|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Merjenje temperature!
22.7.2008 16:34:02   
divans1
Zanima me, kako si merite temperaturo, to se pravi kdaj. Sem slišala da je najboljše zjutraj. Kje si jo merite in s kakšnim termometrom? Jst mam digitalnega za merkatorja, ampak je bil sam par evrov. A je dober al je boljši tisti navadni analogni? Študiram če ne bo ta mesec nč, da bi si jo začela merit. Punce, napišite svoje izkušnje, najlepša hvala!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Merjenje temperature!
22.7.2008 17:01:30   
crvicek
Jaz sem si lani ene tri mesece merila bt, ker sem sumila, da moja ovulacija nastopi prej kot v sredini ciklusa in nekajmesečno mesečno merjenje je to tudi potrdilo. Merila sem si pod pazduho vsako jutro ob isti uri, predenj sem vstala iz postelje z digitalnim termometrom. Ko sem začela z merjenjem sem si malo prebrala in v tem gradivu je bilo zelo poudarjeno, da za ugotovitev točne temperature telesa, je zelo pomembno, da se jo meri vsak dan ob isti uri in pred vstajanjem iz postelje. Vsaka sprememba, manj ur spanja od povprečja ali nočno vstajanje ne data točnih podatkov. Ker pa jaz vedno hodim tudi ponoči lulat, sem se trudila da zvečer ne pijem in tako sem lahko zdražala do 6. zjutraj brez vstajanja. Po rednem beleženju temperature sem ugotovila, da imam pri 29 dnevnem ciklusu ovulacijo res  že 11.-P 12. dan. Zanosila sem kar hitro, a se žal ni dobro končalo.

Z merjenjem bt sem tako spoznala kako se mi spreminja sluz in znaki med ovulacijo, tako da si jo zdaj ne merim več, ampak se orientiram na znake.

Pa srečno!user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Merjenje temperature!
22.7.2008 18:15:51   
LunaLuna
Jaz sem si jo merila vsako jutro preden sem vstala iz postelje. Merila sem si jo v vagini z navadnim termometrom. Je pa res, da je najboljše si jo meriti točno ob istem času, kar pa meni ni vedno uspelo, ker pač med vikendom rada dlje spim. Ampak sem vseeno lahko ugotovila, kdaj imam O.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Merjenje temperature!
22.7.2008 20:33:55   
ziva1
Tudi jaz si jo merim že nekaj mesecev. Je pa zame še vedno uganka, sluzi ni, špikanje spodaj se začne s plodnimi dnevi in potem sčasoma po parih dnevih zgine, včasih pa se tudi nadaljuje vse do M. Tako, da O spremljam rajši po koledarčku, ki so na voljo in pa seveda pridnouser posted image vsak drugi dan.

Včasih je krivulija BT normalna, to pomeni, da nakaže padec in vzpon (takrat naj bi bila O), včasih pa tudi ne. Prav tako pred M pade, se mi je pa tudi zgodilo, da ni padla in sem vseeno dobila M. Me pa zanima, če ima katera izkušnje z BT, če vedno BT ostane visoka, če si noseč, kajti tako naj bi bilo.

Jaz bom počasi nehala z merjenjem, ker se mi ne da več in se samo še bolj obremenjujem z zanositvijo. Merila sem si jo zato, ker mi je ginekologinja tako svetovala, da mojo krivulijo še ona pregleda. Me pa zanima kakšne so vaše izkušnje.


(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Merjenje temperature!
23.7.2008 7:45:12   
crvicek
ziva1, res je. Ko sem zanosila, sem še dva dni od predvidene pričakovane M merila BT in sploh ni padla, kot ponavadi en dan pred M. Tako sem vedela da sem user posted image , še predenj sem delala test.

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Merjenje temperature!
23.7.2008 18:17:10   
Hator
Pri nosečnosti je tudi meni BT ostala povišana.

Drugače pa se jo meri ali v vagini ali v ustih. Merjenje pod pazduho da telesno temperaturo, nas pa zanima bazalna.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Merjenje temperature!
23.7.2008 22:31:04   
Rakica_80
Moja telesna temperatura je trenutno 37,4user posted image
Ful imam vroče telo.....

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Merjenje temperature!
12.8.2008 8:48:47   
Nadja15
Živjo! Spremljam vas že nekaj časa, imam pa nekaj vprašanj na katere nisem našla odgovora:
- Ali se je kateri zgodilo, da je imela M kljub povišani BT, oziroma, da le ta ni padla? Ali obratno, da je bila user posted image , čeprav ji je BT padla?
- Kdaj vam pade BT pred M, med M?
- Ali je imela katera pred vgnezditvijo enake bolečine kot pred M?

Hvala vsem, ki si boste vzele čas.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Merjenje temperature!
12.8.2008 10:56:44   
kitka1
Meni BT vedno začne padati dva do tri dni pred menstruacijo, tako da jo lahko pričakujem...

Merim si vsako jutro ob istem času (nastavim uro in potem nazaj zaspim, če je npr. vikend) pod jezikom, imam pa termometer, ki je namenjen prav temu. Iskala sem ga dolgo časa predvsem po lekarnah. Dobila sem ga v Gorenjskih lekarnah v Kranju, a je bil precej drag (50€), verjetno zaradi zaslona, ki ti riše graf temperatur, pa tudi zaradi večje občutljivosti. Je pa fino, ker si zapomni 90 zapovrstnih temperatur in ni treba zjutraj misliti na to, koliko je pokazal.

Drugače pa je odlična spletna stran za spremljanje BBT http://www.fertilityfriend.com/ , ki ti na podlagi vpisanih temperatur in drugih znakov izriše, kdaj je bila ovulacija.

(odgovor članu Nadja15)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Merjenje temperature!
12.8.2008 19:24:57   
Anonimen
jaz sem si jo tudi nekaj časa merila pa moram rečt da iz tistega nisem nič razbralauser posted image
Drugače pa si v lekarni kupiš termometer za bazalno merjenje temp. je tak kot navaden le manj ima gor napisanih vrednosti in bolj razmaknjene.Kako merit pa so že povedale, jaz sem si v nožnici.

(odgovor članu kitka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Merjenje temperature!
13.8.2008 8:59:02   
Nadja15
Hvala za odgovore. Kako se meri BT vem, zanimale so me vaše osebne izkušnje.
kitka1 ta spletna stran je super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Merjenje temperature!
15.8.2008 15:04:54   
Anonimen
a je mozno da nimas povesane temperatur in si vseeno noceca? user posted image  mi namrec zamuja ze 10 dni, kar je zame zelo neobicajno 6 dan sem naredla test in je bil negativen, user posted image  pa se vedn od nikoder. berm na forumih, da je mozmo da test s ne zazna po 6 dneh hormona. mal me sicer  tu pa tam spikne in  prsi me bolijo ampak vseen user posted image  se ni. Moj pravi naj se cakam, se en tedn, kaj ve pravte? aja, temp mam normalno 36,9 tko da ce je to merilo pol nisem user posted image

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Merjenje temperature!
16.8.2008 10:43:59   
Anonimen
Ne vem, verjetno je vse možno, čepra jaz sem imela prvič povečano temperaturo (okrog 36,7, to je zame že povečana), v tem ciklusu - ko sem spet zanosila, pa jo imam 36,4. Sprva sem mislila, da ne morem bit noseča, ker je temp. komaj toliko, potem pa je test pokazal user posted image . No, sem šla za ta cikel gledat BT in ugotovila, da sem imela ta cikel BT drugače nižjo in da že 36,4-36,6 predstavlja povečano. Tako da je to zelo individualno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Merjenje temperature!
24.8.2008 14:51:56   
divans1
Punce mene pa zanima, takrat, ko pač ugotoviš, da maš povišano temepraturo, tisti dan morš sexat???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Merjenje temperature!
24.8.2008 15:16:44   
divans1
Ne, se popravljam, takrat ko naj bi zaznala padec, tisti dan naj bi sexala in naj bi bil najbolj plodni dan??? To me res zanima, prosim, če mi kira odgovori!!! Hvala

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Merjenje temperature!
24.8.2008 18:43:11   
kitka1
Tisti dan, ko temperatura začne rasti, je že prepozno, ovulacija je že mimo. Torej, če imamo pred ovulacijo npr. okoli 36, 3 in naraste na 36,8 (meni običajno postopno, v dveh dneh), je to le pokazatelj, da smo imeli ovulacijo. Včasih nekateri zaznajo rahel padec temperature dan pred ali na dan ovulacije - npr. 36,1. Vendar se na to ni zanašati. Ovulacije s temperaturo torej ne moremo napovedati, lahko jo le potrdimo, ko je že mimo. Do takrat pa je treba biti priden :)

Za napovedovanje ovulacije pa se uporabljajo ovulacijski testi.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Merjenje temperature!
25.2.2010 16:12:08   
tejka87
Živjo!
Jaz bi bila zelo vesela, če bi mi katera od vas malce pomagala z nasveti o merjenju temperature...
Menstruacijo imam zelo neredno in traja kar cel teden. Prvi in drugi dan je zelo slaba naslednje tri dni močna potem pa spet dva dni malo popacka. In nikakor ne ugotovim mojih plodnih dni.
Ta mesec pa si poskušam pod jezikom vsako jutro meriti temperaturo.
Od 15ga do 22ga sem imela izmenjajočo temperaturo, en dan 35,8 drugi dan 36,1. sedaj pa imam tri dni..en dan 36, drugi dan 36,2 in tretji spet 36,1.
Mi lahko prosim katera malo razloži zakaj je tako in kaj to pomeni?
Najlepša hvala!

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Merjenje temperature!
25.2.2010 19:07:28   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ne, se popravljam, takrat ko naj bi zaznala padec, tisti dan naj bi sexala in naj bi bil najbolj plodni dan??? To me res zanima, prosim, če mi kira odgovori!!! Hvala


Po Roetzerjevi metodi naj bi bila najboljša dneva za zanositev prvi dan višje temperature in en dan pred njim - ker ga je težko ugotoviti se priporoča user posted image na dva dneva, saj toliko user posted image v ugodnih pogojih preživijo. Je pa res, da je to dvisno od ostalih znakov (sluz in odprtost MV). Srečno!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Merjenje temperature!
26.2.2010 8:21:51   
doloress
IZVIRNO SPOROČILO: tejka87

Živjo!
Jaz bi bila zelo vesela, če bi mi katera od vas malce pomagala z nasveti o merjenju temperature...
Menstruacijo imam zelo neredno in traja kar cel teden. Prvi in drugi dan je zelo slaba naslednje tri dni močna potem pa spet dva dni malo popacka. In nikakor ne ugotovim mojih plodnih dni.
Ta mesec pa si poskušam pod jezikom vsako jutro meriti temperaturo.
Od 15ga do 22ga sem imela izmenjajočo temperaturo, en dan 35,8 drugi dan 36,1. sedaj pa imam tri dni..en dan 36, drugi dan 36,2 in tretji spet 36,1.
Mi lahko prosim katera malo razloži zakaj je tako in kaj to pomeni?
Najlepša hvala!



Tejka za kaj vec bi morale videti graf, ne mores tako na pamet reci, po mojem se niti nisi ovulirala. Ti pa svetujem http://www.fertilityfriend.com/ in pises lepo vsak dan in oni ti recunajo. Lahko dodajas tudi druge stvari od maternicnega vrata do sluzi in potem ti sam program zracuna kdaj si imela O.

(odgovor članu tejka87)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Merjenje temperature!
27.2.2010 11:21:57   
tejka87
doloress

Doloress najlepša hvala! Bom poskusila!
Lep dan!

(odgovor članu doloress)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Merjenje temperature!
1.3.2010 8:40:27   
MEGi20
No tako bom pe jaz postavila vprašanje najprej pa moja temperatura....

10.02 - 14.02.2010 user posted image
15.02.- 36,6
16.02.-36,5
17.02.-36,6
18.02.-36,6
19.02.-36,6
20.02.-36,7
21.02.-36,5
22.02.-37,7
23.02.-37,5
24.02.-37,6
25.02.-37,8                      23.,24.,25.,26. in 27.02 zopet  user posted image
26.02.-37,8
27.02.-37,7
28.02.-36,6
01.03.-36,6

Meni ni jasno kaj je ta temperatura nakazovala kaj je to pomenilo a pozna katera tako situacijo....merim si BT že drugi mesec ... ponavadi dobim user posted image  na 31 dni (vsakega 10.ga v mesecu kot plačo)user posted image  sedaj me je pa presenetila v februarju kar sredi mesecauser posted image ..
Sploh nevem več kdaj je O ..snoč me je pa itak nekaj špikalo po jajčnikih in tokratje moja  boljša polovička dala pobudo zauser posted image   in ko sem mu omenila špikanje v jajčnikih mi je rekel : "draga danes si EXTRA tečna si kot user posted image  pa špika te a ti nebi pasala masaža?user posted image  " mi je blo kar nerodno ampak vedela sem kaj je želel povedati...

No ja pridno si  bom vseeno merila naprej ampak če je kateri situacija kaj znana naj mi to malce razloži.


LP;megi

_____________________________

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu tejka87)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Merjenje temperature!
1.3.2010 17:16:27   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: MEGi20

No tako bom pe jaz postavila vprašanje najprej pa moja temperatura....

10.02 - 14.02.2010 user posted image
15.02.- 36,6
16.02.-36,5
17.02.-36,6
18.02.-36,6
19.02.-36,6
20.02.-36,7
21.02.-36,5
22.02.-37,7
23.02.-37,5
24.02.-37,6
25.02.-37,8                      23.,24.,25.,26. in 27.02 zopet  user posted image
26.02.-37,8
27.02.-37,7
28.02.-36,6
01.03.-36,6

Meni ni jasno kaj je ta temperatura nakazovala kaj je to pomenilo a pozna katera tako situacijo....merim si BT že drugi mesec ... ponavadi dobim user posted image  na 31 dni (vsakega 10.ga v mesecu kot plačo)user posted image  sedaj me je pa presenetila v februarju kar sredi mesecauser posted image ..
Sploh nevem več kdaj je O ..snoč me je pa itak nekaj špikalo po jajčnikih in tokratje moja  boljša polovička dala pobudo zauser posted image   in ko sem mu omenila špikanje v jajčnikih mi je rekel : "draga danes si EXTRA tečna si kot user posted image  pa špika te a ti nebi pasala masaža?user posted image  " mi je blo kar nerodno ampak vedela sem kaj je želel povedati...

No ja pridno si  bom vseeno merila naprej ampak če je kateri situacija kaj znana naj mi to malce razloži.


LP;megi


Po Roetzerjevi metodi je menstuacija krvavitev, ki nastopi po dvigu temperature, pri čemer temperatura 3. dan mora biti višja za najmanj 0,2 stopinje od najvišje temperature prejšnjih 6. dni. Iz mojih izkušenj s to metodo sklepam, da pri tebi ni prišlo do ovulacije in posledičnega dviga temperature; krvavitev pa je bila t. i. srediciklusna in ne menstrualna.

Tovrstne krvavitve so povezane s plodnimi dnevi, zato je treba spremljati temperaturo - lahko do ovulacije pride med krvaritvijo, lahko takoj po njej se pojavi 'kvalitetna' sluz in šele nato dvig temperature.

Srečno! user posted image

(odgovor članu MEGi20)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Merjenje temperature!
12.3.2010 19:19:10   
tanjusi
Temperaturo si merimo vedno preden vstanemo, po vsaj 4 - 5 urnem počitku. Vsaka, najmanjša fizična aktivnost da lažne podatke.

Zato je termometer potrebno imeti na nočni omarici. Temperaturo si merimo na sluznici, ali oralno, vaginalno, rektalno. Zelo pomembno je da jo merimo vedno na istem mestu. Med vsemi je najmanj zanesljivo oralno merjenje. Z merjenjem začnemo 1.dan ciklusa ( kadar se odločimo za vaginalno merjenje počakamo na konec menstruacije ).

Merimo jo vsak dan, do nastopa naslednje menstruacije, oziroma, do potrditve nosečnosti. Temperaturo beležimo na desetinko natačno ( npr.37,5) in jo zapisujemo v tabelo.

V prvem delu je temperatura nižja (36,5), dokler ne pade in naslednji dan poskoči čez običajno povprečje (36,9) Padec in nato dvig temperature nakazujejo ovualacijo. Nato temperatura ostane stabilno visoka do nastopa menstruacije (kakšen dan pred tem pade). V primeru nosečnosti ostane temperatura visoka. Po 2-3 mesecih merjenja se naučimo napovedati kdaj bo ovulacija nastopila. Idealno je, če istočasno z merjenjem temperature zapisujete tudi občutke in izgled sluzi.




_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Merjenje temperature!
24.7.2022 21:06:03   
Melisika
Dober dan Zanima me, imam temperaturo 37,2 ze tri dni kaj to pomeni, da mam ovulacijo ali je to ze zanositev?

Lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vzrok za ponavljajoče splave?
Raven naravnih celic ubijalk, ki krožijo po krvnem sistemu in lahko povzročijo splav, se poveča ob stresu, kakršnemukoli...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?