. Prvič sem rodila v Postojni in ne morem reči, da sem bila ravno navdušena. Sprejel me je moj ginekolog, ki je ravno končeval nočno in me tudi pregledal. Potem sem šla na klistir, itd. Tam me je sprejela prijazna sestra. Potem porodna, kjer mi je predrl mehur porodničar, ki bi lahko šel že počasi v penzjon. Pa še šiva slabo. Zraven je bila v porodni še sestra, ki mi je, ko sem se dvakrat zadrla (enkrat glavica, drugič ramena-saj veste, kot pri karateistih; več moči daš od sebe tudi s sproščanjem energije, glasovno), rekla, da kaj se derem. Kar počila bi jo babo! Ta ista me je peljala potem do sobe in me vmes še parkrat nadrla (enkrat, ko sem hotela mal vstat-lahko bi mi lepo rekla, in drugič, ko me je peljala po hodniku in sem se s prsti rahlo dotaknila posteljice, kjer je ležalo najlepše bitje pod soncem. Ga boste pol šlatala, se je zadrla. Grrrrrrrrr!!!!!). Potem je ustavila pri shrambi in name (NAME) naložila brisače, vložke, srajce, halje... in sve šle od sobe do sobe in je zlagala z mene dol. Moja soba je bila na koncu hodnika. Kot vreča cementa sem se počutila in mi je žal, da nisem popiz..... Potem sem marsikaj doživela še v šestih dneh, kolikor sem bila tam. Od tega, da je bilo treba vložke šparat (in kaj če krvavim???). Moj mi jih je kupoval in mi jih nosil v porodnišnico. Razen ene sestre, ki mi je ponoči pomagala pravilno pristaviti in mi pokazala, kako kupček poderemo (žal nisem znala, ker sem to doživljala prvič) in še to tretji dan (hvala bogu zanjo), so bile ostale bilj ali manj zoprne in neprijazne. Kot da sem jim tam odveč.

Tole bilj spada pod PP. Pišem pa zato, ker vas prosim še za kakšno porodno zgodbo iz Ljubljane. Glede na to, da živim v Cerknici mi je skoraj vseeno ali grem v Ljubljano ali Postojno. Po avtocesti je Ljubljana le nekaj minut vožnje več. Rada bi doživela lepšo porodno izkušnjo in da bi se do mene obnašali kot do človeka. Spoštljivo. Nisem tečna in tudi takrat nisem bila. Nisem jokala od strahu in nisem komplicirala. Poskušala sem čimbolj sodelovati in bila prijazna do vseh. Imam visok prag bolečine in nisem jokcala, kako me kaj boli. Ampak ne vem, kakšna naj bi bila, da bi se do mene obnašali spoštljivo in prijazno. Saj gre meni moja služba tudi na živce, nemalokrat. Ampak je moje delo, da sem prijazna, kadar imam stik z naročniki. In to je vsakodnevno. To je moje delo. In delo sester je vem da težko in vem kakšne so razmere v Sloveniji. Ampak jaz kot pacient nisem kriva in se me to ne sme tikati. In sploh tega nebi smela občutiti.

Mamice hvala vnaprej še za kakšen info. Rada bi, da nebi bežale rojevat ven v Avstrijo npr., saj imamo v Sloveniji lepe šanse in dovolj strokovnjakov. Le malo bi se morali potruditi. Sama sem kot študentka dolgo delala v domu starejših občanov. In vem, da se da. Ljudje so preklemano tečni ampak moje delo je nositi nasmeh na obrazu in jim polepšati dneve.  

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
28.11.2007 23:22:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: LJ porodnišnica
29.11.2007 0:42:08   
Margareta
V lj porodnišnici sem bila dvakrat, nazadnje oktobra letos in sem bila obakrat ful zadovoljna. Neverjetno, letos so se mi zdeli še bolj prijazni. Nobene nesramnosti, niti osornost ali slabe volje nisem opazila. Edino ena sestra na oddelku se mi je zdela malo freh, pa še za njo sem kasneje pogruntala, da ima samo tak način komunikacije. Bila sem pa na oddelku A.


_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: LJ porodnišnica
29.11.2007 12:37:08   
15.7.
Bila sem na obisku pri kolegici, do pol 7 ni nihče težil, da treba it ven. Prinesli so jim večerjo in zaželeli dober tek, potem pa odšli. Tako da mislim, da ti ni treba skrbeti. Sploh pa mislim, da boš raje brez obiskov, saj se boš hotela spočiti.

_____________________________

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: LJ porodnišnica
29.11.2007 12:56:32   
Naja31
No, pa da še jaz napišem mojo izkušnjo.
Osebje v porodnem bloku je bilo super.
Ampak moja izkušnja poroda je vseeno zelo slaba.
Mali je bil velik, glava je bila 38 cm, sem bila zunaj in znotraj globoko raztrgana. Moje počutje po porodu je bilo še nekja dni zelo slabo. Dojenček je bil zelo nemiren že prvo noč, kar nočne sestre sploh ni zanimalo. Tudi vse ostale noči v porodničnici je cele noči prejokal, jaz sem bila čisto na koncu z energijo, ampak niti enkrat mi niso ponudile, da bi ga vzele za eno noč, da se jaz spočijem. Sama nisem vedela da ta možnost sploh obstaja, sem šele potem izvedela.
Pri dojenju niso nič pomagale. Če sem kdaj poklicala za pomoč, ker nisem znala dojenčka pravilno pristaviti, so prišle, ga prijele za glavo, da se je prisesal in takoj šle. Ni jih nič brigalo, če  je on potem čez 10 sekund spustil bradavico in se ni znal nazaj pristaviti.

V porodnišnici sva bila 8  dni, ker je imel sinko zlatenco. Redke sestre so bile prijazne, večina je bila ošabnih, vse jim je bilo odveč, do mene so se obnašale kot da sem najslabša mama na svetu in popolnoma nesposobna, vedno so mi dajale tak občutek. Prav strah me je bilo kaj vprašati ali prositi za pomoč.  Tudi sama sem bila zelo prestrašena in se nisem najbolje znašla, ampak na osebje se nisem mogla zanesti.  Enkrat sem se prav resno zjokala, ker me je jutranja sestra skoraj nadrla, da ne znam otroku pravilno čistiti popka in da se mu je začel gnojiti. Sem jokala kot dež.

Joj, če bom še v bolj razmišljala o tem, se bom spomnila še kaj slabega, kar sem že pozabila.

No, marca grem še enkrat roditi, kljub slabi izkušnji, bom šla v LJ porodnišnico. Ker zaupam strokovnosti osebja v porodnem bloku, ker so vse potrebne službe v bližini, če gre kaj narobe, ker je za obiske (predvsem mož in sin) bolj praktično, da me obiskujejo v LJ, kot v Postojni, in ker zdaj že obvladam biti mama in se ne bom pustila, da me tam neka sestra spravi v jok. In ker sem optimist in si  mislim, da ne more biti še enkrat tok slabo user posted image .


(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: LJ porodnišnica
30.11.2007 14:07:38   
marelicaa
Pri meni je bilo prvič enako. Čez osebje na A oddelku nimam ene same pripombe. Je pa to oddelek po CR in je ves potek okrevanja popolnoma drugačen.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: LJ porodnišnica
30.11.2007 20:30:36   
Margareta
ja, to zna biti pa res. Menda je osebje na tem oddelku res ena A. 

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: LJ porodnišnica
13.12.2007 8:56:04   
dana
Tudi jaz imam na lj. porodnišnico lepe spomine. Kljub temu, da je bil porod težak (velik in težak otrok, zunaj in znotraj strgana, izgubila sem 0,6 l krvi). Po porodu sem bila na oddelku A, kjer so bile vse sestre prijazne. Brez problema sem dobila dodatek, ker pač nisem imela mleka.

Meni je bilo samo vsakič hudo ko je mogel iti mož domov. Bila sem sama v sobi in mi je bilo na momente dolgčas, po drugi strani je bilo pa fino ker sva imela z malim mir.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: LJ porodnišnica
14.12.2007 17:45:51   
Dolina
No, jaz tud nisem ravno navdušena nad Lj porodnišnico. Grem pa v drugo tudi tja rodit, ker mi je najbližje (prvi porod je bil hiter in ker pravijo, da je drugi še hitrejši, je tako verjetno najbolje). Zanimivo, da vse hočemo tja zaradi strokovnosti osebja, ki pa o obnašanju in podpori očitno niso najboljši.

Mene je že sestra v sprejemni nadrla (ker me je spraševala o prvi periodi, jaz pa ji ob pol treh ponoči odgovorim, da sem jo dobila pri 15ih, ona pa men zadirčno nazaj, če mislim, da se njej ljubi ob pol treh ponoč računat katerega leta je bilo to? Ja, pa bi vprašala katerega leta a ne!). Babica je bil stroga v nulo, moj me tud za hrbet ni smel podpret (pa toliko govorijo v materinski šoli, kako naj možje pomagajo.... bla bla bla). Nadrla me je, zakaj ne potiskam pravilno, da lahko rodim v dveh popadkih, če pa nočem bom pa rojevala 10 popadkov, da o dihanju ne govorim.... No, kljub temu sem vesela, da sem jo imela, ker tudi mene niso prerezali, amo sem bila raztrgana, ampak me niso šivali. user posted image user posted image  Na koncu je še moža nadrla, ker pač ni imel želje prerezat popkovino.
Na oddelku niso bile sestre nič boljše, še porodno težo je babica narobe napisala in potem je kao moja deklica preveč shujšala in so jo tehtali pred in po dojenju. Ko sem poklicala, da noče vlečt, mi jo je dobesedno zarinla v dojko. Groza. In pokazala kako naj jo budim, ker je Zoja mal spala mal pa sesala.

Malo jim štejem v olajšavo, da je bilo vse skupaj v času gripe in so bili obiski prepovedani, pol osebja pa na bolniški, tako da so sestre res delale po 12 ur in bile utrujene...

Vseeno upam, da bo tokrat drugače. In kot ste ene že napisale, treba je samozavest in ne strahu.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?