|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 10:48:07   
Anonimen
Pozdravljeni,

Rada bi z vami delila svojo izkušnjo in morda primerjala z vašimi...

Pred dnevi sva bila z možem prvič na pregledu v omenjeni ambulanti. Oba sva dobila napotnice (jaz od svoje G, mož od osebnega dr) in tako sva že isti dan opravila spermiogram (izvidi so uredu) in UZ pregled mojih rodil (G ni NIČ komentiralauser posted image )

Dobila sva listek, na katerem piše katere hormone moram dati pregledati (LH, prolakti, FSH in anti-Mul.hormon) ter zloženko o UZ slikanju rodil, ki naj bi jo opravila predno se dogovorimo kako naprej.

G je takoj povedala, da IUI-ja ne delajo, zaradi premajhnega procenta uspeha, da bi začeli s klomifenom za par mesecev (čeprav na moji napotnici piše, da nanj ne reagiram-sem jemala 4.cikle brez ene ovulacije).

Skratka, glede na to, da sva prišla na pregled k specialistu za neplodnost zaradi večletnega truda za naraščaj, sva upala da bova dobila kaj več informacij in svetovanja, kot pa šablonsko obravnavo. Poleg tega me je zmotilo to, da so vse preiskave samoplačniške (vse skupaj bi naneslo cca 220€) user posted image kljub temu, da jih krije zavarovalnica (hormone in HSG). Dobila sem občutek, da jim gre za denar user posted image in da sva le številki....

Vem, da sem morda bolj občutljiva, ker pač gre za občutljivo temo, ampak vseeno bi si človek v teh trenutkih želel malo več individualnosti...da bi vsaj predlagala menjavo klomifena s femaro ali pa kaj drugega. V bistvu sva odlša iz pregleda brez novih informacij in brez konkretnega načrta za naprej. user posted image

Skratka, razočarana po celi črti!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:11:39   
tara.81
Sem poskusila it mimo te objave sam ne morem iz svoje kože user posted image user posted image

Res ne razumem s kakim pričakovanji gredo ljudje v Dravlje??? A forumov noben ne bere preden gre tja? A sta res mislila, da vaju bodo tam ujčkali ali kako? K dr. Rešu se gre, če se želi priti hitro v postopek in zato je potrebno zagristi v to zelo kislo jabolko in sprejet vse kar paše zraven. In ja, jaz sem to vedno trdila, v tej ambulanti si zgolj številka, ki na koncu meseca prinese €. Marsikatera se z mano ne bo strinjala, lahko mi pa verjameš, da nas je večina enakega mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:21:52   
Diamond*
Še moja izkušnja, z mojim sva bila prejšni mesec v Dravljah, pri dr. Rešu. Ne morem reči, da je ravno najbolj sočuten človek user posted image ampak njegov način mi je bil všeč. Bila sem prepričana, ker sva še razmeroma mlada, da naju bodo pustili čakati, pa je kar hitro ukrepal. Bila sva oba pregledana, meni je ugotovil PCO in zato sem dobila Klomifen, spremljal me je tudi skozi ciklus, da sva videla ali se odzivam (sem se user posted image ) mojemu pa so pregledali plavalčke, vse je bilo odlično. Domenjeni smo, da po končanem jemanju K v kolikor ne zagledam user posted image pokličem, potem pa gremo naprej. Res je, da nisem dobila občutka neke nežne in delikatne obravnave, ampak mi je važno, da se stvari odvijajo in ne stojijo. Vidim pa da v tvojem primeru res ni bilo tako in ti želim, da bi se čimprej stvari začele odvijati v pozitivno smer in da zagledaš user posted image .

< Sporočilo je popravil Diamond* -- 23.4.2014 11:22:44 >


_____________________________

You only live once, but if you do it right, once is enough. - M.W.

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:27:20   
tara.81
Diamond* dr. Reš vsem ugotovi PCO, tako da vzemi to z rezervo. Preberi Pušenjaka kdaj in boš videla, da enkratni UZ ni dovolj, da ti nekdo postavi diagnozo PCO in začne filati z Aglurabom. Sem bila po Rešu vsaj še na pregledu pri ene 4, 5 ginekologih in noben ni potrdil njegove diagnoze + hormoni so normalni, tako da...

(odgovor članu Diamond*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:34:31   
Diamond*
Jaz imam na žalost oba jajčnika polna malih cist, kar mi prej nobeden ni opazil user posted image . Sem jih pa dobro videla tokrat na UZ, tako da saj pravim, pri meni se je zaenkrat, nekako izšlo po pričakovanjih. Je pa res, da se K predpisuje vsepovprek, ja, tudi kadar ne bi bilo ravno najboljše, zaradi vseh stranskih učinkov, ki jih prinese samo jemanje user posted image .

_____________________________

You only live once, but if you do it right, once is enough. - M.W.

(odgovor članu tara.81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:41:30   
Anonimen
tara81: nisva bila pri Rešu, bila je druga G. In ne, nisva pričakovala ujčkanja, pričakovala sva pa vseeno nekaj konkretnega. To, da imam že desetletje PCOS z vsem kar spada zdraven, je bilo znano že pred pregledom v neplodnosti, to, da ne reagiram na klomifen tudi, pa mi ga je G kljub temu predlagala klomifen kot najboljšo terapijo zame (poleg tega sej naj ne bi klomifena jemalo več mesecev skupaj) itd.

In ja ..sem se tudi že pozanimala kam it in sem se res odločila zaradi krajših čakalnih vrst za Dravlje, ampak to ne pomeni, da se moram sprijaznit s tem, da služijo na moj račun...user posted image Vem, kako potekajo stvari v zdravstvu, ampak to je pa že kar malo tu mač. Ko sem šla do osebnega zdravnika po napotnico za hormone, ki so mi jih dali v dravljah na samoplačniško, je bil ogorčen, da to ne delajo na zavarovalnico...oz povedano drugače, pacienti plačajo, oni pa si to obračunajo kot storitev in imajo dvojni plus....

(odgovor članu tara.81)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 11:58:57   
tara.81
Če bi dr. Reš delal vse po "pravilih", tako kot to delajo drugje grem stavit, da bi bile čakalne dobe daljše tudi pri njemu, ker se mu potem ne bi več splačalo. Če greš pač v Dravlje (ali k njemu ali njegovi hčerki in zdaj mislim, da tudi dr. Lomškovi al kako je že) je ista figa, ker delajo vse po njegovih navodilih. Sigurno si tudi prebrala, da je treba vse krvne preiskave plačati preden si šla k njemu, sigurno si videla, da je na njegovih računih vedno napisano, da je pacientka dobila narkozo ob punkciji, čeprav vse vemo, da dela "na živo". Saj se ni treba sprenavedat, ker mislim, da vse vemo kaka je situacija.

Škoda besed in mojih živcev za njega. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 12:11:09   
Anonimen
tara.81: no, to kar si omenjala nisem vedela, zgleda se vseeno nisem dovolj pozanimala. Sklepam, da potem meniš, da sem si sama kriva, ker sem se odločila it k njemu, da moram vse plačati. Ok, pustimo zdaj finančno plat. Mene je zmotilo predvsem to, da mi je G spet hotela predpisati K, kljub temu da sem bila proti, zaradi zgoraj že omenjene težave (da enostavno ne reairam!).

Glede čakalnih vrst in da so le-te krajše zaradi tega, ker on goljufa z (ne)opravljenimi storitvami, pa se ne bi strinjala.

In zakaj bi potem mogla vse te stvari pogoltnit, samo da bi čim prej prišla do terapije, ki jo potrebujem, da lahko zanosim??? Ah ja, saj imava kmalu spet termin in bova z možem malo bolj skup stopila, pa bomo vidl kaj bo potem. Žalostno pa vseeno je, da so stvari takšne kakršne so.

p.s. Ali potem še velja pri rešu, da če greš 1. IVF samoplačniško si takoj na vrsti in da je ob morebitnem neuspehu 2. IVF na zavarovalnico????

(odgovor članu tara.81)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 12:52:09   
jona klara
tara ima vse prav, mreni je na smrt žal, da sem pri njemu porabila zadnji ivf postopek, obnašanja ne bom komentirala, na koncu mi pa reča ja kaj čmo če ni ratal, lahk pridete že nasl. mesec samopl k meni, sem itak najcenejši v slo.- bejži vstran od tam dokler je čas- je moje mnenje, odloči se sama

_____________________________

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 14:13:28   
monsy
no pa še moja izkušnja...

jaz sem tudi začela s klomifenom pri Dr. Rešu. Ko sem prvič klicala v ambulanto so nama čez 2 meseca dali že datum. Ne morem rečt da je slab človek ker res sem imela to srečo da ni bil nikoli nesramen (kot do nekaterih ki so to omenjale), je pa res da sem vedno čakala po 1h in več da pridem na vrsto, pol me je pa v 5 min odfuser posted image
torej, PCO pri meni tudi in pol ko po 3 mesecih na klomifenu ni uspelo, me je dal na laparo. Tam so ugotovili pregrado maternice in o PCO ni bilo govora, pa čeprav so mi odstranili cisto 25 mm na levem jajčniku,....ja diagnoza: endiometrioza

No pol mi je rekel da če po laparo 6 mesecev ne uspe naj pridem nazaj,....in gremo u IVF
pa sem se pol raje k Merlu prepisala u PO,...čakala 5 mesecev za prit na vrsto,..odnos SUPER - nisi številka, res se potrudi!!! On je pa rekel da so jajčniki super, da nimam PCO. Mam pa u maternici endometriotično žarišče ( majhna pikica ki lahko zmoti vgnezditev)
No 2 IVF ja sva dala skozi in zdaj nam je z zamrznjenčki v 2.postopku uspelo user posted image

Ne glede na vse jst vem da bi vse še enkrat isto naredila in če mi zdaj ne bi uspelo bi septembra šla v MB.
Tko da ne glede na vse mislim da Rešu manjka še malo do penzije in se mu ne da več,...tko da ti priporočam da izbereš kakšno drugo neplod.kliniko!!

Pa srečno!

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 14:33:15   
Radenska_
Meni Reš sicer ni nič hudega naredil, sem pa zaključila z njim takoj, ko je rekel da za IUI ni variante. Pač se mi jez delo da nama lahko uspe z IUI in da mi ni treba it skozi pikanje in skorajda zagotovo hiperco (sem jo imela pol v MB, sicer rahlo, ampak je bla, že na najmanjši dozi gonala!!!!)
Kot vsem pred mano je tudi meni postaivl diagnozo PCO, kao kup enih cist + aglurab (standard pri njem)...V MB ne duha ne sluha o PCO, vsi hormoni normalni.
Meni n ivšeč njegov odnos, ni mi všeč hitenje, ja, tisti ki jim je uspelo ga zagovarjajo, logično, če par ni prezakompliciran je uspeh hitro viden, če pa je se mu pa z njimi ne da ukvarjat.
Tako da sem raje čakala 10 mesecev še, dokler ni uspelo v MB z IUI.
Vsaka se sama odloči, poznam punco ki je pri njem zanosila z dvojčki, pa take ko so skurili ene 4 postopke in ni bilo nič...Skratka...Odvisno od človeka, vsekakor pa ženske od njega bolj bežijo zadnje čase in se preusmerjarjo v MB.

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu monsy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 20:56:52   
Anonimen
Prosila bi za mnenje:

Trudiva se zanosit že 2 leti, od tega sva zdaj že 6 mesecev v Dravljah pri dr. Rešu. Moj ima super spermiogram, pri meni je tudi videti vse ok - imam svoje O, M na 28 oz 29 dni, nimam PCO (tako da ni res, da pri Rešu imajo vse PCO), hormoni ok. Najprej sem dobila poloičko Klomifena in v četrto, v zadnjem krogu, je uspelo. Imela sem že napotnico za laparoskopijo, ampak potem nisem šla, ker sem bila noseča. Vendar sem imela splav (abrazijo), ker plod ni nikamor rastel. Po abraziji sva imela pregled pri Rešu, dal mi je spet Klomifen za 4 mesece, in če potem ne uspe, kar na IVF. Rekel je, da na laparoskopijo prej nima smisla hodit, ker očitno je vse ok, če sem prejšnjič že zanosila. Po drugi strani pa ne vem, a ni pogoj, da pred tako invazivnim postopkom narediš vsaj HSG, če že ne lpsc?? Za IUI je pa dejal, da ker je PCT test bil ok (po skoraj enem dnevu se je našlo veliko spermičev), ga nima smisla delati, ker midva opravima isto dobro kot bi oni z IUI, kar mi je čisto logično.

Povedati hočem, da nama je vse, kar je povedal, totalno logično in po zdravi kmečki pameti čisto jasno, ampak vseeno me gloda črv, a se splača hodit na IVF še preden imam narejene preiskave? Ta Klomifen bom že jedla, saj nisem imela nikakršnih stranskih učinkov (edini problem mi je bilo spomniti se, da moram vzeti tableto, da je ne pozabim, in računanje, kdaj nadaljevati z Estimo.....), me je pa kar malo šokiralo, da sem kar za na IVF (seveda sem bila takrat še cela v luftu, saj mi je končno uspelo zanosit - čeprav ne za dolgo, do 8. tedna - in imam upanje, da enkrat pa le bo).

Prosila bi za vaša mnenja, kakršnakoli......In pa seveda vsem iz srca želim malo štručkouser posted image

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 21:33:39   
oreh
Jaz tudi isto kot tara nisem mogla mimo te temeuser posted image Tara, če bosta dvojčka, gotovo ne bosta Primož in Uršula, a ne? se te kar predstavljam s kako jezo udrihaš po tipkovnici vsakič, ko pišeš o Rešu. Rešila si se ga in zdaj srečno proti plusku!
Anonimna, punce so ti že dosti napisale, vsaka iz drugega zornega kota, pa vsaka ima po svoje prav. ti pa pretehtaj ali rabiš v dr. podporo in razumevanje (tega pri njemu gotovo ne boš dobila) ali ti je bolj pomemben njegov delovni čas, hitrost, bližina ali lahko jemlješ dopust, bolniško, če bi se vozia recimo v MB... ker pari zanosijo tako v LJ, MB, kot pri Rešu. Jaz sem bila pri Rešu, sem se tudi pred vsakim pregledeom v čakalnici tresla kaj mi bo rekel, a ni nikoli bilo nič posebnega, ko pa si že v IVF postopku pa ima boljši odnos- no vsaj jaz sem tako občutila, kar dostikrat smo imeli kakšno smešno štorijo. Se pa nisem nikoli obremenjevala s finančno platjo njegovega dela. Stremela sem samo k plusku. Hočem rečt, da Reš spet ni tak negativec, veliko punc je, ki imamo z njim pozitivno izkušnjo in veliko takih z negativno, saj je pri njemu dostim uspelo in dostim žal ne. Tako, da je res odločitev pri vsaki posameznici.

Anonimna (ta zadnji post) jaz sem po prvem SO brez zaščite zanosila in potem v 12. tednu splav in potem 1 leto nič, pol sva pa šla k Rešu in mi je uspelo v 2.IVF. To, da sem spontano že zanosila ga ni zanimalo, pač vsako leto naredi svoje, kakšno spremembo, da se obrne situacija, jaz sem pa želela po klomifenu čimprej v IVF brez laparoskopije (sem bolj neučakane sorte) in je rekel, da to pa ne, najprej se moramo prepričati, da je vse ok, in me poslal na laparo. pri IVF SE JE Izkazalo, da so moji jajčniki postali slabi, saj sem komaj reagirala na večjo dozo hormonov, ko pa smo prišli do celic, pa sem takoj zanosila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 22:08:25   
tara.81
IZVIRNO SPOROČILO: oreh

Jaz tudi isto kot tara nisem mogla mimo te temeuser posted image Tara, če bosta dvojčka, gotovo ne bosta Primož in Uršula, a ne? se te kar predstavljam s kako jezo udrihaš po tipkovnici vsakič, ko pišeš o Rešu. Rešila si se ga in zdaj srečno proti plusku!


Ja, pa tudi Žan ne bo user posted image user posted image aja, pa tudi glede tipkovnice bo kar držalo, veš? user posted image

Ne, malček heca zdaj pa samo še to napišem pol se pa umaknem iz teme. Ko preberem kaj vse počne mi pritisk poleti v višave, ker se spomnim kaj vsem sem dajala skozi. Kolikokrat sem jokala zaradi njega, kolikokrat me je imel "za norca" enkrat je bilo nekaj ok, drugič isto je bilo totalno narobe, kaj vse mi je zrekel, da sem zanič, da ne bom nikoli zanosila, da imam PCO, kar mi ni ugotovil noben zdravnik ne pred njim ne za njim, me zalovil iz ordinacije, zdravila tala na pamet brez nobenih preiskav (no, vsaj meni jih je), zaradi hiperce mi je ogrozil zdravje in mu je bilo vseeno, ko sem ga klicala prestrašena, ko dihat nisem mogla (moram potrkat, ker se je vse izšlo tako kot se je, lahko se ne bi). Ja sem se ga rešila, sam kot vidiš me v mislih po tolikem času, še vedno priganja... user posted image Mogoče se bom vse omililo ko in če bom zagledala čudežni user posted image user posted image

(odgovor članu oreh)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
23.4.2014 22:37:54   
Anonimen
Oreh, hvala za odgovor, je takšen, kot da bi mojega poslušalauser posted image On bi me že po pol leta nezanositve na umetno poslal user posted image Mogoče pa sta zato z Rešem na isti valovni, ker vse, kar dr. pove, je za njega zdrava kmečka pamet. Sicer se tudi meni zdi vse jasno in razumljivo, ampak vseeno, on samo pride in špricne, jaz bom pa tista, ki bo fizično trpela. Bom očitno še potrebovala čas, da se sprijaznim z IVFuser posted image

Drugače se mi pa Reš ne zdi napačen, nič ne olepšuje, veš pri čem si....ampak to so moje izkušnje. Če bi mene kaj zmerjal oz. bi se meni zgodile takšne stvari, kar si berem o njem, bi v trenutku spremenila mnenje. Sem bila prav prijetno presenečena na prvem pregledu, ker sem pričakovala svašta, moj dragi je pa itak cel zaljubljen v njegauser posted image

(odgovor članu tara.81)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
24.4.2014 8:07:07   
dekca
Saj olepšajujejo tudi drugje ne. OK, sicer nimam izkušenj z MB, z Rešem in LJ pa. Sem šla od Reša po hitrem postopku, ko sem potem moji dr. na kliniki povedala štorijo, sama ni imela čez Reša ničesar za povedati, je pa rekla, da zakompliciranih primerov pač on ne mara in sama sem bila takšen primer.
Ampak nekaj pa priznam, mi je prav fajn zdaj, ko imam odločbo za darovano celico, se mi z mojimi ni treba več ukvarjati. Posledično tudi s klinikami v SLO ne več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
24.4.2014 8:19:18   
Anonimen
Hvala za vse odgovore,

kot že rečeno, nisem bila pri Rešu, ampak pri drugi G (se tudi ne piše Reš user posted image ).

Skratka, meni je pred vsem pomembno, da čim hitreje pridem do user posted image in zdravega otročka, zato sem pripravljena pogoltnit marsikaj. Dokler bom po svoji presoji menila, da se stvari odvijajo strokovno, bom vztrajala v Dravljah, sicer bom šla drugam.

Sama sva z možem ciljala na IUI, res pa nisem vedela, da ga Reš ne dela. Zato sva bila ob tej novici presenečena, še bolj pa, ko sva na G malo pritisnila, in je rekla da se bo o morebitnem IUIju posvetovala z Rešem. No meni je potem hotela dati Klomifen in Aglurab, pa sem rekla da ne, da nekako vem da to ne bo delovalo (po predhodnih izkušnjah) in da ne želim več zavlačevati.

Naslednji teden imava spet pregled (sva zelo vesela, da se zaenkrat odvija zelo hitro od 1. do 2. pregleda le 3 tedni), takrat bom imela vse izvide hormonov ter HSG-ja, spermiogram je že narejen, tako da se bomo lahko kaj konkretnejšega dogovorili.

In še to, ne želim in ne pričakujem ujčkanja, želim pa neko aktivno in individualno obravnavo, ker nisem le številka in kljub temu, da sem ena izmed miljon, ki ima PCOS, je vsako telo drugačno in ena terapija ne ustreza vsem.

Dejstvo pa je, da v današnji dobi interneta in z malo medicinskega predznanja vem, da se ne bom pustila slepo vodit, ampak bom tudi sama aktivno sodelovala pri izbiri primerne terapije za mene in moža, in če mi kaj ne bom všeč se,s tem ne bom strinjala.

Vsem, ki ste na poti do user posted image želim veliko uspeha in upam, da kmalu vse postanemo srečke user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
24.4.2014 9:03:15   
dekca
A jajcevode imaš prehodne? To je vseeno fajn vedeti, če se podajata v IUI.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
24.4.2014 9:24:33   
RIJA*
Zanimivo, zanimivo....ali Reš postaja res tak slab, ali si ljudje končno upajo spregovoritiuser posted image

Sama sem bila v obravnavi pri njem pred 9,10 leti...pa sem takrat edina pisala, kako grozno je bilo, kako neprofesionalno, kako samo skozi denar gleda....pa sem bila črna ovca.


(odgovor članu dekca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
24.4.2014 11:00:06   
aspera
Jaz po prebranem ne bi šla nikoli k Rešu, že samo zato ne, ker mi ni vseeno, da se na moj račun nekdo okorišča. Pa tudi to, ko pravite, da če hočeš najhitreje do user posted image , da pojdi k Rešu ... Če vsako enako obravnava in kot po tekočem traku, potem se lahko vse skupaj samo še bolj zavleče in še prehitro pokuriš vse postopke. Rajši vidim, da gre zadeva malo bolj počasi in preudarno in da se me obravnava individualno in se poišče za najin problem najpametnejšo rešitev. Ne pa da vsako najprej fila s klomifenom (to ti ponavadi že vsaka ginekologinja sama predpiše, preden te pošlje naprej) in da sploh ne opravlja IUI, ker on ne verjame v to. Pri nekaterih primerih je lahko IUI uspešen in punce tudi tako zanosijo, spet odvisno od tega v čem je težava.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
29.4.2014 13:02:08   
limonca*
Oh, pa dajte no.. Sama sem imela že 8 IVFov, ETjev pa ene 11, mogoče še kakšnega več.
Sprobala od GK, MB in na koncu tudi Reša.

Lahko rečem samo eno - v MBju se mogoče najbolj zavzamejo za par, naredijo največ preiskav, so pa tam najdaljše čakalne vrste in samoplačniško najdražji postopki.

GK in Reš sta pa približno eno in isto - hitra obravnava, le da Reš marsikaj pove naravnost in včasih tudi prizadane. Mi je bilo pa pri njemu vseeno všeč, da mi je povedal direkt, da imam malo šans, medtem ko so vsepovsod drugje na moje vprašanje "če se splača" odgovorili, da imam srečo, da sem mlada.. A bejž, če sem mlada pomeni, da me lahko še 20 let špikajo s hormoni al kaj?

Če gledamo samoplačniško je on najcenejši, zato jaz požrem tudi razne zbadljivke, nesramnosti.. Po drugi strani pa - tak je, ali bodite pri njemu ali pa pejte drugam. Sej ni samo on in niste prisiljene hodit k njemu. Je pa edini, ki ti da številko GSMja in se ti oglasi kadarkoli ga kličeš.

Pa ne, da bi ga sedaj zagovarjala, da ne bo tko izpadlo.. ampak meni so vsi isti.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
1.5.2014 13:29:01   
Anonimen
No tako, pa je za nama še drugi pregled v Dravljah, po opravljenih vseh testih, ki so vsi ok, smo se včeraj lepo zmenili (sicer sem mogla prosit za Femaro, ker mi je spet hotla dat klomifen). Dobila celo vrečo zdravil (Femara, Aglurab in Estima), in zdaj čakamo če se bo kaj naredilo do jeseni. Vesela sem, da smo zmenjeni, da me kontrolira z UZ in da v primeru lepega folikla, dobim stopkouser posted image . Vprašala sem še glede IUI.ja, ki je bil pod vprašajem (v bistvu mi je na prvem sestanku rekla, da ga ne delajo ampak bo na najino izrecno željo vprašala Reša) in v primeru da do jeseni ne bo nič, bomo probali še s tem, predno gremo na IVF.

Skratka, včeraj moram rečt, da sem šla od tam zelo zadovoljna, sicer sem morala jasno povedati kaj si želim, sicer bi se stvari verjetno drugače odvijale.

Ostajam pozitivna in upam, da bo tale koktail zdravil ter zdravo življenje (gibanje in prehrana) obrodilo sadove, sicer pa potem jeseni naprej.

Vso srečo tudi ostalim!!! Lp A

(odgovor članu limonca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
1.5.2014 17:09:27   
valy25
Ker je več komentarjev KONTRA maram dodati še enega PROREŠEVSKEGA. ;)

Imam pozitivno izkušnjo... Midva sva imela dve leti nazaj pred prvim majem prvi pregled (čakala na termin dober mesec), junija pa sem že začela s postopkom ICSI...
Po vsem prebranem sem si ga vzela za izziv. ;) Ob kakšni njegovi ostri izjavi sem se še dodatno malo pošalila na svoj račun...
Pa vsakič sem res hitela z oblačenjem/slačenjem, da ne bi slučajno ukradla preveč njegovega dragocenega časa. ;) V glavnem sva se super razumela... Nisem imela občutka, da sem le številka (npr. po štirih mesecih, ko sem štartala z drugim postopkom, se je spomnil še vse iz prvega...)
Ne morem se strinjati s tem, da je nestrokoven... Še vedno ima za sabo toliko izobraževanj in kilometrine da ve kaj dela... Pa pri punkcijah je ful nežen...
Midva sva oba neplodna pa nam je v obeh postopkih uspelo (sicer prvič splav, iz drugega postopka pa imamo doma osemmesečnika...). Itak je okrog zanositve toliko nekih dejavnikov, ki jih še ne znamo dobro nadzorovati, procent uspešnosti pa je dokaj podoben na klinikah...
Pa všeč mi je bilo, ker vse pove neolepšano (okej, tudi nesramno...), po drugi strani pa ne komplicira (pač predlaga, da živiš čimbolj normalno in se ne živciraš še dodatno. Mi je njegova miselnost ful prav prišla tudi med nosečnostjo in sedaj pri vzgoji. ;) ).

Tako da sama komaj čakam jesen, da gremo v Dravlje v nove boje in novim zmagam naproti. Čeprav bo pot verjetno spet dolga...
V glavnem res se nam splača boriti, čeprav ni fer, da smo pristale v tem zosu in smo sploh primorane sodelovati v debatah o neplodnostnih klinikah...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
6.5.2014 12:15:17   
tinče
No tako, tudi jaz se vam pridružujem…sicer sem že kar lep čas prijavljena na tem forumu, ampak sem do sedaj samo prebirala in zbirala informacije.

Tudi midva se po 3-eh letih odločila za naslednji korak. Prijavila sva se k dr. Rešu. Bila sva na prvem pregledu, drugi teden imava še enkrat pregled, torej mož še enkrat odda spermiogram, meni pa bo dal hormonsko terapijo.
Pri nama je bilo ugotovljeno: mož – zelo ampak res zelo malo gibljivih spermijev menda da so celo nepravilne oblike (kaj to pomeni nimam pojma, če katera ve bi prosila za pojasnilo) pri meni pa…..:-) policistični jajčniki (kar pa ni nič novega). Za naju je dejal da IVF ne pride v poštev ampak samo ICSI.

Kar se tiče dr. Reša…glede na njegovo obnašanje sem si predhodno prebrala vse o njem, vem na kaj sva lahko pripravljena (zbadanje, žaljivke, besedna grobost itd.) zato upam da mi ne pride do živega user posted image Mi pa je zelo všeč to da ne olepšuje in da ti pove tako kot je – po domače. Glede na to kar nama je dejal se mi zdi da sem se psihično zelo dobro pripravila da gremo v boj. Jasno mi je da glede na moje stanje bo donositev ploda v prvih postopkih zelo malo verjetna, če pa se zgodi obratno…pa toliko bolje bo veliko presenečenje.

P.S. Bog ne daj da mu daš vedit, da bereš forume in mu kakšno pametno nazaj poveš, » ja sej to pa vem ker sem brala na forumu« TU PA DOBIŠ ENO VELIIIIIKO ČRNO PIKO NA ČELO user posted image
Me pa zanima ta odgovor na katerega čaka tudi Anonimka: ali je še vedno tako da se pri Rešu 1. Postopek plača, če ta ne uspe je drugi zastonj?

(odgovor članu valy25)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Neplodnostna amb. DRAVLJE-izkušnje!!!!
7.5.2014 9:57:19   
limonca*
Ne, sedaj je pri Rešu zastonj prvih 6 postopkov za prvega otroka.

(odgovor članu tinče)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?