|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mastitis
13.1.2005 21:13:35   
žiža
:(( :(( :((
Že v drugo sem ga fasala,na isti dojki. :(( :((
Ne vem zakaj :hudicek: pride, ko pa si vedno stisnem, če se ne podojiva dovolj. Jeva še vedno na vsake 3 ure. Ne vem, res ne vem. Že v ponedeljek sem začutla buluco, ki sem jo začela nato masirat pa greti z vročo plenico, no in je k sreči zginla. Včeraj zvečer pa spet, kr na enkar ornk bula, pa rdeč, danes zjutraj vročina.... :(( :( Sem bila pri zdravniku, kar pri gionekologinji, ker osebne ni bilo in mi je dala antibiotik Ceporex. Vprašala sem jo če lahko naprej dojim in je rekla da lahko. Sedaj sem pa na listku prebrala, da je z dojenjem potrebno prenehati???? Kaj naj sedaj naredim? A je katera dobila te antibiotike al katere druge.
Boli me kot pri norcih :((
LP. Žiža
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mastitis
13.1.2005 21:25:33   
Pikabu
Jaz sem dobila ta antibiotik pet dni po porodu zaradi hematoma pri šivih. Pa ravno tisti dan sva bili prestavljeni iz porodnišničnega oddelka na pediatrijo in sem najprej to prebrala in sem videla, da piše, da je potrebno prenehati z dojenjem. Sem tudi zagnala paniko in spraševala pediatrinjo na oddelku in pokazala listek, pa je rekla, če je ginekologinja to dala in rekla, da lahko, da naj kar dojim. In sem lepo dojila, pa je bilo vse v redu, z malo in mano tudi.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
13.1.2005 21:26:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mastitis
13.1.2005 21:26:31   
BARBARA R.
Ob tvojih besedah sem se vrnila sedem mesecev nazaj.Res boli "k pr norcih".
Iz vnete dojke si izbrizgaj mleko in ga prekuhaj.Če je sila.Sicer pa je bolje,da ji ponudiš samo mleko iz zdrave dojke.Če ga je dovolj.
Vstrajno pa moraš dojko prazniti,četudi svinjsko boli.
Meni je najbolj pomagal vroči tuš.In dobro se obleci.Za ponovitev so sigurno krive nizke temperature.Kot sigurno veš je mastitis strjevanje mlečne maščobe,do katere seveda pride v hladnem ozračju.Jaz sem imela nonstop podložene z gazami.Potrebno pa jih je pogosto menjati in prekuhavati,da ne pride še do glivic.To se je namreč naredilo meni.

Uspešno in čimmanj boleče!

:muca:

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mastitis
13.1.2005 22:07:07   
Lunca1
Izgleda bomo morale do vratu zapete okrog letat. Žiža pa čimprej se pozdravi.

lp Lunca

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mastitis
13.1.2005 22:08:19   
Kenny
Jaz sem ga tud dobila po 5 tednih dojenja in sem se posvetovala s splošnim zdravnikom, 2 ginekologoma in 2 pediatroma. Najprej sem dobila nasvet za en antibiotik in prenehanje dojenja, potem za Ceporex in dojenje, potem od ene pediatrinje antibiotik in prenehanje dojenja, ko pa sem končno uspela dobiti svojo ginekologinjo in svojo pediatrinjo( so bile ravno počitnice), ki sta obe klasi na svojem področju, sta se strinjali, naj jemljem Orberin in naprej dojim. Tako sem tudi naredila in je bilo vse v redu, mastitis pa se ni ponovil. Za olajšanje pa res najbolj pomaga vroč tuš! Upam, da bo kmalu boljše in lp

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mastitis
14.1.2005 10:43:06   
bskrle
Tudi jaz sem ga fasala 2x!
Vedno sem iemla antibiotike, vedno sem dojila, tudi meni so rekli, naj dojim.
Sedaj sem previdna, lezim na tisti strani, kjer dojka ni tako polna, vcasih si odpnem modrcek, nezno iztisnem, vcasih,ha ha ga popije tudi moz.
kolikorat ponoci vstanem in se grem tusirat, da odjka ne postane trda! Noro!
Pa pozdravi se cim prej!
BB;)

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mastitis
14.1.2005 11:04:27   
African queen
Holja,
Tudi jaz sem dvakrat dobila mastitis ampak sem nadaljevala z dojenjem čeprav je full bolelo.Stisni zobe pa bo!
LP

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mastitis
14.1.2005 11:07:33   
Maxica
Jaz prav mastitisa nisem fasala (trkam!!!), so se mi pa enkrat zamašili mlečni vodi. Je bolelo, dojka je bila prav otekla in niti kapljica mleka ni prišla ven. Potem sem si pa eno uro dajala res vroče vroče obkladke gor, potem je pa sinček začel vleči in se je odprlo, hvala Bogu. Mi je pa zdravnica rekla, da se je res treba paziti mraza in da je najbolje, da si na dojke daš še plenico in jih s tem zaščitiš. Probaj pa čim manj teh nevšečnosti.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mastitis
14.1.2005 19:58:25   
Anja167
Pa če si slučajno med dojenjem prakticirala to, da dojko potiskaš navzdol, da otroček lažje diha, nehaj s tem. Me res zanima: a si slučajno to delala? Namreč jaz sem, in sem večkrat fasala zastoje mleka, ampak ne vem, ali je bilo to od tega ali mogoče od česa drugega. Od kar tega ne delam več - moram zdajle res močno potrkati - je OK.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?