|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 17:10:01   
zvezdica.1
Zdravo punce!

Pišem vam iz obupa, ker bi rada user posted image  pa ne rata že sedem mesecev. Menstruacijo sem imela sicer neredno vendar nikoli ni bilo zaostanka več kot 14 dni seda pa je že 50 dni, torej skoraj že dva meseca. Že sem seuser posted image  pa sem naredila test in bil je negativen.user posted image . Zdaj imam že drugo skrb, zanima me kaj se je zgodilo in zakaj nimam M če je test negativen. Mi lahko prosim katera odgovori, ve zakaj?
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 17:23:32   
Anonimen
Jaz bi šla na tvojem mestu k zdravniku. Mogoče maš mal hormone zmešane in rabiš zdravljenje. K to ni normalno da ti 2 meseca zamuja.

(odgovor članu zvezdica.1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 17:33:24   
Anonimen
Lahko, da so se ti zmešali hormoni, kot meni eno leto nazaj. Se pač zgodi: stres, sprememba telesne teže, kakšno vnetje, prehlad, sprememba letnega časa, ...
Naroči se pri ginekologu, kjer ti bodo pogledali maternico z ultrazvokom in če bo vse uredu, boš dobila hormonske tablete, da dobiš M (Dabroston). Potem ti bodo verjetno dali še Cyclo Progynovo za 3 mesece, te tablete ti bodo zopet pognale ciklus v normalni tok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 17:49:06   
lunca2
Zdravo!

Tudi jaz mislim, da je najbolje, da se naročiš pri ginekologu in ti bo znal najbolje povedati kako in kaj dalje.

Veliko srečeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 17:57:12   
zvezdica.1
Hvala za komentar.
Mi lahko prosim še pokomentirate, ali lahko normalno zanosim če bi že ratalo, kljub temu da bom jedla zgoraj omenjene tablete ali ni priporočljivo ali pa sploh ne bo mogoče in kdaj bo.user posted image
Hvala

(odgovor članu zvezdica.1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
9.12.2006 18:24:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zvezdica.1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 19:00:04   
Ajda78
Zvezdica,

tudi meni se je to dogajalo. Ko sem se preselila in preživljala eno malo bolj stresno obdobje, mi je zamujala tudi po dva meseca, mislim da se mi je enkrat zgodilo, da celo tri. Pa sam delala teste in vsi so bili negativni...... ker je bilo pač vse na psihični bazi.
Mislim, da ni nič narobe s tabo. Morda je vzrok ravno to, da si zelo zelo želiš zagledati user posted image . Samo mirno delajta na tem, da boš tudi ti enkrat user posted image , ne pa preveč razmišljat in prepogosto preverjat. Prav gotovo vama bo uspelo!
Srečno!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 23:01:48   
Anonimen
Pozdravljena! Enkrat se mi je že zgodilo,da nisem imela mestruacije zelo dolgo. Takrat so mi ugotovili, da imam sindrom PCO. Potem se je samo od sebe uredilo (nisem želela jest tablete, ker sem o njih bruhala). Letos se je problem ponovil. 26.7. sem imela zadnjo menstruacijo...user posted image ...stes, ker nisem vedela, če bom dobila septembra službo ali ne (v šolstvu je kar problem).
Sem šla v Leonišče, kjer mi je ginekolog povedal, da imam ovulacijo in da upa da sva bila kaj "pridna", ker si želiva zanosit. Pojdi h ginekologu, da boš vedela pri čem si. Želim ti veliko sreče in predvsem užitkov!user posted image

Maša

(odgovor članu zvezdica.1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 23:30:04   
upica
Po lastnih izkušnjah ti lahko povem, da je meni zaostajala menstruacija več mesecev, nakar sem šla h ginekologinji in ta mi je dejala, da bova počakali še nekaj mesecev preden bova začeli s terapijo. Po 6.-ih mesecih mi je predpisala tablete Cyclo proginova, ki so hormonske tablete za urejanje ciklusa. To niso tablete, ki bi bazirale na osnovi kontracepcije ampak ravno obratno, vsebujejo namreč hormon za sprožitev ovulacije, posledično sledi menstruacija ali zanositev. Dabroston so prav tako hormonske tablete, ki pomagajo pri nezadosntem delovanju rumenega telesca, zato jih lahko ješ tudi v prvih tednih nosečnosti. Svetujem pa ti, da se ne obremenjuješ preveč z izostankom menstruacije, ker je verjetno, tako kot pri mnogih, tudi pri tebi prišlo do obdobja, ko ti pač ni usojeno, da bi v tem času zanosila. Kaj pa vemo, za kaj je to dobro. Narava se pač poigra z nami in malo se je tudi s teboj. Le pogumno naprej. Če želiš preveriti, v katerem delu m. ciklusa si, pa pojdi takoj h ginekologu in z ultrazvočnim pregledom lahko dobiš odgovor. Če boš v prvem delu, pomeni, da se pri tebi nič ne dogaja (verjetno gre za prenizke ravni hormonov, ki sprožajo rast foliklov), če boš pa v drugem delu, pa bo čez nekaj dni prišlo do menstruacije ali pa obstaja možnost, da si noseča, kar ti lahko pove ginekolog. Če še ne boš noseča, pa se po menstruaciji zate prične novo obdobje. Veseli se ga, življenje pa zajemi s polno žlico. Pa še par domačih nasvetov za več možnosti pri zanositvi: uživaj s partnerjem v vsem kar bosta počela, veseli se življenja in vsakega dne, pij dosti navadne vode (telo se tako čisti strupov (2-3 litre na dan ne bo nič škodilo)), baje pomaga tudi čaj iz krvomočnice, poskusi z matičnim mlečkom, medom in jabolčnim kisom,  jej zdravo, pusti se razvajati in videla boš, kmalu bo postalo vse tako enostavno.

(odgovor članu zvezdica.1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
9.12.2006 23:55:23   
rija
Ali hormoni ali psiha.
Prej psiha.
Se mi je dogajalo isto.

In začni razmišljat: KOMAJ 7 mesecev....ŽE je še prekmalu.....

< Sporočilo je popravil rija -- 10.12.2006 0:00:01 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu zvezdica.1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
10.12.2006 0:02:38   
Anonimen
Dodajam še naslove, kjer si lahko več prebereš o zdravilih Dabroston http://www.belupo.si/Default.aspx?sid=650&ShowNonOTC=true in za Cyclo-Progynova http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/462.HTM in v angl. http://www.tiscali.co.uk/lifestyle/healthfitness/health_advice/netdoctor/archive/100000651.html

(odgovor članu upica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
10.12.2006 12:30:12   
guppy
zvezdica, tudi sama sem imela podobne težave. Prebrala sem na tisoče forumov in spletnih člankov in prišla nekako do naslednjega zaključka:

- dokler M ne zamuja 3 mesece, se to šteje kot "normalen pojav" zaradi stresa, psihe ...
- ko ti M zamuja več kot 3 mesece, pojdi na ginekološki pregled - tam bo G ugotovil-a ali imaš kakšne težave z jajčniki (npr. PCO), kake pregradice itd.
- če G ne ugotovi, v čem je vzrok zamude (kot je bilo pri meni) in je vse brez posebnosti, te pa lahko napoti naprej. Mene je moja splošna zdravnica napotila na pregled hormonov, ginekologinja pa je rekla naj še naprej čakam do M, potem pa začnem s Klomifenom za zanositev

M mi je dejansko zamujala 6 mesecev, tako da sem do takrat amo "čakala". V bistvu je najlažje, da zadevo odmisliš in ne šteješ dneve izostanka. Verjela ali ne, M enkrat pride user posted image , za zamudo se pa niti malo ne opraviči user posted image

Nekaterim puncam ob takem izostanku G dajo še tablete za sprožitev M. Pri meni (žal ali na srečo?) ni bilo tako, sem pač počakala na naravni cikel.

Upam, da se ti čim prej prikaže user posted image
Res pa ti želim, da zadevo odmisliš, ker bo prišla sama po sebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
5.10.2009 10:56:56   
ZALJUBLJNA
lp!
sem nova na tem forumu. Imam eno vprašanje-zaradi ginekološke operacije se mi je menstualni ciklus prestavil na 35 dni, prej sem ga imela na 28 dni. a je s tem kaj narobe?ker menstruacije so redne, sam so na 35 dni.

hvala za odgovor

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Menstruacija zaostaja 2M, test negativen
14.11.2009 19:21:58   
Luna*
guppy, če te prav razumem potem me G niti ne bo šmerglala dokler mi M ne bo zamujala 3 mesece? Meni trenutno zamuja 10 dni po najdaljšem ciklu, ki sem ga imela pred KT (torej je zdej že 52 dan od prvega dne zadnje M). Je pa res, da je to prvi ciklus brez KT...ne vem kdaj naj delam test, da ne bo "prezgodaj" in bo pokazu -. Jaz bom pol mislila, da nisem noseča, dejansko pa bom... ma mene je full panika, ker sem pred 14 dnevi jedla antibjotike, ki niso registrirane za nosečnice... Hvala vam za odgovore.

(odgovor članu ZALJUBLJNA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?