|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nakup novega stanovanja
17.4.2008 18:27:58   
zabicaa
Nekako sva odmislila misel montažne hiše, ker ste nama dala kar mislit. Tiste ta poceni ni vredu imet, kar je dražje je pa za anju preveč.

Sedaj sva dobila priložnost kupit novo enosobno stanovanje cca. 38.55 m2 za 56.000 EUR kar se mi zdi dokaj ugodna cena.
Morda kdo ve kakšni so še stroški ko se vseliš v takšno stanovanje? (noter bo kopalnica, vsi priključki, tla in stene urejene)

Kakšne so izkušnje 40m2 stanovanjem za dva? Je dovolj?
kako ste si ga uredili?

Hvala za nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nakup novega stanovanja
17.4.2008 18:40:55   
Anonimen
Pol rabiš sam pohištvo še, luči, zavese.... Torej je cena čisto od vaju odvisna, kakšno pohištvo bosta dala notr in ostale stvari.

Je pa stanovanje res ugodno. Na kakšni lokaciji pa je?

(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nakup novega stanovanja
17.4.2008 20:28:56   
sazi
Kakšne so izkušnje 40m2 stanovanjem za dva? Je dovolj?
kako ste si ga uredili?


mi smo trije na 47 m2 - pa nam zdaj manjka edino prostor za divjanje našega malčka, prej pa, dokler sva bila sama, je bilo več kot dovolj.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nakup novega stanovanja
18.4.2008 9:13:55   
frutka_
Če imaš denar zgornje meje ni, če ga nimaš pa menda veš koliko boš lahko dala za nakup opreme. Zelo lepe stvari ima Ikea, kvalitetne in ugodne. Kuhinja te bo prišla največ, ker še potrebuješ vse aparate. Ostalo pa po finančnih zmožnostih. Kuhinja in kopalnica se mi tudi zdita edino nujno potrebno ko greš v stanovanje. Sploh če si na tesnem z dindin.user posted image
Mi smo že 5let v stanovanju pa še vedno nimamo luči, fasunge nam dol visijo. Pa glih tako živimo noter.
Po moji grobi oceni bosta vložila več kot 4000eur.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nakup novega stanovanja
18.4.2008 23:31:45   
zabicaa
ni, če ga nimaš pa menda veš koliko boš lahko dala za nakup opreme. Zelo lepe stvari ima Ikea, kvalitetne in ugodne. Kuhinja te bo prišla največ, ker še potrebuješ vse aparate. Ostalo pa po finančnih zmožnostih. Kuhinja in kopalnica se mi tudi zdita edino nujno potrebno ko greš v stanovanje. Sploh če si na tesnem z dindin.
Mi smo že 5let v stanovanju pa še vedno nimamo luči, fasunge nam dol visijo. Pa glih tako živimo noter.


Hvala Frutka vendar me oprema ni zanimala:) To si znam sama poračunat:)

Bolj me zanimajo kakšni priklopi elektrike in podobno?

Pa življenje na 38m2?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nakup novega stanovanja
18.4.2008 23:33:59   
baguSka
zavese....


no, tega tud ce ne... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 9:24:52   
Anonimen
Midva sva živela na 38 kvadratih 3 leta, potem se nama je pridružila še malčica in za dva je taka kvadratura čisto dovolj.

Kar se tiče cen priklopov pa ne vem, odvisno od kraja do kraja, pojdi na lokalen elektro in vprašaj, po moje kakšni hudi stroški niso, za telefon vem, da je cena priključitve na omrežje okoli 100 evrčkov, pa še to ni nujno, če je optični kabel, odvisno, res. Kaj pa okna, so nova? Balkon (zasteklitev?) V primerjavi s hiško so to res zanemarljivi stroški in veliko več vaju bo stala smo oprema za kuhinjo user posted image .

Aja, je pa fajn za tako majhno kvadraturo, da si racionalen kar se tiče shranjevanja, ker vsaka stvar hitro zasede prostor, teoej vsi dustkonekterji v smeti, postelja taka, da je odspodaj predal za posteljnino, omare po možnosti z drsnimi vrati, sušilni stroj je zelo praktičen,... Prostora za živet je dovolj, ampak je potrebno s prostorom ravnat racionalno. Ne moreš  imeti 10 kompletov porcelanastih skodelic za kavo in 5 kompletov kozarcev, ker preprosto ni prostora za shranjevanje. Fajn je tudi razmišljati o svetlih barvah stanovanja, da ga povečajo, mogoče vodoravnih črtah, da ga optično razširijo.

Zraven stroškov za stanovanje upoštevaj še stroške za rezervni sklad, mi smo plačevali 40€ mesečno, ker smo ravno obnavljali fasado, drugače je to ponavadi manj.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 11:11:36   
zabicaa
STanovanja se šele gradijo tako da so čitso nova. Vertjetno obnavljanj kakšnih 10 let nebo.

Okna so steklena od vrha do tal. Po eni strani stanovanja. Kot vrata. V mislih imam le žaluzije in ne zaves. A žaluzije so že narejene ponavadi v taka okna al jih je treba sam naredit?

Drugče pa je tole skica stanovanja:

user posted image

Po sredini bi naredila steno do konca v smeri stran od oken. Ima kdo kakšno idejo kako čim bolj funkcionalno narediti tako da ločim dnevni prostor in spalnico?

Vsake ideje bodo dobrodošle!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 11:30:26   
LoCa
jah, meni osebno je 38m2 za 2 osebi premalo. mam isto kvadraturo in sem bla konstantno živčna, ko je fant živel tuki. samo je tudi odvisno od tega, kak tip človeka si (al rabiš več miru, plac za umik) in seveda če imaš pravega človeka ob sebi ;).
čene je pa fajn, da so okna po celi steni. js bi dala na pol  (nekako tako kot si rekla) in nareila spalnico in dnevni prostor (kuhinja + dnevna).
a ni tko da ti nvoi bloki nimajo nujno rolet ampak une zunanje žaluzije (kar meni ni všeč of kors)? v takem primeru so že, če ne moreš pa sama jih dat.


(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 11:31:33   
ellie
Napiši zraven še mere...bo lažje preštudirat glede spalnice. Jaz bi definitivno tud ločila spalnico od dnevnega prostora. Glede na okna bi verjetno bila dobra možnost. Bi pa naredila spalnico ravno toliko veliko, da je za spanje...da ti ostane čimveč prostora za dnevno sobo in kuhinjo.

V dokumentaciji more pa itak pisat, kaj vse spada pod osnovno ceno stanovanja. Pri nas so žaluzije bile že noter. Prav tako luči v kuhinji, kopalnici, wcju in na hodniku. Edino za sobe je bilo treba nabavit.

Glede kvadrature pa tako...za 2 je pomoje čist dovolj. Je pa tud odvisno, kako si bila navajena do zdaj. Jaz sem se selila iz 200m2 na 65m2 pa sem se komaj navadila...mi je bilo ful premalo prostora. Zdaj sem se že navadila...ampak se mi pa že za 1 otroka zdi tesno, kaj šele za 2.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 12:46:49   
zabicaa
Evo malo skicirano kje bo kaj:)

http://shrani.si/f/1u/MI/2Twz9Sc6/stanovanje-1oznaceno.jpg

Rdeče je kuhinja, modro omare. Rdeče črte so namervane stene :) Ozr tam med posteljo in kavčem kakšna taka stena za postavit in ne fiksna. V kotu pri kuhinji miza za računalnik.

Ima kdo še kakšno drugačno idejo?

Kaj pa balkon? Kaj narediti na balkonu da se ne vidi toliko noter?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nakup novega stanovanja
19.4.2008 17:38:25   
frutka_
Zabicaa nisem vedela, da moraš pri nakupu novega stanovanja plačati še vse priključke poleguser posted image .
Sicer pa če sta ljubitelja teme ponoči in zjutraj ti močno odsvetujem notranje žaluzije. Rolete ali zunanje žaluzije  so primernejše, ker res zatemnijo prostor in poleti se pozna tudi na temp..  Nižja je.
Dnevno sobo in splanico bi jaz ločila s kakšnim večjim regalom, v obliki kocke ali z omarami. To lahko zgleda zelo lepo. Police pa izkoristiš za odlaganje knjig ipd..
Če imaš dovolj višine si lahko omisliš tudi posteljo pod stropom. Tako ti spodaj ostane celotna površina dnevne sobe. 

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nakup novega stanovanja
21.4.2008 17:51:37   
zabicaa
Morda kdo ve kakšna je približna cena za takšen del stene, ki bi jo želela postaviti dodatno?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nakup novega stanovanja
22.4.2008 20:01:50   
ellie
Sem pogledala tisto skico...Kaj pa vem...težko si je predstavljat, kako bo to v resnici zgledalo. Jaz se vsekakor ne bi odločila za takšno spalnico...brez oken in posteljo stisnjeno med 3 stene. Npr. za rpedstavo...midva imava eno sobico 3x3 m pa ni šans, da bi spravila noter posteljo in omare. Tudi prehod v spalnico se mi zdi preozek. Pa kuhinjo in dnevno sobo bi pustila v enem...deluje prostor avtomatsko večji. Računalnik naj ne bi bil nasproti okna...ker preveč blešči in težko kaj vidiš na ekranu.

Najlažje boš to v živo splanirala. Jaz sem po načrtih tudi marsikaj risala, ko pa sva se vselila, pa se je videlo, da bi večino od tistega bilo neizvedljivo. Po načtrih sem celo uspela v kopalnico polek vsega stlačit še tuškabino...potem pa sem videla, da še za eno ozko omaro ni prostorauser posted image

Mogoče bi se dalo kaj rešit s tisto steno iz steklenih kock...prostor je svetlejši in deluje veliko bolj zračen. Sem prejšnji teden ravno bila pri enih na obisku in imajo s tem ločeno spalnico od kuhinje...in ne zgleda slabo.


(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nakup novega stanovanja
22.4.2008 20:09:18   
zabicaa
Kako pa izgleda ta stena?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Nakup novega stanovanja
24.4.2008 7:26:56   
ellie
Napiši v iskalnik stekleni zidaki, pa ti bo marsikaj našlo...
 
Evo..npr. http://www.mix.si/html/solaris_stekleni_zidaki.html

Lp

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nakup novega stanovanja
24.4.2008 8:21:18   
luka jan
Luštno stanovanje, sam men osebno premajhno. Mi imamo okrog 80 kvadratov, pa se mi še to zdi včasih premalo, sploh ko so enkrat otroci tu.
Sicer pa bi tudi jaz pregradila tisto steno, res bi blo najboljš z nečim takšnim da ti vsaj malo prepušča svetlobo, saj vem da v spalnici glih ne rabiš veliko svetlobe, mal je pa vseeno fajn.
Moja sestra ima tud pregrajeno dnevno, ampak z omarami in je to kar fajn rešitev, ampak ona si je lahko to omislila brez problema ker ima mansardno stanovanje in je v spalnico namontirala strešno okno.
Glede cen pa nimam pojma, itak da vsak hoče nekaj zaslužit.user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nakup novega stanovanja
24.4.2008 9:29:44   
kalbo
Jest bi ti svetoval kupit vsaj enosobno, če ne dvosobno stanovanje, ker garsonjera je hudič. Nimaš se kam dat, bohnedaj, da pa zanosiš, boš morala še enkrat stanovanjski problem reševat.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nakup novega stanovanja
24.4.2008 18:30:48   
zabicaa
To je enosobno stanovanje.  In več kot to si ne moreva privoščit žal.

< Sporočilo je popravil zabicaa -- 24.4.2008 18:31:00 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nakup novega stanovanja
8.5.2008 7:29:33   
zabicaa
Danes bova izvedela če sva ga dobila. Uh že celo jutro sem živčna :)

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Nakup novega stanovanja
8.5.2008 10:06:04   
Anonimen
O, daj sporoči, me že roke bolijo, ker tak držim pestke user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Nakup novega stanovanja
8.5.2008 10:15:54   
LoCa
js sicer po eni strani razumem to, da si ljudje želijo lastno stanovanje. po drugi strani pa se strinjam s kalbom - imaš partnerja, še posebej če planirata otroka, js ne bi šla v nakup. samo zato, ker si ga lahko v tem trenutku privoščite....raje bi še neki dnara zbrskala in vzela eno, kamor se dejansko da umaknit. ti pa želim, da ga dobite, če si to res želite user posted image
vem pa za ene, so mi otroci iz ulice pravili....na manj kot 38m2 familija plus stari starši. tega si pa žal res nepredstavljam, meni bi se sfuzlalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Nakup novega stanovanja
8.5.2008 11:03:15   
Anonimen
Ja, sam saj če si na svojem, tudi v enosobnem stanovanju - imaš tudi denar v obliki stanovanja - in zraven lahko še vedno šparaš za večjega. Pa še na svojem si, kar veliko pomeni, sploh če vzamem v ozir zgodbe na Družini in partnerskih odnosih user posted image (o taščah namreč).

38 kvadratov pa tudi z majhnim otrokom ni premalo, vsaj jaz se nisem počutila utesnjeno, je pa spet odvisno od posameznika, ali si hrček in šparaš ter imaš posledično vse natlačeno, ali si minimalist in imaš res samo tisto, kar rabiš.
Mene je motilo edino, da je trajalo pol ure, da sva z bebo prišli do parka, kjer sem jo lahko pustila, da se je naletala, sedaj ji pa vrata odprem in je že na zraku. Ampak isto je tudi, če živiš v 4-sobnem stanovanju, zunaj so avti, parkirišča, cesta,...


(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Nakup novega stanovanja
8.5.2008 17:11:45   
zabicaa
Saj nisem napisala da bova živela še s kom. Sva samo dva :)

Zvedela pa še nič:( Danes je bil izbor. Naj bi se morda jutri vedelo....Uf.

Sva pa dala prošnjo za nakup neprofitnega stanovanja-Maribor Pobrežje. Zgrajeni bodo maja 2009.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Nakup novega stanovanja
9.5.2008 13:45:04   
sazi
Držim pesti.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




imena
luncaa

katero ime za punčko???

Kaja (31%)

Ela (45%)

Lia (24%)


Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!