|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadrta
9.6.2005 23:12:35   
Anonimen
Ja, tako je, punce moje, danes me je naša pediatrinja nadrla, ko sem ji povedala, da z našim malim pikecom papcava že malo rižolinota. Sama sem si kriva, ker ne znam lagati. :)-:)- Ja, je rekla, da je premajhen, star je 4 mesece, da morava počakati do konca 6. meseca, midva pa sploh, ker ima alergijo - atopični dermatitis in se moramo še bolj paziti.

Pa tako sem bila vesela, da sva začela papcati. Sicer sva sedaj poskušala le 3-4 žličke na dan, pa vseeno. Tako da sedaj se poslavljala od goste hrane, ker mu nočem še dodatno škodovati. Probleme s kožo imava zelo velike, saj lahko vidite v mojem albumu.

Pa saj bo čas do 6. mesecev hitro minil. :zmeden2:

Hočem samo povedati, da ste imele ene prav, ko ste mi rekle, naj še počakava. Pa nisem poslušala, zdaj pa imam :hudicek:.:ups:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nadrta
10.6.2005 7:20:39   
ditkaaida
Zanima me kaj ti pa pediatrinja pravi kako neguj malčka, da se bo koža popravila.
Naš je imel po ličku pa mi je svetovala samo take drage kreme ( menalind, trixera ...) da bi pa ona napisala kako receptura pa ne. Sem jo morala skor iz kože potegnit, da mu je napisala recept. Ko smo pa ponovno prosil za recept mi je pa napisala šibkejšo kombinacijo, da ni prijelo. Prijateljica mi je svetovala Linola fett kremo pa našemu ni prijela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nadrta
10.6.2005 7:20:52   
darjatimci
Dobro jutro,ti ti mami,hitro se pobolšaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nadrta
10.6.2005 7:23:11   
darjatimci
Aja pa še tole pri alergiji najbolj pomaga samo dieta,razne kreme samo trenutno umirijo kožo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nadrta
10.6.2005 7:29:19   
Primoza
Kolikor sem razbral iz prejšnih sporočil uporabljate adaptirano mleko. Pa ste že poskusili zamenjati vrsto adaptiranega mleka?

Ker atipični dermatitis istočasno s tem, da dojenček (zalivanček, ali kakorkoli že) mleko odklanja pomeni, da mu ne odgovarja. Poskusite raziskati kako alternativno mleko, čeprav je morebiti dražje.

Takle dermatitis se je naši prvi razvil po hippovem mleku.

Kreme bolj malo pomagajo, pomaga prekinitev uživanja izdelka, ki ga povzroča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nadrta
10.6.2005 8:33:03   
dix
Ubogi revček, se prav spomnim kako hudo smo mi občasno izgledali, res da po trupu manj, ampak obraz je bil pa včasih celo še hujši kot pri vas. Hrana je res velik krivec za to, predvsem pa tudi stres. Mi smo pred 3 tedni imeli tako lepo kožo kot še nikoli v 8 mesecih, pol pa je dobil vnetjhe ušesa, padel mu je imunski sistem in adijo lepa koža, v 1 dnevu je spet postal pikast. Ubogi malčki, ki jih to tako srbi da bi najraje iz kože skočili, vidim da se tudi vaš precej škraba :(.

REs počakaj s hrano če ni nujno, ker že ena sama žlička alergene hrane lahko povzroči veliko škodo. kaj pa na testiranje za alergijo ste že šli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nadrta
10.6.2005 9:19:25   
Anonimen
... pa kaj jaz že nekaj mesecev trobim?! :grrr:
Kam se vam mudi... kaj imajo otroci od tega, da dobivajo gosto hrano že pri štirih mesecih?!
Samo to, da mame rečejo: "Ja, moj pa že je to in to in to..."

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nadrta
10.6.2005 9:33:15   
Magi*
jap Selena, ti si to vedno govorila. a pri vas boste pa kmalu začeli, a ne? mi smo tudi decembrski in že gruntamo, kako se bomo lotili projekta "gosta hrana".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nadrta
10.6.2005 10:30:43   
Anonimen
Ja, SELENA, saj sem vedela, da me boš ti kregala, ker si mi jih zadnjič tudi napela.:ups::ups::ups::ups:

DITKAAIDA, glede atopičnega dermatitisa: midva sva zahtevala napotnico za dermatologa, ker je pediatrinja rekla, da je to samo zaradi vročine in da ga pretoplo oblačim:grrr:; dobila sva kremo Elidel, kremico z olivnim oljem, ki so nam jo zmešali v lekarni, kremo Advantan, kapljice Fenistil proti alergiji in kupila sva Linola Fett kopel, v kateri ga sedaj kopamo. To je bilo pred dvema dnevoma, tako da učinkov zaenkrat še ni. Advantana se poslužim, kadar je koža že zelo slaba, sicer Elidel, pa oljno mazilo imamo tudi za nego. Kapljice pa jemljemo 3x dnevno po 3 kapljice. To sva dobila vse na recept, razen Linola Fett kopeli.
Daj se malo razkuri, kaj se pa gre vaša zdravnica?!:grrr:

PRIMOZA, ja, mi smo na adaptiranem mleku. Sedaj smo prešli iz Novalaca proti krčem na BEBA od Nestle, ki je hipoalergenska in nam jo je priporočala pediatrinja. Mleka ni nikoli odklanjal, z veseljem papca.

DIX, testiranje za alergijo delajo šele po 2. letu starosti, tako nam je rekla dermatologinja, pa še v prospektih o tej "bolezni" tako piše.


Zdaj pa bova papcala spet samo mlekeca, vsaj do naslednjega pregleda, ko bo star že 6 mesecev. Pa bomo videli.:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nadrta
10.6.2005 13:46:02   
dix
No, nas so pa testirali pri 4 mesecih, poslala nas je pa dermatologinja. Rezultati so bili: alergija na pršico in jajčni beljak. Pa poznam ogromno primerov da so otroci testirani pred 2 letom, pol vsaj okvirno veš česa se izogibat, čeprav 100% ne moreš biti nikoli.

Linola fett se lahko dobi na recept, ampak jo itak moraš plačat sama, tako da bi doktor brezveze uničil en kos papirja ;). Je pa nam povzročila obupno škodo na obrazu, tako da sem ga takoj nehala mazat z njo in kopat v njej. Drugače tudi mi uporabljamo elidel včasih če je hudo Locoidone. Neka oljna mazila pa nam nikoli niso pomagala, preveč so mastila kožo, rabil je predvsem negovalno, sem mu kupila Bepanthol v lekarni in sem bila zadovoljna, če pa mi ga je zmanjkalo pa sem uporabljala kar navaden Bubchen, sicer pa kot sem rekla imamo mi po telesu take težave 1-2x na 2 tedna in k sreči hitro izginejo. Obraz pa je druga pesem :(

A mali dobro prenaša Fenistil? Naš je bil obupno siten po njem, samo jokal je in spal. Po 48 urah prenehanja jemanja se je normaliziral, nato smo dobili zyrtec kapljice.

pa čim manj flekcev...obema

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nadrta
10.6.2005 16:45:11   
Anonimen
Ja, vedno sem na tovrstne poste: kdaj uvajati, odgovarjala po šestem mesecu, pa kaže da je plozanje brez veze.

Pa še nekaj ne razumem, da se vam tako mudi z gosto hrano: a ne veste, da je z gosto veliko več dela kot z dojenjem oz. hranjenjem zgolj z mlekom??? Saj je vsak dan da forumu vsaj sedem vprašanj o uvajanju. Normalno, da ni nič zato, če so, ampak prehitevati pa res ni treba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nadrta
10.6.2005 17:32:48   
kimi
Pa saj bo 2 meseca kmalu minilo...tudi midva z mojim sva morala malo kasneje začeti ker je bil nedonošenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nadrta
10.6.2005 18:39:57   
Magi*
z dojenjem je res najmanj dela:bravo::bravo::bravo: sam enkrat bo pač treba jesti začet;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nadrta
10.6.2005 20:06:39   
Anonimen
Mi bomo tudi začeli, ja. Ampak se nam prav nikamor ne mudi. V mleko sicer že dodajamo malo riževe kašice, da ga zgosti, ker tako manj poliva, počasi pa bomo šli na sadje in zelenjavo. Najprej kupljene kašice, potem domače kuhano in šele potem domače surovo.
Vse, kar otrok potrebuje, je v mleku, posebej adaptiranemu. Vse do 1. leta starosti naj bi ga spil okoli 600 ml dnevno. Vse ostalo je še vedno samo navajanje na hrano in ne pravi obroki.

Blacky, saj vem, da sem sitna... sem na dieti pa sem še toliko bolj :hudicek: kot sicer... :)-

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nadrta
10.6.2005 21:11:04   
anajmad
Zdej bom pa še jst mal napisala,če lahko????
Jst sem mojo Pio dojila 14 mescev.Lahko rečem,da sem jo polno dojila 7 mescev,ker je bila tudi prej rojena.Kožo je imela takšno,kot tvoj Nejc.Razlaga:občutljiva koža. Pa povem,da sem se pazila pri hrani,nisem jedla začinjeno,ne citrusov....skoraj nič.Takrat sem bila vitka kot smreka.Jst sem jo umivala s prekuhano vodo in kamilce sem notri dala.Sama sem ugibala,katera krema ji najbolj paše in na koncu sem ugotovila,da navadno mandeljnovo olje.
Ko smo počasi uvedle gosto hrano,je pa kr čez noč izginilo.zdej pa lahko rečem,da ima kožo kot vsaka pubertetnica.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nadrta
10.6.2005 22:29:54   
eva1
Sva danes glih z mamico mele debato o tem-uvajanje goste hrane! In mi reče, ko ste bile ve majhne, je bilo nujno potrebno pri enem mesecu začeti s sokovi, pri dveh pa z kašicami, kajti takrat naj bi bilo zgolj dojenje(pri 2 mesecih) premalo kakovostno! Tako so takratz mislili-in kaj nam sedaj manjka, ker smo začele tako zgodaj jesti gosto hrano-popolnoma nič! In včasih so mogli dajat otrokom ne vem koliko žličk rumenjakla na dan-sedaj so jajca kao prepovedana do 1 leta! Dejte punce-čez 10 let bojo spet druga pravila-jaz mislim, da je vse skupaj en lari fari! Vsake tolk časa neki druzga pogruntajo8) ! Mah-sej samavidim k delam v zdravstvu- en dan je dobroda rano spereš s peroksodom, drugi dan je to največja katastrofa-bla, bla, bla...
Jaz nimam pojma kako smo vse me "gor zrasle", pa smo že pred enim letom jedle fižol pa zelje jedle-mislim:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Pa še to, dam roko v ogenj, da čez nekaj desetljetji ne bo več zdravo otroka polagati na hrbet spat(k je zdej kao najbolj varno), kajti v tem položaju otrok najlažje aspirira izbruhano hrano in se zaduši-sem že velikokrat videla pri odraslih in ne vrjamem da je pri otrocih kaj drugače, k pa imajo še manj razvite centre!!!
Sam tok o vseh teh novih metodah-vrh glave že mam teh dohtarjev, k si vsak dan neki novga umisljo! Milsim, da vsaka mama za svojega otroka najbolj ve, kaj je dobro in kaj ne!!!
Lp, Eva in Luka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nadrta
10.6.2005 23:46:17   
mala Zala
Ko smo imeli pri 4,5 m posvetovalnico, me je sestra vprašala kaj jemo. Pa sem ji po pravici povedala, da že malo sadja (kako banano, prekuhano jabolko) in zelenjavo (korenček). Mi je odgovorila: "Ja, veste, po najnovejših raziskavah naj otrok pred 6. mesecem ne bi jedel drugega kot mleko." OK. Mi smo "narahlo" nadaljevali z enim obrokom goste hrane dnevno. Nakar pridemo pri 6. m zopet v posvetovalnico in me taista sestra zopet pobara kaj že jemo. Pa sem ji zopet odgovorila, da sadje in zelenjavo, kar je bilo res. Ona pa meni: "A mesa pa še nič? Veste, po 6. mesecu bi otrok moral jesti že vse."

HALOOOOOOOOOOOO? Do 6. meseca nič, potem pa kar vse??? Jaz sem delala po občutku. Niti nisem ne vem kako postopno uvajala novih jedi, ampak sem videla sproti kaj ji ugaja in kaj ne. Razen z glutenom smo pa bili pazljivi. Do 7. meseca smo se ga izogibali, kajti celiakija pa je lahko zelo neprijetna in grozna bolezen.

Nikoli pa ne bom razumela tistih, ki na sistematskih lažejo o prehrani. Pa saj lažejo sebi! Kar nekaj takih poznam.

Je pa res, da otrok sam pokaže, kdaj bi rad poskusil še kaj drugega. Ko sva midva jedla, se je revica tako oblizovala in gledala za vsako žlico od krožnika do ust, da jo je bilo kar žalostno gledat. Zato sva se odločila tako kot sva se.

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nadrta
11.6.2005 14:13:43   
špelica
Naša pediatrinja nam je rekla isto in jaz se totalno stinjam z njo!Ne vem kam vse tako hitite, saj bo prišel tudi čas, ko bo žlica zakon. Tole z alergijo je nevarna stvar. Priporočam ti, da poslušaš pediatrinjo in boš bolj pametno naredila, da mu nehaš dajat gosto hrano, kot pa da se ji zlažeš in delaš po svoje naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nadrta
11.6.2005 14:19:59   
špelica
Pa še:BRAVO SELENA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Nadrta
11.6.2005 16:18:06   
rija
Ravno sva z mojo mami debatirale, da mi je pri treh mesecih že dajala pire krompir in paradižnikovo omako, pri štirih pa že piščančje meso. No, zaenkrat je bilo z mano še vse ok!
Mogoče pa pred 30 leti otroci nismo bili tako občutljivi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Nadrta
11.6.2005 16:24:05   
piščanc
jaz bom pa tako napisala glede strokovnih nasvetov o uvajanju goste hrane:

pred štirimi leti je bilo nijno začeti z gosto hrano pri 4. mesecih, tiste ki so samo dojile od 6. meseca so jih že grdo gledali in pošiljali patronažne in mislim, da se otročki niso toliko spremenili v 4 letih, da bi bilo to takrat za njim priporočljivo, zdaj pa škodljivo.

ne tako napadat mamice, vsaka se odloči glede na svojega otroka in svoje znanje. ne sme se pretiravati ne v eno ne v drugo smer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Nadrta
11.6.2005 20:52:08   
frutka_
Blacky hudič je to! Naredi in poskrbi za malega kot meniš da je najboljše. Jaz te ne obsojam, naredila si kot meniš da je bilo prav. Še velikokrat se boš opekla ali pa tudi ne. Zanesi se nase in na svoje občutke. Malega nabolje poznaš ti, prav tako poznaš vaše družinske bolezni ali alergije (če jih imate) tako da delaj po svoji pameti!

Morda še za info to, da AD nastane zaradi genskih dejavnikov in šele nato zaradi dejavnikov iz okolja! Pogostejši pa je pri otrocih, ki imajo starše, ki trpijo zaradi astme, senenega nahoda in izpuščajev.

Ne očitaj si, naredila si kot meniš da je najbolje.
Počakaj malo z uvajanjem in nato zopet skočita na rižek.

Uživaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Nadrta
11.6.2005 21:35:57   
Anonimen
Hvala, punce, za vse nasvete. Sva se že poslovila od žličke za mesec in pol, potem pa bomo videli, kako dalje. Nejc se še ni tako zelo navadil, tako da mu slovo ni bilo hudo, meni je bolj, ker sem bila tako vesela, da zna papcat. A čas hitro mine in ne bo problem počakati.

Frutka, ja AD pa menda res nastane zaradi teh alergij v družini. Midva sicer nimava nič, ima pa moj brat, sestrična, bratranec in teta astmo, pa alergijo na mačjo dlako. Upam, da ni to razlog, čeprav najverjetneje je.:(

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Nadrta
11.6.2005 23:55:07   
Annny
Živjo,

na tvojem mestu bi upoštevala nasvet, ki ga je dal Primoza! Večim otrokom je pri tem pomagala zamenjava adaptiranega mleka.
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Nadrta
13.6.2005 19:07:06   
ZARA
Se podpišem pod VSE Selenine poste,čeprav sem jst začela z uvajanjem pri dobrih 4 meseceih...ker pač ni bla dojena in zarad teže in bla,bla bla...sej že vse veste...
Če bi pa bila dojena bi bla pa zadeva mal drugačna...in hvala bogu,nikol ni blo težav!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?