|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MASTITIS - še enkrat
19.11.2005 13:44:57   
urška
že pred parimi dnevi sem objavila podobno temo. (16. 11.)
u glavnem svetovano mi je bilo, naj si prijateljica, ki ima ta problem da na prsi zelje in mleko bo presahnilo;
no ona to sedaj počne že 3 dni, mleko pa še vedno je. ima tudi antibiotike, ker pa se mora mazati še z eno antibiotično kremo mleko, ki ga črpa ni dobro za otroka. leva dojka jo še vedno boli in še vedno ima bulo. ampak pravi, da je že toliko boljše, da sedaj lahko že roko dvigne, dotaknit se je pa še ne sme.

zanima me, po kolikem času s terapijo "zelje" naj bi mleko presahnilo?

ja pa še to: tablete za "ukinitev" mleka Bromergon, imajo hude stranske učinke: slabost, vrtoglavica, nezmožnost za vožnjo, tako da se za to varianto no odločila.

če iam še katera kakšno idejo, lepo prosiva za pomoč

hvalauser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MASTITIS - še enkrat
19.11.2005 14:34:59   
modrooka
Hojla!

Vedno, ko se spomnim na mastitis, mi je težko. Imela sem ga trikrat, zadnjič sem se potem odločila, da preneham z dojenjem.

Jaz sem na prsa dajala svež peteršilj in mleko sem črpala vedno bolj poredko. Čez kak teden sta dojki prenehali proizvajati mleko. Peteršilj sem menjala večkrat na dan (ko je ovenel), ponoči sem ga dala malo več in zjutraj takoj zamenjala. Meni je pomagalo, me je pa malo srbelo od tega peteršilja.

To je to. Upam, da sem kaj pomagala.

Lep pozdrav in srečno prijateljici.

modrooka user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MASTITIS - še enkrat
19.11.2005 15:11:20   
ma&he
Meni je najbolj pomagal ful,ampak es hudo vroč tuš in vrela voda. Stala sem pod tušem in se tuširala tudi po pol ure in si masirala dojko, še posebej tam kjer je bula. Meni je to res pomagalo. Probaj zgubitnimaš kej, drugače pa pravijo tudi liste oreha da si dajajo na prsa. To pa nisem sprobala tako da ne vem, če deluje.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MASTITIS - še enkrat
19.11.2005 15:56:34   
mammy26
ve bi rade izgubile mleko, jaz pa sem se tako trudila da ga obdržim čim dlje. Tia bo stara 6m, in jo že dober teden dojim samo 3x na dan, saj mi je večino mleka presahnilo ko sem prebolevala pljučnico z zelo visoko vročino. Prav jokala sem ko sem opazila kaj mi je vročina naredila.user posted image

(odgovor članu ma&he)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MASTITIS - še enkrat
19.11.2005 20:52:38   
Anonimen
ok mammy26, mislim, da ne iščejo takih nasvetov.....

(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MASTITIS - še enkrat
21.11.2005 14:22:46   
andrejaz
Prijateljica naj si masira dojko (tam kjer ima bulo) pod toplim tušem in naj si malenkost tudi izčrpa mleko. Nato pa na koncu hladne obkladke.

To je potrebno večkrat ponoviti.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MASTITIS - še enkrat
25.11.2005 17:46:44   
zalamala
če želiš končati z dojenjem, vedno hladne obkladke, stiskat pa čim manj in tudi tekočino omeji na minimum. če pa imaš zatrdline, rdeče madeže, potem pa moraš to spraviti vem. dojenje je idealna rešitev, ker ti otrok najbolje potegne zastoje ven.

žal vem kaj prestajaš, ker sem sama imela ful mleka, moja Zala pa se ni želela dojiti, meni pa je mleko kar teklo. 3 tedne sem črpala in ji dajala po flaški, potem pa sta 2 mastitisa naredila svoje in sem z bromergonom prekinila z dojenjem. vmes so mi delali še punktacijo zatrdline v dojki, ... pa vse kar sem si zelela, je bilo dojenje. žal je moja princeska tako lena, da mora še na flaški biti največji pretok, ker drugače ne bo jedla. ker pa na teži ni pridobivala (po 3 tednih dosegli porodno), je  tudi nismo mogli stradati, da bi potem jedla. še flaško pije po 1 uro z nenehnim prigovarjanjem. taka je naša zgodba.

veliko sreče in bronargon ni bil tako huda varianta.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MASTITIS - še enkrat
26.11.2005 23:11:25   
urška
a mi lahko še enkrat o teh tabletih poveš;
jaz sem namreč pušenjaka vprašala pa je rekle, da imajo stranske učinke slabost in vrtoglavico. potem je pa moja prijateljica klicala drugo prijateljico, ki je farmacevtka in ji je zelo močno odsvetovala to stvar. je je sicer rekla, da ji jih lahko da tudi brez recepta (ker se pač poznata) samo da ji močno odsvetuje, ker so baje ful močni in hudi.

zdej mi pa prosim povej kolk ti je blo res slabo in kolk dolg ti je blo; pa kolk dolg jih moreš jemat. to me pa zanima kar tako, se prijateljica potem ni odločila za to varianto.

hvala...

(odgovor članu zalamala)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?