|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 14:21:55   
Ženkica
Torej. Danes sva imela že tretji spermiogram. Spet je bil porazen. Reš nama je rekel, da je zanositev po naravni poti minimalna, če nama uspe, bi bil to prej kot ne čudež.
Jaz se bom jutri naročila k svoji G; k njej bom prišla z izvidi spermiograma.

Punce moje drage, kaj pa zdaj? Kakšni so postopki? Reš je predlagal, da bi mi dala moja G kakšne tablete za pospešitev ženske plodnosti al neki tazgauser posted image  Če čez nekaj mesecev ne uspe pa je predlagal ICSI, v skrajnem primeru mogoče celo IVF.

Torej, nisem si mislila, da bo na koncu tak scenarij, samo kaj čmo. Najbolj se mi smili moj mož, ki sploh ne ve kaj bi rekel, sploh ne vem kako ga naj potolažim.

Torej, vsaka spodbudna beseda oziroma kakšna informacija bi mi trenutno prišla prav.

Vsem želim čim več user posted image .

Ženkica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 14:40:06   
Skorpija
Ženkica ti kar pogumno, ni konec sveta, daleč od tega!!!!!!

Jaz ti bom napisala, kaj sva naredila midva in upam, da ti bo kaj pomagalo... Bila sva pri Rešu in spermiogram je bil porazen - hujši kot vajin, kajti nama je predlagal direktno ICSI (ki je stopnjo nad IVF). Ker bi pri njemu morala plačat, sva se odločila, da greva na Ginekološko - Leonišče. Jaz sem klicala mojo G, da mi je kar pripravila napotnico za eno leto, isto je naredil moj dragi pri svoji osebni zdravnici. Najprej sva se na leonišču naročila še na en spermiogram, hkrati pa tudi vsak k svojemu zdravniku na pregled. Torej - moj je pred prvimi pregledi moral opraviti še en spermiogram, prinesel je tudi izvide od Reša. No in zdaj bova opravila prve preglede, najino dokumentacijo bodo združili in upava, da bova kmalu na vrsti za ICSI.

Tudi mojemu je bilo na začetku hudo ampak pogovarjajta se veliko o tem. Pa še to - jaz vedno trdim, da sva neplodna skupaj, midva, kot par in bova v tej zgodbi na koncu tudi zmagala - tako kot vidva!!!!

Veliko sreče in poročaj kako gre, pa saj veš - smo tukaj!

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 15:59:40   
emaa
ICSI je IVF, samo da se v samem IVF-u razlikujejo postopki. Če gre za hud problem pri moškem, torej semenčic izredno malo, slabe kakovosti, potem naredijo IVF ICSI, kjer v petrijevki direktno v jajčece vbrizgajo spermij in upajo na najboljše. Midva imava IVF ET, torej oploditev v epruvetki ter ET embrio transfer (navaden IVF), ICSI je pa precej bolj zakompliciran, uspešnost je malo slabša kot pri navadnem IVF.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 16:08:33   
Skorpija
user posted image  ne me depresirat Ema, no user posted image  razlika je v tem, da se pri IVF zmenjo semenčice in jajčece sami v intimi v epruvetki, pri ICSI pa en spermij sreča en jajček s pomočjo laboranta, ki jih združi pod mikroskopom. Od tuki naprej je postopek isti - potovanje v maternico in čakanje, a ni to tko???? ICSI je pač malo bolj zakompliciran in dražji a vendarle uspešen. A, ne!? user posted image  Sliš se pa ta ICSI ko izgovoriš k ena droga - iksi...k kakšna čudna tabletka user posted image  Meni gre vedno na smeh...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 16:17:45   
emaa
saj postopek naprej je logično isti, samo predpriprave, pa prvi del IVF je malo drugačen, saj te procenti uspešnosti, no meni se je zdelo, da so jih malo pretiravali, so a drugače kar v redu, če pogledaš da gre za OBMP

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 16:39:04   
emaa
saj vidim zdaj, ko sem se najedla, da sem mal zmedeno napisala, da nisem povedala, da od same oploditve jajčeca, pa je postopek enak (pri navadnem IVF pač spermiji srečajo jačeca in isto upajo na najboljše), torej rast naših dojenčkov 5 dni, nato pa ET, spet čakanje 15 dni, in takrat upamo na +, ki ga potrdimo na odvzemu krvi. Saj najbolj važen je ta + , pa potem čez 8 mesecev ena mala dišeča štručka, za katero se vse to splača, a ne.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 16:40:48   
Skorpija
Ja, meni je rekel - in to tako zelo samozavestno - da ja, v teh štirih poskusih nam bo itak ratalo in jaz sem se pač strinjala - zdravnik že ve kaj govori, jaz mu verjamem user posted image  Drugače pa dajejo nam 20% možnosti na postopek, kar je samo 5% manj kot kadar ima narava prste vmes - res je majhna razlika, a ne, človeka kar malo strese kaj vse se da narest... Jaz sem blazno ponosna na vse te znanstvenike, dohtarje & Co. ki vse tole ušpičijo!

Ema, a potem bodo mene recimo z drugačnimi hormoni filali, ker greva na ICSI kot tebe? Bolj močnimi al kaj? Oprosti, ker ti morim in oprosti Ženkica ker je malo ven iz teme, ampak me res zanima...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 17:57:16   
emaa
bolj močnimi ne, samo drugačen efekt imajo. Če imaš dolg postopek začneš 22.dan M z injekcijami suprefacta, baje je telo bolj dovzetno. 15. dan jemanja suprefacta daš kri, da preverijo raven mislim, da estradiola. Če je taka kot mora bit (misim, da nič) začneš z gonalom, nato z UZ ter z merjenjem estradiola določijo kako zreli so folikli dajo stop injkecijo, čez 36 ur je punkcija. ICSI je kolikor vem zmeraj dolg postopek. Za ostalo pa odvisno kako določijo. Pri kratkem postopku začneš 2. dan M z gonalom, 7. dan pa z nečim na C (podobno zdravilo kot suprefact, deluje na malo drugačen način), nato pa stop injekcija, ko glede na UZ in estradiola določijo, da je vse kot mora biti. Mislim, da sem si prav zapomnila.
Drugače je Zorn danes postregel z novimi številkami. Klasičen IVF naj bi bil 39% uspešen (kaj ta uspešnost pomeni, samo oploditev ali tudi nosečnost ne vem, meni se je zdela previsoka številka), IVF ICSI 24%, IUI 21%, spontan postopek 27%. Mislim, da so bile takšne številke, sem pa verjetno tudi kaj pobrkljala, tako da me ne čisto za besedo držat.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
9.1.2006 18:06:10   
Skorpija
Hvala Ema... res izčrpno! Pol najbrž mene čaka dolg postopek, no pa nič hudega, bomo tudi to potrpeli... Te številke so pa pošteno visoke! user posted image  Uau!!!! Vama bo v prvo ratalo, no ja, držim močno, močno pesti, da bo!!!!

pa pa

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
10.1.2006 14:40:18   
Ženkica
Hvala punce, kar dosti informacij je tu; kar malce preveč zaenkrat. Sicer pa je Reš rekel, da obstaja zelo zelo zelo minimalna možnost, da zanosim po naravni poti, in je za začetek predlagal, kako hormonsko terapijo zame. Ali to mogoče pomeni, da bi morala pričet jemati KLomifen? user posted image  Jaz sicer imam svoje O, tudi moje M so zelo redne, torej ne vidim nobene potrebe (to mi je rekla tudi sestra, ko sem se naročala za G).
Najbolje je tudi to, da sem danes izvedela, da je šla moja G na porodniško, torej jo nadomešča ena druga G, ki je sploh ne poznam. Naročena pa sem šele 3.2.; upam da se bo dalo kaj pogovorit z njo. Skratka, ni za obupat, vedno mislimo pozitivno, ni hudič, da tudi za nas enkrat ne posije sonček.

lp

Ženkcia

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne bo šlo tako zlahka
10.1.2006 14:48:18   
Skorpija
user posted image  Čudno! Nama Reš ni nič takega predlagal, ampak direktno ICSI. Pa se o meni tudi ni kaj dosti pozanimal, ker je preprosto plavalčkov tako malo, da bi nama mogoče uspelo v 100 letih in je seveda kakršnokoli zafrkavanje prej brezveze.

Največ ti bo znala povedati G - naj vama Reš pošlje izvide na dom (to lahko naročiš po telefonu) in jih nesi s seboj k svoji "novi" G, pa ti bo znala najbolje povedat. Hormoni nam pa pač žal ne uidejo...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 lastnosti odličnega partnerstva
Preverite, ali ima vajino partnerstvo teh sedem ključnih lastnosti, ki vama bodo pomagale, da bo vajina sreča v dvoje tr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?