|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 9:20:36   
Anonimen
To sem napisal na enem drugem forumi in prilagam se tukaj, ker kar nekaj ljudem ne gre v racun tisto, "SVET JE NAREJEN PREPROSTO!! kar neki slovnicnih napak.. je pa nima veze..

Svet je narejen preprosto, preprosto zato, ker brez nadzornika uspeva na preprosto popoln nacin. Letni casi se manjajo, sadje dozori vedno ob istem casu, sonce vzide vedno tocno.. nikoli ne zamuja.. nikoli se ne vprasa.. ali bi danes sijalo ali ne bi sijalo. Preprosto izpolnjuje svoj namen, zato je tako popolno in lepo. Narcisa se ne trudi biti soncnica, ker bi ji soncnica bila bolj vsec. Je to kar je.. in to je najbolj bistveno za svojo lepoto. Cist preprosto vse na svetu izpolnjuje svoj namen.. in zato je vse v ravnovesju.
Clovek pa halucinira na svoj nacin in vse tezave ki jih ima izhajajo iz njegove notranjosti.. njegovih iluzij in njegovih tezenj, da je nekomu podoben, in to velja za cisto vse kamor koli se obnes.
Nekateri si zelijo biti podobni TV zvezdam, ki jih se niso videli zjutraj brez pudra.. in ze to je razlog, da ne morejo biti lepi, ker niso TISTO, KAR SO! Hocejo biti nekdo drug.. in jasno se vse zakomplicira. Ampak svet je ostal eneko preprost.
Politicni sistemi poneumljajo na svoj nacin in ustvarjajo tekmovalnost, ker imajo VSI POLITIKI MANJVREDNOSTNI KOMPLEKS! Potrebno je samo prenehati sodelovati v tem idiotskem sistemu. In to se ze dogaja. Pred 4 leti jih je volilo 70%. Letos 60%. Seveda sem malo presenecen od kje toliksen procent volilcev in ljudi zeljnih, da drugi manipulirajo z njimi, ampak vazno je da napredujemom, ceprav malo bolj pocasi. V 4 letih 10%.. ne vem. lahko bi vsak 3 krat toliko hitro napredovali.
Ali pa pogledamo religije. Vsaka si je izbarala svojega idola in zdaj halucinirajo, da bojo prisli v obljubleno dezelo (nebesa, meka, kar-koli), ce bojo bili podobni tem idolom. Ista finta EGOja kot sledenje TV zvezdam.. samo motiv je drug. V globini pa je motiv isti.. Ne poznajo SEBE.. ne vejo kdo so, ne poznajo svoje vrednosti, ne poznajo svoje celovitosti. Ampak svoje celovitosti ne pa idiotizem Busha , papeza, in podobnih mafijozotov.
Tukaj je najbolj znan Jezus.. in samo na hitrco lahko pogledamo logiko. Bil je judizem.. skoraj tako mocan kot zdaj krscanstvo, ki je zasuznjil ljudi. Jezus to vidi.. pride. zrusi judizem, krizajo ga, nastane krscanstvo. Nihce ni hotel slisati, kar je povedal, samo umreti je pac moral, da so lahko spet ustvarili religijo. To je vse, kar je bilo pomembno. Ne morem verjeti.. toliko zadev je naredil, da je dokazal, kaj je mozno.. oni pa ti grejo naredit templje, kjer mu vsakodnevno tezijo in prosjacijo zaradi svoje bede, ki so jo sami ustvarili. Vsaj en stavek si lahko vsak zapomni.. "ZGODI SE PO TVOJI VERI!" in se mogoce.. "VSE JE ENA ZAVEST!" In kaj se rabis vec? Zakaj rabis tak glomazen idiotski sistem, za ta dva preprosta stavka? Itak so potem vsi nadlajni stavki le logicna posledica teh dveh. In to je tako zelo ocitno, da mi kar ni jasno, kako so morali napisati cele knjiznice evangelijev in oranov, in Ved?!?!?!? Halo.. ?!?!
In zdaj pol sveta caka, da Jezus spet pride na Zemljo? Zakaj, pa bi prisel? Ce bi prisel bi zrusil krscanstvo in Vatikan bi ga spet krizal. In nastala bi nova religija. Clovek na vsak nacin hoce biti suzenj.. pa naj bo to namisljenemu bogu,. Bushu, drnovsku ali pa sam SEBI! Ni pomemben objekt, pomembno je da je clovek suzenj.
In cisto vse se zacne pri SEBI!!! Samo na morje je treba stopit in malo pogledati okoli sebe.. no niti na morje ne... samo na morju je to najbolj ocitno. Obleka je simbol maske, in ko gre clovek v vodo.. pri 40 stopinjah C, kar ne morem verjti svojim ocem, da gre plavat in da se sonci v kopalkah?! Razlog je preprost. Vecina se sramuje SEBE.. in ce se sramujes SEBE.. si avtomatsko suzenj. Kako bos iskren s prijateljem ,ce pred njim ne mores biti gol? Kako bos to naredil? To meni ni jasno.
In zanimivo, zakriva se samo splne organe, kar pomeni, da vlada popolna zmedenosti na podrocju spolnosti. In res vlada. Poglejte si zgodbe po forumih. Prevaral me je.. prevarala me je.. in zdaj je vsega konec. Od kje ta zblojenost, od kje ta posedovalnost, od kje ta posesivnost do partnerja, da ga hocemo imeti za suznja? Zakaj partner nima pravice BITI KAR JE? Kako je mozno ziveti s partnerjem, ce si med seboj nic pomembnega ne povesta? Kako je to mogoce?! Seveda si povesta vse mogoce neumnosti.. kaj so kupili v Mercatorju in kaj se je poslovnega zgodilo v sluzbi. Ce pa so v sluzbi ali kje drugje spoznali simpaticno osebo, zaradi katere jim srcek bije hitreje in zaradi katere grejo z veseljem v sluzbo in taradi ketere se SPET pocutijo ZIVE.. teh pomembnih pogovorov pa si jasno ne morejo privosciti. In to v DRUZINI, ki jo vsi tako kujejo v zvezde. ZELOOOO veliak vecina druzin je en sam blef!!! Odrgnite zaveso druzin in si poglejte, kaksna gniloba se skriva za zaveso. SAMO SUZENJSTVO, IZKORISCANJE in PROSTITUTSTVO!
Na poroki si obljubiti zvestobo, je najvecja zalitev in izpodbitje ljubezni, kar si jih lahko predstavljas. To je tko, kot bi rekel.. NE ZAUPAM TI.. zato mi daj svojo besedo! Kaj pa potem pocnes tukaj, ce ne zaupas? Ampak religija je forsirala te obljube, da te je lahko naredila krivega. In ko si kriv, si SUZENJ! Ni druge moznosti.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 10:00:34   
Anonimen
Kaj pa čustva?
Če jaz čutim, da ti pripadam z vsem svojim bistvom, torej je to pripadnost. Če jaz pripadam tebi, se ti predajam in razgaljam, potem v tem predajanju čutim samo tebe in ne še nekoga tretjega. Zato je tisti tretji tujek. Zato moram čutiti, da ti pripadaš meni. Če tega ne čutim, potem te močne vezi ni. Nekateri ljudje so jo po mojem poimenovali ljubezen.
Obstaja vez med dvema človekoma, ne vem zakaj, to nima veze z razumom. Mogoče je pri kom možno, da čuti vez z večimi ljudmi, ampak to ni več čustvo pripadnosti. Kadar dva pripadata eden drugemu, se okoli njiju ustvari kot nekakšen obroč, ustvarjen iz čustev, ki jih čutita eden do drugega, in skozi ta obroč ne more nekdo tretji. To je tako, če to čutita oba. Pripadnost. Če čuti samo eden, je to posesivnost ali lastitev.
Ne vem, po mojem naj bi bilo to tako naravno, kot je narcisa narcisa, sončnica sončnica. Je pa res, da vsaka narcisa tudi ne zraste po merilih, ki so napisana na škatlici s semeni...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 10:11:20   
Anonimen

Zdaj pisemo o dveh razlicnih stvareh. O tem jaz sploh nisem pisal.. oziroamo sem v drugih temah ze veliko napisal.
In se cist strinjam z obema.. komentarjema.

Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 12:31:19   
mammika
Jaz se tud strinjam....
LP:sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 12:45:20   
Metuljčica04
Če se kdo počuti suženj in nič ne naredi zato,si je sam kriv.Ob poroki si obljubiš zvestobo, iz tvojih besed mislim,da glede spolnosti.Pod besedo zvest jaz smatram tudi kaj drugega ne samo to.Ko npr. zboliš,kdo ti bo stal ob strani,oseba,ki ti pomeni veliko(mož),če si slabe volje in ti gre vse narobe,se boš potožil osebi,ki te razume in ti stoji ob strani tudi v slabem in ne samo v dobrem.In še x drugi stvari,ki se za nekatere zdijo nepomembne.In če se poročiš se ne zasužnjiš,to narediš prostovoljno in v dobri veri,da je nekdo s teboj v dobrem in slabem. Nikoli pa ne reči nikoli,ker ne veš vnaprej kaj te v življenju vse čaka,ker če bi to vedeli bi marsikaj spremenili.Kako bi v življenju bilo dolgočasno,če bi vsi bili enaki!



L.p.!;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 14:08:48   
Donja
Se podpišem pod Tia zojin post. Ne bi mogla napisat bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 14:16:11   
Anonimen

Ja vse tole je res.. ampak kaj ima to veze s tem, kar sem jaz napisal?

Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.10.2004 16:39:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
6.10.2004 23:39:47   
mammika
U bistvu je v nas samih nek kompleks,oziroma bi jaz temu rajši rekla strah,ker strah nas omejuje.To je pomoje lih tko kokr če otrok na tla vrže hrano,lahko znoriš in se dereš,otrok seveda nima pojma za kaj se sploh gre, lahko pa mirno lepo in preprosto vzameš metlo in tla pobrišeš.Pa je stvar rešena brez komplikacij.In je preprosta.Zato je tudi svet narejen preprosto,vse ostalo si pa sami ustvarjamo z iluzijo.Tko da.............
Lep pozdrav vsem :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 11:19:39   
Boni3
Se poplnoma strinjam,da je svet preprost,pravzaprav popoln.Res je,da si stvari kompliciramo sami,prav tako se strinjam da se popolnoma vse začne pri sebi in drugi so le naše ogledalo,vse kar nam je všeč,ali nas moti je le odraz nas samih in nima veze z drugimi...Le nekaj pa mi ni poplnoma jasno,po postih,ki si jih napisal in imajo pomen in smisel,zakaj te tako motijo,politika,cerkev,poroka,nezvestoba,saj tako ali tako veš,da druih ne spremeniš,da moraš začeti pri sebi...

Pa en preprosto lep pozdrav na ta prekrasen dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 12:12:11   
Annny
Zanimivo mnenje..še ena zanimiva teorija več:)
Tjazy, menim, da ste precej melanholična oseba (melanholična v smislu štirih značajev: melanholik, sangvinik, flegmatik, kolerik)...
Strinjam se z vami, da je svet popolnoma preprost- nikoli nisem mislila nič drugega. Zame je to tako samoumevno, da o tem sploh ne razmišljam! Tjazy, vi komplicirate že s tem, da pišete o tem dolge filozofske razprave:).
Vi svet najprej popolnoma zakomplicirate, potem pa ugotovite, da funkcionira preprosto- in to je za vas bajno odkritje...torej greste res trikrat okrog ovinka:)

Če je svet res tako preprost- zakaj raje časa, ki ga vložite v tipkanje svojih litanij in za izgubljanje v mislih, kot so zgornje, raje ne posvetite svoji družini? Vas to ne osrečuje?
Vaše 'spisje' je vaše lastno zrcalo..

Lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 12:24:33   
Anonimen

Annny.. uff.. zdaj se pa full starega pocutim:) Ne me vikat, lepo prosim..

V tem primeru se strinjam.. kar te moti je pac tvoj problem. Samo jaz ne pisem ravno kaj me moti.. ker mene cerkev niti ne more motiti, ampak napisem kako vidim..
A ce reces, da je sneg bele barve.. me moti sneg?

Zakaj pa ti ali VI.. niste posvetili tega casa.. raje druzini? Jaz imam dopoldan vcasih pac cas pisat in pisem.. To mi je vsec.. in to mi je kot meditacija. Lepo mi je.. Tudi tile ovinki so mi vsec.

Kaj naj zdaj naredim, da ne bom vas motil? :sloncek:

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 12:34:17   
Anonimen

Boni.. zakaj pa jaz kot taksen motim politiko in cerkev? Zakaj se ne brigajo zase?

Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 12:55:04   
Annny
Tjazy, saj razumem:):) Mogoče bolj, kot si mislite.

Sama pa tega časa žal še ne morem preživeti z družino, saj jo šele nestrpno čakam..v nekaj dneh bo prijokal na svet najin prvi:duda:...In ker sem nestrpna, ne vem, kam bi se dala, zato se spuščam v razne debate na forumih.

No, vsekakor so vaša mnenja zanimiva in jih sama z veseljem preberem..pa potem ne glede na to, ali mislim podobno ali drugače;)

Lep dan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
7.10.2004 14:24:36   
Anonimen

JJJAAAAOOOOOO!! Pa ne me vikat.. nooooo! Shit.. To pa je hudo.. :)- A sem kje videti tko star? Zdaj me pa ze panika grabi.

Aha.. zadnji poiskusi hormonov.. :) Ne sej se hecam.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
8.10.2004 15:40:45   
ESA
Tjazy!
TI pa imaš res poseben pogled na partnerstvo? Imaš dekle, ženo ...? Bi ti bilo vseeno, če bi ti povedala, da je v službi srečala fejst fanta, zaradi katerega gre raje v službo? Jaz se bi ob taki izjavi partnerja malo zamislila. Sicer pa ima vsak pravico do svojega mnenja.

Res pa je, da je svet preprost bolj kot naše življenje!

ČAO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
8.10.2004 18:53:58   
Annny
Res je, ESA- tudi meni bi bilo težko, če bi slišala kaj takega:). Zanimivo je, da je življenje včasih lažje in preprostejše, če človek česa ne ve- no, v mejah normale:)-:)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
11.10.2004 11:53:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
11.10.2004 11:55:19   
Anonimen
Fora je v tem, da partnerja prisiliš, da se svobodno odloči, da hoče biti samo s teboj. Potem je vse v redu. Samo da je svoboden. Hi, hi...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
11.10.2004 12:36:21   
Anonimen
Ja, pol pa spet unga ta druzga prisiliš, da se svobodno odloči, da bo s teboj. Samo da je vse svobodno. Izi, a?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
12.10.2004 9:30:54   
Anonimen

Vse kar jaz na forumih govorim, je samo to, pisem paradokse.. ki jih druzba izvaja.. Pa jih nihce noce videti..
Vsi se strinjajo.. da ce v ljubezni reces.. "Ljubil te bom, CE bos to in to" je ze konec vsakrsne ljubezni. Pogojna ne more obstajati.
Hkrati pa vsi nekaj zahtevamo od svojih partnerjev, mu postavljamo pogoje, ga skusamo spremeniti in podobne nesmisle..
In to pod izgovorom, da je svoboda anarhija.. kar je lahko celo res, ce je clovek nezavesten.. in pod izgovorom, da lahko zadrzimo svoje rane.

Potem se vsi strinjajo, da je partner nas najboljsi prijatelj.. Joj.. kaksen blef!!!
Vsi dobro vemo, da se prijatelju, ki ni vpleten lahko pove vse.. partnerju pa le tisto, kar ni njegova rana. To ni nobeno prijateljstvo..

Ko se dva spoznata.. si lahko povesta vse.. ko pa ustvarita halucinicijo, da sta skupaj.. je pa ze potrebno biti na prezi. Paziti moras, kaj dela tvoj pratner.. kdo ti ga hoce speljat, kaj pocne, kar ti ni vsec.. kaj mu lahko poves in kaj ne.. Polno enih idiotskim mask.. in natolcavanja druzinskega EGA. To ubije spontanost in sproscenost, ker vsak trenutek lahko storis kaj, kar partnerju ne bo vsec.. samo poglejte si svoje zgodbe.. kaj vse vam ni vsec.
Same vzgajate otroke.. pravite.. in to vam ni vsec. Torej so zenske vzgojile taksne moske.. nihce drug jih ni..

In ko jaz recem... Ce pac kje spoznas se kaksno simpaticno osebo.. je potrebno to povedat svojemu najboljsemu prijatelju.. partnerju.. ne pa skrivat.. in se jih takoj oglasi enih par z ne vem kaksnim kompleksom in se brani, da one pa nikoli ne pomislijo na drugega. Ma kaj je to sploh vazno, kdo pomisli in kdo ne.. to je njegova stvar in zato se cloveka ne razdeli na dobrega in slabega.. ker ta delitev je le halucinacija druzbenega EGA.
Sem pa ziher, da tiste, ki so tako strogo omejene na tam podrocju, je pri njihovih partnerjih zadeva cist drugacna... samo jasno.. tega ne bojo nikoli izvedele.. ker je nemogoce, da bi jim partnerji to povedali, ker tega niti pod razno na dovoljujejo. In to je tudi edini razlog, da se to dogaja.
Vedno je tako.. da ce necesa ne sprejemas, je tisto tvoj problem. Ce ne sprejemas, da partner kdaj pogleda drugo.. in ce stalno gledas drugega.. Ta dva cloveka imata isti problem. Nobene najmanjse razlike ni med njima.
Ko bo iskrenost v partnerstvu.. bojo izginile te zgodbe.. iz forumov in cajtengov.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
12.10.2004 12:46:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Malo v razmislek.. ali pa kar tako.
12.10.2004 13:40:46   
Anonimen

Zakaj bi toliko o tem debatiral? Ker se gibljem po raznih forumih in preberem neverjetne zgodbe. In ne osredotocam se na veze, kot je tvoja, ko pravis, da je vse super.. ampak na tistih ogromno, ki niso v redu.
Vse cool ce je s teboj tko, kot pises.. moj komentar ni potreben. Ne vem zakaj si se potem zapicila v to?

Zdaj pa ne vem vec.. A sem kje napisal, da partznerju ne bi smel zadoscati en partner? Sem kdaj kjerkoli o tem pisal?
Mene ne zanima komu zadosca eden in komu ne.. samo preberi si, zgodbe prevaranih, ki jih je vec kot ogromno.
Pisem o tem.. V redu? Ce se potem ti s svojo superiornostjo tuki notri zapicis.. ne vem kaj naj s tem zdaj pocnem? Lahko ti cestitam in zelim, da sta vzgled drugim.
Vseeno pa se vedno to obstaja, le pri tebi ne.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
12.10.2004 19:33:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
13.10.2004 8:59:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?