|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MORALNA DILEMA
29.6.2016 16:37:54   
Anonimen
Živjo punce, prosila bi za vaše mnenje

Sem kar v moralni dilemi... In sicer je tako, da sem pred leti imela resno zvezo ki je trajala več let, uredila sva si skupen domek in več kot leto dni brez uspeha delala na dojenčku.
Imam namreč PCOS, on se ni želel nič testirati. SO sva imela 1-2x na teden (on ni želel več)
S tem partnerjem sva se razšla- ugotovila sem da mi je bil ves čas nezvest.

Sedaj sem že lep čas v novi zvezi, ki je res čudovita. Beseda je seveda nanesla na otroke. Partner ve za prejšnjega partnerja in da imam PCOS in da bo zanositev izziv. Si pa zelo močno želi otrok.
Ko me je vprašal. če sva z bivšim že delala na naraščaju, sem takrat impulzivno rekla da ne. Vsaj po moje tega ne bi mogli tako imenovati, glede na malo količino SO in rahlo nemotiviranega bivšega. Ginekologinja mi je že kmalu,
še pred koncem 1.leta ponujala klomifen vendar sem oklevala, ker sem že malo dvomila v partnerjevo zvestobo. Je pa bil zagret da čimprej zanosim-pomoje zato da bi me priklenil nase.

Dilema je sledeča:
Sem dolžna partnerju povedati da sem z nekom pred njim že delala na naraščaju? jaz mu nisem, predvsem iz razloga ker je precej strogih načel in bi imel o meni napačno mnenje- že ob misli na to se prav zdrzne. Drugače je pa fantastičen do mene in čudovit in ljubeč z otroki.
iz vidika zanositve bi mogoče koristilo da mu povem in grem prej do ginekologinje - čeprav sumim da je bil problem v mali količini SO, bivši je bil tudi strastni kadilec in je nasploh nezdravo živel. Vsi v njegovi družini so imeli težave z zanositvijo, v moji pa so vsi znani po ekstra plodnosti LOL
Jaz pa imam PCOS s daljšimi cikli, imam jih pa vseeno kar veliko na leto (8-10). Zaradi stresa v odnosu z bivšim pa se mi je takrat kar malo porušilo vse. Sedaj so že lep čas malo bolj redni.

Za zdaj imava z dragim dogovor, da poskušava naravno pol leta, potem pa s pomočjo. Glede na to da ne ve, da je zame tisto prelomno 1 leto že enkrat bilo mimo, je seveda precej optimističen da bo uspelo naravno.

Punce, kaj bi ve naredile?

lp,

ponovno zaljubljena
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MORALNA DILEMA
29.6.2016 19:40:24   
sončektvoj
Pozdravljena

Jaz, iskreno, mu na tvojem mestu ne bi povedala. Ne bi koristilo čisto nič, bil bi samo prizadet. Bi se pa bilo dobro pogovoriti z ginekologinjo kako naprej. Vso srečo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MORALNA DILEMA
29.6.2016 19:59:02   
Anonimen
Pozdravljena!
Jaz bi mu povedala. Če želiš odkrito zvezo se mi zdi prav tako. Sploh pa ker si rekla, da mu je to pomembno, a si potem ne zasluži vedeti? Vsak pride v zvezo z neko preteklostjo, mu boš zamolčala vse kar veš da mu ne bo ravno ok? Če je zrel bo razumel
in bosta šla skupaj čez.

Srečno kakorkoli se odločiš!

(odgovor članu sončektvoj)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MORALNA DILEMA
30.6.2016 12:58:10   
bimba81
Jaz mu ne bi povedala, itak ne bi nič spremenilo. Ti uživaj v novi vezi in pozabi kaj je prej bilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MORALNA DILEMA
30.6.2016 13:43:33   
Bibabuba12
Dolzna mu nisi povedati nic, ampak ce hoces imeti trdno zvezo, mora ta temeljiti na iskrenosti in zaupanju. Kaksno zaupanje imas ti v partnerja, da imas potrebo po skrivanju svoje preteklosti pred njim? To da si v prejsnji resni zvezi delala na narascaju resnicno ni nic strasnega, ali? Ce on tega ne more sprejeti normalno, potem bo tvoje skrivanje samo se poslabsalo stvari. Bos res lahko imela mirno vest pred njim? Kaj pa ce kdaj kasneje v prihodnosti po kaksnem neumnem nakljucju izve? Sama zase vem, da taksnega podatka ne bi prikrivala, ker se mi zdi, da prikrivanje in laganje v zvezo v kateri hoceta ustvariti druzino, pac ne sodi. Ce je razumen, te bo sprejel taksno kot si, ce tega ne more sprejeti, potem ze ni tako fantasticen moski kot ga ti opisujes. Odloci se pa sama kako in kaj bos. V koncni fazi bos ti morala ziveti z odlocitvijo.

(odgovor članu bimba81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MORALNA DILEMA
4.7.2016 13:32:54   
Ashatan
Veza mora temeljiti na zaupanju in le je tako ljubeč in razumevajoč, to sploh ne bi smela biti težava mu to povedati. Saj ga nisi varala ali delala nečesa narobe, da bi te moralo biti strah mu povedati nekaj takšnega. Menda ve, da si bila v dlje časa trajajoči vezi. Lahko pa mu poveš, da si že pred časom bila pri svoji G, zaradi dolgih ciklusov in so ti že takrat naredili preiskave in ugotovili da imaš PCOS. In ti ni treba pojasnjevati, da so ti to ugotovil, ker si želela z bivšim zanositi. Lahko rečeš, da to pač imaš, da boš težje zanosila, saj to da imaš dolge cikluse je pa menda že opazil user posted image . In da predlagaš recimo pol leta da probata ali pa da gresta takoj oba v preiskave, da ne tratita časa. Če je normalen in tako čudovit res ne bi smelo biti problema.

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MORALNA DILEMA
5.7.2016 11:27:32   
Anonimen
EVO, KAKO SE JE STVAR RAZPLETLA

Da imam PCOS sem mu povedala že takoj na začetku zveze. Sva pa ponovno načela debato o vsem tem in sem mu povedala kako so se stvari odvijale z bivšim. - Da nisva uporabljala zaščite, da zanosila v več kot enem letu nisem, da se mi je cikel tudi od stresa porušil... Bivši je bil namreč mojstrski manipulator: ko sem dobila občutek da nekaj ni vredu in sem se želela pogovoriti, je vse obrnil da si domišljam itd. Še ko sem imela dokaze črno na belem ni priznal (dokaze da se je nekaj dogajalo od čistega začetka zveze) . Še ko sem si zadnjič prišla po stvari mi je govoril, kako boma zdaj zrihtala moje jajčnike, da bom lepo zanosila... Pač, njegov plan je bil da zanosim, zato da bom doma, on bo pa delal kar mu paše.
V glavnem, zame kar travmatična izkušnja.

Na moje presenečenje mojega dragega ni preveč zmotilo vse to. Bolj je bil videt zgrožen, da je nekdo lahko tak kreten kot moj bivši. Hvalabogu je tak karakter da ima rad izzive in je še vedno optimističen, me je ful potoloažil. Skrbelo me je edino, ker je kar konzervativen, pa bi mel raje da bi bil moja prva ljubezen pa to. Ampak kaj hočemo, takšno je življenje :) Sem pa bila pri G in smo se dogovorili kdaj začnem s klomifenom. To je bilo mojemu dragemu zelo všeč. Predvsem mu je bilo všeč, da sem se pripravljena zdraviti, da zanosim (pri bivšem sem oklevala, ker sem sumila da nekaj ne štima) in sedaj komaj razume, ko sem mu razložila kako me je bivši prizadel, kako velik korak je to zame. Hvala punce za vse nasvete.
srečno nam vsem user posted image

(odgovor članu Ashatan)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?