|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 19:06:19   
Anonimen
En lep pozdravček vsem mamicam in bodočim mamicam!Mogoče je to čist ena neumesna tema, vendar.....:zmeden:

Vse poznate "Rooming in" in "novorojenčku prijazna porodnišnica". Zanima pa me, če se vam zdijo te porodnišnice tudi "mami prijazne porodnišnice"? Kakšna so vaša mnenja?


Lp, Nana;)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 19:10:17   
Jančika_
Meni je ustrezalo. Doživela nisem niti negativne stvari, tako da - ja, dojenčku prijazna porodnišnica je bila prijazna tudi meni:).

Je pa to sigurno vprašanje, pri katerem so mnenja zelo različna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 19:58:19   
Gina
meni Ljubljanska porodnišnica pač ni bila niti otroku, niti mami prijazna porodnišnica, samo menda smo jih toliko po medijih vlačili, da so sedaj malo bolj prijazni. Vsaj upam, da je tako.
Postojnska porodnišnica nima naziva otroku prijazna, ker otroke po potrebi ob utrujenosti lahko oddaš v dobro oskrbo, pa če nimaš dovolj mleka, dobiš dodatek, to pa so stvari, ki so pri otroku prijazni por. prepovedane. Ampak meni se je Po. porodnišnica zdela tako otroku kot mami veliiiiko prijaznejša, kot tista z nazivom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 19:59:12   
bskrle
Pri prvem otroku, če nisi preveč šivana, še gre.
Če pa imaš več otrok doma, je pa bolje,da se vsaj v porodnišnici malo spočiješ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 20:03:55   
Petra P.
Lahko imaš srečoin naletiš na dobre in pšrijazne sestre... Ampak ni za računat s tem.

Jaz sem rodila v Postojni. In tista porodnišnica NI otroku prijazna. Baje ne zato, ker je dojenčke dovoljeno dati v nočno varstvo. Moram pa priznati, da je bila tista porodnišnica do mene zelo prijazna. :) Glede na to mojo izkušnjo (in izjave prijateljic, ki so rodile v porodnišnicah, ki so dojenčkom prijazne) sta pojma malček nezdružljiva.

Ampak v Postojni niso samo za mene lepo poskrbeli. Malemu se je tudi dobro godilo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 21:43:46   
valči
Bržiška porodnišnica JE mamicam in otrokom prijazna-
dvakrat preverjeno:bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 21:44:55   
valči
:ups:Pardon-BREŽIŠKA porodnišnica:ups:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 21:56:04   
Anonimen
V mojem primeru kranjska porodnišnica, ki ima naziv "prijazna", ni bila prijazna niti do mene niti do otroka. Do mene so se grdo obnašali, otroku pa dva dni, ne da bi jaz vedela, ker sem bila na intenzivnem oddelku, niso dali nič za jesti. Mene so pa hodile spraševat, če kadim, ker izgleda, da je otrok od nečesa odvisen, ker skozi joče. Krave.
V postojnski je pa ravnokar rodila moja prijateljica. Tam ponoči otroka odnesejo (razen seveda, če ga imaš raje pri sebi), pa po steklenički mu dajo mleko, razen če ne zahtevaš, da ga boš izključno dojila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 22:19:42   
nejcko
Jaz sem 2x rodila v Lj, obakrat s CR in moje izkušnje so kar pozitivne, čeprav sem slišala že marsikatero pikro na to porodnišnico.

Ko sem rodila prvič, so nam otročka vozili na dojenje tako v na intenzivni negi kot na oddelku. Ponoči od 22.00 do 6.oo nam otrok niso vozili, so jih pa po potrebi nahranili. Na oddelku je smo imele otročke pri sebi čez cel dan le predzadnji dan, čez noč pa zadnjo noč. Meni se je to zdelo super. Ampak mi nihče ni verjel. Hja, očitno sem imela to "srečo", da je en teden pred mojim porodom ena mamica po CR izkrvavela in so potem zelooooo pazili na nas. Tudi na vizite so hodili dohtarji v trumah, celo Helena Vrtovec-Meden osebno.

Pa to ni dolgo trajalo. Ko sem čez dve leti in pol spet rodila, smo otročke dobile takoj, ko smo šle iz intenzivne na oddelek. So pa brez problema vedno dali dodatek (tudi prvič), pustili so dude, pomagali so previti, obleči, umiti otročka. Baje otročka odpeljejo čez noč stran le v primeru, če ima mamica vročino. No, moja tamala se je drla celo noč, pa je okoli pol šestih le prišla ena sestra - sama od sebe, da kaj pa je zdaj to, da bom skupaj padla - in odpeljala tamalo (kje je bila prej 7 ur:zmeden2::zmeden2::zmeden2:). Mislim pa, da če bi jo sama poklicala, da bi mi jo ravno tako odpeljali.

Kako je pa na navadnih oddelkih, pa nimam izkušenj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mami prijazna porodnišnica???
26.5.2005 22:32:20   
polona2
Čisto na kratko, NE!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 7:13:42   
Anonimen
Tudi v Lj, novomeški in ostalih "otroku prijaznih porodnišnicah" ti otroka lahko ponoči odnesejo "v rejo", če prijazno povprašaš po tem. Prijazna beseda lepo mesto najde.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 7:19:29   
Carovnica Mica
tudi moja :duda:je v keanju 2x prespala v staciji-lepa beseda...ane albinca!:bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 7:20:20   
Carovnica Mica
sn misnla v KRANJU-ups,ga ze biksam!;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 7:47:28   
Gina
Oh, al bina, če bi bilo to res! Jaz sem po Laninem porodu, ki je bil težek, ker je ležala v temenski vstavi, jaz pa sem bila po tem zašita toliko, kot je sploh možno (2x zarezali, ker 1x ni bilo dovolj), nosila ta malo od 18.30 do 23.00 in v tem času se je ves čas drla. Jaz sem bila takoooo utrujena, še jest mi niso dali več kot 24 ur, pa sem ob 23.00 prav prijazno prosila eno babico, ki je že 4 ure in pol poslušala to dretje, če jo lepo prosim čisto malo odpelje, ker me vsi šivi bolijo in sem res zmatrana. Pa me je nadrla, da kaj si pa predstavljam, da kakšna mati pa sem, da bom že prvi dan otroka kar oddala. Ko je imela 2 minutni monolog v tem smislu, je ta malo vseeno odpeljala, ampak jaz tega ne bom nikoli pozabila. Fuj, ljubljanska porodnišnica.:(( Mogoče si imela pa ti kakšne dobre veze, pa so bili zato prijazni.:love:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 7:54:32   
KIRA
se lahko pridružim splišni, tudi jaz pravim NE. v šok sobi so ble super sestre, zlo prijazne, gor na oddelku pa prava katastrofa.
so tudi meni tamalo pustili lačno - vsakokrat ko so mi jo pripelal dol v šok sobo se je drla ko jesihar, če pa zaradi CR nisem imela mleka. ji niso drugega dajali, kot glukozo. pol pa sestre tam v šok sobi tudi drugega niso imele in so ji tud sam glukozo dale.
sem si takrat naskrivaj prisegla, da moja tamala ne bo nikol lačna, pa če bi jaz mogla stradat ali pacelo krast!! si ne predstavljate kako te srce boli, če je otrok lačen, pa mu nimaš kaj dat, pol pa še novorojenček.
to sem jim tam v (MB - na oddelku) najbolj zamerila. pa da so me ven spucale, ker je nisem znala na široko povit - če pa pri nas v materinski šoli tega ne pokaćžejo. vse je samo teorija, praktičnega prikaza pa ni, niti na slikah!!! res so ble nesramne sestre. men bi se zmešalo, če bi morala delj časa tam bit, tudi zato ker nisem nič spala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 8:38:41   
Anonimen
Če si pod narkozo, ne moreš biti prijazen. Pa tudi, ko si potem še kakšen dan npol buden in nepokreten, tudi ne moreš biti prijazen. Pozneje so bile pa sestre tko "prijazne", da so ga ponoči odnesle tja k njim, v tisto sobo, zjutraj je bil pa otrok brez glasu in shujšan. Ker so ga pustile jokat. Pa takih stavri je bilo še nekaj! Grozaaa! Ne smem več tega premišljevat! Ohmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 8:41:32   
KIRA
ja - shujšan. točno to je bla moja tamal. dost bolj kot drugi. ko sem pa 4, oz. 5 dan končno mleko dobila, se je pa popravlo skoraj takoj. hvalabogu, bi mi jo pustli sestradano, revico.
jes t sem še vedno tok huda nanje, da bi jih najrajš oklofutala.
zato se pa tako bojim ponovnega CR, pa spet ne bom mogla poskrbet ne zase, ne za bebico.:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 8:47:51   
Anonimen
Ja, ampak moj je shujšal čez noč, Kira, in brez glasu je bil. Je samo ene čudne, neslišne glaske spuščal, ko je hotel jokati. Ko ga je zjutraj pediatrinja v pričo mene tehtala, kar ni mogla verjeti in sem videla, kako se je komaj zadrževala, da ni ponorela. Parkrat je vprašala, če ni prišlo do kakšne pomote, pa so sestre (zjutraj so bile že druge) rekle, da ne. Potem je pa samo rekla, da je izsušen in naj mu takoj dajo takoj glukozo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 8:53:59   
KIRA
saj...glih to pravim!!! najraj bi jih prebunkala tiste kure na oddelku.
naj mi še enkrat kera od tistih pride pod roke oz. oči, ko bom spet v porodnišnici, pa jih bo take čula, da se ne bo vedla kam dat.
da mi bebico pustijo lačno, pa da hujša!!
hvalabogu je moja punčka tako žilava bla, oz. še je, da je dost bolj zdrava ko mama. še v porodnišnici. niti zlatenice ni imela, pa sva jo že 6. dan pobrisali domov. pridna punca. 9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 10:17:54   
nejcko
Punce, predvsem ti, Splišni, ki imaš možnost, pa zakaj hudiča tega ne spravite v javnost???!!!
Jaz bi po moje klicala na vse možne radie, pisala v cajtnge pa še na TV bi dala.
Je bilo tudi z Lj porodnišnico baje tako - so se ženske non stop pritoževale. Mene so strašili, da bog ne daj, da bi otroku dala dudo. Potem mi pa tamalega pripeljejo s cucljem, v katerem je bil nabasan papir, v ustih. Sem koj moža po dudo poslala. Zdaj je celo zaželeno, da jo imaš s seboj, ker jih njim njihovih primankuje.

Pa tudi za dodatke ni bilo nikoli problema, vsaj kolikor sem jaz tam videla. so jih celo one nahranile, da niso preveč zraka požrli, če mamica ni znala pravilno flaške držat.

Bolj boste vpile, bolj se vas bo slišalo - ajde, v akcijo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 11:15:13   
Gina
Pa saj jaz vpijem! VIDIŠ, DA VPIJEM! :)-:)-
Jaz mislim, da je samo zaradi nas, kričačev, malo boljše v porodnišnici Lj. Ko sem jaz dala malemu dudo v Lj., so me natulili, samo sem jim rekla, da jih nič ne briga, če jaz svojemu otroku dam dudko, pa so dali mir, za tisti dan. naslednji dan pa ponovi vajo.

Pa saj ne gre le za neprijaznost. Pri meni je šlo še za nestrokovnost. V porodnišnici Lj. so:
- najprej mojega otroka pri 8. tednih nos. proglasili za mrtvega (dobro, da nisem šla, kakor so mi rekli, takoj na čiščenje)
- po porodu so me pozabili zašiti, ker me sploh dobro pregledali niso, sem imela pri obeh naslednjih porodih posledice in to zelo boleče
- 3 ure po tem, ko sem bila že čisto odprta, še niso (pri 2. porodu) ugotovili, da otrok narobe leži

Potem pa na vse to še totalna neprijaznost. Aja, pa moj otrok se je tudi 4 dni drl, ker je bil lačen tam. Nikoli ni dobil flaške.:((:((:((

Ne, jaz bom svoji hčeri rekla, naj se Ljubljane izogne na daaaaaleč, pa če gre na drug konec Slovenije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 11:24:42   
Anonimen
Jaz sem ša že enkrat celo hotela nekaj v časopis napisati, pa se uredniki bojijo sodb kot hudič križa. Vedno je treba dati možnost tudi drugi strani. Sicer v tem primeru ni šlo več zame. Sama sem bila takrat, ko sem rodila, še en mesec totalno aut, preden sem si sploh toliko opomogla, da sem lahko šla naprimer na sprehod z otrokom. Tako da sem bila samo srečna, da sem zdrava in doma. Pa čimprej sem hotela pozabiti vse skupaj, ker se mi ni zdelo zdravo s tem se ukvarjati. Ene dvakrat bi me po moje skoraj kap tam v porodnišnici, ker sem se tako razburila. Pa se raje prisilila, da se potem nisem več.
Bil pa je en primer pred enim letom v kranjski porodnišnici, ko je rojevala žena mojega sodelavca. Pred tem je imela že en CR, ker ni mogla roditi, otrok ni šel v pporodni kanal in so ga komaj še rešili. V drugo se je pa ponovno (mogoče samo po njenem, pa saj to sploh ni važno) začelo zapletati in je punco zagrabila panika. Normalno, mene bi tudi. Ni več mogla osodelovati pri rojevanju, samo še za carski rez je prosila in jokala. In je menda prišla v sobo babica s papirjem, da naj podpiše, da ni hotela sodelovati pri porodu... A si predstavljate agonijo te punce? Ma to ni za verjet. In ko sem potem to hotela mimogrede nekje omenit v članku, se urednica ni strinjala. Je rekla, da moram seveda tudi tisti babici dati možnost zagovora, pa bla bla bla, v glavnem se potem ni zgodilo nič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 11:32:49   
Gina
Ja, saj.... ravno zato je pa to tako. Ker nihče ne sme nič reči in še manj napisati.:(
Na sosednjem forumu je obvestilo, da ne smemo pisati imen zdravnikov. Logično, vzrok je isti. Kaj če jih kdo toži. In ravno zato, ker me skrbi, kdo se bo potem znesel na RR, ne napišem kakšnega imena zdravnika, ki bi ga prav z veseljem javno izpostavila. Evo, pa smo tam, ko se začne človek prepričevati, da je najboljše, če pozabi. Saj jaz isto delam. Samo ko pa kakšna sprašuje okoli porodnišnic, pa vse spet na dan privre.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Mami prijazna porodnišnica???
27.5.2005 11:41:28   
KIRA
sej... pol pa ni šans, da kaj spremeniš, če te itak vsi od začetka zavračajo.
enkrat je ena tle na RR celo prosila, ker da baje brat ali kdo gre v tožbo prosi bolnišnici, če ji lahko kdo pomaga, ter priča pred sodiščem poda svojo izkušnjo...
jaz žal nimam dokazov za tako ravnanje, pa ji nisem mogla pomagat, ne za komplikacije ne za nič drugega, ker mi v odpustnici piše, da je blo vse o.k. in je vse potekalo "normalno".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Mami prijazna porodnišnica???
28.5.2005 14:07:56   
frutka_
Defnitivno je SG porodnišnica po mojih izkušnjah prijazna mamicam IN dojenčkom.

Po porodu, ko so me premestili na oddelek, je prišla babica, mi pomagala na stranišče, mi prinesla za preobleč, mi pomagla v posteljo. Ko je mali jokal je prišla in ga pestovala, da sem jaz lahko malo zaspala pa da se je mali umiril.Rekla,je da če želim dojiti se moram naspati in če bo mali jokal jaz pa ne bom počivala ne bo mlekeca.
VSAK dan, razen zadnjega, so ga previjali, :angel:mi ga pristavljali in pokazali kako je dojenje pravilno.


Ne morem jih prehvaliti.
Da en omenjam kako so bile babice prijazne v porodni sobi, so me bodrile in toležile Eh, preelepo in čudovito doživetje!

SG JE PRIJAZNA OTROKOM & MAMICAM!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?