|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mi smo doma in imamo vprašanja : )
26.6.2005 19:52:57   
petraCBU
Ja, rodili smo :bravo: (cela zgodba na "nosečnost in porod" ), doma smo, srečni, vendar s podočnjaki do kolen in izgubljeni v delu...

Drage mamice, ki ste že malo dlje kot jaz: kako svoje dvojčke pošlihtat, da se zbujajo in jedo ob istem času? (da smo vsaj dve ure frej vmes) Kolikokrat na noč je normalno skočiti pokonci, jih previt in nafutrat? Mi imamo situacijo, da naš fantek spi tudi po 4 ure skupaj, punčka največ 2-3 ure, pa še vmes ves čas nekaj cvili in bevska. A se da to kaj narest?
Zdaj ima tudi moj dopust in nekako vsak enega spedenava, kako bom pa sama :zmeden2:, glede na to, da se vsake toliko usklajeno zadereta in zahtevata hrano?
A lahko spita na trebuhu? (v porodnišnici so rekli, da naj spita le na boku :zmeden: )
Koliko časa mora preteči, da se ti zazdi, da ne boš več umrl od neprespanosti?...

Ful mi je fajn, pa vsi smo srečni, utrujeni smo pa do amena. Čez dan še gre, ker bolj spita, ponoči smo pa veliko več pokonci kot pa spimo. Kako jim dopovedati, kdaj je noč in kdaj je dan?

A sem preveč vprašanj nasula? :)
Prosim, pomagajte, mal se še ne znajdemo...

LP
P.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mi smo doma in imamo vprašanja : )
26.6.2005 20:45:23   
bskrle
Draga mamica!
Pojma nimam, kako z dvojčki ...
Ampak za začetek - upam,da ponoči ne previjaš - razen v izjemnih primerih(cel moker, močno pokakan).
Spati - na boku - vsaj na začetku, potem si bo že sam našel mesto, kjer mu paše

Aja, prvih 6 tednov za biti malce divjih!
PA za pomoč prosi!(JAz sem hodila k svojemu bratrancu in njegovi ženi, ko sta imela dvojčke)

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mi smo doma in imamo vprašanja : )
26.6.2005 20:49:08   
Gina
Joj, boga Petra! Še z enim je težko, kaj šele z dvema.:zmeden2:

Jaz ti predlagam, da si res omisliš kakšno pomoč. Tvoj naj bo čim dlje doma, potem bi bilo fino, če ti vsaj mama ali tašča prideta pomagat. Tudi čez dan je ok, če že ponoči ne moreta. Tvoj bo moral tudi ko bo v službi včasih ponoči malo pomagati, nič drugega ti ne preostane. Sicer je pa takole, preoblačit otroke nehaš po kakšnem mesecu, ker se ponoči več ne pokakajo, tako da je pol manj dela.

Nekateri otroci začnejo ponoči spati, po mojih izkušnjah ne prej, kot takrat, ko dopolnijo dobre 4 kile teže. Ti so najbolj zgodnji. Ni pa nujno, da bosta vseeno spala.
Jaz sem še nekaj prakticirala pri zadnjem, ker sem se na smrt bala, da ne bi spal ponoči...in sicer sem ga pustila čez dan več budnega. Če je zaspal, je zaspal, če je bil buden, sem ga pa kar malo zamotila in se z njim ukvarjala. To sem delala pri obeh fantih in opba sta spala ponoči, pri deklici nisem tega počela, ker sem bila tako utrujena od nespanja ponoči, da sem jo pustila ful dolgo spat podnevi in smo se vrteli v začaranem krogu.

Ko spita podnevi, imej svetlo in hrupno, tudi če se zbudita. Ponoči imej zelo temno in tišino. Tudi tako se navadijo ločit dan od noči.

Ko nafutraš enega, bi jaz še drugega, tudi če ni lačen. Se bosta po moje počasi uskladila, da ne boš kar naprej samo futrala. Pa od začetka je normalno, da sta ves čas priklopljena, pa da nimata še ritma. Počakaj mesec ali dva. Pa vztrajaj pri tem sistemu, boš videla, da bo počasi boljše, pa da se boste navadili na nek ritem.
Veliko energije ti želim, pa prespanih noči. Držim pesti, da bo čim prej.:miska::)

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mi smo doma in imamo vprašanja : )
26.6.2005 21:43:47   
peja
Ma ni težko z dvema , sam ne smeš , pa tud ne moreš komplicirat , pa skoz po rokah jih met , pa ni panike.
Na začetku je mal kaosa , pol pa najdeš sistem pa ni blema.
Ne znam si predstavljat , da bi mel sam enga ,ker bi blo kr orng dolgčas...:ups::ups:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mi smo doma in imamo vprašanja : )
26.6.2005 21:56:51   
Anonimen
Ponoči ne previjat, meni je tako rekla patronažna in res nisem. Tudi če je bil pokakan, ga nisem. Sliši se čudno, ampak se čisto navadiš. In otrok izgleda tudi. Vsaj moj nikoli ni vedel, da je lahko tudi drugače in je bil več kot zadovoljen s toplo, mehko plenico... Potem kot je rekla Gina, podnevi imej bolj svetlo in kakšen radio prižgan. Za hranjenje mi pa ni jasno, pa še marsikaj drugega mi pri dvojčkih ni. Res vas občudujem, mamice dvojčkov. Kapo dol. Hvala bogu, da imaš tako pridnega moža.

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?