|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadomestna hormonska terapija
10.6.2010 9:43:29   
uwaga
Hčerko jeseni čaka pregled in pogovor o možni nadomestni hormonski terapiji. Sem že iskala podatke, pa našla nič pametnega.
Ali ima katera izkušnje, kako poteka pregled, kako samo jemanje hormonov?!
Vsaka informacija bo dobrodošla.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nadomestna hormonska terapija
10.6.2010 11:35:06   
nejcko
Hoj, Uwaga,
žal, nič ne vem o tem, javljam se samo toliko, da te pozdravim user posted image Kako ste kaj? Kako vaša punca napreduje? Zdaj je že velika, a ne?
Naša T se zdaj že veselo postavlja na noge brez opore in par dni nazaj ji je celo uspelo narediti prvi samostojni korak. Še malo, pa jo bomo lovili, se mi zdi, da ravno na dopustu user posted image
Naslednji teden imamo pregled v RA, pa lahko našo zdravnico, ki je res super, malo povprašam glede te hormonske terapije.



lp


(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nadomestna hormonska terapija
10.6.2010 12:47:36   
uwaga
Hoj nejcko!

Lepo da si se oglasila. Me veseli, da T napreduje.user posted image Kar tako dalje.
Naša punca krasno raste, zdravnica je zelo zadovoljna, jih je kar presenetila z pridobljenimi cm.
Zdaj pa vstopamo v novo fazo. Potrebovala bo hormonsko terapijo, da telo "štarta" s puberteto.
Kaj več nam zaenkrat niso povedali. Jaz sicer iščem podatke, vendar se večina nanaša na težave z zanositvijo. Praktično nič konkretnega pa ni napisanega o tem, kako zdravljenje poteka pri deklicah.

Če lahko dobiš kako informacijo, se pa toplo priporočam!user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nadomestna hormonska terapija
10.6.2010 15:03:15   
nejcko
Ok, ti sporočim, sicer šele konec drugega tedna, ampak obljubim, da ne bom pozabila na vas.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nadomestna hormonska terapija
18.6.2010 13:25:56   
nejcko
Evo me, direkt iz RA.
Torej, ko si že sama napisala, je nadomestna hormonska terapija potrebna, da se pri deklicah sproži puberteta. To praviloma dosežejo z vnosom estrogena (se mi zdi). Kako točno to poteka, ne vem oz. je nisem dobro razumela, pa tudi vseh teh imen hormonov si nisem najbolj zapomnila, no bistveno je, da se pač puberteta sproži in s tem tudi ženski telesni razvoj.
Kot sem jo razumela, je mesnstruacija v bistvu višek oz. že zaključek pubertete, zato šele po koncu te faze (zdravljenja z estrogenom) začenejo z nadomestno hormonsko terapijo, da sprožijo menstruacijo.
to nadomestno hormonsko terapijo mora potem ženska jemati celo življenje oz. do obdobja menopavze, pač nekako po sistemu kontracepcijskih tablet, da sploh ima menstruacijo.
Kot verjetno veš, so ženske s TS praviloma neplodne in to se, žal, ne spremeni niti z nadomestno hormonsko terapijo. Lahko pa zanosijo z donatorskim jajčecem.

Upam, da sem ti kaj pomagala s to laično razlagouser posted image Ma, je toliko teh izrazov, da so mi sproti uhajali iz glaveuser posted image

Drugače je pa zdravnica zelo zadovoljna z razvojem naše T, žal le s telesnim ne preveč, zato nas bo že kar zdaj napotila k endokrinologu. user posted image

LP

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nadomestna hormonska terapija
19.6.2010 15:59:11   
uwaga
Nejcko HVALA!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?