|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mamice otrok s kronično boleznijo
2.11.2007 14:26:46   
Jumpy
Pozdravljene!

Vem, da nas je tu gor veliko takih, ki se ukvarjamo s takimi ali drugačnimi težavami naših otrok. Imam sina, ki ima epilepsijo in dokler je bil še majhen s tem nismo imeli večjih težav. No, seveda so bile težave s soočenjem s to boleznijo in sprejmanjem stanja kakršno je.
Sedaj je star tri leta in pol in smo se začeli srečevati z drugačnimi problemi. Napade ima redko, ampak res redko, a imamo to smolo, da so grand mal. Vedno moramo imeti pri sebi zdravila za vsak slučaj. Že od začetka se srečujemo s težavo, da se ga tašča in moja mama "bojita" čuvati. Saj ne rečem, da ga nikoli ne čuvata, a vedno ju je zelo strah, ko se dogovorimo za urico ali dve "počitnic". Pa dobro, saj ju razumem. Tudi v vrtcu se vzgojiteljice bojijo uporabljati strožje vzgojne prijeme (kljub moji podrobni razlagi), kar je mali že prav dobro pokapiral in tudi izkorišča.
Me pa sedaj tudi skrbi kako bo, ko ga bo kdo od prijateljev v vrtcu povabil na rojstni dan. Kako razložiti staršem, da se ga ne bodo "bali" (bali predvsem odgovornosti). In čisto potihem razmišljam ali v takem primeru sploh povedati,... Pa ne me linčat, ker tega zagotovo ne bom naredila, je pa to najlažja rešitev. Vem pa za konkretne primere, ko starši niti v šoli niso povedali, da ima otrok epi, potem pa je dobil napad, učitelji vsi prestrašeni, starši pa: "A, ja, čudno, sam zdej pa že eno leto ni imel napada." user posted image  Strah me je, da bo zaradi tega izločen iz družbe. Zakaj bi bil, če pa je sicer čisto običajen, no ja, hiperaktiven, triinpol letnik?

Prosim, napišite svoje izkušnje. Kako se srečujete z ožjo in širšo okolico? Čemu se odrekate? Kako vaše "drugačne" otroke sprejemajo njihovi prijatelji? Kako svoje stanje sprejemajo otroci?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamice otrok s kronično boleznijo
2.11.2007 16:18:57   
tajtam
Hčera ima v razredu dva epileptika. Ena od njih je hčerina dobra prijateljica. Mamici obeh učencev sta v šoli takoj na začetku povedali učiteljici kako je z otrokoma. Oba imata veliko prijateljev.

Kadar pride prijateljica (5. razred) na obisk gledam, da je eden od naju z možem doma, da bi ukrepala, če bi bilo potrebno. Imam pa tudi mamičin telefon, da bi jo poklicala,

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mamice otrok s kronično boleznijo
5.11.2007 11:15:32   
BaNeLa
Moj je star 4 leta, in imel je do 3 leta kar veliko statusov, tako da smo ga včasih šele na urgenci ustavili. Zdaj je star 4 leta in že lep čas ni imel napada. Ampak od vsega začetka, smo ga dajali tudi k babicam na počitnice, že od začetka jih naučili kako se dela v primeru napada in enkrat ali dvakrat so celo morali sami ustavljat. Ker sem bila takrat na počitnicah v tujini, sem jim dala zraven tudi telefonsko od vseh njegovih zdravnikov. Rezultat - vse so popedenali kot je bilo treba in strahu ni več oz. je manjši.

V vrtcu je bil pri v razvojni skupini in tam so dobili navodila.

Mislim, da ne smeš pretiravat in da je bolj tebe strah kot druge, tako, da mirno vse povej in razloži. Sem pa slišala, da pridejo tudi inštuirat v vrtec ali šolo, če imajo epileptika, kako se dajejo zdravila za ustavitev napada (to mi je gl.sestra na nevrološkem oddelku pediatrje povedala).

Uspešno naprejuser posted image

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?