|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Močni krči v zgodnji nosečnosti
11.5.2009 15:35:55   
nincy*
Lep pozdrav vsem!
Sem čisto nova in mi je kar težko začeti.
Zanima me, če je imela katera izmed vas podobne težave kot jih imam sama. Tri dni sem imela močne krče v spodnjem delu trebuha zato sem odšla na urgenco. Tam so me obdržali kar 4 dni in potrdili nosečnost, ker pa se še nič ne vidi obstaja možnost da sem noseča izven maternice. Sicer mi hormon ßHCG narašča normalno kar naj bi kazalo na normalno nosečnost. A moram počakati še en teden , da grem na ponovni UZ. Prosim vas za kakršne koli informacije. Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
11.5.2009 15:58:49   
mojca345
oj,

krče imajo vse.... ene bolj ene manj... se zelo razlikuje od ženske do ženske od telesa do telesa... tko, da to je normalno... če pa seveda začneš močno krvavet, pa ni ok, ker je to lahko splav... drgač pa tudi izcedke, če boš imela so normalni....

telo se šele privaja na novo stanje.... priporočam počitek....

pa pozitivno razmišljanje....



_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu nincy*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
11.5.2009 22:48:45   
Mateja4
Živjo
Tudi jaz sm imela v začetku nosečnosti zelo močne krče v spodnjem delu trebuha. Samo so te bolečine sčasoma ponehale.  Baje se je sam telo odzvalo na novo stanje.
Sedaj sem v 7 mesecu in nimam nikakršnih problemov več. Držim pesti zate da bo vse vredu z vamauser posted image

Lp

Mateja

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
30.9.2011 10:57:47   
adock
živjo punce,

jaz sem v 5 tednu nosečnosti in imam približno trikrat na dan izredno močne krče, tako da včasih mislim da ne bom zrdžala na nogah? je to ok? izcedka nimam. Pomoč? se je še kateri to dogajalo?user posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
30.9.2011 14:06:46   
_vanilija_
To je normalno, tudi jst sem imala en teden takšne krče in sem prašala zdravnika če je to ok. Rekli so mi da je to normalno, da se maternica širi. Edino če boš imela non stop bolečine (recimo cel dan) ali krvavitve, to ni OK. Meni so bolečine ponehale čez 1 ali 2 tedna, se spomnim se. Vem samo da me je ful bolelo. Ne se preveč obremenjevat user posted image

Srečno!!!!!

(odgovor članu adock)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
30.9.2011 16:39:54   
Teya D.
Evo pa sem vas le našla. Tudi mene utrujajo močni krči in me je prav strah kaj je to narobe. Občutek je tak kot da bom vsak čas dobila perilo. Strah me je,da ne začnem krvavet. Ah ta psiha. Počivam kolikor lahko in božam trebušček! Želim vse dobro tudi ostalim.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
30.9.2011 21:28:53   
ronja
To je normalno, maternica se bo morala ornk povečat in jajčniki ne bojo na istem mestu kot sicer - normalno, da to spremljajo krči in bolečine. Ni za paniko delat:). Če je res ss, tega ne zgrešiš, če je pa kaj hujšega kasneje, pa še manj. potem kasneje je krvi toliko, da je poplava. Kar se ss tiče pa nimaš kaj, ne ti ne oni - počakaš in če se krvavitev razvije, je navadno ss, če izzveni ali so samo mali izcedki, pa je navadno vse ok.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
2.10.2011 12:05:10   
Mistica
Pozdravljena
Kot so te že ostale pomirile- to je normalno, maternica se širi in pripravlja na rast bitjeca v tebi. Dokler ni krvavitev, je vse ok.
Sama sem 1. noseča in od 5. pa tja do 7. tedna sem imela hude hude krče, kot da bi prihajala M. Krči so se pojavljali cca. 1-2x na dan in 3-4x ponoči. Imela sem občutek, da predvsem takrat, ko se uležem in umirim. Pa so minili in od takrat jih HB tudi ni več. Mi je pa pomagalo, da se se usedla ali hodila, božala buši in globoko dihala.

Kar pogumno in lepo, zdravo nosečnosti ti želimuser posted image

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
3.10.2011 9:01:24   
adock
Punce hvala vsem za odgovore,

Sem bolj mirna, sploh ker vidim, da se to dogaja res kot v ciklusu 3-4krat na dan in ne non-stop:) tak da sem potolažena, rada bi edino šla čimprej na pregled, da mi rečejo da je vse ok, mam pa šele čez en mesec, sedaj sem pa 6 tednov user posted image no saj bo user posted image

< Sporočilo je popravil adock -- 3.10.2011 9:02:05 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
6.9.2012 11:00:36   
Mašika26
Zivjo dekleta,
tudi mene spremljajo mocni krci... Dejansko sem na urgenci izvedela, da sem noseca (4t), krci so bili tako hudi, da nisem vedela kaj naj naredim. Sedaj se mi pojavljajo priblizno 1x do 2x dnevno, in so hudi... Moj problem je, da zivim na Nizozemskem in tukaj ne vidis ginekologa do prvega UZja (8-10t)... Sem klicala G v Sloveniji in je priporocil magnezijeve tablete... ce ne pomagajjo pa pravi da bi morala na UZ, da se vidi ce ni slucajno izven maternicna nosecnost. Upam, da je vse ok.
Me pa tolazi, ko vidim da nisem edina in da krci niso tako redki pri cisti normalni nosecnosti :)

(odgovor članu adock)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
6.9.2012 12:33:01   
nyna84
Seveda, kupi si magnezijeve šumeče tablete in čim več počivaj, dokler ne veš, kaj je na stvari. Pa srečno.

(odgovor članu Mašika26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
18.9.2012 15:49:32   
artemida.84
MAšika, tudi jaz sem imela krče, vse do 7 tedna tako močne, da nisem spala celo noč... za vsakič, ko sem se obrnila sem zajockala, tako zelo me je bolelo. poleg tega, nisem mogla se pretegniti, celo telo v krču in nasploh boleči jajčniki, napihnjena kot v letrtem mesecu. sedaj sem v osmem, na pregled čakam, imam ga ta teden... komaj čakam, da vidim, če je gest. vrečka že polna. Sem pa imela tudi rahlo krvavitev vmes, vnetje, tako da sem mogla prej h ginekologinji, ki mi je že v 6 tednu potrdila nosečnost... sedaj upam, da bo tudi tako. Glede izvenmaternične pa ne tuhtaj. če pa se slučajno zgodi, boš takrat tuhtala. po me+ojem so tvoji oblutki povsem normalni:)

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
12.12.2012 12:14:59   
speLeK
Tudi meni se to dogaja :(

_____________________________

Špela

(odgovor članu artemida.84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
13.12.2012 19:05:53   
aprilčica1
Haai!

Mene pa samo zanima ker je to moja prva nosečnost kako je glede teh krče v ponedeljek sem bila noseča pet mesecev ampak zvečer imam vedno take krče pol ponoč je uredu in zutri imam ponovnokrče čez dan pa je tudi uredu trenutno pijem magnesol in mi malo pomaga ampak me samo zanima če so te krči v trebuhu značilni tudi za peti msec nosčnosti in do kdaj ponavadi trajajo?.

Vsem nosečkam se najlepšezahbaljujem za odgovor.Lep vikend vam želim.user posted image

(odgovor članu speLeK)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
25.2.2013 10:17:57   
bybyka_1987
trenutn sem v slabem petem tednuuser posted image in je to moja 3 nosecnost...in krcev nikoli prej tako zgodaj...bol so ble bolecine od 4,5mesca dalje zaradi raztezanja...imam pa tudi jaz mocne krce in bolecine sploh ponoci...cez dan no tok hudo...pa zlo me dol tisci filing da mi hoce vse ven padt user posted image ...in vasi odg.so me kar pomiril...1.pregled imam sele 26.3.

(odgovor članu aprilčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
25.2.2013 11:56:50   
muckamacka
Sem sedaj v devetnajstem tednu, druga nosečnost in imam tudi krče predvsem pa pol ure po jedi. In občutek da bom kar rodila ter da mi bo trebuh eksplodiral. Pa je načeloma po vseh pregledih bilo do sedaj vse v redu. Pri prvem otroku se mi je to dogajalo šele zadnja dva meseca.

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
3.2.2021 9:44:17   
dasi55555
Pozdravljene. Vem, da je ta tema odprta in da se omenjajo vsakič iste težave, ampak vseeno bi rada še delila z vami svoje.
S partnerjem načrtujeva user posted image , v prve ni uspelo.
Menstruacijo sem imela 13.1 ( imam cikel cca na 30 do 35 dni).
Danes sem opravila CB digitalni test, vendar je pokazal negativno.
Imam pa močne krče, ki me spremljajo že vsaj 10 dni. Karkoli počnem čez dan so bolečine v spodnjem delu trebuha prisotne ( bolečine so prisotne skozi cel dan, karkoli počnem me pika in bode, po večji aktivnosti ko se uležem ali umirim pa sploh. Tudi ponoči se zbujam od bolečin . Včasih malo pomaga če pokrčim noge, ampak vseeno ni to to. Špikanje oz. zbadanje se premika od leve proti desni in obratno. user posted image
Trebuh imam konstantno napihnjen in je trd na otip. Karkoli pojem, kaj šele da bi potem spila 2 dcl imam občutek da bom počla.
Test( kot mi je svetovala sestra naj ga opravim čeprav 15 dni pred pričakovano M), ki sem ga danes opravila, je bil negativen. Tudi za krvni test se mi zdi prekmalu. Ima katera izkušnje s tem?
Kdaj se je najbolje testirat bHcg?
Prosim za odgovor, lep pozdravček.

(odgovor članu muckamacka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
3.2.2021 11:23:52   
Tasykaa RR
Dasi55555 pozdravljena, cikel ni vedno enak kljub  temu če je reden, oz.simptomi niso enaki, vsaj pri meni je bilo tak, en mesec sem imela krče ful močne že prej drugi mesec samo ob m.... lahko je res mogoče nosečnost in se telo na kaj pripravlja, sama menim da je se prezgodaj za test, najboljše je po zaostanku m....ali mogoče kak dan prej 🥰  srečnoo 🥰 in sporoči kaj 🥰


(odgovor članu dasi55555)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Močni krči v zgodnji nosečnosti
5.2.2021 7:13:07   
LoniRR
dasi55555 tudi, ce si zanosila je pomoje se prekmalu. Prvic sm delala test ko je M. zaostajala in je pokazal lepo crtico, drugic ko sem ga delala pa nisem bila sigurna kdaj bi morala M. priti, ker sem se dojila tko da sm počakala 30dni od zadnje (moj obicajni cikel je bil 28 dni) in je pokazal sibko crtico. Koliko pa je do M? Mogoce si test delala prekmalu, mogoce pa gre za prebavo ali se telo pripravlja na cikel. 


(odgovor članu dasi55555)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?