|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marioneta
24.8.2005 10:52:18   
Anja
On dan (ze nekaj cajta nazaj) je ena zelela vedet za marioneto in ker sem lih pospravljala sem nasla zapiske s faxa od lutk.

Evo za marioneto sem se potrudla in prretipkala (pridna jaz :) :) :) :)-

Marioneta je lutka na nitkah, najbolj podobna človekovemu telesu. Gibljiva je kot človekovo telo – v osnovnih sklepih (vrat, pas, komolci, ramena, zapestje, kolki, koleno, gležnji). Osnovna navezava mariontete ima 9 nitk. Siciljanka in flamska marioneta sta varianti marionete. Klasična marioneta je velika 30 do 35 cm. Razlika med klasično in siciljanko ter flamsko j, da imata ti dve trdo žičnato vodilo iz glave. Flamska je velika 70 do 100cm, siciljanka pa 30 do 35 cm. Glavna navezava pri zgornjih dveh je premikanje nog in ene roke. Material je les, pojavlja se tudi stiropor. Karakteristika: ne more igrati z rekviziti, ne more prijemati. Je bolj za predstavo, kjer gre za večje trike.

LP Anja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Marioneta
24.8.2005 21:25:27   
mtd
uuu, super,:bravo:
ne vem, če si mislila mene:ups:, ampak tudi meni bo tole prišlo zelo prav, drugače pa sem spraševala jaz za javanko:)
hvala:rozica::rozica::rozica: in lp

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Marioneta
7.9.2005 20:45:13   
Anja**
Aja, javanko, sem vedla da nekaj ne bo prav, hmmm...bom se pobrskala, pa se napisem ce odkrijem kaj pametnega.


Aja, pa zadnjic sem na uciteljska.net brala nekaj o lutkovnem krozku, ko je ena sprasevala.

Bi predlagala za prvo uro: kulico in rokice. Zadeva gre takole. Na odprto levo dlan si narises na kazalca obrazek (nic kaj extra: oci, usta in nos) in poves da je to fantek

Na desno odprto dlan (pa reces, da je to drevo)pa narises na mezinca, prstanca, sredinca in kazalca hruske (take preproste) in listke. Na sredino dlani si narises pleteno kosaro. Na palca pod nohet si narises kluko od vrat (crtico).


Nato zacnes pripovedovat s pravljicnim glasom (bolj tiho in pocasi). Nekoc je zivel fantek po imenu Jurcek, bil je zelo priden in navihan decek (kazalcek - obrazek jih gleda - pocasi potuj od obraza do obraza, da si ga ogledajo in da se skoncentrirajo in umirijo).
Bil je zelo priden zato je jeseni nabiral hruske. Tako tk tk tk tk (oponasas hojo) je odsel do drevesa, prislonil lestev in (leva desna leva desna) splezal na drvo. Nato gres s kazalcem (obrazkom) do vsake hruske (ki jih mas na desni roki) in jo da v kosaro. To delas pocasi in zavzeto (otroke spremljaj z ocmi).

Ko je nabral polno kosaro je splezal po lestvi navzdol (uh kako je kosara tezka). Desno roko zapres (drevo) in zdaj nastane iz drevesa klet. Odnesel je kosaro do kleti, postavil kosaro na tla, odklene klet (vrata zaskripajo), dvigne kosaro in zlaga hruske na polico...

Po takem uvodu si vsak otrok na dlan napravi svojo zgodbico in jo seveda zaigra sosedu, lahko pa celemu razredu (mi smo to preigravali ene 2 ali 3 ure, ker so hoteli biti vsi na vrsti).

Kot naslednjo zadevo bi predlagala izdelovanje naprstne lutke, rabis samo koscek papirja (ki ovije prstek) salotejp, skarjice (da naredite frizurico naprstni lutki) in barvice za obraz.

Potem lahko delate lutko na kuhalnici (full natancen opis je v DZ za slovenski jezik Jaz pa berem 3(se mi zdi, da je tak naslov) od Rokusa, avtorica Marija Ropic, za 3. razred devetletke.

Pol lahko delate se lutke iz zoknov - nogavic (ISTA AVTORICA ISTI ZVEZEK).

LP pa upam, da sem ti dalal kako idejo :-)

(odgovor članu Anja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?