|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MPPH (hiperaktivnost)
27.6.2007 22:27:09   
nejcko
Ravnokar sem na Kanalu A gledala zanimiv dokumentarec o tej bolezni oz. motnji. Vem, da je bilo že ogromno govora o tem, pa vendar doslej še nisem zasledila, da naj bi šlo pravzaprav za dedno bolezen in da to ni samo bolezen oz. stanje otrok, ampak je to bolezen, ki jo imajo tudi odrasli.

Malo sem pobrskala po netu in pod tem imenom našla le 2 članka. Morda bo marsikateri starš, ki se sprašuje, zakaj prav moj otrok, našel odgovore na svoja vprašanja.

http://www.mf.uni-lj.si/jama/jama99-3/html/adhd.html

http://www2.arnes.si/~pednevro/knjiznica/navodila_nemirni_otroci_jama.pdf


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MPPH (hiperaktivnost)
27.6.2007 22:59:57   
piščanc
sem gledala prispevek in mi je bilo zelo pomembno to, da sta ločeni stvari MPPH in motnja obnašanja.

MPPH je presnovna disfunkcija, ki otroku onemogoča določeno delovanje. Vedenjske motnje, ki sledijo tej bolezni (neuboganje, trmanje, norenje...) pa so bolj kot ne posledice nepravega pristopa do otroka z veliko energije, kratko koncentracijo itd.

čeprav se s temi oddajami bolj ne strinjam, tako enostransko so prikazane

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MPPH (hiperaktivnost)
28.6.2007 16:44:29   
Barči78
Mene skrbi za mojo hčerko, ker je imela ob rojstvu možgansko krvavitev. Hodili sva na nfth, gibalno jo je zelo dobro odnesla, kljub zelo slabim napovedim. Me pa skrbi , ker je res živahna, nič pri miru, stalno nekaj čebla, vsakič, ko imamo pregled pri zdravnici nfth, napiše na izvide hiperkinetični vzorec. user posted image  Glede na to, da je stara šele 2 leti, nam je pediater rekel, da bomo videli, kako bo na sistematskem pregledu pri treh letih, da je čisto možno, da je samo zelo živahna. Drugače se zelo rada igra, sploh če je med otroci, ni nobenega problema, gleda knjigice, risanke, samo, kot bi bila stalno nekaj v gibanju.

Upam, da bo prerasla to živahnost, da je le obdobje, samo skrbi me to, ker je HA lahko posledica zgodnje možganske krvavitve.user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MPPH (hiperaktivnost)
5.7.2007 0:26:48   
nejcko
Barči, žal lahko pričakuješ, da bo tvoja pupa imela katero od zgoraj naštetih motenj. Čeprav je stara šele 2 leti, a se tebi zdi, da je izredno živahna, poleg vsega pa to "potrdi" še specialist, potem je gotovo nekaj na tem. Tudi jaz sem naši pediatrinji nenehno omenjala sinovo živahnost, ki sem jo "opazila" že kmalu po rojstvu, pa je bil njen odgovor enak vašemu pediatru - da se to pokaže kasneje. Res je, diagnoza  se ponavadi postavi šele v šoli, a znaki se pojavijo prej.

Glede na možgansko krvavitev vaše punčke, pa je možnost za MPPH še toliko večja; vsaka možganska poškodba je lahko oz. ponavadi tudi je vzrok za MPPH. Mene je npr. vsak psiholog ali defektolog, celo logoped, s katerim sem govorila sinovih težavah, najprej vprašal, če so bile kakšne komplikacije pri porodu. In čim jim povem, da je rojen z urgentnim CR zaradi fetalnega distresa (ustavljanje srca), kar seveda povzroča pomanjkanje kisika v možganih, takoj pravijo, da je gotovo to eden iz glavnih vzrokov za sinovo vedenje.

Nočem te strašiti, ampak sem ravno pred kratkim spoznala dečka, ki je bil v mlajših letih po pripovedovanju njegovih staršev kopija našega razbojnika, v šoli pa so ga hoteli dati na ritalin - deček je imel takoj po rojstvu gnojni meningitis. Torej še en primer, kjer lahko povežemo MPPH in možganske poškodbe.

Želim vam vse dobro in oglasi se še kdaj.

Drugače se zelo rada igra, sploh če je med otroci, ni nobenega problema, gleda knjigice, risanke, samo, kot bi bila stalno nekaj v gibanju.

No, tole je pa tipičnost MPPH otrok.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 5.7.2007 0:30:11 >

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MPPH (hiperaktivnost)
5.7.2007 10:00:25   
popi
Sama sem prav čakala na to odajo.
Naš fant ima hiperaktivnost u motnjo pozornosti.Značilnosti so:vzkipljivost,agresivnost in eksplozivnost.Je pa res ,da pri vsakemu prevladuje nekaj.Naš fant je bil že od malega zelo živahen in ja bil je kompliciran porod.Zapletel se je v popkovnico in imel vakum...
Že kot novorojenček je bil zelo živahen,ni spal,se vseskozi gibal,begal od ene stvari do druge...Vvrtcu je imel zelo razumevajočo in tolerantno vzgojiteljico,same pohvale,spodbude...
V šoli pa so se pojavile težave ...pa drugič o tem..
Cicer smo trenutno na zdravilihki mu zelo pomagajo.
Sin je drugače tudi zelo intelegenten(potrjeno),res brihten...
Že od malega je bil zelo napreden,vse sam pogruntal.....
lp

_____________________________

Pleši na glasbo,ki jo slišiš.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?