|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:02:01   
Jančika_
Punce (in fantjeuser posted image ), lepo prosim za pomoč. Torej, midva z možem ne jeva mesa in kolikor se spomnim, nisem še nikoli v življenju kuhala tele mesne polivke za špagete. V študentskih letih sem pač vrgla konzervo čez, pa je bilo.

Moj otrok ima to strašno rad, pa bi mu skuhala. In se mi ne sanja, kako in kaj gre notuser posted image . OK, verjetno čebula in mleto meso, pa kakšne začimbe in pelati? Kakšno mleto meso? A se to kupi že zmleto (evo, res nimam pojma)? Kako ve to naredite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:07:31   
CatJa
Prepražiš čebulo, dodaš mleto meso (goveje ali mešano), origano, bazilika, sol (popra ne, če je za Vasjo), pelati in to je to.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:08:59   
Anonimen
Ja, kupiš mleto meso, najbolje kar smao goveje, lahko pa mešano pol svinjskega, pol govejega.
Prepražiš čebulo, malo pražiš, dodaš meso in naprej pražiš. Kaj pa vem koliko časa, toliko da voda, ki jo da meso, izpari, da je meso "suho" in se fino prepeče. Lahko takoj že čebulo posoliš, da prej odda vodo.
Potem, ko je meso suho, jaz malo pomokam, spet malo prepražim in nato zalijem z vodo. Potem dodaš želene začimbe ali zelenjavno kocko, če prej nisi solila. Nato dodaš še malo mlete paprike in paradižnikovega koncentrata oziroma pelatov. Lahko pa namesto moke menda dodaš pasirane pelate in nato začimbe. Še malo pokuhaš in je.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:11:36   
miševi




Meso lahko kupiš že zmleto ali pa mesarju rečeš, da bi npr. 10 dag (za malega bo to več kot dovolj) mletega mesa. Jaz ne vzamem mešanega, ker ne jemo toliko pujska.

Potem pa delaš lahko takole:

Posodo pogreješ in na toplo posodo zliješ olivno olje. Dodaš nasekljano čebulo, prepražiš in zatem mleto meso. Jaz potem to kar nekaj časa "packam", da postane vse rjave barve. Nato zalijem z nekaj vode in dodam: strt česen, baziliko, paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, malo zenfa in vegeto (zadnje čase dajem samo sol, pa je enako dobro). In to je to. Ker imamo radi grah, skoraj vedno vržem notri še nekaj graha, ni pa nujno.

Upam, da bo malemu teknilo.

LP



(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:18:28   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Prepražiš čebulo, dodaš mleto meso (goveje ali mešano), origano, bazilika, sol (popra ne, če je za Vasjo), pelati in to je to.


Jaz delam enako, za odrasle dam še kozarec rdečega vina noter. Kar se pa dolžine kuhanja tiče je tako, mesna omaka je gotova tudi v 20 min, če pa hočeš, da je res okusna in da dobi rjavo-rdečo barvo, jo je treba delati ca. 2 uri na malem ognju (recept stare prijateljice-Italijanke).  Zato jo jaz ponavadi naredim kar večjo količino in si jo porazdelim v porcije, pa v zmrzovalnik.
Mogoče še to, zadnje čase ne dajem pelatov(otročki znajo komplicirat), temveč kupim paradižnikov sok v tetrapaku), lahko pa pelate tudi spasiraš.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 14:59:35   
kalbo
Podobno kot zgoraj, sam da daš notri takoj po praženju mesa konzervo pelatov, ali pa sveže olupljene paradižnike. Zalivat niti ni treba, moka je pa tudi odveč. Malo frišnega peteršilja poleg bazilike tud ne škodi. Je pa boljše na olivnem kot na navadnem olju.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mesna polivka za testenine
13.3.2006 19:21:52   
Jančika_
Vsem najlepša hvala za nasvete! Bom naredila verjetno večjo količino in dala po porcijah v zmrzovalnik (mali poje vsake zadeve približno tri žlice, tako da se mi ne splača kuhati ene porcije).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mesna polivka za testenine
17.3.2006 16:51:21   
Skorpija
Jančika, jaz vedno na začetku, ko dam pražit čebulo zraven pražim še nariban korenček in nasesekljano zeleno - obojega skupaj tam nekje polovična količina mesa. Pride ful bolj sočno vse skupaj... Seveda dodam še kozarec vina, a to tukaj odpade... Drugače pa isto omako lahko narediš tako, da mleto meso nadomestiš s sojinimi kosmiči.

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





4 preprosti recepti za zdrav domač sladoled
video
Sladoled obožujemo odrasli, nad njim pa so še posebej navdušeni naši malčki. Poiskali smo nekaj zdravih različic prepros...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?