|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj vam povem...
7.8.2005 19:29:52   
zmajčica
Pozdravljene,

lani na začetku leta sva z mojim dragim začela zazmišljati o :duda: , nato sva se "projekta" lotila resneje, nato pa že pošteno :sloncek: . Pa nič. Nula. Zero. :(

Januarja letos sem z napotnico odkorakala na antisterilitetno amb. v MB. Naročili so me za začetek maja. Sprejela me je dr. Kovač. Full prijazna :bravo:
Ker sva še mlada (jaz 29, moj :love: 30) bomo z preiskavami še malo počakali in sem dobila Klomifen. V 2. ciklusu, torej po 2 mesecih jemanja Klomifena sem zanosila. Bila sva presrečna.

V 6 tednu pokličem moj osebno G, pa je bila na dopustu., zato me je sestra naročila za 8 teden. Ko sva se vrnila z morja sem imela 1 pregled. Moja G je bila full vesela. Vendar, ko sva začeli gledati na monitor ultrazvoka je rekla, da nekaj pa ne bo v redu... :(
Rekla je: Vaš zarodek se ne razvija, premajhen je (za 6t), ne vidim utripa... Nato sva se pogovarjali in zaključili, da nima smisla zavlačevat, kar je narava sama postorila. Plod ne živi več. Tudi rumenjaka ni videla. :(
Krvavela nisem. Doma pa :((

Čez 3 dni sem imela čiščenje-abrazijo.
Po posegu nisem krvavela, le malu sluzi. 4. Dan po posegu pa dobim rjavkast izcedek.
Pregledala me je moja G rekla, da je vse očiščeno. Ni vredu le to, da se je izcedek pojavil toliko časa po abraziji. Dala mi je kapljice za krčenje maternice in antibiotik proti vnetju.

Pri tem istem pregledu je ugotovila tudi, da imam v steni maternice en "miomček". Ampak da to naj ne bi vplivalo na odmrtje. Miome je treba v nosečnosti le spremljat...:zmeden: Naročila me je na kontrolo čez 1 teden. Ga je tudi "sprintala", ni mi pa povedala velikosti.

Jaz pa sem v tem času pregledala cel Internet in prišla do zaklučka: miomi vpliva 2 - 10% na neplodnost, možnost splava je 2x večja, možen je predčasni porod (okrog 24t), miomi so hormonsko odvisni - so estrogensko pogojeni.

Ali to pomeni, da ne dovolijo progesteronu, da obdrži nosečnost? Ali je to krivo, da moj zarodek ni imel rumenjaka? Ali...??? Vprašanj je nešteto. :(

Za naslednji teden, ko imam spet pregled pri moji G, sem si že pripravila vprašanja, kako naprej... Povezana so tudi z dr. Kovačevo, h kateri grem spet septembra (še dobro, da nisem odpovedala termina, ko sem zanosila).

Me zanima, kako bodo postopali naprej (laparoskopija?, histeroskopija?, kontrola hormonov? spet Klomifen, vendar tokrat s Dabrostonom?...)
Jaz se ne dam! Najraje bi ta "miomček" spravila z laparo. ven (če se bo dalo), saj nočem imeti rizične nosečnosti ali celo prezgodaj roditi...:zmeden:

Upam, da nisem preveč zatežila. :ups:
Vem, da je za moj primer lahko kriva "le" kromosomska nepravilnost (kar je pri SS najpogosteje).
Vem, da imate nekatere še bolj žalostne zgodbe... Pa vendar...

Hvala vsaki, ki si je vzela malo časa in je mojo zgodbo prebrala.

Lep pozdrav in srečno!
Še vas bom brala. :rozica:
Zmajčica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Naj vam povem...
7.8.2005 20:13:02   
anajmad
Žal mi je,da se ti je to zgodilo.Kaj naj ti rečem,samo čas bo prinesel svoje,kar je sedaj o tem brezsmiselno govoriti,ker imaš preveliko bolečino v srcu.
Ti miomi niso tako zanemarljiva reč.Jst imam občutek,da ti zdravniki zmeraj rečejo:ah,saj to ni nič takšnega.Jst sem v tistih odstotkih,ki so prej rodile zaradi miomov.Povem ti,ko sem lani zanosila,mi g.(če mu sploh lahko rečem tako)sploh ni verjel,da imam bolečine v trebuhu non stop.To je normalno,kaj se razburjate,kaj ste tok občutljiva:zmeden2:mi je govoril.In res v 23.tednu sem prišla z bolečinami(neznosnimi)k njemu na pregled.Pa kakšen pregled.Sedela sem na stolu ob njegovi pisalni mizi in on me gleda v oči in mi reče:"Gospa vi imate uruinfekt".In to brez kakršnegakoli pregleda ali odvzema urina:zmeden2::zmeden2:.Naslednje jutro sem začela krvaveti in v bolnici mi je g. na UZ ugotovila,da imam dva velika mioma,ki pritiskata na mojga sinčka v maternici.En teden so mi zadrževali popadke,toda na žalost sem potem v 24.tednu rodila mojga:angel:Vida,ki je nato čez dva dni umrl.
Miome so mi letos odstranili laparoskopsko.Imela sem jih na koncu tri in še pregrado,to so mi pa naredili z histeroskopijo.Operacijo sem čakala dolgih 7 mescev.Operirana sem bila v LJ.Zamenjala sem tudi g.Hodim v LJ,ker drugače sem iz primorske.
Sedaj nam je v prvem poskusu ratalo narediti:duda:in upam,da mi bo zdržal v mojem trebuhu vsaj 38 tednov.
Jst ti svetujem,da si prvo odstrani ta miom,ker se ti zna nosečnost fajn zakomplicirati in posledice so lahko zelo hude.Poglej pri meni,žalost bom imela v srcu celo življenje.
Drugače pa drži se mi:rozica:.
en lp:morje:D.

(odgovor članu zmajčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Naj vam povem...
7.8.2005 21:12:54   
sasi
Prebrala sem vajini žalostni zgodbi in držim pesti, da vama bo obema uspelo zanositi in donositi ta naša bitjeca:duda:. Jaz že ima dve letno hčerko in nasrečo nisem imela nobenih komplikacij.


Držita se, veliko sreče vama želim
:miska::miska:
Ciao

(odgovor članu zmajčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Naj vam povem...
7.8.2005 22:12:26   
Anitka
Draga Zmajčica žal mi je, da se ti je to dogajalo. Upam, da bodo bolečine kmalu minile in da te čimprej pošlihtajo in pripravijo na :duda: Naj te :angel::angel::angel::angel: spremljajo :rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu zmajčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Naj vam povem...
7.8.2005 22:44:50   
Gina
Ne vem, kaj naj ti rečem, zmajčica. Žal mi je.

jaz sem krvavela v vseh treh nosečnostih. Prvič sem fejst krvavela pri 8. tednih. G mi je na urgenci rekel, nič ne bo, tale plod je odmrl, nič se ne dogaja, pojdite na čiščenje. NISEM ŠLA!!! Jokala sem ko dež in nekako je rekel, no ok, pa pridite čez par dni, saj bo šlo itak naprej. NI ŠLO! Donosila sem. Otrok se je normalno razvijal, kljub temu, da se še skoraj pri 9. tednih ni nič videlo na UZ, niso vedeli ali bo šlo naprej ali ne. Moj otrok je bil rojen na rok s tremi kilami in ni bilo nikoli nič narobe z njim. Takrat sem se odločila, da ne verjamem več zdravnikom, da nimajo pojma. Vsakič napišem svojo zgodbo na rr, po moje vsaj 1x na tri tedne. Če bom s tem rešila vsaj enega otročka, sem naredila veliko delo. Ne pustite čiščenja, če v duši niste prepričane vanj. Če je kaj narobe, gre itak samo naprej.

Nisem ti tega napisala zato, da bi se ti zdaj sekirala, zakaj si to naredila, temveč za primer, da se ti to zgodi še enkrat. počakaj, naj narava naredi svoje, če ima kaj za naredit. Mogoče pa nima.

Miom si pa le pojdi odstranit. To je majhna operacija in če sitnariš, prideš v mesecu ali dveh na vrsto, poznam primere. Tam ti lahko mimogrede še pregledajo vse ostalo, od prehodnosti jajcevodov naprej. Pa bolj mirna boš. Če drugega ne, te vsaka laparoskopska operacija prečisti in lažje zanosiš po njej. Takoj po operaciji, pa že lahko :sloncek:.

Čim prej enega lepega, zdravega :duda: ti želim.

(odgovor članu zmajčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Naj vam povem...
8.8.2005 7:23:41   
zmajčica
Dobro jutro,
najlepša hvala vsem za izčrpne odgovore. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Anajmad, tvoja godba naju je oba zelo ganila. Zelo mi je žal, da si morala skozi vse to.
Gina, vesela sem za tebe, da nisi šla na čiščenje, ampak mene so v bolnišnici ponovno pregledali z ultrazvokom, pa je bilo stanje popolnoma isto. 3 tedne zaostanka (9t nosečnosti, 6t zarodek) je precej...
Anitka, čimprej ti želim, da ugledaš pozitiven test.
Ker pa to ni "vse", pa želim vsem že in bodočim :nosecka: donošene zdrave :duda: .

Lep pozdrav, zdaj pa :kuza: v službo.
Se še beremo,
Zmajčica

(odgovor članu zmajčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?