|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEDONOŠENČKI
30.9.2005 17:00:08   
XXYY
LEP POZDRAV!

Zadnje čase veliko slišim in v časopisu Dnevnik veliko preberem, koliko se rodijo otroci, ki so težki manj kot kilo. Sploh ne morem verjeti koliko jih je že takih, ki so nedonošenčki. Joj, bogi so. Kar hudo mi je, koliko jih je že letos. Toliko že zdaj, kot so imeli lansko leto čez celo leto. Pa še porodnišnici prostora in opreme primanjkuje. Žalostno.

Me zanima, če je katera tu na RR, ki ima nedonošenčka in naj nam pove, kako se je razvijal. Če se je hitro razvijal ali počasi.

In v katerem tednu ste jih rodili, koliko so tehtali.

Upam, da nisem preveč zahtevna, glede tega, ker vam verjamem, da je zelo hudo. Jaz sem zdaj v 28 tednu, pa me malo fibc matra, kako je bilo z vašimi sončki. So zdravi.

Pazite nase in na svoje sončke. Pa brez zamere, če sem glih začela s to temo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEDONOŠENČKI
30.9.2005 18:06:34   
anajmad
Imaš forum za nedonošenčke in tam lahko prebereš vse o razvoju teh malih borcev in o pogumu staršev,ki so z njimi.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NEDONOŠENČKI
30.9.2005 18:30:39   
XXYY
Ups, se opravičujem, sploh nism nič pogledala malo drugam, saj skos visim samo pri nosečnosti. Zdaj grem pa še tja pogledat. Hvala.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NEDONOŠENČKI
1.10.2005 15:31:25   
dinika
Naša se je rodila v 31 tednu(1200g in 39 cm), danes je živahna skoraj osem mesečnica in se normalono razvija.  Od vrstnikov zaostaja po teži in velikosti.
Zaenkrat ni nobenih posledic prehitrega rojstava.

lp

p.s če te zanima še kaj, pa le vprašaj.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NEDONOŠENČKI
1.10.2005 15:42:24   
Janeja
Verjetno si do zdaj že dobila nekaj podatkov na tem forumu pa vseeno:

moja Lea je bila rojena v 24 tednu, imela je 520 gr in 30 cm. Danes je stara dobrih 7 mesecev in je popolnoma zdrava deklica brez kakršnih koli posledic prezgodnjega rojstva. Od 3,5 mesečnih otrok (kolikor bi Lea morala biti stara) zaostaja le po velikosti in teži.

Po 28 tednu je otrok že toliko razvit, da je možnost preživetja že zeloooo velika. Sicer pa se sploh ne obremenjuj s tem. Če je vse v redu in se dobro počutiš samo uživaj!

LP
Jerneja


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NEDONOŠENČKI
2.10.2005 22:09:42   
XXYY
Živjo Janeja in ostale mamice nedonošenčkov!

Zelo sem vesela, da je tvoja user posted image zdaj zdrava. Koliko pa je že velika in težka zdaj v 7 mesecu (za Janejo)? Ampak moram rečt, da je bla pa res zelo majcena? A si jo upala prijeti? Verjamem, da je blo na začetku zelo težko, ampak vem da se vsaka mati to navadi, saj to je ja njen otrok.

Jaz ne vem kako bi jo sploh prijela (na začetku), po mojem bi se jo bala prijeti. No, saj bi, ampak z veliko pomočjo babce!

Vsem mamicam nedonošenčkov moram povedat, da vas zelo cenim, da se bojujete skupaj s svojimi sončki. Tudi jaz bi se, če bi bil moj otrok nedonošenček.



(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NEDONOŠENČKI
2.10.2005 22:16:01   
XXYY
Ohoj, spet jaz!

Zanima me še nekaj:

Kaj je bil vaš vzrok, da ste prej rodile? Ali ste imele kakšno nesrečo? Ali je to prišlo kar samo od sebe?

Upam, da nisem preveč zahtevna z vprašanji?

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NEDONOŠENČKI
3.10.2005 13:17:02   
SLAMlCA
Zivjo.
Jst sem rodila v 32. tednu  sedaj je jaka star  5 mesecev . Počne vse kar počnejo cca 4 mesečniki.

Rodila sem pa menda zaradi preveč proteinov v urinu. To mi je 1x med nosečnostjo pokazalo, ker sem bila pri gin. 5 dni preden sem rodila pa mi je g. rekla da je vse ok, in sem jo tudi vprašala če se mi lahko naredi da prej rodim, pa je rekla da skoraj ni mogoče obrnjen je bil z glavico navzdol (rodila sem z ritko in nogico naprej) potem sem pa šla na poporodni pregled pa hotela da mi g. pove, kako je to mogoče pa sva prišli do sklepa da bi bilo to to.

Tudi moja ginekologinja je rodila svojo hčerko nekje v teh tednih nosečnosti. Najprej sem bila full jezna na njo, kako da ni mogla videti, ampak to je lahka zelo nepredvidljivo. Sploh pa ko sem potem videla kako lepo se vse steče user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NEDONOŠENČKI
3.10.2005 13:55:12   
k1
naša se je rodila v 29t (1070g in 38cm). na  2m rojstni dan je dosegla 2kg. danes je stara par dni manj kot 8 mesecev pa je pravi mali divjak, zdrava in hvala bogu brez kakršnih koli težav. teža, okoli 6,5 kg in velikost nekje 63-64 (nisem merila). naši malčki v bistvu sedaj res zaostajajo samo še pri velikost in teži, ampak se nam tudi pri tem mudi - vidim po cotkah in po tem, koliko poje!

aja vzrok -moj previsok pritisk - posledica zastoj v rasti, otrok ne dobiva dovolj hrane itd. itd in carski rez... sedaj je pritisk zopet normalen.

lp


(odgovor članu SLAMlCA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NEDONOŠENČKI
8.10.2005 17:05:56   
Janeja
Ovčka,

moja Lea je zdaj težka 4200 gr in dolga 55 cm. Kar je sicer res pod povprečjem, ampak zrastla bo že, važno, da je drugače popolnoma zdrava.

V porodnišnici pa je dolgih 45 dni sploh nisem mogla prijet oziroma dobit ven iz inkubatorja. Lahko sem jo samo božala čez tiste male odprtine ...  To je bil resd najbolj grozno obdobje v mojem življenju. Potem pa je šlo iz dneva v dan na bolje, začeli sva se kengurujčkat,....  Pa še takrat je bila zelooo majhna. Pa se navadiš.

LP
Jerneja


(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NEDONOŠENČKI
8.10.2005 21:17:34   
Petrolinka
 
Jaz sem rodila v 35 tednu. Sedaj je user posted image  star 3 mesece in je pravi mali navihanček.
Meni je spontano začela odtekati zjutraj voda in še isti dan sem rodila. So pa dali posteljico na pregled, da bi lahko mogoče pogruntali zakaj je prišlo do prehitrega poroda in sedaj sem dobila izvid: multipli infarkt posteljice(3x)?!?! user posted image
Kot so mi razložili je to lahko bil vzrok za prehiter porod s tem, da cmokec od teh infarktov ni nič dobil vstran(plodov ovoj in žile se bile OK), tako da je z njim vse OK. Ne vedo pa zakaj prihaja do teh infarktov posteljice. Vsaj meni so tako razložili.
Ima mogoče katera kakšne informacije o tem?

LP, Petrolinka


_____________________________

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NEDONOŠENČKI
10.10.2005 12:24:43   
anne
Jaz sem rodila v 33 tednu. 47 cm in 2200g. Sedaj je star 7 mesece in ima 10 kg in je velik 71 cm. Popolnoma je zdrav, le takoj, ko se je rodil je imel nekaj težav z dihanjem, saj njegova pljučka še niso bila tako razvita , da bi lahko popolnoma sam dihal.

G mi je rekla, da sem prej rodila, ker maternica več ni zdržala takega bremena. Jan je venomer za 2 tedna prehiteval v teži in trebuh sem imela res ogromen.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NEDONOŠENČKI
14.10.2005 10:02:39   
petra + zoja
Zoja jebila rojena v 31. tednu z 1665g velika 42 cm, ogseg glavice 27 cm, zelo drobižek.
Po porodu je padla nekje na 1400g na začetku velike težave, sedaj je stara 21 mesecev nekje 11kg, sicer zelo zdrava ampak še vedno taki štrikec.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NEDONOŠENČKI
14.10.2005 21:38:05   
KODA
Imam 2nedonošenčka.Maj(34teden-3320g).Vid(35teden-3680g).Rojena sta bila s carskim rezom,zaradi mojega gest.diabetesa.Maj je imel več težav kot Vid.Maj je pri 5letih že dohitel vrstnike.Obiskujemo samo še logopeda.Vida pa pri 3letih mučijo samo še alergije.Sem pa o njih že pisala na tej temi.Lep pozdrav.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu petra + zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NEDONOŠENČKI
19.10.2005 21:52:23   
XXYY
Živjo vsem mamicam nedonošenčkov!

Me zelo, zelo veseli, da je z vašimi user posted image vse vredu. Hvala bogu, da zelo napredujejo. To me je res zelo razveselilo in hkrati ganilo, ko sem zdaj prebrala vaša sporočilca.

Lepo. Čuvajte nase in na svoje user posted image .

Še hitrejše ukrevanje vam vsem želim. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NEDONOŠENČKI
19.10.2005 22:55:11   
cartman
Moja hcerka se je rodila tocno en mesec nazaj (danes ima prvo obmesecnico user posted image ), in sicer v 30.tednu z 990g, od prvega trenutka diha sama brez pomoci in je danes dosegla 1400g.
Verjetno bo v porodnisnici se slab mesec.
In kako je prislo do prezgodnjega poroda ? Zena je opazila da se ji je nenadoma povecal pritisk (nikoli ni imela povecanega, prej zmanjsanega), zato sva sla v porodnisnico na pregled, to je bilo pred cca. 4-5 tednov nazaj, od takrat je v bolnici. Po enem tednu je rodila z carskim rezom, zaradi sindroma pre-eclapsije, ki se ji je na porodni mizi razvila v eclampsijo.
Vse se je zgodilo bliskovito hitro, pred tem ni imela nikakrsnih tezav v nosecnosti.
Moram pa povedati da so ji naredili carski rez v zadnjem trenutku, bil sem prisoten ko je dobila napad ze pripravljena na operacijski mizi, verjetno nebi prezivela doma, bilo je zelo kriticno. In tu gre pohvala Ljubljanski porodnisnici, ker so pravocasno opazili v kaksnem resnem stanju je jo zadrzali prvi teden na opazovanju v porodnisnici in je bila ob napadu v bistvu ze pripravljena na porod.
Na televiziji gledamo kako lepo in fino je v Postojnski porodnisnici, nobeden pa ne pove da je to res lepo in prav dokler ne pride do resnih zapletov, do katerih pa lahko pride nenadoma v dnevu ali dveh. Danes je z zeno in hcerko vse ok, zena bi lahko ze sla domov, vendar ne bo hcerke pustila same v bolnici, tako da pricakujem obe hkrati.
Kar zelim povedati je to, da ce imate nevaren zaplet v nosecnosti se poskusite spraviti v Ljubljano, ker so po mojem mislenju tu na kupu najbolj strokovno usposobljeni zdravniki, enako velja za vasega otroka, ce slucajno pride do tega da se mora roditi predcasno, ima v Ljubljani najboljse moznosti da bo vse ok.
Imam tudi kritike na Lj porodnisnico, pa o tem kdaj drugic, vsekakor jim priznavam visoko strokovnost in usposobljenost.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NEDONOŠENČKI
20.10.2005 11:09:37   
Janeja
Cartman, čestitke za malo punčko.

Hočem pa povedat, da se glede LJ porodnišnice popolnoma strinjam s tabo. Če me ne bi iz Celja takoj, ko mi je začela odtekati plodovnica, z rešilcem odpeljali v LJ, danes naša Lea ne bi bila z nami. Tam so res največji strokovnjaki - govorim za primer zapletov in predčasnega poroda.
Žalostno je edino to, da se niti ginekologi dve nadstropji nad porodno in intenzivno ne zavedajo, kakšne "čudeže" delajo na EINT. Mene so namreč poslali rodit z besedami: "... za vašega otroka (v 24 tednu) je pa itak najboljše, da čimprej umre ...". Pa imam danes doma popolnoma zdravo punčko, brez kakršnihkoli posledic zaradi prehitrega rojstva. Pa ne samo Lea, v treh mesecih kolikor sva bile tam, se je rodilo še 5 takih malih user posted image (24 in 25 teden), pa so danes čisto vsi zdravi.

Še enkrat: vse pohvale Enoti za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov v Lj Porodnišnici. Hvala vam za našo Leo!

LP
Jerneja


(odgovor članu cartman)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NEDONOŠENČKI
21.10.2005 22:01:41   
kimi
Jaz sem prvega rodila v33 tednu 1980g in 47 dolh. Vse vrstnike je ujel pri 1 letu. Sedaj pri 18 mesecih je pa tak kot otrok star 2 leti res dobro napredujeuser posted image  in vse razume kot bi bil star 2 leti (vsak misli da je toliko star). Hvalabogu se je vse dobro izteklo.

Pred 2,5 meseca sem spet rodila prezgodaj in secer v 35 tednu punčko 2235g ter 49 cm. Pri 2 mesecih je imela 4kg zaenkrat je še vse super.

Pri prvem ne vejo zakaj sem prej rodila pri drugi pa zato ker sem dobila inekcijo za razvoj pljučk saj je imel prvi dihalno stisko tako da so pri njej raje dali inekcijo v primeru če bi spet prezgodaj rodila in mi je zaradi te inekcije posteljica prehitro dozorela in voda odtekla.

Drugače pa nič skrbeti jaz imam med otroci 15 mesecv razlike kar pomeni da sem celo nosečnost nosila okli 11-12kg težkega fantka pa nisem zaradi tega prej rodila kljub temu da so mi dali rizično nosečnost.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NEDONOŠENČKI
27.10.2005 22:45:25   
Twetty
Lin sem rodila v 36 tednu,2000g,44cm.Zdaj je stara 9.5,težka 10.5kg in velika 70cm.Kot vidiš ne zaostaja po teži in velikosti,normalno se razvija...Nedonošenčki so pravi borci,veš.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NEDONOŠENČKI
27.10.2005 22:56:40   
Marogica
Jaz sem rodila v 36. tednu, Brin je imel 2450g in 45 cm, v MB-porodnišnici. Pri nas je bila "kriva" za sprožitev prezgodnjega poroda popkovina, ki jo je imel 3x ovito okoli vratu.
Danes je Brin star 10 mesecev in je velik 71 cm ,tehta pa 10,5 kg. SMo bili dvakrat v razvojni ambulanti, kjer pediatrinja znova in znova ugotavlja, da je z njim vse ok in da se razvija ćisto normalno.
Kot je rekla Tweety, so nedonošenčki pravi borci, ki se ne dajo kar tako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NEDONOŠENČKI
27.10.2005 23:09:49   
dory
Maj se je rodil v 35 tednu 2300g in 47cm...hud zastoj rasti, pomanjkanje kisika in hrane pa so povzrocile se k sreci ne tako hude okvare na mozganih,kar se je kazalo zgolj kot hud primer hipertonije...rodil se je res po nakljucju in hitri akciji ginekologov...se tisto popoldne bi bilo zanj usodno...danes je navihan leto in pol star mulcek, ki mamici zvesto kravzlja zivcke...sicer je bilo kar nekaj tezav z gibanjem in kasneje s hranjenjem, ampak lahko recem,da so taki borci,da jim ni para...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NEDONOŠENČKI
31.10.2005 22:08:16   
tjasa10
VSA ČAST MAMICAM NEDONOŠENČKOV IN MALIM BORCEM.

ŽELIM VAM VSE NAJLEPŠE PRI ODRAŠČANJU VAŠIH SONČKOV.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?