|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naraščanje teže po mesecih
3.1.2008 20:11:55   
pt
Ojla,

kako vašim dojenčkom narašča teža po mesecih in kolikoje v povprečju?
Ali tehtate malčke tedensko? Če, koliko na teden pridobijo?
hval in lp
P.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naraščanje teže po mesecih
3.1.2008 20:14:32   
Anonimen
Zakaj bi ga tehtala tedensko? Moj je vsak mesec pridobival kilo, zdaj malo manj ker jemo GH...

(odgovor članu pt)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Naraščanje teže po mesecih
3.1.2008 20:24:36   
Strawberrie Cherrie
nam ga je tedensko tehtala patronažna, samo zdaj se res ne spomnim natančnih cifer, teža mu je konstantno naraščala nekje do 10m, od 10, do sedaj skoraj 13m, pa ni pridobil niti grama....se je pa precej potegnil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Naraščanje teže po mesecih
3.1.2008 21:15:04   
zalenka
IZVIRNO SPOROČILO: pt

Ojla,

kako vašim dojenčkom narašča teža po mesecih in kolikoje v povprečju?
Ali tehtate malčke tedensko? Če, koliko na teden pridobijo?
hval in lp
P.


Glede priporočenega pridobivanja teže si lahko prebereš na ringaraji, kjer je razvoj otroka in za vsak mesec piše tudi po koliko naj bi pridobival dnevno. http://www.ringaraja.net/kor_o.asp?auto=true

Sicer pa mi smo meli na začetku mal probleme s pridobivanjem in smo precej tehtali. Prve 3 mesece je nekako priporočeno od 20-30g na dan, oz cca 150 do 250 g na teden. Moraš pa vedet da lahko je en dan +60, drugi dan pa -10g. Ful odvisno kdaj vagaš in koliko je polulan/pokakan ... Če ni velikega problema z naraščanjem teže, pol načeloma se vaga 1 krat na mesec, ko naj bi otroček v prvih treh mesecih pridobil min 500g in max nekje 1000g. Če je samo dojen pol tud ni blema če več kot 1kg, sicer pa ne priporolajo, da se jih preveč pita user posted image . Upam da sem kaj pomagala.

(odgovor članu pt)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Naraščanje teže po mesecih
4.1.2008 8:32:05   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: pt

Ojla,

kako vašim dojenčkom narašča teža po mesecih in kolikoje v povprečju?

Kot so ti že napisale lahko na spletni strani od Rr pogledaš,kako napreduje tvoj dojenček.Jaz se stem ne bi preveč obremenjevala,če vidiš,da tvoj otrok lepo izgleda. Pa tudi tisto tehtanje v posvetovalnicah je čisto dovolj. Gvorim o zdravem otroku ,da mene bi kdo napadel.  

Ali tehtate malčke tedensko? Če, koliko na teden pridobijo?

Verjetno misliš novorojenčka.Ker malček je od 1-3 let nekje. Novorojenčka pa tudi dojenčka,če nima problemov s težo je brezveze tehtat vsak teden.saj se tudi ti ne. Bolj se boš s tehtanjem obremenjavala, (vsak teden mislim),več težav bo,kerboš ga posledično tudi ti več silila ali mu mnaj dajala hrane.
hval in lp
P.

(odgovor članu pt)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Naraščanje teže po mesecih
4.1.2008 11:23:55   
Mesečnica
Mi smo od sorodnikov ob rojstvu malega dobili za darilo tehtnico, pa sem ga kar redno tehtala, na začetku bolj pogosto, na nekaj dni, zdaj pa približno 1-krat na teden (star je 7 mesecev). Mi je zanimivo videti, kako mu teža narašča, se pa z njo ne obremenjujem, pa četudi je kar suhcan. Je pač stalno v gibanju in večino kalorij očitno pokuri na ta način. Ravno v zadnjih 14 dneh pa je celo malo izgubil na teži, ker je bil bolan.

Jaz si podatke sproti zapisujem in vnašam v en preprost graf. Iz tega grafa se lepo vidi, da ima naš mali nek svoj vzorec naraščanja teže: nekaj časa "stagnira", potem ima hiter porast, potem spet "stagnira", pa spet pride en hiter porast itd. Točno se vidi, kje je bil malo bolan, kje je imel obdobje hitre rasti (teža je stagnirala, on je pa pridobil nekaj cm) ipd. Kot sem že rekla, to delam zgolj zato, ker pač imam tehtnico in ker mi je zanimivo. Če tehtnice ne bi imela, bi mi bila čisto dovolj občasna tehtanja pri pediatrinji.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Naraščanje teže po mesecih
4.1.2008 11:28:49   
Mesečnica
Aja, sprašuješ po številkah. Pri našem je bilo tako:
  • ob rojstvu: 4,15 kg
  • ob odpustu iz porodnišnice: 3,85 kg
  • 1. mesec: + 1,1 kg (dojen)
  • 2. mesec: + 720 g (dojen)
  • 3. mesec: + 360 g (dojen + adaptirano mleko)
  • 4. mesec: + 400 g (adaptirano mleko)
  • 5. mesec: + 570 g (adaptirano mleko + GH)
  • 6. mesec: + 400 g (GH)
  • 7. mesec: + 50 g (GH) -> bil je bolan.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Naraščanje teže po mesecih
4.1.2008 14:03:53   
kristinaj
do 6m je pridobivala cca 800g na mesec. potem se je z gh vse upočasnilo. nisem nič tehtala, saj na otroku vidiš ali je sit in posledično zadovoljen in nič siten. tehtali so jo samo pri pediatrinji.

(odgovor članu pt)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Naraščanje teže po mesecih
4.1.2008 16:08:58   
ThinkPink
Hi!

Sicer ne tehtam tedensko, moja se je v povprečju zredila 800g na mesec, kar je solidno. Je bila do 4m polno dojena, od 4m dalje pa ima en obrok gh. Kamlu bo stara 5m in je že podvojila porodno težo.

Kot so že predhodnice napisale, ni toliko važno koliko pridobi na dan, na teden, to je bolj relativno. Glavno je, da na mesec pridobi cca. 500-1000g, pa jhe vse ok. Do 6m naj bi porodno težo podvojili, do 1 leta pa potrojili. Če si nekje v teh okvirih je vse ok, tudi če si malo manj ali malo več je vse ok, dokler je malček zadovoljen.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?