|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nečak
20.3.2008 22:17:50   
vesel
Ko sem vam zjutraj sporočila tragično novico o mojem nečaku Nil-u,ki je preminil zaradi hude bolezni DS in srčne okvare star komaj 11 mesecev me je zelo pretreslo.
Odločila sem se,da moram ostati zelo,zelo MOČNA čeprav me zelo boliuser posted image user posted image user posted image user posted image  ampak moram,kajti poleg moje hčere in nečakinje(NIL-Ove sestrice),ki mi jo je brat prepustil v začasno skrbstvo(zaradi žalovanja)in,ker je mamica v bolnici zaradi hudega živ.zloma. Nil-ova sestrica mi bo prav v uteho poleg moje hčere.

Čaka pa me seveda zelo težka naloga. Kako Nil-ovo sestrico pripraviti na pogreb in na končno slovo njenega bratca?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zelo me skrbi njena reakcia.Ko sem svoji hčeri lepo povedala,da je Nil odšel med angelčke in da jo čuva,...

Do zdj ji moj brat ni mogel povedati,ker mu je zelo hudo in je to funkcijo prepustil meni-in zelo rada jim pomagam pa mi ni težko.

Povejte mi?!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Hvala 




< Sporočilo je popravil Solzice -- 22.3.2008 1:51:18 >


_____________________________

druzina je zame vse!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEČAK
20.3.2008 22:22:08   
Anonimen
moje sožalje, čimbolj držite skupaj v teh žalostnih trenutkih... za nečakinjo, je pa pomojem najbolje, da ji poveš tako kot svoji hčerkici, sploh če je še majhna...user posted image za vas.

(odgovor članu vesel)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NEČAK
20.3.2008 22:22:36   
cukerček
Najprej iskreno sožalje tebi in vsem tvojim...user posted image user posted image user posted image

na žalost pa ti res ne znam povedat kako razložit otroku kaj takšnega in zakaj več ne bo vidla svojega bratca....

_____________________________

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NEČAK
20.3.2008 22:33:04   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: cukerček

Najprej iskreno sožalje tebi in vsem tvojim...user posted image user posted image user posted image

na žalost pa ti res ne znam povedat kako razložit otroku kaj takšnega in zakaj več ne bo vidla svojega bratca....



Otroci razumejo več kot si mi predstavljamo. Zato ji lepo, za njeno starost primerno, povej resnico.

S tako situacijo sem se tudi sama soočila lani. In ni bilo druge rešitve kot povedati resnico. Osebno pa menim, da bi ji le-to morala povedati njena starša.


(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NEČAK
20.3.2008 22:37:30   
vesel
Silvya lahko vpraša,koliko pa bi bil tvoj otroček zdj star,če ne bi preminil?? Oprosti vprašanju.

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NEČAK
21.3.2008 7:08:30   
srki
Povej ji, kot si povedala svoji hčerki. Ker mamica pač ne more, če je v bolnici, bi bilo pa vendarle dobro za punčko, če bi bil še očka poleg, ko bi se pogovarjali o tem.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NEČAK
21.3.2008 7:11:52   
Volga
Tudi jaz mislim, da bi moral biti vsaj oče zraven. Sicer pa povej pač, da je imel bratec zelo bolno srce in da zato ni mogel živeti med nami ampak , da je šel k angelčkom od koder jo bo čuval. Koliko pa je ta sestrica stara? A do zdaj ni nič vedela, da je bratec bolan?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NEČAK
21.3.2008 8:00:34   
vesel
Pozdravljeneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Danes se začenja še zelo,zelo težek dan. Včeraj sm Nil-ovi sestrici povedala.Sicer zelo težko,ker sem imela zelo VELIK cmok v grlu,sem pa ubogala VAŠ nasvet in zraven povabila njenga očka. Ampak začeti sem morala jaz,ker je njen in Nil-ov očka samo jokal. Kako sem ji povedala? Še sama ne vem. Pač povedala sem ji na isti način kot moji hčeriuser posted image . Da je bil Nil-ov srček zelo,zelo bolan in,da so ga angeljčki k sebo vzeli,ker je bil Nil bolan in so ga rešili pred trpljenjem. Povedala sem jima pa tudi (moji Ajdi in nečakinji),da ko bosta pogledale v nebo bo tam gori svetla najsvetlejša ZVEZDA-in ta zvezda je NIL.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nil-ova sestrica je stara 4 leta in mislim,da je veliko dojela koliko je ura,ker je začela zelo juser posted image user posted image user posted image user posted image . in je nisem potolažila do 2h zjutraj dokler revica ni iz izčrpanosti zaspala in mi še zdj z mojo Ajdo spita-kar nj!

Svakinja je še vedno v bolnici. Revca še vedno kliče Nil-a in stiska njegovo igračko ob sebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Bojim se za njo,ker je res zelo boga-nista si zaslužila tega.

Kaj menite? LP in HVALA za nasvete in sožalja!!

< Sporočilo je popravil vesel -- 21.3.2008 8:01:37 >


_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NEČAK
21.3.2008 8:15:13   
BaNeLa
Verjetno je največ kar ti v tem trenutku lahko narediš to, da daješ oporo tvojemu bratu in hčerki, mama bo potrebovala verjetno veliko časa, da bo prišla k sebi, glede na to v kakšnem stanju je sedaj.

Sama imam zelo prizadetega otroka. Ko je bil star pol leta, so se pričeli hudi epileptični statusi, ki smo jih velikokrat ustavili na urgenci in z oživljanjem....vse to sem gledala napeta in ustavljena v nekem času....nisem vedela kaj se okoli dogaja.....ampak na vzven sem bila trdna in razen bledega obraza ,n i bilo videti drugega....tako se je dogajalo kaka 3 leta, sedaj pa se je stanje umirilo.....vmes , ko smo iskali diagnoze, je včačsih prišla kakšna takšna možnost, da ne po preživel prvih 10 let. Ko sem to prvič slišala, se mi je ustavil čas....že samo da slišiš kaj takega je nevzdržno....no, pa so potem to ovrgli....
Vedno, pa sem imela nekoga, ki sem mu o svojih občutkih lahko zaupala.....in dala iz sebe vse, kar me je bolelo.

Vem, da bi grozno težko prenesla smrt mojega otroka, ampak včasih je tako namnjeno, sploh kadar so otroci tako hudo bolni, kot je bil vaš Nil.

Tudi jaz imam hčerko, ki je začela te naše travme doživljati, ko je bila stara 3 leta....vedela je , da se nekaj hudega dogaja in večkrat smo ji razložili po resnici kako in kaj....danes vse to razume...

Razložite ji mogoče s pomočjo kakšnega nasveta vzgojiteljev ali psihologov, predvsem pa bodite ob tem močni in ji dajte vedeti, da ste ob njej in da se na vas lahko obrne kadar ji bo hudo.....težko je otroku gledati obupane starše in še težje jim je, da bi sami morali prevzeti odgovornost in starše tolažiti....

Veliko poguma in moči za naprej , čeprav za družinico življenje nikoli ne bo takšno kot do sedaj....user posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NEČAK
21.3.2008 8:28:16   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: vesel

Silvya lahko vpraša,koliko pa bi bil tvoj otroček zdj star,če ne bi preminil?? Oprosti vprašanju.


10 mesecev, imam ticker pri avatarju. In ne rabiš se opravičevat, da sprašuješ. Veš bolj boli to, če se pozabi, da imam v bistvu še enega otroka, kot kakršnokoli vprašanje. Tega ne pozabi. Naši otročki niso prisotni fizično so pa vedno v naših mislih. 


(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NEČAK
21.3.2008 8:36:42   
vesel
BANELA hvala ti,ker si napisala kako in kaj je pri VAS bilo in kaj vse ste doživljeli.
In verjemi mi,da mi je zelo hudo,ker imaš tako bolnega otročka.

Enako mi je zelo hudo za vse mamice tu na RR-ji,ki imajo otroke bolane tako ali drugače. Ampak vsi otroci so nekaj posebnega pa ni važni a so bolani ali pa ne.

Vsem pa želim seveda veliko zdravih otrok in nobeni ne privoščim takšne kalvarije kot jo zdaj doživljamo miuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Čeprav sem samo Nil-ova teta mi je tako hudo,ne vem kaj naj rečem,pač skoraj tako hudo kot njegovi mamici in očku.

Hvala bogu imam jaz zdravo hči. Ampak Nil-a pa ne bom nikoli pozabila,ker je bil pravi poseben angelček in tako ljubekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Nil počivaj v miru!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu BaNeLa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NEČAK
21.3.2008 8:57:20   
bskrle
Deklico vključite v dogajanje, naj kupi kakšne rožice in igračko za bratca, za slovo.
Vse ji povejte -letom primerno. Tu di to,da ste žalostni, da vam je hudo. Pokličo na hospic in prosi za pomoč, tam so za to usposobljeni.

Jokam tudi jaz, objem vsem

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NEČAK
21.3.2008 9:04:06   
vesel
BSKRLE hvala za nasvet-bom upoštevala! Sem razmišljala o tem,da bi obe(mojo hči in nečakinjo) vzela s seboj in šle kupit veeeliiiikkkk šopek rožic. In,da bosta sami zbrali katere rožice bomo kupile za našega Nila! LP

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NEČAK
21.3.2008 12:27:58   
srki
Mislim, da si ji dovolj jasno in lepo razložila, da je dojela bistvo. Joj, samo jaz pa zdaj user posted image , si ne prestavljam kaj takega. Držite se, vsem en user posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NEČAK
21.3.2008 12:35:01   
vesel
sRKI hvala za objem! Mene pa zanima ali se spodobi,da bi nečakinjo nekako motivirala ne vem npr. risanje na steklo ali kj podobnega,da revca ne bi non-stop spraševala o Nil-u itd..

Sj mi ni težko odgovarjat,ampak hudo mi je zanjo in za njena starša!!

Prosim za nasvet! HVALA

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NEČAK
21.3.2008 12:37:14   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: vesel

sRKI hvala za objem! Mene pa zanima ali se spodobi,da bi nečakinjo nekako motivirala ne vem npr. risanje na steklo ali kj podobnega,da revca ne bi non-stop spraševala o Nil-u itd..

Sj mi ni težko odgovarjat,ampak hudo mi je zanjo in za njena starša!!

Prosim za nasvet! HVALA


ja, seveda se spodobi, delajte tisto, kar punčko veseli, naj si vsaj ona spočije glavo od vsega.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NEČAK
21.3.2008 13:39:53   
Lusa
Verjamem ,da boste šli lepo vsi skupaj na pogreb(nam so tako svetovali v bolnici) in predlagam ,da ko se boste dokončno poslovili od Nila ,mu naj punčki položita zraven nekaj njegovih najljubših igračk in se poslovita.Naša Luša je tako naredila(le pobožat si je ni upala) in potem spremljala ves pogreb in sedaj ve ,da ni ostala v bolnici ,tud zelo lepo je sprejela vse skupaj in danes se vsak dan spomnimo in kaj rečemo glede Ajše ,še toliko bolj ,ker je naša dvomesečna punčka takooo zelo podobna Ajši.

Glede nečakinje pa svetujem ,lepo se oblečite ,pojdite v kakšen park in se naj punci zlaufata,doma pa ju zamoti z risanjem ,lepljenjem ,izrezovanju ,vse to kar počne tvoja punčka.Saj ni težko zaposlit otroke.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NEČAK
21.3.2008 13:53:25   
NATAŠI
pošiljam vam user posted image   

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NEČAK
22.3.2008 1:50:56   
Solzice
Tako kot so že predhodnice napisale: otroci presenečajo. Tudi sestrica bo sprejela njegov odhod. Otroci sprejemajo smrt bolj spontano in naravno kot odrasli.
Prav je, da je vključena v proces žalovanja, da se solze ne skrivajo pred njo ipd. Bo pa se deklica kmalu navadila na nov način življenja. Igrala se bo, smejala... občasno pa postavljala vprašanja ( pišem iz lastnih izkušenj mojih otrok ob smrti sestrice )
Kje pa je past? Deklica potrebuje zagotovilo staršev, da ni ona ničesar kriva, da sta mamica in oči žalostna, ker ni bratca, da pa imata njo zelo rada. Da bo še nekaj časa hudo, da bosta včasih tudi jokala vendar to zato, ker jima bo dolgčas po bratcu. Otroci potrebujejo zagotovilo, da niso oni krivi nastali situaciji v družini, da jih imajo starši radi.Potreben je pogovor. Ob tem je zelo veliko kvalitetne literature za vse starosti otrok ( če potrebujete se nam javite na društvo ).

vse dobro,



_____________________________

Čas je dober do nas.
Vedno nam vrne to, kar smo izgubili - preko modrosti in spominov.
( D.Steel )

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NEČAK
23.3.2008 15:48:19   
Anonimen
Kako se držite?
Vem kaj prestajate. Mi smo dva tedna nazaj pokopali fantovega dedka, teden dni nazaj pa mojega. Vem da se to ne more primerjati s smrtjo otroka vendar enako boli. Imam 6 let starega bratranca, ki je oboževal dedija. Ni pa hotel ga iti gledat v vežico, ne na pogreb. Zdaj pa je vsak dan pri njem na grobu. Mu nosi rože, svečke... Smo ga pa zamotili z igrami ki jih ima rad, risal je. Obožuje živali in je zdaj dovil dve ovčki. Na vse načine se trudimo da bi mislil kaj drugega. Tako ti delaj z nečakinjo. Stoj pa ob strani njeni mamici. Hčerka jo potrebuje. Nila ni več, ona pa je ostala. Imejte se radi. Kajti to bi si želel tudi Nil. Držite se...

(odgovor članu Solzice)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?