|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 17:12:42   
Anonimen
Nisem ravno "gobčna" oseba in jezik ne stegujem za vsako stvar. In to včasih ni ravno prav. Me včasih kar prime, da bi imela "dar goflanja" in vsakemu povedala, kar mu gre ob pravem času ...torej takoj, ko mu je treba. Tako pa ponavadi "odmislim" vse skupaj, doma mi je pa žal in potem kujem načrte, kako pa naslednjič ne bom tiho in se bom postavila zase in za svojega otroka ter drugim povedala, kar jim gre....

Torej...kaj me moti? Moti me, da ljudje mojega otroka kličejo debelinko, debelušček, bajsek...in podobno
Na začetku sem to jemala bolj tako...pač...ok, rad je hrano, res je močan in to se pri majhnih otročkih kar dobro vidi,ljudje pa mogoče ne znajo reči kaj drugega in jim ta beseda uide iz ust.
Če pogledate slikice v mojih albumih, vidite, da je Filip močan fantek, NI PA DEBEL! Od vrstnikov se nič ne razlikuje,nekateri so celo močnejši. In začelo me je motit, da razne "mamce in tetke", ki jih srečujeva na sprehodih cvilijo: "Joj, kakšen debelinko. Poglej ga, kako je lepo zalit." Jaz bi jim pa kar za vrat skočila. Ponavadi mirno rečem, da ni debel, je pa krepak in močan. One pa kar po svoje...kako je debelušen...

In me moti. Res me moti. In me žalosti. Ker ne vem, kako naj odreagiram v tej situaciji. Kako naj jim dopovem, da mojega sina ne bojo tako klicale. Da ne dovolim. Ne njega, ne kakšnega drugega otroka. Ker ni prijetno.

Se vam dogaja kaj podobnega? Kako odreagirate?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 17:51:45   
CatJa
Hmmm, pri nas je ravno obratno. Kaksen drobizek itd. itd. Kaj pa vem, men osebno je sicer cisto vsec, da je Jan bolj suhcen, na mnenja drugih se pa ne oziram kaj dost. Je pa res, da bi me verjetno precej prizadelo, ce bi bila na tvojem mestu. Ker se vecini ljudi taki debeluscki zasmilijo al kaj vem kaj jim hodi po glavi. Ce se tebi in vasi pediatrinji zdi njegova teza povsem v okviru normale, se ne oziraj na druge.
Kaj na taksne pripombe odgovorit? Ne vem. Za naso situacijo pac vem. Da je vitkost bolj zdrava kot debelost. In se enkrat, ce je Filip po vase normalno tezek, bo treba pac ignorirat take pripombe.

LP,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 17:58:22   
tesa
Uf jst sem pa ravno nasprotno; ponavadi butnem kakšno še predno dobro razmislim
Tudi mene bi motilo če bi za mojega otroka tako rekli, pa četudi s tem mislijo čisto dobronamerno, da je pač lepo rejen.
Sploh starejši imajo navado rečt; joj kolk je lepo okrogla-gel. Sploh ne vejo, da te s tem lahko prizadanejo.
Če te to tako moti, jim jasno in glasno povej, da ti to ni všeč.
Mg.Sploh pa je tvoj Filip čisto super .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 18:44:53   
jagoda
Men pa je to tako srčkano, ko so majo otročki šlaufke. Adam je tud med bajsiji. To je tak fajn za cartat... Mene to ne moti, mogoče zato, ker sama nisem imela nikoli problemov s težo. Je pa res, da je drugače ko gre za dojenčka in je lepo zalit, kot pa kasneje, ko vidiš, da se otrok napačno prehranjuje in je debel. Ne zameri mimoidočim. To jim je luptno, ne mislijo nič slabega. Meni tud to govorijo: joj, kakšen medvedek je, kr za pojest...

Če torej pediatrinja ne meni, da je debel, se ne sekiraj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 19:20:54   
ZARA
Se strinjam z jagodo...potegni iz tega pozitivno stran izjave, pa boš vidla, da sploh ni tako "grdo"...men so full všeč "buškasti" otročki...taki mehki izgledajo, hehe...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 20:59:05   
Anonimen
Ktistina, a pa te to že od nekdaj moti ali samo zadnje čase?
Ljudje res ne mislijo čisto nič slabega, ravno nasprotno, s tem mamici na nek način poskušajo dati kompliment.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 21:47:00   
CUKRČEK
Ojla,
to "bajskanje" tudi mene ful ful moti.
JAz sem bila od malega bolj okrogla in se spominjam vseh, ki so me "zmerjali" z bajso...
Že od res malega se spominjam, da bi se vsakič najraje pogreznila v zemljo, ko so govorili: ooo, kako je okrogla, ooo ja koliko pa poje... Pol pa še moja mami: ja vaši so pridni, ne pa naša...
Kdor ni tega preživel, se ne zaveda, kaj doživljajo ti otroci in kake posledice nosijo zaradi tega. Zato sem dobesedno alergična na to, če kdo reče kaj o okroglosti moje hčere, ker nočem, da bi moja hči preživljala to, kar sem jaz.
Pa čeprav je moja hči stara šele 14 mesecev verjamem, da razume, če ji kdo omenja kaj glede teže.
Pa ni blazno debela, pač ima kako "klobasico" v zapestju in je zaradi tega prav luštkana.
Zato vsakemi, ki ima kaj povedati okrog tega povem, da mi to ni všeč, da ne maram da o moji hčeri govorijo o tem... Pa naj gledajo čudno , če hočejo. PAč ne prenašam tega.

Nekatere pravte, da ljudje ne mislijo nič slabega s tem. to je najbrž res. Samo vseeno se ne zavedajo, kaj s tem povzročajo otroku. Posledice, ki joh otrok s tem dobi, ni lahko odpraviti.

Zato, Kristina, le povej ljudem, da te to moti in zakaj.

In še to: takoj ko bo mala začela govorit jo bom naučila, da reče ob takem"komplimentu" nazaj:"raje poglej sebe enkrat v špegu..."


lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
11.9.2005 23:07:18   
piščanc
jah, enkrat so predebeli, drugič presuhi, premalo/preveč oblečeni. tretjič imajo nepravilne barve.... ne smeš se ozirati na mnenja drugih, še posebej ne starih tet - bejži stran od njih.

ti veš, da je tvoj otrok najlepši in to mu povej. pa bo ostal brez 'travmatičnih' posledic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 7:55:50   
Anonimen
sem šla prov tvoje slike pogledat da lahko komentiram in za povedat mam sam to da filip sploh ni debu, ne vem kva tete misljo s takimi pripombami! tut tisa jih dobiva...ampak tega da je pa nadpovprečno velika pa noben ne opazi, samo da je nadpovprečno težka in pol jim lepo pojasnim da ma za svojo višino ravno prov kil pol so pa tih. pol k jo pa še kdaj vidjo jest--2 žlici poje ostalo pa vn plune pol pa še komentarji...joj sej poje pa sploh ne velik?? ma če bi se vsak tolk zase brigov k se za druge bi blo velik bl lepo na svet a ne?. js bi tem tetam k kao dobr misljo (čeprov js osebno s tem ko en reče da je nekdo debel ne misl čist nč dobrga kukr vse omenjate ampak mislm da misljo joj s kako svinjarijo ga pa futraš, a skos sam je?) lepo povedala da naj nehajo negativo na mojga otroka stresat in nej raj svojo rit v špegu pogledajo, sej ponavad tut same niso preveč shirane! to me pa razjezi res!

lara

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 8:12:32   
puncica
Tudi meni se ne zdi tvoj Filip debel, tako da ne vem od kot take pripombe, naši sicer ne govorijo nič takega, ker je bol med suhimi, ji pa vsi govorijo da je majhna. Ja no sej bo zrasla. Kako v tekem primeru reagirat, hmmm kaj pa vem, jaz bi tud rekla tako kot lara da ma za svojo višino čist prav kil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 8:24:23   
misi
Se popolnoma strinjam s Cukrčkom. Take pripombe lahko močno poškodujejo otrokovo samopodobo. Sama imam obratno izkušnjo. Kot otrok sem bila zelo suha in neprestano sem poslušala pripombe sorodnikov na to temo. Obravnavali so me kot da bi bila bolna, že skoraj na pol mrtva. Še danes ne prenesem, če mi kdo reče, kaj si pa tako suha, a nič ne ješ. Ko mi je pred dvema mesecema (preden sem zanosila) nekdo to rekel, sem se brez besed obrnila in šla stran.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 12:59:15   
BARBARA R.
Tudi jaz ne maram takšnih pripomb. Tako sem jih jaz občutila, kot jih zdaj slišim, ko letijo na Kristino. Te čisto razumem. Tudi jaz se ne znam branit. Stalno poslušam "kakšne močne roke ima". Jih pač ima, da bo lažje takšne goflje na gobec............Morda bi se ti, Kristina branila le z besedami " važno, da je zdrav! "

   


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 14:43:13   
india
Kristina, meni se tvoj Filip zdi popolnoma normalno razvit otrok, res ni med koščenimi, ni pa "zavaljen".
Mene bi tudi motilo tako obnašanje, imam namreč podoben problem,ko mojo hčero,kiima ptozo na levem očesu in ima zato oko zaprto ( delno) marsikdo špika zaradi tega. Sva že tudi v trgovini naleteli na pametne pripombe, češ ja kako je to grdo,.... pa se ne trudim več pojasnejvat, da se po operaciji to sploh ne bo več opazilo. Takim pametnim, ki dajejo take in podobne izjave, pa se žal lepa olika in pamet ne bosta nikoli povrnili.
Boš videla, Filip se bo z gibnajem razvil v lepega postavnega fantiča in takrat ti bo to ostalo le še kot spomin. Lep in postaven je itak že sedaj, je pa toliko bolj mehek za cartanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
12.9.2005 17:08:56   
Maxica
Ja, čist te razumem. Pa sploh ni point v tem, a je otrok debel ali suh ipd., ampak v tem, kva ima folk sploh za komentirat. Kva jih pa briga, kakšen je? Za tebe, njegovo mamico, je najlepši otrok na svetu, ker je tvoj in ker ga imaš najraje na svetu.
Tudi jaz imam ene "prijatelje", ki vedno, ko se srečamo, komentirajo, joj, kva ima močne nogice, joj, lej, kakšno debelo rokico ima ipd Pa sploh ni debel ali kaj. Vem, kako se moram namatrati, da mi sploh kaj poje, tako da me to tako pogreje. Pa nisem še ugotovila, kaj naj jim zabrusim nazaj. Zaenkrat sem kr modro tiho. Sami še nimajo otrok in so čisto obremenjeni s tem, koliko je kdo suh, koliko debel ipd. oslarije. Sem si že mislila sama pri sebi, da bodo že imeli svoje otroke, pa jih bodo lahko primerno hirali, tako kot bodo hoteli, samo da bodo dovolj suhi/debeli.
Meni je trenutno najpomembnejše, da je moj sonček zdrav in vesel otrok. Tudi tebi verjetno, kajne?! Ne sekiraj se, raje objemi svojega otročka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
13.9.2005 15:36:30   
Pupica
Men je pa tko luštkan če je otroček malo bolj debel. In mi2 sva jo v njenih najbolj zalitih časih klicala bajska.

Ampak ni najuu motilo, če te moti, se postavi zase. Ampak ne trdi, da ni debel.Lepo reči, oprostite, ne maram da ga tako kličete!

In če ne bo učinka(kakšna teta zna vztrajati "Ja, če je pa tko luštkano okrogel!")mirno ponovi, ja ampak za to še ni treba da ga obkladate z bajsijem beseda obkladatenaj bi poudarjeno pomenila, kaj za tebe predstavlja ta njihov ljubkovalno "bajsi"

Velik sreče pri vzgoji tetkic in ostalih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
13.9.2005 17:47:34   
Anonimen
Havala za vaša mnenja. Filip ima pri enem letu 12 kg in ne pediater ne kdo drug ni ničesar rekel o njegovi kilaži.
Obljubim, da bom vsaj poskusila pravilno odreagirat in dopovedat , če kdorkoli še kaj reče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
13.9.2005 19:02:53   
Anonimen
Ah, Kristina, boli te đoko, kaj govorijo. Naj govorijo, kar hočejo, ti si pa svoje misli. Saj zdaj je otrok še tako majhen, da ne razume, kaj debele tete govorijo, ko bo pa malo zrasel, se bo ali sam branil ali se mu sploh ne bo treba, ker ne bo več zalit oz. elegantno popolnjen.

je pa res, da tete to ponavadi rečejo, ker hočejo s tem dati kompliment mami oz. otroku.

Sem imela eno sosedo, kjer sem prej živela, od mame prijateljica, ki je čisto vedno, ampak čisto vedno, ko me je videla, rekla: "Jou, kaku si pa ti debela. Prou lepu debela." Pa je mama vedla, da me ta njen glupi stavek ful najeda. Pa sem ji enkrat siknila nazaj:"Sej vi ne morte bit, k imate tako strupen jezik." Mama me je samo pogledala, rekla ni nič, ker je vedela, da mi gre na živce. Soseda pa tudi nikoli več ni rekla niti besede na to temo. Dejstvo je pa itak, da nisem bila nikoli debela, v tistih časih ko me je najedala ta soseda sem imela na 175 cm od 57 - 63 kg.

To so pač ljudje, ki izustijo, kar jim pride na pamet. Sploh ne premislijo, da lahko tudi boli, zato ali jih presliši ali pa sikni nazaj, če ti niso ravno neki ljubi ljudje.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Moti me, pa ne odreagiram pravilno
13.9.2005 19:11:36   
bskrle
12 kil pri enem letu. Super!
A ni to normalno, sploh za fanta?

Tudi mene opazke motijo, opazila sem,da nasa Lucija ni trlica kot mnoge puncke, ampak preslisim.
Mene tudi/bolj moti, ko moja mama prijavi,da sem se spet poredila, pa sem se npr. 2 kili. ONA JIH IMA PA ENE 25 PREVEC, to je pa ja normalno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Moti me, pa ne odreagiram pravilno
24.9.2005 20:38:06   
Gina
Kaj pa vem, dokler se mi zdi, da je mišljeno v pozitivnem smislu, me ne moti. Je pa čisto res, da mojemu Dorianu, včasih so pa tudi Lani, rekli to v smislu, kot je izgovorjeno. Če je to rekel kakšen od mojih znancev, sem ga čisto naravnost vprašala, če ima težave z lastno samopodobo, da ocenjuje majhne otroke po teži. Če  pa je šlo za neznane ljudi, se pa niti vpletala nisem, dokler ni Lana malo zrasla in so opazke postajale od nekaterih že prav očitne - najbolj od njenega starega očeta, bivšega tasta, ki je sam precej debel. Takrat sem pa začela prav vsakemu nazaj povedat nekaj v smislu, da Lana pač ni debela, da ima najbrž on sam komplekse in da ne želim, da jih izživlja na mojem otroku. Če hoče, da pa lahko morda najdem kakšne delavnice na temo motnje prehranjevanja in kako pridobiti samozavest, pa mogoče še, kako se naučiti ne obsojato kogarkoli.... V istem času sem Lani, ki se je že začela pritoževat zaradi tega, zelo velikokrat povedala, da ljudje pač vedno sodijo druge, pa da na to nimamo vpliva, da pa mora vedno vedeti, da to, kar rečejo, ni pomembno, niti ni treba tega resno jemati. V resnici ni bila debela, ni pa bila tudi ne med suhimi. Tudi to sem ji povedala. Moj pa ji je razložil, da smo ljudje taki in drugačni in da ima on v resnici veliko kil, pa da ga imam jaz vseeno zelo rada, torej nimajo vsi radi samo suhcev in je pravzaprav vseeno, kakšen si, da je najboljše, da se sprejmeš tak, kot si, pa ti dajo vsi mir. In res se je čisto nehala sekirat zaradi tega, Ne vem, kaj je povzročilo, da se je to zgodilo. Najbrž vse skupaj. Moram pa reči, da se mala tudi zelo dobro zna zase postavit. In nenadoma tudi ni imela več problemov v zvezi s tem. Tako da...jaz še vedno mislim, da je vse v glavi in v reakcijah.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?