|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mnenje o krstu
28.9.2009 16:15:13   
malajka84
Mogoč mal čudno vprašanje, pa vseeno. ker vem, da bom nekega dne imela probleme glede tega, vas sprašujem za vaše mnenje.

Stvar je takšna, da se jaz čisti ateist, moja tašča, pa vsi njeni (razen mojga)...pa nori na krščanstvo, super kolegi z župnikom, uglavnem...zmer je tema pogovora bog,...

No in kaj je problem,..to, da bo sigurno hotela krščenega vnuka, ki pa..ga od mene ne bo dobila.

Zanima me, kakšno vrednost ima krst za verne ljudi, kaj jim pomeni, kaj če ne krstim otroka,...




< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 25.11.2009 15:04:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:19:07   
water lily
Tapravi vernik te nebi nikoli silil oz. pričakoval da lažeš pred oltarjem.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:19:55   
Arwenko
Hja, kaj ti naj rečem, jaz sem nekako bolj na tvoji strani in mnenja, da se naj moj otrok sam odloči kasneje če hoče bit krščen, veren, kakorkoli. Jaz ga kot dojenčka in otroka s tem ne bom posiljevala. Če pa bo kasneje želel pa tako ali tako lahko vse nadoknadi, od krsta do birme se da vse naredit kolikor jaz vem, ko bo polnoleten naj dela kar hoče. 

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:29:18   
malajka84
Ja jst tk mislim, da ko bo otrok dost star, da bo sam vedel za kaj se ge, gre brez problem u cerkev, nimam nič proti vernim, proti cerkvi, ampak, da bi jaz otroku vsiljevala nekaj, kar tudi meni ni, se mi pa ne zdi no.

Je pa žal tašča ena izmed "obsedenih" vernic, tako, da me je vsega kar malo strah, ker v vseh letih, od kar sva z mojim skupaj, še nismo prišli do debate, da jaz nisem verna. Tako, da bojo še problemi po moje, ampak jaz pač res ne vem koliko en krst pomeni vernemu človeku.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:34:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Tapravi vernik te nebi nikoli silil oz. pričakoval da lažeš pred oltarjem.

Se strinjam. Moja dedi in babi tut hodita v cerkev (no ne ravno čisto vsako nedeljo), mama je pa še med tednom rada tam ... pa do sedaj še nisem slišala komentarja, zakaj tamala ni krščena ... meni se zdi to tako osebna zadeva, da glede tega pa res ne bi nikogar poslušala.
Je pa moj dragi en tak nesrečen otrok bil, ko je imel še babico živo, ki je bila čisti verski fanatik, ko je bil dojenček in so ga zaradi miru v bajti dali krstit ... no pa mu sedaj ni prav da je v crkvenih bukvah obeležen. Ne vem no ... jaz se na ta mnenja nebi ozirala preveč.

(odgovor članu water lily)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:34:15   
luan
O ja nekateri znajo fino komplicirat(tudi moja tašča).Smo imele kar fine debate okoli tega.Pa še problem je bil malega krstit, ker nisva poročena.Je pa tudi moja tašča družinska prijateljica župniku in kaplanu in imajo skupna kosila.Pa se je kar ona pol zmenila, da so malega krstili.Jaz sem rekla, da ne bom nobenega prosila.Saj sem tudi jaz mnenja, da se bo že sam kasneje odločil ko bo dovolj star.
Ne vem pa kako bomo drugega krstili, kateri je na poti.
Je pa tako, za kristjane je krst velikega pomena.Saj je otrok rojen v izvirnem grehu in ga krst tega odreši.Ali tako nekako.Nisem prepričana, saj nisem nikoli polagala veliko pozornosti na to.
Je pa tako, če smo že vsi krščeni pa naj bodo še naši otroci.Za naprej pa se bodo odločali sami.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:34:27   
Pat74
Jest sem sicer teologinja, pa ti bom takole rekla - v prvem je to odločitev staršev, ali bosta s krstom uvedla svojega otroka v krščansko življenje ali ne. Glej, če si ti ateistka, tvoj pa je katoličan, sta se najbrž že pred prihodom otroka kaj pogovarjala v tej smeri, kako bosta vzgajala, a ne? Torej, če sta se dogovorila, da otrok ne bo krščen, je to vajina odločitev, zakaj tako, je nepomembno. Če pa nista odločena in tvojemu dragemu veliko pomeni, da bi bil vajin otrok del veroizpovedi, katere član je tudi sam, boš najbrž iz ljubezni do svojega moža po vsej verjetnosti otroka dala krstiti, mar ne. Drugače pa je krst eden izmed temeljev uvajanja v krščansko življenje, poleg birme in evharistije. S krstom naj bi se osvobodili izvirnega greha, takrat postanemo člani Cerkve; postane pa lahko kristjan otrok tudi, ko bo odrasel, če bo to želel - torej v bistvu ni nič izgubljenega. Meni se zdi mogoče bolj pomembno to, da otroku nenako uspeš razložiti, kaj je to biti kristjan, saj se bo potem lažje odločil, ali si tega želi.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:34:42   
water lily
Mislim da ljudje še vedno ne razlikujejo med verniki in "verniki". Ni vsak ki hodi v cerkev veren(bi se upala skoraj trditi da tisti najbolj verni niti ne čutijo potrebe se "razkazovati" ob nedeljah, in gredo v cerkev raje v miru, ko ni nikogar).

Kar se pa tašče tiče.....
Otrok je vajin. Vajina odločitev. Moja mami je zelo verna. Njegovi niso. Se je sprijaznila s tem da nisem ne cerkveno poročena, niti otroci ne bodo krščeni. Ker sem ji razložila pomen vere. Vera se pa ne vsiljuje, se z njo ne posiljuje z njo in vera uči strpnosti in sprejemanje ter spoštovanje drugačnosti. In siljenje ljudi v nekaj, laganje pred "oltarjem" ipd. je greh. Obsojanje pa tudi.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:38:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: luan
Je pa tako, za kristjane je krst velikega pomena.Saj je otrok rojen v izvirnem grehu in ga krst tega odreši.Ali tako nekako.

Tako je ja.
Samo meni se pa tako zdi, če je Bog res tako dober in vsemogočen, potem mu najbrž ni pomembno ali je človek bil krščen ali ne ... važno je, da je živel pošteno življenje. A ni tako? Te cerkvene interpretacije vere so pa itak malo izkrivljene.

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 16:57:08   
Pat74
Naj še dodam, da je krst za nas kristjane potreben zaradi zveličanja. S krstom dobimo neizbrisno duhovno znamenje, zato je tudi krst neponovljiv. Prav tako pa se zveličajo tudi tisti, ki niso krščeni, pa iskreno iščejo Boga (Alaha, Krišno ...) ali kakor koli ga imenuješ, ter si prizadevajo za izpolnjevanje njegove volje (10 božjih zapovedi - to je tudi temelj občečloveških moralnih zakonov - torej ni le del krščanstva/islama idr. veroizpovedi; četudi si ateistka, se ravnaš po teh zapovedih, mar ne?), torej, ker je Bog dober in usmiljen, bodo tudi nekrščeni otroci zveličani - zato najbrž krst, če gledam iz tvojega vidika, najbrž res ni nujno potreben.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 17:00:01   
malajka84
Hvala vsem za odgovore, sem misla, da me bo kkšna napadla, pa očitno le nism js tk čudna.
Drugače pa se z mojim oba strinjava, da ne bo krščen, ko ga bova pač mela, lahk se pa kasneje sam odloči.

No če bo pa tašča kej...pol pa ne vem, se bom pač mogla sprijaznit, al kaj nej rečem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 17:09:48   
zmajaz
Lej važno je samo vajino mnenje in od nobenega drugega. Midva sva z mojim oba krščena in imava vse zakramente, pa sva se kljub temu sporazumno odločila, da ne želiva cerkvene poroke, niti ne bova dala otrok krstit. Moja mama je sicer imela dosti za povedati glede tega - predvsem glede poroke, so bile celo neke izjave, da je ne bo na poroko, a ko je videla, da s tem ne bo prav nič dosegla, je odnehala in tudi zdaj glede krsta ni toliko tečnarila, ker je videla, da že prej ni nič dosegla. S krstom se starši v bistvu po pravem tudi obvežejo, da bodo otroka vzgajali v krščanski veri - če tega ne nameravata, nima smisla. Jaz bi se glede tega vprašanja prilagodila EDINO partnerju - če bi on imel tako željo, se ne bi pregovarjala z njim, drugi pa za moje pojme nimajo glede tega prav nobene besede in tu ne popuščam, če se vsi postavijo na trepalnice. Otrok pa lahko te zakramente pozneje kot odrasel opravi v precej kratkem času, če si tega želi.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 18:08:56   
honey
Pri nama je isto - jaz ateist, mož kristjan. Ima vse zakramente, vključno s cerkveno poroko. NO, to imam še jaz, pa nimam drugih zakramentov, razen krsta. Sicer ne vem točno, kako je tašči to uspelo, da me je župnik poročil cerkveno, ampak pustimo to. Mi2 sva otroka dala krstit - pa da ne bo pomote, nisem lagala župniku pred oltarjem. Jaz sem mu povedala, kaj si mislim o cerkvi in veri že pred poroko, potem tudi še na pripravah za krst. In je sprejel moje mnenje brez ugovorov. Rekel je samo, da mogoče bom pa kdaj drugače mislila in sva bila zmenjena. Otroka sva krstila na moževo željo. Res pa je, da sem mu povedala že pred krstom in tudi že daleč pred poroko, kaj si jaz mislim o tem in da kar se tiče cerkvene vzgoje, naj se ne zanaša name. Tukaj jaz enostavno dvignem roke. Če bo želel, da otrok hodi k verouku, ga bo on vozil. Če bo želel, da hodi k maši, bo hodil on z njim. Mene tukaj ne bo zraven. In moram reči, da se niti ne pogovarjava o tem. Mali je star 4,5 leta, pa je bil mogoče pri maši 3x. Naj povem še to, da tudi mož gre k maši 2x letno - za veliko noč in za Božič. Tako da tudi on ni kakšen "hud" kristjan. Še to gre iz občutka dolžnosti, ne iz lastne potrebe.

Kaj pa bosta vidva naredila s svojim otrokom, je pa povsem vajina odločitev.Saj pri nas je bil tudi halo, ker naj bi otrok bil pri krstu oblečen v belo. Pa sem ji lepo povedala, da je to najin otrok in da bo oblečen, kot bova midva hotela. DA naj bo vesela, da ga bova sploh dala krstit. Pa se sploh nisem obremenjevala s tem, ali je užaljena ali ne.

Se mi pa zdi malo čudno, da glede na to, da je tašča, kot praviš, zelo verna,da še niste prišli na debato, da si ti ateistuser posted image Ali se ti oz. vidva izogibata tej temi ali res še nikoli ni prišlo do te debate? Koliko časa pa sta sploh skupaj, če smem vprašat?

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 18:15:27   
malenaa
IZVIRNO SPOROČILO: honey

Pri nama je isto - jaz ateist, mož kristjan. Ima vse zakramente, vključno s cerkveno poroko. NO, to imam še jaz, pa nimam drugih zakramentov, razen krsta. Sicer ne vem točno, kako je tašči to uspelo, da me je župnik poročil cerkveno, ampak pustimo to.


Nič ni to tašči uspelo - za cerkveno poroko je dovolj samo to, da si krščen. Ker gre tukaj za zakrament, ki si ga podarita zaročenca, duhovnik je le neke vrste "posrednik", pri ostalih zakramentih pa je podeljevalec.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 18:39:38   
malajka84
Kako da še ni naneslo na to temo, je že kar čudno po svoje, no midva nočeva začet, dokler ne bo treba.
Je pa tud to, da se veliko ne vidimo, midva živiva v hiši mojih staršev mava en štuk urejen, do njegovih staršev je ura vožnje, pa niti se jaz z njimi nikoli nisem razumela, pa ne hodim rada veliko tja, kdo pa je rad med ljudmi, ki ga ne marajo in šimfajo za hrbtom...jaz ne, zato raje ostanem kdaj doma, ko grem moj k svojim domov.
Pridejo kdaj na obisk, takrat se pa menimo o čem drugem,...ma slej ko prej bo tudi ta tema....skupaj sva pa že kar nekaj let...na srečo živiva pri mojih (se super zastopijo z mojim), to je sreča, da sisva pri njegovih, po moje tisto tak ne bi funkcioniralo..pa to je spet druga zgodba...

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 19:34:40   
lukec
Drugače pa se z mojim oba strinjava, da ne bo krščen, ko ga bova pač mela, lahk se pa kasneje sam odloči.


S tem si prav lepo sama sebi odgovorila na vprašanje. In jaz se popolnoma strinjam s tem.



_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: MNENJE O KRSTU
28.9.2009 21:29:35   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: BOSTINA

Hvala vsem za odgovore, sem misla, da me bo kkšna napadla, pa očitno le nism js tk čudna.
Drugače pa se z mojim oba strinjava, da ne bo krščen, ko ga bova pač mela, lahk se pa kasneje sam odloči.

No če bo pa tašča kej...pol pa ne vem, se bom pač mogla sprijaznit, al kaj nej rečem...



Pusti taščo in delaj, kot sama čutiš. Jaz sem "v sebi" verna, imam sveti krst, kaj druga pa žal ne, zarad ene slabe izkušnje z zelo jezikavim župnikom. Sem pa " v sebi" verna.
Moja otroka nista krščena, ker sem razmišljala podobno, kot ti.
Sem pa bila letos   čisto na hitro in nepričakovano izbrana za botro in moram povedat, da je bil to en svečan, neponovljiv dogodek, ki mi bo za vedno ostal v spominu.
Imeli smo čist pravega, srčnega župnika, ki nam je lepo prikazal vse obveze in radosti botrovanja.
Res, zelo lep dan je bil in mi je kar malo žal, da moja fanta še nista krščena.
Evo, še zdaj ko se spominjam tega obreda imam kar kurjo kožo od vse tiste veličine in svečanosti.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: MNENJE O KRSTU
29.9.2009 8:20:26   
bskrle
Za kristjane je krst tako pomemben  (za zveličanje), da se otroka lahko krsti v sili, če se zgodi kaka nesreča ipd.
Če ga bosta krstila, vedita, da je potem še sv. obhajilo, birma ...in tašča bo hotela,da vse zakramente "narediti".
Tisti, ki živi in veruje, mu ti zakramenti dajejo ogromno milosti in notranje moči.
Jaz bi pa poklicala župnika med uradnimi urami in mu razložila problem, če misliš, da se z njim ne da pogovarjat, ti svetujem, da se  svojim problemom obrneš na frančiškane.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: MNENJE O KRSTU
29.9.2009 9:50:54   
miškamaška
Glej sploh ni rečeno, da če ga bo tašča hotela krstiti, da ga bo lahko.

Ti povem svojo izkušnjo. Jaz sem verna, imam zakremente kot so krst, obhajilo in birmo. Občasno grem k maši, redno pa za vse velike praznike. Tudi doma vsak večer z malim zmoliva. Moj ni veren, niti ni bil krščen, ker je njegov oče zagrizen komunist.
Dogovorila sva se da bova malega krstila. Ko sva pa prišla do župnika naju je pa zavrnil, češ da nima zagotovila, da bo otrok vzgajan v kršanskem duhu (po njegovem to pomeni, da sva midva cerkveno poročena in da hodimo vsi vsako nedeljo k maši).Sem bila tako šokirana in razočarna! Zame kot vernico, je bila to zelo velika žalitev!!! V bistvu nama je po ovinkih povedal, da malega ne bo krstil, ker je pankrt. Kot v srednjem veku!

Se mi je vse skupaj tako zamerilo, kakšna dvoličnost. Potem sem se odločila da bom otroka vzgajala tako kot sem si zadala in dala krst kar za nekaj časa na stran, pa tudi v tisti cerkvi me niso več videli. Zdaj pa razmišljam, da bi poiskali župnika, ki tudi živi tako kot pridiga in bi ga krstil. Tako če katera pozna kakšnega takega mi naj sporoči.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: MNENJE O KRSTU
29.9.2009 13:42:50   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: BOSTINA

Drugače pa se z mojim oba strinjava, da ne bo krščen, ko ga bova pač mela, lahk se pa kasneje sam odloči.

No če bo pa tašča kej...pol pa ne vem, se bom pač mogla sprijaznit, al kaj nej rečem...



Otrok je vajin in taščo nič ne briga. Sama imam sicer krščenega otroka,  ker sva se tako odločila midva. Kaj rečejo drugi me ne zanima. Če bo pa moj otrok krstil svoje otroke ali ne, je meni popolnoma vseeno.

Boljše, da ji zdaj postaviš meje, ker če bosta popustila tukaj, ti bo pametovala še pri drugih stvareh. Lahko ji poveš, da si otroka rodila ti, ne ona in da sta se vidva kot starša tako odločila.

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MNENJE O KRSTU
2.10.2009 14:55:35   
Greenie
Ne, nisi čudna.

Jaz v nobenem primeru ne bi otroka krstila, če bi tako hotela tašča. Zame je to posiljevanje.
Mi gre pa kar mal na živce, da se vsi neverniki oz. ateisti, če si ustvarijo družino z vernikom, podrejajo njemu in se krstijo in potem še otroke. Zakaj ni kdaj obratno? Ateistu (meni) npr. veliko pomeni, da se otroka ne sili v vero, se ga daje v cerkev itd. (kaj vse lahko otroka še tam doleti). Pa me prav zanima, koliko vernikov bi se temu odreklo za partnerja, da bi mu ustregli???

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MNENJE O KRSTU
2.10.2009 15:07:25   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

Jest sem sicer teologinja, pa ti bom takole rekla - v prvem je to odločitev staršev, ali bosta s krstom uvedla svojega otroka v krščansko življenje ali ne. Glej, če si ti ateistka, tvoj pa je katoličan, sta se najbrž že pred prihodom otroka kaj pogovarjala v tej smeri, kako bosta vzgajala, a ne? Torej, če sta se dogovorila, da otrok ne bo krščen, je to vajina odločitev, zakaj tako, je nepomembno. Če pa nista odločena in tvojemu dragemu veliko pomeni, da bi bil vajin otrok del veroizpovedi, katere član je tudi sam, boš najbrž iz ljubezni do svojega moža po vsej verjetnosti otroka dala krstiti, mar ne. Drugače pa je krst eden izmed temeljev uvajanja v krščansko življenje, poleg birme in evharistije. S krstom naj bi se osvobodili izvirnega greha, takrat postanemo člani Cerkve; postane pa lahko kristjan otrok tudi, ko bo odrasel, če bo to želel - torej v bistvu ni nič izgubljenega. Meni se zdi mogoče bolj pomembno to, da otroku nenako uspeš razložiti, kaj je to biti kristjan, saj se bo potem lažje odločil, ali si tega želi.


glede na to, da si teologinja...
a potem evangeličani, ki btw. nimamo birme in vseh ostalih ceremonij, nismo kristjani?
smo pa vseeno krščeni...


< Sporočilo je popravil rija -- 2.10.2009 15:11:46 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MNENJE O KRSTU
3.10.2009 2:27:09   
nananaja
Jaz pa vsem, ki ste ateistke, partnerji pa kristjani, predlagam, da naj se s taščami oz. svojimi mamami glede krstov (in porok) pogovarjajo sami in seveda razložijo in vztrajajo pri odločitvi, ki sta jo skupaj sprejela. Zakaj bi se kregali mamica in babica, ki nimata niti enake osnove za pogovor. Če se je partner odločil s tabo, bo svoji mami znal razložiti svojo odločitev, če pa ne...
Pa BOSTINA, kako lahko trdiš za partnerjevo mamo (in družino), da je obsedena vernica in nora na krščanstvo, taka, ki te bo gnjavila s krstom, glede poroke te pa še ni zagnjavila - saj prav razumem, da poročena pa nisi, sicer bi itak vedeli, da nisi verna? Mogoče je pa tvoj že kdaj povedal svojim tvoj pogled na vero, cerkev... da se izogne problemu?

rija, si pa našla teologinjo... ja pozabljamo na to, da krstimo vsi kristjani, nekateri pa ne priznavate  vseh zakramentov. in žal je o tem ravno o krstu med katoliki največ zmotnih mnenj.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MNENJE O KRSTU
3.10.2009 19:30:54   
Pat74
glede na to, da si teologinja... a potem evangeličani, ki btw. nimamo birme in vseh ostalih ceremonij, nismo kristjani? smo pa vseeno krščeni...


Rija jaz tega nisem rekla/napisala; parafrazirala sem KKC, kjer je pojasnjen pomen krsta za katoliške kristjane. Kot je pa meni in najbrž tudi tebi jasno, ste tudi evangeličani kristjani, kljub razlikam ...

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MNENJE O KRSTU
7.10.2009 10:27:32   
koala
Nisme brala vseh odgovorov ti bom pa povedala svoje meneje.

Midva sva oba vzgojena v krščanski veri, oba imava vse zakramente, tudi najin otrok je krščen. Zakaj? Ker mi pač to pomeni neko pripadnost, ker mu želim približati tudi ta aspekt.

Sem pa menja da je popolnoma brezveze otroka krstiti samo zato da bo krščen, kot "uslugo" mami, tašči, komurkoli.
Kako bosta vzgajala vajinega otroka je VAJINA odločitev, pa naj se ostali na glavo postavijo. Tvoja taščaje svoje vzgojno delo že opravila.
Če pa bo otrok želel biti krščen ko bo večji, pa mu to še vedno lahko omogočita.

Otroku pa tudi brez krsta ne bo nič manjkalo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?