|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Montessori osnovna šola
23.6.2012 21:57:49   
sunnycloudy
Olja!

V časopisu Delo sem prebrala obširen članek na temo "Montessori osnovna šola". Priznam, da mi je Montessori pedagogika blizu in da sem bila navdušena nad prebranim. Ker bomo imeli v naslednjem letu v naši družini prvošolčka zato resno razmišljamo, da bi ga vpisali v to šolo, ki med drugim dokazuje da se da priti do znanja tudi drugače (z igro, ki je pravilno vodena ter spodbujena se izogneš mukotrpnemu ter dolgotrajnemu učenju otrok, ki je za marsikaterega otroka to stres in tudi za starše). Ker je Montessori osnovna šola šele pred kratkim odprla svoja vrata me zanima, če katera še kaj več ve od te šole, ima kakšne izkušnje ali nasvet. Vsi nasveti bodo zelo dobrodošli, da bomo lažje sprejeli odločitev.
V prihodnosti naj bi bilo še več takih Montessori osnovnih šol, bodisi zasebinh ali katoliških. Kakorkoli, jaz osebno podpiram nastajanje novih šol,. ker konkurenca ne škodi nobenemu in se bodo tudi državne šole začele malce drugače organizirati.
Naj bi se pa vse že začelo z vrtecm, kar velja da je dobrih kvalitetnih vtrcev, ne predragih absolutno premalo,ki daj kaj na otroka!
Razmišljam na glas, se katera slučajno pridruži debati.....

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Montessori osnovna šola
23.6.2012 22:05:36   
Tasika
Tudi meni je Montessori pedgogika zanimiva, tako za vrtčevske otroke kot za šolarje.

Glede zasebnih šol in konkurence sem pa mnenja, da naj obstajajo zasebne šole, vendar naj se ne financirajo iz proračuna. 

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Montessori osnovna šola
23.6.2012 22:41:03   
artista7
Montesori šola je tudi meni zanimiva, prebrala sem tudi en strokovni članik na to temo. Osebn bi dala otroka v montesori vrtec, pa tudi veselilo bi me delati v taki šoli/vrtcu (imam pedagoško izobrazbo, na žalost pa ne dela v poklicu), ker sem izredno praktična in mi je blizu ideja, da učitelj sam naredi učila, učne pripomočke, igračke. Za srednjo šolo in višje razrede OŠ pa že dvomim, da bi imela svojega otroka v taki šoli. Bom pa vse videla ko bom enkrat dejansko na tem! Definitivno podpiram, da bi bilo takih šol več, pa da bi se držale osnovnih načel Montessorijeve, ne samo da bi bilo to kot neka modna muha za ljudi, ki si to lahko privoščijo.


_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Montessori osnovna šola
25.6.2012 18:43:50   
sunnycloudy
ojla!

punce hvale za nasvete in mnenja. Mi bomo vpisali našega v Montessori osnovno šolo, saj sem osebno navdušenka nad njihovim pristopom.

lp

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Montessori osnovna šola
26.3.2013 11:47:07   
komarka
Živjo!

Zanima me, če ste poskusili otroka vpisat v MS OŠ? Slišim namreč da zanimanje močno presega št prostih mest...

(odgovor članu sunnycloudy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Montessori osnovna šola
16.4.2013 11:01:06   
Poka
Tudi v navadni šoli, naj bi se skozi igro učili, koliko je to v praksi res, pa je drugo... Za montesori ne vem, me res zanima, če imajo kaj več sredstev da sploh lahko...

Sicer so meni te zadeve mimo... Mislim ostale stvari, itak je nujno, da s eučijo na zabaven način, je pa vprašanje kakšen je prehod kasneje na višji stopnji, ko je treba ugotovit, da včasih ni vse zabavno...

Ne vem, iz mojih izkušen si itak vse šole tako reklamo delajo, realnost je pa druga, te prav mine... Vem, sem delala na nekaj šolah, sem ful razočarana nad šolskim sistemom, najbolje je bilo pa tam, ko so se najmanj hvalili in smo največ ustvarjali.

Problem je, ker bo še slabše... Pa jaz še nimam otrok, ampak si želim, da bi vsaj to lahko imeli, kar sem jaz - glasbeno šolo, material za ustvarjat... Pa se mi vse bolj zdi, da bo že to počasi luksuz.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Montessori osnovna šola
10.2.2014 13:54:18   
eija
Lep pozdrav vsem staršem!

Sem eden od obupanih staršev ker ne ve več kam pa kako:.Prosim za pomoč al nasvet. Govorim v imenu še drugih staršev čigavi otroci so končali vrtec Montessori in so bili zavrnjeni za šolo Montessori....Naša zlata punčka je 4 leta bila v vrtcu Montessori in zdaj kad je čas vpisa v osnovno šolo je NIMAMO KAM DAT!!!Edina osnovna šola Montesssori poka po šivih ker je preveč otrok in nimajo kam dat nove otroke. Z to težavo in problematiko se žao ukvarjamo že leta in nam enostavno ni jasno ZAKAJ SE VRTCI odpirajo z metodiko Montessori in NIHČE ni pomislio KAM Z OTROCI KAD KONČAJO VRTEC? Nisam edina nas je veliko staršev z isto težavo.
Delamo močno na otvoritvi nove šole ampak zakonodaja rabi svoj čas. Če je negdo od starša pripravljen svojega otroka dat na šolanje na domu za 1 leto z metodiko montessori prosim nek se oglasi.Za zdaj nas je 4 ,imamo prostor imamo učiteljicu čakamo na program in novo šolo z letom 2015 .Zakaj smo se tako odločili da ne bi zgubili vse kaj so do zdaj dobili.Hvala

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?